تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
ناراحتی و بیماری روانی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: مجموعه مشاوره روانشناسی، تحصیلی و مددکاری (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=110)
+--- موضوع: ناراحتی و بیماری روانی (/showthread.php?tid=79268)

ناراحتی و بیماری روانی - lavazemkhanegi - 18-07-2023

ناراحتی و بیماری روانی

ناراحتی و بیماری روانی
توسط نانسی وی

پدر پسرم چهار سال پیش به طور غیرمنتظره ای از دنیا رفت. او 33 ساله بود و یک سال قبل تشخیص داده شده بود که به اختلال استرس پس از سانحه، اضطراب و افسردگی مبتلا شده بود. پسرم در هنگام مرگ شش ساله بود و من بودم که با شنیدن این خبر غم انگیز دلش را با این خبر شکستم.

علت مرگ برای ماه ها ناشناخته است. تعداد پیام‌ها و سوالاتی که از غریبه‌ها درباره مرگ او دریافت کرده‌ام شمارش نشده است. بیشتر آنها فکر می کردند که او خودکشی کرده است. شخصی به من گفت که می‌خواهند از مرگ او بدانند زیرا به زندان می‌افتند. در آنجا در مرحله عصبانیت غم و اندوه بودم و به آن شخص گفتم که زندانی شدن آنها برای من چیزی نیست، زیرا من پسری برای بزرگ کردن دارم که توسط هیچکس زندانی نمی شود. من از دست همه عصبانی بودم که فکر می کردند از دست دادن آنها بهتر از احساسات پسرم است. فکر می کنند چه کسی در زندگی جیم جایی دارد در حالی که بیشتر آنها سال هاست با او صحبت نکرده اند! عصبانی هستم.

در سر من، مرگ او برای ما اتفاق افتاد و هیچ کس نتوانست با درد ما ارتباط برقرار کند. فقط، آنها می توانند. خانواده های جانبازان و کسانی که عزیزان معلولی از ناشناخته ها عبور کرده اند به من اطلاع می دهند که دقیقاً در چه شرایطی هستم. در مورد ما، خانواده ها و دوستان جانبازان استفاده کردند. سربازان مستقر هنگام اعزام به مناطق جنگی از تجربه بالایی برخوردار هستند. جیم چهار سال است که در افغانستان است.

آلن برنهارت (2009) در تحقیق در مورد چالش های درمان جانبازان OEF/OIF با PTSD و سوء استفاده همزمان ویدئویی، آموزش کالج اسمیت در محل کار، دریافت که به عنوان یک نظرسنجی (Hoge و همکاران، 2004)، درصد بالایی از پرسنل ارتش و نیروی هوایی در عراق و افغانستان آسیب جدی دیده اند. برای مثال، 95 درصد از تفنگداران دریایی و 89 درصد از سربازان ارتش که در عراق خدمت می کنند، حملات یا تیراندازی را تجربه کرده اند، و 58 درصد از سربازان در افغانستان این را تجربه کرده اند. درصد بالایی از این سه گروه نیز در معرض توپخانه، ترقه یا اسلحه گرم (به ترتیب 92، 86 و 84 درصد)، اجساد یا افراد یافت شده و باقی مانده (به ترتیب 94، 95، و 39 درصد) ، یا شناختن کسی که مجروح یا کشته شده است (به ترتیب 87٪، 86٪ و 43٪). جیم در این آمار گنجانده شده بود، اگرچه او در ماه‌های قبل از مرگش به دنبال درمان بود، شاید قبلاً کمی انجام داده بود.

یک بار پس از تشییع جنازه در غبار و پس از کشمکش های فراوان، من و پسرم نزد پدر و مادرم نقل مکان کردیم. برای اولین سال، این پروژه به بیشترین ارتباط ما تبدیل شده است. پسرم زیر ماسک است و موهایش را عقب کشیده است و چشمان تازه قلبش را باز می کند و افکارش را نفس می کشد. من نمی توانم لبخند پدرش را در چشمانش و نحوه توضیح دادن افکارش را ببینم و لبخند پشت لبخند بزنم. جیمز قلبش را وسط ترافیک بین ایالتی 270 می ریخت. فرمانم را نگه می داشتم و جلوی اشک را می گرفتم.

خیلی ها گفتند که من او را به وکالت بردم، مرگ پدر جانبازش چیزی است که یک بچه واقعاً با آن دست و پنجه نرم می کند. کهنه سربازان از ما حمایت می کنند تا نیروهای خود را برای حمایت و توانمندسازی همه در سراسر کشور متحد کنیم. فقط می خواستم زنگ مدرسه 8:45 صبحش را به موقع تمام کنم و بروم سر کار. من می خواهم تا حد امکان عادی بمانم. برای ما همیشه رفتن به مدرسه و کار هر روز و تفریح در تعطیلات آخر هفته است. من جیمز را در مدرسه اش نگه داشتم. او در زمان فوت پدرش در مهدکودک بود و من نمی خواستم زیاد تجارت کنم. ما قبلاً به خانه دیگری نقل مکان کرده ایم که برای او سخت است. جیمز ناگهان توجه نه تنها من، بلکه مادربزرگ و پدربزرگش را به خود جلب کرد.

خانواده و دوستان من منبع بزرگی از حمایت بوده اند. من می توانم به مادرم اعتماد کنم که هر زمان که استرس دارم یا نیاز به استراحت دارم مرا با خود همراه می کند. سخت ترین روز زمانی است که پسر خوش رفتار من از چیزی که می خورد یا وقتی به دستشویی می رود عصبانی می شود. بعضی روزها صبح از خواب پدرش بیدار می شد. آن روز جراتم را کنار می گذارم، روزی را از کار و مدرسه می گیرم و روز را با او صحبت می کنم و به او دلداری می دهم. یک روز دیدم که در اتاقم قفل شده ام و بیشتر از هر زمان دیگری در زندگی ام گریه می کنم. بعداً، روزهایی بود که نمی‌توانستم از رختخواب بلند شوم، زیرا اضطراب به من می‌گفت اگر از در بیرون بروم، می‌توانم بمیرم و پسرم دو مادر خواهد داشت. پدر مرده است. پتوی سنگین استرس بدنم را پوشانده بود و سنگینی مسئولیت همزمان مرا پایین می کشید. با چای داغ در دست مادرم مرا از رختخواب بیرون کشید و می دانستم که وقت آن رسیده است که به یک متخصص مراجعه کنم و شروع به التیام غم کنم.

من خوشحالم که در یک محیط دوست داشتنی و امن کار می کنم که می توانم با همکارانم در مورد زندگی خود صادق باشم. یک روز در حین ناهار و یادگیری بازی، دور میز ناهارخوری رفتیم و چیزهای زیادی در مورد زندگی به اشتراک گذاشتیم. بعد از به اشتراک گذاشتن نظر من، چند نفر بعداً پیش من آمدند و به من گفتند که با بخش منابع انسانی تماس بگیرم. این برنامه نوری است که باید از آن عبور کنم. آنها به من و پسرم درمانی ارائه کردند که به ما کمک کرد ابزارهای ارتباطی را توسعه دهیم تا به ما در مقابله با غم و اندوه و مراقبت از سلامت روانی خود کمک کنیم.

اگر شما، یکی از دوستان یا یکی از عزیزانتان با افسردگی دست و پنجه نرم می کنید، صحبت کنید. همیشه کسی هست که می‌خواهد از طریق آن به شما کمک کند.