![]() |
تخمیر جیست و چه کاربردهایی دارد؟ - نسخهی قابل چاپ +- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir) +-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1) +--- انجمن: باشگاه متخصصین و مشاورین صنعت (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=102) +--- موضوع: تخمیر جیست و چه کاربردهایی دارد؟ (/showthread.php?tid=44686) |
تخمیر جیست و چه کاربردهایی دارد؟ - H.PEYMAN - 06-09-2020 اپیزود دوم: چند گونه میکرو ارگانیسمی میتوانند تخمیر انجام دهند: پروکاریوت: تک سلولی (باکتریها ، سیانو باکتریها) _ چند سلولی (سیانو باکتریها) یوکاریوت ها: تک سلولی (مخمرها ، جلبکها) _ چند سلولی و پر سلولی (قارچ ها، جلبکها) جانداران تک سلولی و میکرو ارگانیسمها، بندرت در تخمیر استفاده میشوند، در حالیکه سلول های ایزوله شده جانوران چند سلولی، بطور رایج استفاده میگردند. انواع تخمیر ها در صنایع غذایی عبارتند از: تخمیر توسط باکتریهای اسید لاکتیک که شامل تخمیر سبزیها و میو ها مانند خیار شور ، کلم شور و غیره ،تخمیر فراورده های گوشتی مانند سالامی و غیره و تخمیر فراورده های لبنی مانند ماست پنیر و غیره می باشد. تخمیر توسط مخمر ها و کپک های تو لید کننده اسید لاکتیک که شامل تخمیر نو شابه های لبنی مانند کفیر و تخمیر پنیر های رنگی مانند کاممبرت و راکفورت می باشد. تخمیر توسط باکتری های اسید استیک که در محصولالت حاوی مواد قندی و الکل برای تولید سرکه استفاده می شود. تخمیر توسط مخمر نانوایی. تخمیر توسط کپک های خاص مانند تولید سس سویا و غیره. بعضی از سلول های بدن نیز در کمبود اکسیژن تخمیر لاکتیک اسید انجام می دهند. دو استقامت یک تمرین ورزشی هوازی و دو سرعت یک تمرین بی هوازی است. در صورتی که اکسیژن کافی و متناسب با نیاز سلول در دسترس سلول نباشد، NADH که در قدم 6 گلیکولیز تولید می شود، نمی تواند از طریق زنجیره انتقال الکترون مجددا به +NAD تبدیل شود. اگر +NAD نتواند از NADH باز تولید شود، گلیکولیز متوقف می شود، زیرا +NAD سوبسترای قدم 6 مسیر می باشد. در چنین شرایطی آنزیم لاکتات دهیدروژناز واکنش احیای پیرووات به لاکتیک اسید را کاتالیز می کند. در نتیجه +NAD برای ادامه گلیکولیز تامین می شود و از توقف گلیکولیز جلوگیری به عمل می آید. این فرایند تخمیر لاکتیک اسید نام دارد. |