چگونه به کودک بگوییم که می خواهیم به روانشناس کودک مراجعه کنیم؟ - نسخهی قابل چاپ +- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir) +-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1) +--- انجمن: مجموعه مشاوره روانشناسی، تحصیلی و مددکاری (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=110) +--- موضوع: چگونه به کودک بگوییم که می خواهیم به روانشناس کودک مراجعه کنیم؟ (/showthread.php?tid=79319) |
چگونه به کودک بگوییم که می خواهیم به روانشناس کودک مراجعه کنیم؟ - lavazemkhanegi - 23-07-2023 در چارچوب جلسات مشاوره والدین به والدین مشاوره می دهم.
برای مشاوره والدین وقت بگیرید می توانید از طریق تلفن .
نقش والدین، تغییر وضعیت زندگی، مسئولیت مادام العمر برای موجود کوچک دیگری که در ابتدا کاملاً به والدین خود وابسته است، می تواند سؤالات زیادی را ایجاد کند. هدف ایجاد والدین کامل نیست. هدف این است که والدین با پرورش خودآگاهی خود، پدر و مادری «به اندازه کافی خوب» برای فرزندشان باشند، به طوری که در حد توان خود بتوانند آنچه را که واقعاً میخواهند به او منتقل کنند، آنچه را که احساس میکنند ارزشمند است، به او منتقل کنند.
به عنوان یک روانشناس معتبر کودک، در طول کارم با خانواده، والدین و فرزندان، غالباً این فرصت را داشتم که ببینم رابطه عاطفی خوب و نزدیک بین والدین و فرزندشان چقدر می تواند از نظر یک زندگی هماهنگ خانوادگی تعیین کننده باشد و تردیدها و ناامنی های تجربه شده در طول تربیت کودک چقدر زندگی روزمره را دشوار می کند.
در طول کار خود بارها تجربه کردهام که نگرانیها، ترسها، اضطرابها، خاطرات پردازش نشده و احساسات بدی که ناخواسته از گذشته شخص به نظر میرسند چقدر میتوانند سنگین باشند و چقدر بر رابطه عاطفی با کودک تأثیر میگذارند. در چنین شرایطی، گفتگوی اکتشافی و مشاوره والدین می تواند کمک کننده باشد. مداخله در سنین پایین در زندگی کودک باعث افزایش کارایی و شانس بهبودی کامل می شود. چرا نمی توان به زودی پس از تشخیص مشکل، برقراری یا برقراری مجدد رابطه هماهنگ با کودک را آغاز کرد؟ برای اینکه الگوی خانواده، اصول تربیتی که حتی نسلها را در بر میگیرد، بازنگری و شکسته شود: مقابله ضروری است.
بچه
چگونه به کودک بگوییم که می خواهیم به روانشناس کودک مراجعه کنیم؟
در حین مشاوره برای والدین: هر بار که با والدین ملاقات می کنم و قرار ملاقاتی برای ارزیابی روانشناختی پیچیده برای کودک ترتیب می دهیم، این سوال پیش می آید. این واقعاً یک نقطه محوری است، زیرا آمادگی عاطفی کودک برای جلسات تا حد زیادی می تواند نگرش، باز بودن و انگیزه کودک را تعیین کند. در برخی از خانواده هایی که به من مراجعه می کنند، کودک چنان علائم شدیدی را «تولید» می کند که نیاز به تنش، نگرانی و توجه زیاد والدین دارد. به همین دلیل است که فکر میکنم روشن کردن این نکته مهم است که کار روانشناس مانند یک تعمیرگاه ماشین کار نمیکند، جایی که کودک ممکن است این احساس را داشته باشد که او را تحت فشار قرار دادهاند، زیرا مشکلی در او وجود دارد. برعکس، من در خانواده درمانی کار می کنم، رویکردی کل نگر، به این معنی که به خانواده به عنوان یک کل نگاه می کنم، سعی می کنم پویایی های نهفته در آن را کشف کنم و به والدین کمک می کنم تا تعادل خانوادگی بهتر و هماهنگ تری ایجاد کنند. بنابراین، مهم است که به کودک بگوییم که ما به یک متخصص مراجعه نمی کنیم زیرا او مشکل بزرگی دارد، بلکه به این دلیل است که می بینیم او در پوست خودش احساس راحتی نمی کند و ما، والدین، می خواهیم کمک بگیریم که چگونه می توانیم به او کمک کنیم. ارزش چنگ زدن به چیزی را دارد که خود کودک را آزار می دهد، به عنوان مثال. قبل از نوشتن مقاله شکمش درد می کند، در کلاس احساس خوبی ندارد، آرزو می کند که ای کاش دوستان بیشتری داشت و غیره. در مرحله ارزیابی روانشناختی، حداقل 3 بار با والدین و 3 تا 5 بار با کودک ملاقات می کنم، بنابراین کار با والدین و کودک در واقع تقریباً یکسان است. همچنین می توان به کودک گفت که چه انتظاری داشته باشد (ما صحبت می کنیم، بازی می کنیم، نقاشی می کنیم) تا هیچ اتفاقی که او نمی خواهد بیفتد. مهم است که والدین آنها را گیج نکنند: آنها به خانه دوست، خانه بازی یا پزشک یا معلم نمی روند. از آنجایی که کودک تجربیات جدید و غیرقابل مقایسه ای به دست می آورد و سپس آن را با این کلمه مرتبط می کند، می توان کلمه ای که شاید هنوز ناشناخته است، معرفی کرد: «روانشناس کودک». مهم است که کودک بداند که از روانشناس کودک کمک خواهد گرفت، بنابراین او می تواند بهتر رها شود و احساسات منفی خود را که برای او دشوار است، با متخصص نشان دهد و در میان بگذارد، زیرا او مانند مهدکودک یا مدرسه با دانشی که باید رعایت کند، نیامده است. طبق تجربه من، هر کودکی قبل از اولین ملاقات کمی هیجان زده یا کمی مضطرب است، این طبیعی است. همدردی ایجاد شده در اولین جلسه، توجه بینظیر معطوف به کودک به زودی کودک را باز میکند و 45 دقیقه اغلب برای حل این وضعیت کافی است. برای بار دوم با اشتیاق و شادی به جلسه می آمدند.
مشاوره کودک |