20-02-2020, 02:54 PM
برنامه ریزی کنکور تجربی 1400
این روزها داوطلبان کنکور سراسری روزهای بسیار سرنوشت ساز و حساسی را می گذرانند. در نتیجه، داشتن برنامه ریزی کنکور تجربی 1400 برای هر کدام از آن ها کاملاً ضروری به نظر می رسد. هر یک از داوطلبان با داشتن برنامه ریزی روزانه کنکور تجربی و برنامه ریزی هفتگی کنکور تجربی می توانند از استرس ها و نگرانی های خود به میزان زیادی کم کنند.
اصول و ویژگی های برنامه ریزی کنکور 99به دلیل رقابت بسیار زیاد داوطلبان در کنکور سراسری ، جهت کسب موفقیت در آن می بایست یک برنامه ریزی اصولی انجام داده و مطابق آن پیش بروید. برنامه ریزی باید متناسب با هدفی که برای خود تعیین کرده اید باشد تا با انجام آن ، گام به گام به هدفتان نزدیک تر شوید. ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که در یک برنامه ریزی اصولی چه نکاتی باید مد نظر قرار گرفته شود؟ پاسخ این سوال چیزی نیست جز: نحوه صحیح مطالعه ، میزان ساعات مطالعه ، خلاصه نویسی ، منحصر به فرد بودن برنامه ، انعطاف پذیری ، قابل ارزیابی بودن و توجه به ساعات استراحت.
در کل یکی از مواردی که در برنامه ریزی کنکور از اهمیت زیادی برخوردار است ، توجه به این موضوع است که باید کلی خواندن را فراموش کنید و یاد بگیرید که کنکوری بخوانید! کنکوری خواندن یعنی کتاب های درسی را مفهومی تر و با دقت و وسواس بیشتری مطالعه کنید و مطالب را حفظ نکنید بلکه با مفهومی خواندن ، آن ها را به خاطر بسپارید. در ادامه به نحوه مطالعه کنکوری می پردازیم.
·[font=Times New Roman] [/font]حاشیه نویسی: حاشیه نویسی یک روش مناسب برای درک عمیق مطالب و خواندن کتب درسی نیست ولی می تواند برای یادگیری مطالب و نکاتی که از اهمیت چندانی برخوردار نیستند اما خواندن آن ها الزامی است مورد استفاده قرار گیرد.
·[font=Times New Roman] [/font]خلاصه نویسی: در خلاصه نویسی باید ابتدا مطالب را مورد مطالعه قرار داده ، کاملا آن ها را به خاطر بسپارید و سپس آن ها را یادداشت کنید. بهترین کار این است که پس از درک مطالب ، نکات و کلمات کلیدی و مهم را یادداشت کنید. ” کلمات کلیدی کوتاه ترین ، بهترین و پر معنی ترین کلماتی هستند که با دیدن آن مفهوم جمله برایتان تداعی می شود. “ خلاصه نویسی هنگام مرور کردن قسمت های مهم در زمان نزدیک به کنکور روش بسیار خوبی است.
·[font=Times New Roman] [/font]تست زنی: سعی کنید برای تسلط بر مباحث دروس اختصاصی ، بعد از 24 ساعت از مطالعه هر مبحث تست بزنید. (البته برای دروس اختصاصی می توانید بلافاصله بعد از مطالعه ، تست های مربوط به آن مبحث را حل کرده و هر 24 ساعت یک بار نیز جهت تسلط بیشتر تست های بیشتری بزنید ولی برای دروس عمومی حتما 24 تا 48 ساعت پس از مطالعه شروع به تست زدن کنید.)
·[font=Times New Roman] [/font]مکان مطالعه: تغییر مکان در هنگام درس خواندن می تواند موجب بر هم خوردن تمرکز شود. بنابراین بهتر است جای آرام و مشخصی برای مطالعه در نظر بگیرید.
·[font=Times New Roman] [/font]قابل ارزیابی بودن: برنامه ریزی باید به گونه ای باشد که میزان پیشرفت و یا افت مطالعه را نشان دهد این ویژگی می تواند شما را در شناخت نقاط ضعف و قوتتان راهنمایی کند تا در برنامه ریزی های بعدی نقاط ضعف خود را برطرف کنید.
·[font=Times New Roman] [/font]اختصاصی بودن برای هر فرد: از آن جا که هوش و ویژگی های هر فرد با دیگری متفاوت است ، هر داوطلب باید برای مطالعه ، برنامه ریزی خاص و متناسب با ویژگی های خود را داشته باشد. بنابراین فکر نکنید اگر دوست و یا هم کلاسی شما 10 ساعت در روز مطالعه می کند
اولین گام: مشخص کردن هدف
از جمله گام های اساسی و اصلی جهت دستیابی به مؤفقیت و رتبه برتر شدن در کنکور سراسری علوم تجربی تعیین هدف است.
در نتیجه، پیش از انجام برنامه ریزی اقدام به تعیین هدف خود کنید و بدانید که قصد ادامه تحصیل در کدام مرکز دانشگاهی و رشته تحصیلی را دارید.
این گونه و با مشخص کردن هدف قبل از برنامه ریزی روزانه کنکور تجربی و همین طور برنامه ریزی هفتگی کنکور تجربی در واقع شانس مؤفقیت خود را به میزان بسیار زیادی بالا می برید.
توصیه می کنیم که هدفتان را در یک دفترچه و یا بر روی یک برگه کاغذ یادداشت کنید و هر روز نگاهی به آن بیندازید. به عنوان مثال، این جمله را بنویسید “ من در کنکور سراسری در رشته پزشکی دانشگاه تهران قبول می شوم”.
نکته دیگر این که، هرگز امیدتان را برای رسیدن به هدف یعنی قبولی در رشته و دانشگاهی عالی از دست ندهید.
دومین گام: برنامه ریزی اصولی و دقیق
کلیه داوطلبان و متقاضیان شرکت کننده در کنکور سراسری علوم تجربی همواره باید از این موضوع اطلاع داشته باشند که رسیدن به هدف در گرو داشتن برنامه ریزی به شکلی دقیق و بسیار اصولی است.
شما عزیزان می توانید برنامه ریزی روزانه کنکور تجربی و یا برنامه ریزی هفتگی کنکور تجربی خود را در قالب جدول برنامه ریزی طراحی نمایید.
حتی می توانید برای نوشتن این برنامه از دفتر برنامه ریزی استفاده کنید. به این صورت که، ساعت های مطالعه و درس های خود را در آن یادداشت کنید و برای هر یک از مباحث و دروس نیز شماری تست (تألیفی و کنکور) را در نظر بگیرید.
شاید این سؤال برای شما مطرح شود که چگونه باید تقسیم بندی درس ها را انجام داد؟ باید عرض کنیم که، شما در ابتدا باید درس هایی که علاقه بیشتری به مطالعه آن ها دارید را در الویت بگذارید تا بدین ترتیب انرژی بیشتری برای خواندن آن ها داشته باشید.
اگر می خواهید بازدهی و بهره وری مطالعه خود را بالا ببرید پس از هر یک ساعت زمانی را به استراحت اختصاص دهید. (10 الی 15 دقیقه)
از طرف دیگر، داشتن برنامه ریزی اصولی و دقیق در گرو اطلاع داوطلب از اصول و قواعد مورد نیاز برای مطالعه همچون خلاصه نویسی، ساعات کاری برای مطالعه. مکان مناسب برای مطالعه و همین طور نحوه تسلط کامل بر مطالب و محتوای کتب درسی و شناخت بهترین مؤسسات جهت شرکت در آزمون های آزمایشی است.
در ادامه شماری از اصول برنامه ریزی در گروه علوم تجربی را خدمتتان توضیح می دهیم.
جهت دریاقت برنامه ریزی شخصی کنکور تجربی از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت با مرکز مشاوره ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید.
9099072952 تماس از سراسر کشور و 9092305587 (تماس از استان تهران)
تماس از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد پاسخگویی از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
نحوه مطالعه درس های عمومی و اختصاصی
در این رابطه باید عرض کنیم که از پشت سر هم مطالعه کردن دو درس عمومی و اختصاصی جداً خودداری کنید. به طور مثال، در صورتی که، در جدول برنامه ریزی خود 4 درس زبان انگلیسی، ادبیات فارسی، شیمی و زیست شناسی را گنجانده اید آن ها را به این شکل بخوانید:
یکشنبه
زیست شناسی سال سوم
(فصل دوم)
3 ساعت
ادبیات فارسی 3
(فصل 4 و 5)
2 ساعت
شیمی سال دوم
40 تست
1 ساعت
زبان انگلیسی سال چهارم
(لغات و گرامر درس دوم)
2 ساعت
تست زنی را فراموش نکنید
همواره از تست زنی جهت تثبیت یادگیری و محک میزان آموخته های خود در هر کدام از دروس استفاده کنید. در مورد زمان تست زنی باید خدمتتان عرض کنیم که تست های درس های اختصاصی را باید سریعاً پس از مطالعه و تست های درس های عمومی را حدود یک روز (24 ساعت) پس از مطالعه دقیق آن ها انجام دهید.
انتخاب مکانی مناسب و بی سروصدا برای مطالعه
یادتان نرود مکانی که در آن مطالعه می کنید اثر زیادی روی سطح یادگیری شما از دروس دارد. در نتیجه، دقت بسیار زیادی در انتخاب مکان مطالعه به خرج دهید.
به طور مثال، به هیچ وجه مکان مطالعه خود را سریع عوض نکنید. در این صورت تمرکز خود را از دست می دهید.
پیشنهاد ما این است که مکان ثابت و مشخصی را جهت مطالعه در نظر بگیرید. مکانی که بتوانید در آن با آرامش خاطر مطالعه کنید.
تعیین میزان ساعت های مطالعه دروس
با توجه به متفاوت بودن سطح یادگیری فرد در هر کدام از دروس با در نظر گرفتن درجه اهمیت آن درس و سطح یادگیری خود زمانی را جهت مطالعه آن در نظر بگیرید.
به عنوان مثال، درصورت ضعیف بودن در درس زیست شناسی سال سوم دبیرستان با توجه به مهم بودن این درس و تخصصی بودن آن ساعت های بیشتری را برای مطالعه آن در نظر بگیرید.
سومین گام: کلی خوانی را در کنکور کنار بگذارید
دوستان عزیز شما باید برای کنکور سراسری به صورت کنکوری درس بخوانید و کلی خوانی را در برنامه ریزی خود به طور کلی فراموش کنید.
شاید بپرسید که منظور از کنکوری خواندن چیست؟ منظور از کنکوری خواندن این است که آن ها را برای یادگیری و به شکل جزء به جزء مورد مطالعه قرار دهید و صرفاً جهت تمام کردن کتب درس ها را نخوانید.
در حقیقت، برای آزمون سراسری باید دروس را عمیق تر و مفهومی تر مورد مطالعه قرار دهید. در غیراینصورت، مؤفقیت فقط برایتان به صورت یک رؤیا باقی می ماند.
در ضمن، هرگز مطالب را حفظ نکنید و از تکنیک ها و روش های خاصی جهت یادگیری بهره ببرید.
چهارمین گام: ثبت نام و شرکت در آزمون های آزمایشی
ثبت نام و شرکت در آزمون های آزمایشی باکیفیت بالا و آزمون هایی که کمک بسیاری به شما در رسیدن به مؤفقیت می کنند را جدی بگیرید.
در طول سال های اخیر، مؤسسات مختلف با هدف آشنا کردن داوطلب کنکور با محیط برگزاری آزمون و آماده کردن آن ها برای این ماراتون بزرگ اقدام به برگزاری آزمون های آزمایشی می کنند.
جهت کسب آمادگی بیشتر برای مؤفقیت در این آزمون ها از دفتر برنامه ریزی غافل نشوید. جدول برنامه ریزی خود را براساس برنامه آزمون ها به صورت برنامه ریزی هفتگی تجربی و برنامه ریزی روزانه کنکور تجربی تنظیم کنید.
برنامه ریزی کنکور تجربی از دی ماه راست یا دروغ؟
تصور بسیاری از داوطلبان این است که به هیچ وجه برنامه ریزی کنکور تجربی از دی ماه امکان پذیر نیست و محال ممکن است داشن آموزی با سطح ضعیف و حتی صفر بتواند به درصدهای عالی در درس ها برسد.
اما مطمئن باشید که برنامه ریزی کنکور تجربی از دی ماه دور از ذهن نیست و واقعیت دارد. فقط کافیست که داوطلب اراده کند و آستین های خود را بالا بزند.
خلاصه مقاله : در این مقاله بهترین راه های مطالعه برای کنکور را ارائه دادیم و شما را با روش های مطالعه آشنا کردیم . متقاضیان عزیز توجه داشته باشید که جهت دریافت راهنمایی های بیشتر میتوانید با مشاورین ما در تماس باشید.
منبع : برنامه ریزی کنکور تجربی