05-08-2021, 10:17 AM
در این مقاله تجدیدنظر خواهی حقوقی ، جهات تجدید نظر خواهی حقوقی و مهلت تجدید نظر خواهی حقوقی را مورد بررسی قرار خواهیم داد .
تجدیدنظر خواهی حقوقی
جهات تجدیدنظر خواهی حقوقی
مهلت تجدیدنظر خواهی حقوقی
یکی از مراحل اعتراض به رایی که در دادگاه صادر شده است ، تجدیدنظر خواهی می باشد . تجدید نظر خواهی از رای دادگاه را می توان به دو نوع تجدید نظر خواهی حقوقی و تجدید نظر خواهی کیفری تقسیم بندی کرد . تجدیدنظر خواهی حقوقی در قانون آیین دادرسی مدنی مورد پیش بینی قرار گرفته است و مخصوص دعاوی حقوقی است . ولی تجدیدنظر خواهی کیفری در قانون آیین دادرسی کیفری برای دعاوی کیفری پیش بینی شده است . آنچه در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم تجدیدنظر خواهی در امور حقوقی یا امور مدنی است . به همین مناسبت ، ابتدا تجدیدنظر خواهی حقوقی و سپس جهات تجدید نظر خواهی حقوقی و مهلت تجدید نظر خواهی حقوقی را مورد بررسی قرار خواهیم داد .
تجدیدنظر خواهی حقوقی
یکی از روش های اعتراض به رای دادگاه مطابق در قانون آیین دادرسی مدنی ، تجدیدنظر خواهی است . زمانی که رای دادگاه بدوی در یکی از دعاوی حقوقی مورد اعتراض شخص تجدیدنظر خواه قرار می گیرد ، آن دعوا مجددا در دادگاه تجدیدنظر مورد رسیدگی ماهوی قرار می گیرد تا رای مقتضی صادر می شود . برای اینکه بتوان از رای صادر شده توسط دادگاه بدوی تجدیدنظر خواهی کرد ، باید به دادگاه تجدیدنظر ، دادخواست تجدیدنظرخواهی تقدیم کرد . برای آشنایی با دادخواست تجدیدنظر حقوقی کلیک کنید .
جهات تجدیدنظر خواهی حقوقی
در ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی ، جهات تجدیدنظر حقوقی مطرح شده است . یعنی اینکه شخص تجدیدنظر خواه باید در دادخواست تجدیدنظر خود ، به یکی از موارد تجدیدنظر خواهی استناد کند . جهات تجدیدنظر حقوقی عبارتند از :
- ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه ؛
- ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود ؛
- ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی ؛
- ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای ؛
- ادعای مخالف بودن رأی با موازین شرعی یا مقررات قانونی . برای آشنایی بیشتر با جهات تجدیدنظر خواهی در دعاوی حقوقی کلیک کنید .
مهلت تجدیدنظر خواهی حقوقی
مطابق قانون آیین دادرسی مدنی ، مهلت تجدیدنظر خواهی در دعاوی حقوقی برای اشخاص ساکن ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه می باشد . اما سوال مهم آن است که این مهلت بیست روزه یا دو ماهه از چه تاریخی آغاز می شود ؟ این مطلب در ماده 336 قانون آیین دادرسی مدنی مشخص شده است که بر اساس آن ، شروع مهلت بیست روزه یا دو ماهه تجدید نظر خواهی ، از تاریخ ابلاغ رای دادگاه نخستین است . البته اگر حکم دادگاه نخستین به صورت غیابی صادر شده باشد ، مهلت تجدید نظر پس از انقضای مهلت واخواهی آغاز می شود . برای دریافت اطلاعات کامل در مورد مهلت تجدیدنظرخواهی و تجدیدنظر خارج از مهلت قانونی کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تجدیدنظر خواهی حقوقی در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تجدیدنظر خواهی حقوقی پاسخ دهند .
منبع : تجدید نظر خواهی در امور حقوقی