تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: شرایط حق عائله مندی
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
شرایط حق عائله مندی
سازمان وزارت کار و تامین اجتماعی به دلیل اینکه افراد متاهل دارای هزینه های بیشتری هستند حق عائله مندی را برای آنها به منظور کمک هزینه خانواده در نظر گرفته است. از شرایط حق عائله مندی اینست که این کمک هزینه عائله مندی زمانی برای آنها در نظر گرفته می شود که انها دارای فرزند باشند .
معمولا در بیشتر کشورها حق عائله مندی در قوانین تامین اجتماعی آنها قید می شود. ولی در ایران فقط در برخی از شرکت ها افراد متاهل را از نظر حمایت های غیر مالی پوشش دهی میکنند. قانون تامین اجتماعی به طور دقیق تر موضوع عائله مندی را در اولویت قرار می دهد. و از دیگر شرایط حق عائله مندی اینست که این حق را فقط تا دو فرزند پرداخت نموده .
دیگر شرایط حق عائله مندی
البته قابل ذکر است در شرایط حق عائله مندی در صورتیکه سن یکی از فرزندان از 18 سال تجاوز کرد، دیکر حق عائله مندی به او تعلق نمیگیرد و مادامیکه گارگر دارای فرزند باشد که شرایط حق عائله مندی را دارد فرزند اول حذف شده و فرزند دیگر جایگزین او خواهد شد.
و کارگر همچنان حق عائله مندی را دریافت خواهد کرد و البته شایان ذکر است یکی دیگر از شرایط حق عائله مندی کارگران شرط داشتن 720 روز سابقه کاری و سن کمتر از 18سال فرزندان (در صورتی که سن فرزندان بیشتر از 18 باشد باید اشتغال به تحصیل داشته یا از کار افتاده باشند تا بعد از 18 سالگی نیز به آنها حق اولاد یا حق عائله مندی تعلق گیرد )بود که میزان آن سه برابر حداقل حقوق و دستمزد روزانه کارگر محاسبه میشود.
در واقع در شرایط حق عائله مندی این حق فقط برای فرزندان در نظر گرفته شده است و کارگرهایی که پس از مشغول به کار شدن صاحب فرزند شده اند تا زمانی که سابقه بیمه پرداختی آنها به 2 سال نرسیده باشد حق عائله مندی به آنها تعلق نمی گیرد و فقط کمک هزینه ازدواج است که در این مدت به زوجینی که دارای 2 سال سابقه پرداخت بیمه داشته و شاغل هم باشند معادل یک ماه مزد خود را از سازمان تامین اجتماعی به عنوان کمک هزینه ازدواج دریافت میکنند.
این حقی مسلم و قانونی بوده و وظیفه سازمان تامین اجتماعی است که آن را به دارندگان تمامی شرایط پرداخت نماید .
در بخش های خصوصی حق اولاد همان حق عائله مندی محسوب میشود ولی در شرکت ها و یا سازمان های دولتی به دلیل هماهنگی در نظام پرداخت حق عائله مندی جدا از حق اولاد محاسبه میشود .
حق عائله مندی معاف از بیمه میباشد .
محاسبه حق عائله مندی
محاسبه حق عائله مندی یا همان حق اولاد در بخش بخش خصوصی حداقل دستمزد سالانه را در عدد 3 ضرب کرده و جواب بدست آمده را در تعداد فرزندان ضرب نماییم به عبارتی :
1 × حداقل دستمزد روزانه × 3 = حق اولاد براي يك فرزند
2 × حداقل دستمزد روزانه × 3 = حق اولاد براي دو فرزند
نوشته شده در بخش حسابداری مشاورین تهران و شرکا
اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم، حق اولاد چیست، مطابق با قانون تمامی کارگران دارای فرزند، باید در پایان ماه مبلغی به عنوان حق اولاد دریافت کنند. حق اولاد کمک هزینه ای برای مخارج فرزندان بیمه شدگان تامین اجتماعی می باشد. تا قبل از سال ۱۳۹۴، حق اولاد تنها به دو فرزند پرداخت میشد ولی در حال حاضر با قوانین حمایتی محدودیتی برای دو فرزند وجود ندارد. کارگر می بایست برای تمامی فرزندانش حق اولاد دریافت کند. این حق مشمول تمامی زنان و مردان شاغل می شود. 

مطابق با قانون ۸۶ قانون کار کمک هزینه عائله مندی یا همان حق اولاد هم به زن و هم به مرد تعلق می گیرد. البته لازم به ذکر است جهت دریافت حق اولاد می بایست شروط زیر رعایت شود :
- سن فرزندانی که به والدینشان حق اولاد یا عائله مندی تعلق می گیرد باید زیر ۱۸ سال باشد  و مشغول تحصیل باشند. 
- در صورت تحصیل و یا وجود بیماری فرزند (با اثبات طبق گواهی کمیسیون های پزشکی ) قادر به شروع کار نباشند.
- کارمندان برای دریافت حق اولاد لازم است ۷۲۰ روز سابقه  بیمه داشته باشند.
- کارگر مشمول مقررات قانون تامین اجتماعی باشد به عبارت دیگر، بیمه شده تامین اجتماعی باشد.
- در مواردی که زن و مرد هر دو در یک کارگاه مشغول به فعالیت باشند، در صورت داشتن شرایط فوق هر کدام به تنهایی محق دریافت کمک عائله مندی هستند. 


حق اولاد یا عائله مندی برای هر فرزند معادل حداقل سه روز کاری کارگر در ماه  می باشد که پرداخت کمک عائله مندی بر عهده کارفرما می باشد و باید در مواقع پرداخت مزد یا حقوق به بیمه شده پرداخت گردد. در تمامی مواردی که کارگر در مرخصی استعلاجی و یا مرخصی زایمان باشد که به تأیید سازمان تأمین اجتماعی رسیده باشد کلاً بر عهده کارفرما می باشد.
 از انجایی که در مقررات کمک هزینه ها مثل مسکن، عائله مندی و ... بصورت ماهیانه می باشد. لذا کمک هزینه ها در ماههای ۳۱ روز و یا ۲۹ روزه فرقی ندارند و بصورت ماهیانه محاسبه می شوند.  
در صورت دریافت نکردن  حق اولاد و یا هر گونه اختلاف یا مسئله در زمینه پرداخت حق اولاد، می توانید به مراجع حل اختلاف مراجعه کنید.