17-12-2019, 11:27 AM
متداول ترین نوع اندازه برداری از سطوح پیچیده که با روش ها و وسایل دستی مثل کولیس یا زاویه سنج یا R سنج قابل اندازه گیری نیستند، روش CMM است که یک حسگر بر روی قطعه کار حرکت داده می شود و خطوطی (Curves) در راستاهای مختلف از قطعه تهیه می کند. مدل ساز باید در نرم افزار مدل سازی خود از این خطوط صفحاتی (Surfaces) عبور داده و با اصلاح و بازسازی این صفحات به شکل کلی قطعه کار برسد.
اما این روش پروسه ای بسیار زمان گیر و مشکل ساز می باشد و بعضا در قطعاتی که دارای سطوح خیلی پیچیده و دقت بالا هستند کارآیی مطلوب ندارد. لذا اسکنرهای سه بعدی به بازار آمدند که توسط تاباندن نور به نقاط بسیار زیاد و مجاور هم بر روی سطح قطعه کار و ثبت آنها به توده ای از نقاط کنار هم می رسند که این توده انباشته شده به ابرنقطه معروف است و محل عبور سطوحی است که شکل کلی مدل را دربر دارد.
از طرفی به علت دقت ابعادی فوق العاده بالای این نقاط که ممکن است تا میکرون نیز برسد، کوچک ترین ناهمواری روی سطح قطعه نیز اسکن خواهد شد. لذا خروجی نهایی دستگاه شامل یک سری نقاط اسکن شده اضافی و نقاطی که بیان گر برجستگی های یا فرورفتگی ها یا بریدگی های ناخواسته می باشد که باید اصلاح گردد.