تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum

نسخه‌ی کامل: شاخه های رشته حسابداری
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
[تصویر:  %D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%AE%D8%AF%D8%A7%D9%...%DB%8C.jpg]

حسابداری یکی از رشته های پر طرفدار در بین افراد می باشد که به دلیل تنوع شاخه های آن، هر فردی می تواند زمینه ای که بیشترین ارتباط را با آن برقرار می کند انتخاب نماید و پس از تحصیل در آن شاخه وارد بازار کار مرتبط شود. بر اساس آخرین آمار بدست آمده؛ حسابداری جزو ۱۰ شغل پول‌ساز در سال ۲۰۱۶ شناخته شده است که همین  عامل میتواند باعث رشد انگیزه برای تحصیل افراد بیشتری در این زمینه باشد. رشته حسابداری به رشته های مجزا و تخصصی زیر تقسیم میشود.

 
1. حسابداری مالی (عمومی) :
در این رشته که در واقع زیر بنای کلیه رشته های حسابداری است و اکثر موسسات بازرگانی از ان استفاده می نمایند، کلیه فعالیتهای مالی در دفاتر خاص ثبت و در پایان هر دوره مالی، صورتها یا گزارشهای مالی مورد نیاز تهیه می شود.
 
2. حسابداری دولتی :
چگونگی ثبت و نگهداری حسابها در موسسات و شرکتهای دولتی، دراین رشته از حسابداری مورد بحث قرار می گیرد . قابل ذکر است که این شاخه نیز مانند تمام شاخه های دیگر حسابداری نیاز به دقت و تجربه کافی دارد چرا که کوچکترین اشتباهات در چنین سازمان هایی میتواند موقعیت مالی شرکت ها را تهدید کند.
 
3. حسابداری صنعتی ( قیمت تمام شده ) :
در حسابداری صنعتی، نحوه محاسبه قیمت تمام شده هر واحد محصول در هر یک از مراحل تولید، توضیح داده می شود، از این رو به حسابداری قیمت تمام نیز معروف است.
 
4. حسابداری مالیاتی :
در این رشته از حسابداری در مورد چگونگی تعیین میزان مالیات بر درآمد موسسات و افراد با توجه به قوانین و مقررات مالیاتی مصوب، گفتگو می شود . با توجه به قوانین مالیاتی که نه تنها در کشور ما بلکه در بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر نیز برقرار می باشد، تسلط کافی بر قوانین مالیاتی حاکم، میتواند حائز اهمیت باشد و همین مسئله می تواند به عنوان یک برگ برنده در موقعیت های شغلی به شما کمک کند.
 
5. حسابداری بودجه ای :
حسابداری بودجه ای، چگونگی تهیه و تنظیم بودجه با توجه به نتایج فعالیتهای مالی و مقایسه بودجه تنظیم شده (پیش بینی عملیات مالی آینده ) با نتایج واقعی عملیات مالی را مورد بررسی قرار می دهد، در این رشته، روشهای مختلف تهیه بودجه آموزش داده میشود .
 
6. حسابرسی :
حسابرسی عبارتست از بررسی اسناد، مدارک، دفاتر و گزارشات مالی یک موسسه و اظهار نظر نسبت به صحت نسبی آنها. معمولا دو مرحله عملیات حسابرسی در یک موسسه انجام می پذیرد . 
مرحله اول، حسابرسی داخلی که توسط حسابرسان عضو موسسه انجام می شود؛ مرحله دوم، که حسابرسی توسط حسابداران مستقل حرفه ای که وابسته به موسسه نمی باشند صورت می پذیرد. حسابرسی هنوز هم عمده ترین خدمتی است که حسابداران مستقل ارائه می کنند. اما در حال حاضر، کمک به موسسات در حل مسائل مربوط به برنامه ریزی، کنترل و تصمیم گیری که خدمات مشاوره مدیریت نامیده می شود؛ از دیگر خدماتی است که وقت زیادی صرف آن می گردد و در طی سالها توسعه یافته است و همچنین بخش عمده ای از فعالیت اکثر موسسات حسابرسی را تشکیل می دهد .
 
7. حسابداری سیستمها :
در این رشته آموزشهای لازم جهت ارائه یک سیستم حسابداری مناسب برای هر موسسه با توجه به نوع فعالیت، کمیت و کیفیت کار و همچنین میزان سرمایه آن موسسه داده می شود. سیستم ارائه شده چگونگی گردش کارها را معین می سازد .
 
8. حسابداری موسسات غیر انتفاعی :
در این رشته از حسابداری، از سیستم و عملیات حسابداری سازمانهای غیر انتفاعی، مانند موسسات خیریه و موسسات آموزشی صحبت می شود . عامل اساسی در این رشته اتخاذ سیستمی است که پیروی دقیق مدیریت از محدودیتهای مقرر از طرف قوانین یا اشخاص و افراد تامین کننده منابع مالی موسسه را تضمین نماید .
 
9. حسابداری اجتماعی :
یکی از جدیدترین رشته های حسابداری است که جهت اندازه گیری هزینه ها و فایده اجتماعی آنها که قبلا غیر قابل اندازه گیری به حساب می آمد مورد استفاده قرار می گیرد. یک نمونه از موارد استفاده این رشته را میتوان اندازه گیری الگوی ترافیک بخشهای پر جمعیت یک کشور نام برد که دولت می تواند با استفاده از آن، موثرترین شیوه استفاده از منابع حمل و نقل را جهت تسهیل کار تجارت و تامین محیط زیست مناسب برای ساکنین منطقه ایجاد نماید .
 
اصول حسابداري نیز به طور کلی شامل موارد زیر می باشند که دانستن آنها برای هر حسابداری ضروری می باشد.
• اصل قيمت تمام شده 
• اصل وضع هزينه هاي همان دوره از درآمد همان دوره 
• اصل افشاي حقايق 
• اصل قابل اعتماد بودن 
• اصل قابليت مقايسه 
• اصل ثبات رويه
 

#حسابداری#حسابداری صنعتی#حسابداری مالی#حسابدارری مالیاتی#حسابداری اجتماعی#اصول حسابداری#حسابداری موسسات غیر انتفاعی#حسابداری سیستمها#حسابرسی#حسابداری بودجه ای#حسابداری دولتی#شغل