02-02-2022, 05:05 PM
شناسه کالا یا کد کالا که به آن، بارکد نیز می گویند، در واقع، شناسنامه کالا بوده و متمایز کننده کالای قاچاق از غیر قاچاق است. دریافت این شناسه، اجباری می باشد و نحوه دریافت این شناسه، با ثبت نام در سامانه جامع تجارت ایران و سپس، ورود به قسمت شناسه کالا که به همین منظور، راه اندازی شده است، خواهد بود.
با رواج قاچاق کالا و ارز و سوء استفاده افراد از کارت های بازرگانی ای که جهت واردات و صادرات کالای بین المللی، دریافت کرده بوند، به موجب آیین نامه اجرایی ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ترخیص و دریافت کالا، حمل و تحویل و هرگونه فعالیت تجاری در این زمینه، صرفا با داشتن شناسه کالا، امکان پذیر شد.
به همین دلیل، بعد از ابلاغ این آیین نامه اجرایی، تمامی افرادی که در حیطه بین المللی، مشغول تجارت و واردات و صادرات هستند، باید بر اساس تشریفات گفته شده در این آیین نامه، اقدام به دریافت شناسه کالا، نمایند. همچنین، در حال حاضر، در راستای تسهیل این امر برای متقاضیان و تسریع روند آن، دریافت این شناسه، صرفا از طریق سایت مخصوص آن، امکان پذیر می باشد.
از این رو در این مقاله، قصد داریم بگوییم که شناسه کالا چیست و سامانه شناسه کالا را معرفی کنیم؛ سپس، در خصوص نحوه دریافت و سایت پیگیری این شناسه توضیح دهیم. چنانچه پیرامون این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.
شناسه کالا چیست؟
در پاسخ به این سوال که شناسه کالا چیست؟ باید به تبصره ج ماده 1 آیین نامه اجرایی ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مراجعه کرد که در تعریف شناسنامه کالا، مقرر می دارد: "شناسنامه کالا، مجموعهای از عناصر توصیفی کالا که جهت توصیف مشخصات و ایجاد برداشت مشترک از هر قلم کالا، در چارچوب همسان تجمیع می شوند و شناسه کالا، شناسه یکتای این مجموعه از اطلاعات است".
بر اساس این ماده، شناسه کالا، شماره منحصر به فردی بوده که دربردارنده اطلاعات شناسنامه آن کالا است. این اطلاعات، شامل نوع، جنس، رنگ کالا، همچنین، شناسه هایی همچون، IRC و IVC می باشد. همچنین، با رواج قاچاق کالا و ارز یا سوء استفاده از کارت بازرگانی دیگران، پس از اجاره کارت و ورود کالای قاچاق که ایجاد کننده دعاوی کارت بازرگانی بود، دولت، به موجب آیین نامه اجرایی ماده (13) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، دریافت شناسه کالا را برای هرگونه فعالیت تجاری، اعم از تحویل، ترخیص، حمل و دریافت کالا، اجباری کرد. این شناسه، دارای انواع مختلفی است که عبارتند از:
شناسه اصالت کالا: این شناسه، توسط شرکت صاحب پروانه، صادر و بر روی کالا درج می گردد و با استعلام آن، می توان از اصالت کالای خریداری شده، مطمئن شد.
شناسه IRC: این شناسه، به داروها و فرآورده های حوزه سلامت و پزشکی تعلق می گیرد و به معنای تاییدیه از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی، مرجع صادر کننده این شناسه می باشد.
شناسه IVC: این شناسه، توسط سامانه سازمان دامپزشکی کشور، در خصوص کالاهایی که مصارف حیوانی و گیاهی دارند، صادر می شود.
شناسه GTIN: این شناسه، یک شناسه بین المللی است که سازمان جهانی GS1، ارائه دهنده آن است و برای دریافت آن در ایران، باید به مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات مراجعه کرد.
شناسه IMEI: این شناسه، برای محصولات و کالاهایی است که سیم کارت داشته یا از شبکه ارتباطات سیار استفاده می کنند و توسط تولید کننده، بر روی تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری درج می گردد.
شناسه VIN: این شناسه، برای خودرو بوده و دربردارنده تمام اطلاعات مربوط به یک خودرو است. این شناسه، یک کد 17 کاراکتری، متشکل از رقم و حروف انگلیسی می باشد که در سامانه شناسه کالا، 11 رقم اول آن، می بایست وارد شود.
همانطور که گفتیم، از آنجایی که به موجب قانون، دریافت شناسه کالا، اجباری شده، تمامی افرادی که قصد فعالیت تجاری دارند، باید نسبت به دریافت شناسه کالا، اقدام کنند که جهت این امر، سامانه ای مخصوص، راه اندازی شده است. از همین رو، در ادامه به معرفی سامانه شناسه کالا و سایت پیگیری این شناسه خواهیم پرداخت و توضیح می دهیم که نحوه دریافت شناسه کالا، چگونه می باشد.
حتما بخوانید: کد irc چیست
معرفی سامانه شناسه کالا
در قسمت قبل، توضیح دادیم که شناسه کالا چیست و گفتیم که به موجب آیین نامه اجرایی ماده (13) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، دریافت شناسه کالا، اجباری شده است. از همین رو، دولت و نهادهای ذی ربط، اقدام به طراحی و راه اندازی سامانه شناسه کالا، به آدرس ntsw.ir، نموده اند که در این قسمت، قصد داریم به معرفی این سامانه بپردازیم.
سامانه شناسه کالا یا سامانه جامع تجارت ایران، سامانه ای است که همچون سامانه ثبت برند با هدف ارائه خدمات الکترونیکی، به تجار و افرادی که فعالیت تجاری بین المللی دارند، راه اندازی گردیده است. از آنجا که دریافت شناسه کالا، اجباری است، بخشی از خدمات این سامانه، مربوط به ارائه خدمات، در خصوص پیگیری شناسه کالا و دریافت شناسه کالا می باشد. اما، امکانات این سامانه، منحصر به خدمات شناسه کالا نیست و امکانات زیر را نیز به متقاضیان، ارائه می دهد:
زیر سامانه ها: در این قسمت از امکانات سایت، سامانه های مرتبط با سامانه جامع تجارت ایران، نظیر سامانه جامع انبارها، سامانه مجوزها، سامانه همتا و سایر موارد، معرفی شده و لینک دسترسی به هریک، در قسمت معرفی، قرار گرفته است که متقاضیان، می توانند با کلیک بر روی آن، به سایت مورد نظر، هدایت شوند.
خدمات عمومی: این بخش از امکانات سایت، خدمات مربوط به استعلام را ارائه می دهد که در حال حاضر، استعلامات آن، صرفا مربوط به استعلام شناسه کالا، نظیر شناسه بین المللی کالا، شرح کالا، تناظرات بین المللی و سایر موارد می باشد.
فیلم های آموزشی: در این بخش از امکانات سایت، فیلم های آموزشی مختلف، نظیر فیلم در ارتباط با تجارت خارجی و داخلی، شناسه کالا، عملیات پایه و سایر موارد، موجود می باشد.
مستندات: این بخش از امکانات سامانه شناسه کالا، دربردارنده مستندات تجارت خارجی، داخلی، مستندات قانونی و سایر موارد می باشد.
سوالات متداول: در این بخش از امکانات سامانه شناسه کالا، سوالات متداول در خصوص شناسه کالا، تجارت و سایر موارد، به همراه پاسخ آن ها موجود است و علاقه مندان می توانند، جهت دریافت پاسخ سوالات خود، به این بخش از سایت مراجعه نمایند.
پس از معرفی اینکه سایت شناسه کالا چیست، در ادامه، به موضوع نحوه دریافت شناسه کالا خواهیم پرداخت و نحوه دریافت آن را از طریق سامانه جامع تجارت ایران، توضیح خواهیم داد.
بیشتر بخوانید: سامانه جامع تجارت ایران ntsw.ir
نحوه دریافت شناسه کالا
در قست قبل، اینکه سامانه شناسه کالا چیست را معرفی کردیم و گفتیم که بخشی از امکانات این سامانه، مربوط به خدمات راجع به شناسه کالا می باشد. پس از معرفی سامانه شناسه کالا، در این قسمت، قصد داریم، نحوه دریافت شناسه کالا را بررسی کرده و بگوییم که دریافت آن، از طریق سامانه شناسه کالا، چگونه خواهد بود. نحوه دریافت شناسه کالا، مطابق مراحل زیر است:
در ابتدا باید، از طریق جست و جوی آدرس ntsw.ir، وارد سامانه جامع تجارت ایران شده و از قسمت سمت چپ صفحه، با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سامانه شوید، چنانچه قبلا ثبت نام نکرده اید، ابتدا، نسبت به ثبت نام خود، اقدام نمایید.
پس از ورود به سامانه، باید اقدام به تعیین نقش خود، در ارتباط با ثبت کالا نمایید. چنانچه، دارای شناسه صنفی هستید، گزینه شناسه صنفی را انتخاب کنید و در صورتی که اقدام به دریافت کارت بازرگانی نموده اید و فعالیت در زمینه کالا با این کارت است، گزینه کارت بازرگانی را انتخاب نموده و به مرحله بعد بروید.
در این مرحله، از قسمت سمت راست، بر روی گزینه فهرست کالاهای وارداتی کلیک کرده و سپس، گزینه ثبت کالای جدید را انتخاب کنید.
با انتخاب ثبت کالای جدید، وارد صفحه ای خواهید شد که باید، نوع کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید.
در این قسمت، باید شناسه بین المللی کالا یا همان، GTIN را وارد کنید. برای دریافت این شناسه، باید قبلا، به مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات مراجعه نموده باشید.
در مرحله بعد، باید، فیلدهای توصیفی اجباری مربوط به کالای مورد نظر خود را تکمیل کنید و به مرحله بعد بروید که مربوط ویژگی های تکمیلی کالا و مستندات مربوط به آن است و اختیاری بوده و می توانید از آن، صرف نظر کنید.
پس از وارد کردن اطلاعات اجباری و در صورت تمایل، اطلاعات تکمیلی و بارگذاری مستندات کالا، مرحله آخر، دریافت شناسه کالا است که باید اطلاعات نمایش داده شده را تایید کرده و گزینه ثبت را انتخاب کنید. اکنون شناسه کالا، ایجاد و ثبت شده و در قسمت ( فهرست کالاهای وارداتی ) قرار می گیرد که برای مشاهده و دریافت آن، می توانید از گزینه ( کاتالوگ ) سایت استفاده نمایید.
بیشتر بخوانید: کد اقتصادی شرکت
سایت پیگیری شناسه کالا
در قسمت های قبل، گفتیم که شناسه کالا چیست و نحوه دریافت شناسه کالا، برای افراد دارای کارت بازرگانی و تاجر هایی که در زمینه تجارت کالا، فعال هستند، چگونه می باشد. همچنین، سامانه شناسه کالا و امکانات آن را معرفی کرده و در خصوص هریک از امکانات سامانه، به طور مختصر، توضیح دادیم. در این قسمت، قصد داریم، به معرفی سایت پیگیری شناسه کالا بپردازیم.
در خصوص سایت پیگیری شناسه کالا، باید گفت: آدرس سایت پیگیری شناسه کالا، همان آدرس سامانه جامع تجارت ایران یا سامانه شناسه کالا، به آدرس ntsw.ir، می باشد. متقاضیان پیگیری شناسه کالا، باید پس از ورود به سایت، از قسمت مربوط به استعلامات، وارد بخش پیگیری شناسه کالا شده و با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، اقدام به پیگیری شناسه کالای خود کنند. ورود به سایت پیگیری شناسه کالا و انجام پیگیری، مطابق مراحل زیر می باشد:
در ابتدا، در مرورگر خود، آدرس ntsw.ir را جست و جو کرده تا وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر شوید و سپس، گزینه استعلامات را انتخاب کنید.
در این مرحله، با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، نظیر نوع شناسه و شناسه کالا و سپس وارد کردن تصویر امنیتی، با انتخاب گزینه استعلام، اقدام به استعلام و پیگیری شناسه کالای خود نمایید.
از آنجا که جهت تجارت بین المللی و واردات و صادرات، داشتن کارت بازرگانی، الزامی است، پیشنهاد می شود، مقاله مراحل دریافت کارت بازرگانی را که در قسمت در ادامه بخوانید، لینک داده شده، مطالعه نمایید.
در ادامه بخوانید: سامانه ایران کد www.irancode.ir
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شناسه کالا و نحوه دریافت آن در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شناسه کالا و نحوه دریافت آن پاسخ دهند.
سوالات متداول
1- شناسه کالا چیست؟
شناسه کالا بارکدی است که نشان دهنده مشخصات کالا بوده و به نوعی شناسنامه کالا محسوب می گردد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.
2- آدرس سامانه شناسه کالا چیست؟
سامانه شناسه کالا سامانه جامع تجارت ایران به آدرس ntsw.ir می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.
3- نحوه دریافت شناسه کالا چگونه است؟
نحوه دریافت شناسه کالا با مراجعه به سامانه آن ntsw.ir و طی کردن مراحل مخصوص می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.
منبع : شناسه کالا
با رواج قاچاق کالا و ارز و سوء استفاده افراد از کارت های بازرگانی ای که جهت واردات و صادرات کالای بین المللی، دریافت کرده بوند، به موجب آیین نامه اجرایی ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ترخیص و دریافت کالا، حمل و تحویل و هرگونه فعالیت تجاری در این زمینه، صرفا با داشتن شناسه کالا، امکان پذیر شد.
به همین دلیل، بعد از ابلاغ این آیین نامه اجرایی، تمامی افرادی که در حیطه بین المللی، مشغول تجارت و واردات و صادرات هستند، باید بر اساس تشریفات گفته شده در این آیین نامه، اقدام به دریافت شناسه کالا، نمایند. همچنین، در حال حاضر، در راستای تسهیل این امر برای متقاضیان و تسریع روند آن، دریافت این شناسه، صرفا از طریق سایت مخصوص آن، امکان پذیر می باشد.
از این رو در این مقاله، قصد داریم بگوییم که شناسه کالا چیست و سامانه شناسه کالا را معرفی کنیم؛ سپس، در خصوص نحوه دریافت و سایت پیگیری این شناسه توضیح دهیم. چنانچه پیرامون این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.
شناسه کالا چیست؟
در پاسخ به این سوال که شناسه کالا چیست؟ باید به تبصره ج ماده 1 آیین نامه اجرایی ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مراجعه کرد که در تعریف شناسنامه کالا، مقرر می دارد: "شناسنامه کالا، مجموعهای از عناصر توصیفی کالا که جهت توصیف مشخصات و ایجاد برداشت مشترک از هر قلم کالا، در چارچوب همسان تجمیع می شوند و شناسه کالا، شناسه یکتای این مجموعه از اطلاعات است".
بر اساس این ماده، شناسه کالا، شماره منحصر به فردی بوده که دربردارنده اطلاعات شناسنامه آن کالا است. این اطلاعات، شامل نوع، جنس، رنگ کالا، همچنین، شناسه هایی همچون، IRC و IVC می باشد. همچنین، با رواج قاچاق کالا و ارز یا سوء استفاده از کارت بازرگانی دیگران، پس از اجاره کارت و ورود کالای قاچاق که ایجاد کننده دعاوی کارت بازرگانی بود، دولت، به موجب آیین نامه اجرایی ماده (13) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، دریافت شناسه کالا را برای هرگونه فعالیت تجاری، اعم از تحویل، ترخیص، حمل و دریافت کالا، اجباری کرد. این شناسه، دارای انواع مختلفی است که عبارتند از:
شناسه اصالت کالا: این شناسه، توسط شرکت صاحب پروانه، صادر و بر روی کالا درج می گردد و با استعلام آن، می توان از اصالت کالای خریداری شده، مطمئن شد.
شناسه IRC: این شناسه، به داروها و فرآورده های حوزه سلامت و پزشکی تعلق می گیرد و به معنای تاییدیه از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی، مرجع صادر کننده این شناسه می باشد.
شناسه IVC: این شناسه، توسط سامانه سازمان دامپزشکی کشور، در خصوص کالاهایی که مصارف حیوانی و گیاهی دارند، صادر می شود.
شناسه GTIN: این شناسه، یک شناسه بین المللی است که سازمان جهانی GS1، ارائه دهنده آن است و برای دریافت آن در ایران، باید به مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات مراجعه کرد.
شناسه IMEI: این شناسه، برای محصولات و کالاهایی است که سیم کارت داشته یا از شبکه ارتباطات سیار استفاده می کنند و توسط تولید کننده، بر روی تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری درج می گردد.
شناسه VIN: این شناسه، برای خودرو بوده و دربردارنده تمام اطلاعات مربوط به یک خودرو است. این شناسه، یک کد 17 کاراکتری، متشکل از رقم و حروف انگلیسی می باشد که در سامانه شناسه کالا، 11 رقم اول آن، می بایست وارد شود.
همانطور که گفتیم، از آنجایی که به موجب قانون، دریافت شناسه کالا، اجباری شده، تمامی افرادی که قصد فعالیت تجاری دارند، باید نسبت به دریافت شناسه کالا، اقدام کنند که جهت این امر، سامانه ای مخصوص، راه اندازی شده است. از همین رو، در ادامه به معرفی سامانه شناسه کالا و سایت پیگیری این شناسه خواهیم پرداخت و توضیح می دهیم که نحوه دریافت شناسه کالا، چگونه می باشد.
حتما بخوانید: کد irc چیست
معرفی سامانه شناسه کالا
در قسمت قبل، توضیح دادیم که شناسه کالا چیست و گفتیم که به موجب آیین نامه اجرایی ماده (13) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، دریافت شناسه کالا، اجباری شده است. از همین رو، دولت و نهادهای ذی ربط، اقدام به طراحی و راه اندازی سامانه شناسه کالا، به آدرس ntsw.ir، نموده اند که در این قسمت، قصد داریم به معرفی این سامانه بپردازیم.
سامانه شناسه کالا یا سامانه جامع تجارت ایران، سامانه ای است که همچون سامانه ثبت برند با هدف ارائه خدمات الکترونیکی، به تجار و افرادی که فعالیت تجاری بین المللی دارند، راه اندازی گردیده است. از آنجا که دریافت شناسه کالا، اجباری است، بخشی از خدمات این سامانه، مربوط به ارائه خدمات، در خصوص پیگیری شناسه کالا و دریافت شناسه کالا می باشد. اما، امکانات این سامانه، منحصر به خدمات شناسه کالا نیست و امکانات زیر را نیز به متقاضیان، ارائه می دهد:
زیر سامانه ها: در این قسمت از امکانات سایت، سامانه های مرتبط با سامانه جامع تجارت ایران، نظیر سامانه جامع انبارها، سامانه مجوزها، سامانه همتا و سایر موارد، معرفی شده و لینک دسترسی به هریک، در قسمت معرفی، قرار گرفته است که متقاضیان، می توانند با کلیک بر روی آن، به سایت مورد نظر، هدایت شوند.
خدمات عمومی: این بخش از امکانات سایت، خدمات مربوط به استعلام را ارائه می دهد که در حال حاضر، استعلامات آن، صرفا مربوط به استعلام شناسه کالا، نظیر شناسه بین المللی کالا، شرح کالا، تناظرات بین المللی و سایر موارد می باشد.
فیلم های آموزشی: در این بخش از امکانات سایت، فیلم های آموزشی مختلف، نظیر فیلم در ارتباط با تجارت خارجی و داخلی، شناسه کالا، عملیات پایه و سایر موارد، موجود می باشد.
مستندات: این بخش از امکانات سامانه شناسه کالا، دربردارنده مستندات تجارت خارجی، داخلی، مستندات قانونی و سایر موارد می باشد.
سوالات متداول: در این بخش از امکانات سامانه شناسه کالا، سوالات متداول در خصوص شناسه کالا، تجارت و سایر موارد، به همراه پاسخ آن ها موجود است و علاقه مندان می توانند، جهت دریافت پاسخ سوالات خود، به این بخش از سایت مراجعه نمایند.
پس از معرفی اینکه سایت شناسه کالا چیست، در ادامه، به موضوع نحوه دریافت شناسه کالا خواهیم پرداخت و نحوه دریافت آن را از طریق سامانه جامع تجارت ایران، توضیح خواهیم داد.
بیشتر بخوانید: سامانه جامع تجارت ایران ntsw.ir
نحوه دریافت شناسه کالا
در قست قبل، اینکه سامانه شناسه کالا چیست را معرفی کردیم و گفتیم که بخشی از امکانات این سامانه، مربوط به خدمات راجع به شناسه کالا می باشد. پس از معرفی سامانه شناسه کالا، در این قسمت، قصد داریم، نحوه دریافت شناسه کالا را بررسی کرده و بگوییم که دریافت آن، از طریق سامانه شناسه کالا، چگونه خواهد بود. نحوه دریافت شناسه کالا، مطابق مراحل زیر است:
در ابتدا باید، از طریق جست و جوی آدرس ntsw.ir، وارد سامانه جامع تجارت ایران شده و از قسمت سمت چپ صفحه، با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سامانه شوید، چنانچه قبلا ثبت نام نکرده اید، ابتدا، نسبت به ثبت نام خود، اقدام نمایید.
پس از ورود به سامانه، باید اقدام به تعیین نقش خود، در ارتباط با ثبت کالا نمایید. چنانچه، دارای شناسه صنفی هستید، گزینه شناسه صنفی را انتخاب کنید و در صورتی که اقدام به دریافت کارت بازرگانی نموده اید و فعالیت در زمینه کالا با این کارت است، گزینه کارت بازرگانی را انتخاب نموده و به مرحله بعد بروید.
در این مرحله، از قسمت سمت راست، بر روی گزینه فهرست کالاهای وارداتی کلیک کرده و سپس، گزینه ثبت کالای جدید را انتخاب کنید.
با انتخاب ثبت کالای جدید، وارد صفحه ای خواهید شد که باید، نوع کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید.
در این قسمت، باید شناسه بین المللی کالا یا همان، GTIN را وارد کنید. برای دریافت این شناسه، باید قبلا، به مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات مراجعه نموده باشید.
در مرحله بعد، باید، فیلدهای توصیفی اجباری مربوط به کالای مورد نظر خود را تکمیل کنید و به مرحله بعد بروید که مربوط ویژگی های تکمیلی کالا و مستندات مربوط به آن است و اختیاری بوده و می توانید از آن، صرف نظر کنید.
پس از وارد کردن اطلاعات اجباری و در صورت تمایل، اطلاعات تکمیلی و بارگذاری مستندات کالا، مرحله آخر، دریافت شناسه کالا است که باید اطلاعات نمایش داده شده را تایید کرده و گزینه ثبت را انتخاب کنید. اکنون شناسه کالا، ایجاد و ثبت شده و در قسمت ( فهرست کالاهای وارداتی ) قرار می گیرد که برای مشاهده و دریافت آن، می توانید از گزینه ( کاتالوگ ) سایت استفاده نمایید.
بیشتر بخوانید: کد اقتصادی شرکت
سایت پیگیری شناسه کالا
در قسمت های قبل، گفتیم که شناسه کالا چیست و نحوه دریافت شناسه کالا، برای افراد دارای کارت بازرگانی و تاجر هایی که در زمینه تجارت کالا، فعال هستند، چگونه می باشد. همچنین، سامانه شناسه کالا و امکانات آن را معرفی کرده و در خصوص هریک از امکانات سامانه، به طور مختصر، توضیح دادیم. در این قسمت، قصد داریم، به معرفی سایت پیگیری شناسه کالا بپردازیم.
در خصوص سایت پیگیری شناسه کالا، باید گفت: آدرس سایت پیگیری شناسه کالا، همان آدرس سامانه جامع تجارت ایران یا سامانه شناسه کالا، به آدرس ntsw.ir، می باشد. متقاضیان پیگیری شناسه کالا، باید پس از ورود به سایت، از قسمت مربوط به استعلامات، وارد بخش پیگیری شناسه کالا شده و با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، اقدام به پیگیری شناسه کالای خود کنند. ورود به سایت پیگیری شناسه کالا و انجام پیگیری، مطابق مراحل زیر می باشد:
در ابتدا، در مرورگر خود، آدرس ntsw.ir را جست و جو کرده تا وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر شوید و سپس، گزینه استعلامات را انتخاب کنید.
در این مرحله، با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، نظیر نوع شناسه و شناسه کالا و سپس وارد کردن تصویر امنیتی، با انتخاب گزینه استعلام، اقدام به استعلام و پیگیری شناسه کالای خود نمایید.
از آنجا که جهت تجارت بین المللی و واردات و صادرات، داشتن کارت بازرگانی، الزامی است، پیشنهاد می شود، مقاله مراحل دریافت کارت بازرگانی را که در قسمت در ادامه بخوانید، لینک داده شده، مطالعه نمایید.
در ادامه بخوانید: سامانه ایران کد www.irancode.ir
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شناسه کالا و نحوه دریافت آن در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شناسه کالا و نحوه دریافت آن پاسخ دهند.
سوالات متداول
1- شناسه کالا چیست؟
شناسه کالا بارکدی است که نشان دهنده مشخصات کالا بوده و به نوعی شناسنامه کالا محسوب می گردد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.
2- آدرس سامانه شناسه کالا چیست؟
سامانه شناسه کالا سامانه جامع تجارت ایران به آدرس ntsw.ir می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.
3- نحوه دریافت شناسه کالا چگونه است؟
نحوه دریافت شناسه کالا با مراجعه به سامانه آن ntsw.ir و طی کردن مراحل مخصوص می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.
منبع : شناسه کالا