تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
تخمیر جیست و چه کاربردهایی دارد؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: باشگاه متخصصین و مشاورین صنعت (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=102)
+--- موضوع: تخمیر جیست و چه کاربردهایی دارد؟ (/showthread.php?tid=44686)



تخمیر جیست و چه کاربردهایی دارد؟ - H.PEYMAN - 06-09-2020

اپیزود دوم:

چند گونه میکرو ارگانیسمی می‌توانند تخمیر انجام دهند:


پروکاریوت:
تک سلولی (باکتری‌ها ، سیانو باکتری‌ها) _ چند سلولی (سیانو باکتری‌ها) 

یوکاریوت ها:
تک سلولی (مخمرها ، جلبک‌ها) _ چند سلولی و پر سلولی (قارچ ها، جلبک‌ها)

جانداران تک سلولی و میکرو ارگانیسم‌ها، بندرت در تخمیر استفاده می‌شوند، در حالیکه سلول های ایزوله شده جانوران چند سلولی، بطور رایج استفاده می‌گردند.

انواع تخمیر ها در صنایع غذایی عبارتند از:
تخمیر توسط باکتریهای اسید لاکتیک که شامل تخمیر سبزیها و میو ها مانند خیار شور ، کلم شور و غیره ،تخمیر فراورده های گوشتی مانند سالامی و غیره و تخمیر فراورده های لبنی مانند ماست پنیر و غیره می باشد.
تخمیر توسط مخمر ها و کپک های تو لید کننده اسید لاکتیک که شامل تخمیر نو شابه های لبنی مانند کفیر و تخمیر پنیر های رنگی مانند کاممبرت و راکفورت می باشد.
تخمیر توسط باکتری های اسید استیک که در محصولالت حاوی مواد قندی و الکل برای تولید سرکه استفاده می شود.
تخمیر توسط مخمر نانوایی.
تخمیر توسط کپک های خاص مانند تولید سس سویا و غیره.
بعضی از سلول های بدن نیز در کمبود اکسیژن تخمیر لاکتیک اسید انجام می دهند. دو استقامت یک تمرین ورزشی هوازی و دو سرعت یک تمرین بی هوازی است.
در صورتی که اکسیژن کافی و متناسب با نیاز سلول در دسترس سلول نباشد، NADH که در قدم 6 گلیکولیز تولید می شود، نمی تواند از طریق زنجیره انتقال الکترون مجددا به +NAD تبدیل شود. اگر +NAD  نتواند از NADH باز تولید شود، گلیکولیز متوقف می شود، زیرا +NAD  سوبسترای قدم 6 مسیر می باشد.
در چنین شرایطی آنزیم لاکتات دهیدروژناز واکنش احیای پیرووات به لاکتیک اسید را کاتالیز می کند. در نتیجه +NAD برای ادامه گلیکولیز تامین می شود و از توقف گلیکولیز جلوگیری به عمل می آید. این فرایند تخمیر لاکتیک اسید نام دارد.