6 ساعت پیش
نحوه عملکرد دستگاه گوارش به گونه ای است که کل بدن را درگیر میکند. حتی مغز ما نیز با روده و میکروب ها درگیر شده و بر همه چیز، از خلق و خو و متابولیسم گرفته تا سیستم ایمنی بدن، تاثیر می گذارد. همواره تا کنون نکات زیادی برای یادگیری در مورد چگونگی تأثیر رژیم غذایی و روده بر کل بدن وجود داشته است. اما نکته قابل توجه اینجاست که بین بیماری های مزمن، رژیم غذایی و سلامت روده وجود دارد. بنابراین دنبال کردن رژیم و تغذیه سالم برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای گوارشی اهمیت ویژه ای دارد.
نحوه عملکرد سیستم گوارش
دستگاه گوارش ما یک سیستم پیچیده با ارگان های فعال فراوان بوده که از لحظه ای که غذا به دهان ما می رسد، شروع به کار می کند. هر بخش از سیستم به تجزیه غذا و مایعات به میزان کوچکتر پرداخته تا زمانی که بدن بتواند مواد مغذی را جذب، و به جایی که نیاز دارد منتقل کند.
آنزیم های خاصی در بزاق ما فرآیند گوارش را آغاز می کنند. همانطور که غذا از مری به معده می رسد، آنزیم ها با انقباض عضلات کار کرده و غذا را با آنزیم ها مخلوط می کنند. اگرچه در بدن هر فرد کمی متفاوت است، اما معمولاً حدود چهار تا پنج ساعت طول کشیده تا غذا از نیمه اول سیستم گوارش عبور کند.
روده کوچک جایی است که میکروب های روده با تجزیه چربی ها، کربوهیدرات ها و پروتئین ها شروع به انجام کار خود می کنند. همچنین از سلامت سیستم ایمنی ما پشتیبانی کرده و ویتامین ها و مواد معدنی را جذب می کند. باکتری های موجود در روده بزرگ (کولون) فرآیند تجزیه را تکمیل کرده و به حفظ تعادل مایعات بدن کمک می کنند.
سیستم گوارش همچنین تحت تأثیر هورمون ها، اعصاب و سایر اندام ها مانند پانکراس، کبد و کیسه صفرا قرار دارد.
رژیم غذایی و بیماری های گوارشی
جلوگیری از ابتلا به بیماریهای گوارشی با رژیم غذایی سالم
طبقه اظهار متخصصان تغذیه؛ مانند سایر انواع بیماری های مزمن، رژیم غذایی فرد بر مدیریت و در شرایط خاص، حتی بر پیشرفت یک بیماری مزمن دستگاه گوارش تاثیر میگذارد. غذا سوخت بدن است و اگر مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نکنیم، بدن ما در مبارزه با بیماری یا حفظ کیفیت زندگی مورد نظرمان با مشکل مواجه خواهد شد.
مانند سایر بیماری های مزمن، بیماران دستگاه گوارش اغلب التهاب مزمن را تجربه می کنند که به طور بالقوه منجر به مشکلات سلامتی بیشتری میشود. نحوه غذا خوردن ما ممکن است به پیشگیری و مهار التهاب مزمن کمک کند. بنا بر تحقیقات ارتباط بین رژیم غذایی و التهاب به شکل زیر است:
غذاهای سرشار از چربی های اشباع و ترانس ممکن است التهاب را افزایش دهند.
چربی های سالم (مانند امگا ۳ و چربی های تک غیراشباع) ممکن است به کاهش التهاب کمک کنند.
مواد مغذی گیاهی موجود در میوه ها و سبزیجات ممکن است به محافظت در برابر التهاب کمک کنند.
سبک زندگی نیز در مدیریت بیماری های دستگاه گوارش نقش دارد:
مدیریت استرس
ورزش و تحرک منظم
محدود کردن قرار گرفتن در معرض سموم محیطی، سیگار کشیدن، الکل بیش از حد
خواب با کیفیت
رژیم غذایی در جلوگیری از پیشرفت بیماری برای افرادی که اختلالات خود ایمنی مرتبط با دستگاه گوارش دارند، بسیار مهم است. افراد مبتلا به بیماری سلیاک و بیماری التهابی روده به شدت تحت تأثیر آنچه می خورند قرار می گیرند.
منبع: https://hpvdarman.com/articles/%d8%aa%d8...%84%d9%85/
نحوه عملکرد سیستم گوارش
دستگاه گوارش ما یک سیستم پیچیده با ارگان های فعال فراوان بوده که از لحظه ای که غذا به دهان ما می رسد، شروع به کار می کند. هر بخش از سیستم به تجزیه غذا و مایعات به میزان کوچکتر پرداخته تا زمانی که بدن بتواند مواد مغذی را جذب، و به جایی که نیاز دارد منتقل کند.
آنزیم های خاصی در بزاق ما فرآیند گوارش را آغاز می کنند. همانطور که غذا از مری به معده می رسد، آنزیم ها با انقباض عضلات کار کرده و غذا را با آنزیم ها مخلوط می کنند. اگرچه در بدن هر فرد کمی متفاوت است، اما معمولاً حدود چهار تا پنج ساعت طول کشیده تا غذا از نیمه اول سیستم گوارش عبور کند.
روده کوچک جایی است که میکروب های روده با تجزیه چربی ها، کربوهیدرات ها و پروتئین ها شروع به انجام کار خود می کنند. همچنین از سلامت سیستم ایمنی ما پشتیبانی کرده و ویتامین ها و مواد معدنی را جذب می کند. باکتری های موجود در روده بزرگ (کولون) فرآیند تجزیه را تکمیل کرده و به حفظ تعادل مایعات بدن کمک می کنند.
سیستم گوارش همچنین تحت تأثیر هورمون ها، اعصاب و سایر اندام ها مانند پانکراس، کبد و کیسه صفرا قرار دارد.
رژیم غذایی و بیماری های گوارشی
جلوگیری از ابتلا به بیماریهای گوارشی با رژیم غذایی سالم
طبقه اظهار متخصصان تغذیه؛ مانند سایر انواع بیماری های مزمن، رژیم غذایی فرد بر مدیریت و در شرایط خاص، حتی بر پیشرفت یک بیماری مزمن دستگاه گوارش تاثیر میگذارد. غذا سوخت بدن است و اگر مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نکنیم، بدن ما در مبارزه با بیماری یا حفظ کیفیت زندگی مورد نظرمان با مشکل مواجه خواهد شد.
مانند سایر بیماری های مزمن، بیماران دستگاه گوارش اغلب التهاب مزمن را تجربه می کنند که به طور بالقوه منجر به مشکلات سلامتی بیشتری میشود. نحوه غذا خوردن ما ممکن است به پیشگیری و مهار التهاب مزمن کمک کند. بنا بر تحقیقات ارتباط بین رژیم غذایی و التهاب به شکل زیر است:
غذاهای سرشار از چربی های اشباع و ترانس ممکن است التهاب را افزایش دهند.
چربی های سالم (مانند امگا ۳ و چربی های تک غیراشباع) ممکن است به کاهش التهاب کمک کنند.
مواد مغذی گیاهی موجود در میوه ها و سبزیجات ممکن است به محافظت در برابر التهاب کمک کنند.
سبک زندگی نیز در مدیریت بیماری های دستگاه گوارش نقش دارد:
مدیریت استرس
ورزش و تحرک منظم
محدود کردن قرار گرفتن در معرض سموم محیطی، سیگار کشیدن، الکل بیش از حد
خواب با کیفیت
رژیم غذایی در جلوگیری از پیشرفت بیماری برای افرادی که اختلالات خود ایمنی مرتبط با دستگاه گوارش دارند، بسیار مهم است. افراد مبتلا به بیماری سلیاک و بیماری التهابی روده به شدت تحت تأثیر آنچه می خورند قرار می گیرند.
منبع: https://hpvdarman.com/articles/%d8%aa%d8...%84%d9%85/