13-07-2021, 11:07 AM
در این مقاله توقیف دادرسی چیست و موارد توقیف دادرسی در قانون آیین دادرسی مدنی را بررسی می نماییم .
توقیف دادرسی چیست
موارد توقیف دادرسی در قانون آیین دادرسی مدنی
زمانی که دعوایی در دادگاه مطرح می شود ، قاضی مکلف است که به دعوا رسیدگی نموده و حکم مقتضی پرونده را صادر نماید . اما در برخی از شرایط استثنایی ، ممکن است که جریان رسیدگی به پرونده متوقف گردد . در قانون آیین دادرسی مدنی ، به چنین شرایطی " توقیف دادرسی " گفته می شود که موارد توقیف دادرسی در قانون آیین دادرسی مدنی به تفصیل تعیین شده اند . بنابراین ، در این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که توقیف در دادرسی به چه معناست و چه مواردی دارد . بنابراین ابتدا به بررسی اینکه توقیف دادرسی چیست پرداخته و سپس موارد توقیف دادرسی در قانون آیین دادرسی مدنی را بررسی می نماییم .
توقیف دادرسی چیست
در قانون آیین دادرسی مدنی ، مواردی پیش بینی شده است که در صورت وجود آنها ، دادرسی متوقف خواهد شد . به مواردی که سبب متوقف ماندن رسیدگی به دعوا خواهد شد ، در اصطلاح ، توقیف دادرسی گفته می شود . پس از اینکه موارد توقیف دادرسی از میان رفت ، رسیدگی به دعوا و فرآیند دارسی مجددا آغاز می گردد . در برخی از مواد قانون مدنی ، توقیف دادرسی پیش بینی شده است . البته بر طبق ماده 106 قانون آیین دادرسی مدنی ، در صورت توقیف یا زندانی شدن یکی از اصحاب دعوا یا عزیمت به محل مأموریت نظامی یا مأموریت دولتی یا مسافرت ضروری ، دادرسی متوقف نمی شود . لکن دادگاه مهلت کافی برای تعیین وکیل به آنان می دهد .
موارد توقیف دادرسی در قانون آیین دادرسی مدنی
در این قسمت ، به مهم ترین موارد توقیف دادرسی طبق قانون آیین دادرسی مدنی خواهیم پرداخت :
بر اساس ماده 105 قانون آیین دادرسی مدنی فوت یکی از اصحاب دعوا ، محجور شدن یا زایل شدن سمت یکی از طرفین سبب توقیف دادرسی می شود .
بر اساس ماده 19 قانون آیین دادرسی مدنی ، صدور قرار اناطه در مورد پرونده سبب می شود که دادرسی تا صدور حکم در مرجع صالح متوقف شود .
بر اساس ماده 423 قانون آیین دادرسی مدنی ، در صورت وصول اعتراض ثالث طاری که موثر در اصل دعوا باشد ، رسیدگی متوقف خواهد شد .
بر اساس ماده 434 قانون آیین دادرسی مدنی ، دادگاهی که دادخواست اعاده دادرسی طاری دریافت می کند ، رسیدگی در دعوای مطروحه را تا صدور حکم نسبت به اعاده دادرسی متوقف می کند .
بر اساس ماده 256 قانون آیین دادرسی مدنی ، عدم تهیه وسایل اجرای قرار در مرحله تجدیدنظر ، در صورتی که دادگاه نتواند بدون آن رای صادر نماید ، تجدیدنظر خواهی را متوقف می کند .
بر اساس ماده 147 قانون آیین دارسی مدنی ، در صورتی که تامین داده نشود ، دادرسی متوقف خواهد ماند .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد توقیف دادرسی در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون توقیف دادرسی پاسخ دهند .
منبع : توقیف دادرسی چیست و موارد آن