تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
افسردگی اساسی: داروهای ضد افسردگی و استفاده بالینی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: مجموعه مشاوره روانشناسی، تحصیلی و مددکاری (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=110)
+--- موضوع: افسردگی اساسی: داروهای ضد افسردگی و استفاده بالینی (/showthread.php?tid=77602)



افسردگی اساسی: داروهای ضد افسردگی و استفاده بالینی - lavazemkhanegi - 26-03-2023

افسردگی اساسی: داروهای ضد افسردگی و استفاده بالینی
7 ماگ 2020
 
افسردگی در سراسر جهان شناخته شده است به طور گسترده به عنوان یک مشکل عمده بهداشت عمومی و درمان دارویی با داروهای ضد افسردگی یکی از درمان های کلیدی آن است.
 
در سال های اخیر، روان درمانی خود را به عنوان یک درمان مکمل معتبر، و نه جایگزینی برای درمان دارویی ، تثبیت کرده است و اثربخشی خود را به ویژه در اشکال خفیف این بیماری نشان داده است.
 
سایر درمان‌های افسردگی، به عنوان مثال در موارد مقاومت، بی‌اثر بودن و/یا تحمل‌پذیری ضعیف، شامل تحریک عصب واگ (VNS)، تحریک مغناطیسی جمجمه‌ای مکرر (rTMS) و درمان تشنج الکتریکی (ECT) است، اما اینها مداخلاتی هستند که به طور گسترده در دسترس نیستند یا نیستند. آسان برای پیاده سازی
 درمان افسردگی
اصول زیر بنای تجویز پزشکی یک درمان ضد افسردگی به شرح زیر است:
 
    در مورد انتخاب و منطق دارو با بیمار بحث کنید و همزمان سودمندی/در دسترس بودن جایگزین های غیر دارویی را بررسی کنید.
    به بیمار در مورد اثرات بالقوه درمان اطلاع دهید و اینکه بهبود تدریجی و فوری نخواهد بود.
    تجویز داروی ضد افسردگی با دوزی که احتمال اثربخشی خوبی دارد (در صورت لزوم، با تیتراسیون مناسب).
    برای اولین و یک دوره، درمان را حداقل 12-6 ماه پس از رفع علائم ادامه دهید (قسمت های متعدد ممکن است بیشتر طول بکشد).
    کاهش باریک شدن داروهای ضد افسردگی در صورت نیاز به قطع آنها. همیشه بیمار را در مورد خطر و ماهیت علائم ترک و خطر عود احتمالی بیماری در صورت عدم درمان آگاه کنید.
 درمان افسردگی در کرج
 
داروهای ضد افسردگی: کاربردهای اصلی
 
شرایطی که در آن بیشتر از داروهای ضد افسردگی استفاده می شود عبارتند از:
 
    اختلال افسردگی اساسی و سایر اختلالات افسردگی تک قطبی
    افسردگی دوقطبی
    اختلال هراس
    اختلال اضطراب اجتماعی
    اختلال اضطراب فراگیر
    اختلال استرس پس از سانحه
    اختلال وسواس فکری عملی
    افسردگی با ویژگی های روان پریشی (در ترکیب با یک داروی ضد روان پریشی)
    پرخوری عصبی
    درد عصبی
    بیخوابی
    شب ادراری
    افسردگی غیر معمول
 درمان افسردگی در کرج
 
استفاده بالینی از داروهای ضد افسردگی
 
از زمان معرفی فلوکستین، SSRI ها و SNRI ها رایج ترین درمان دارویی اولیه برای اختلال افسردگی اساسی (MDD) بوده اند.
 
موفقیت این عوامل جدید در جایگزینی سه حلقه‌ای (TCAs) (ایمی‌پرامین، کلومیپرامین، آمی‌تریپتیلین) و مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز (MAOIs) به‌عنوان عوامل انتخاب اول بر اساس تفاوت‌های ثابت شده در اثربخشی نیست، بلکه بر اساس نمایه‌ای از عوارض جانبی و به طور کلی است. ایمنی مطلوب تر
 
واضح است که داروهای ضد افسردگی جدیدتر (SSRIs، SNRIs، NRIs، NDRIs) از نظر ایمنی یا تحمل نسبت به دو دسته قبلی داروهای ضد افسردگی مزایای بیشتری دارند. جدیدترین داروهایی که پس از MAOIها، TCAها و SSRIها و SNRIها ساخته شده‌اند، مکانیسم اثر و تحمل‌پذیری عجیب‌تری دارند. به عنوان مثال ورتیوکستین، دارویی با عملکرد چندوجهی (تعدیل کننده فعالیت سروتونین و به طور غیرمستقیم نورآدرنالین، دوپامین، هیستامین، استیل کولین، گابا و گلوتامات) اثر ضد افسردگی را بر علائمی مانند بی هدونی، مسطح کردن عواطف و عوارض جانبی شناختی مرتبط می کند. مشخصاتی که با تحمل متابولیک خوب، کاهش خطر تداخلات و کاهش خطر ایجاد عوارض جانبی آزاردهنده در درمان طولانی مدت، مانند اختلال عملکرد جنسی، مشخص می شود.
 
آغاز اثر ضد افسردگی
 
معمولاً اعتقاد بر این است که داروهای ضد افسردگی در 2 تا 4 هفته اول درمان اثرات خود را اعمال نمی کنند. با این حال، این مشاهده در طول زمان مورد بازنگری قرار گرفته است. در واقع، تمام داروهای ضد افسردگی تمایل به بهبود درصد بالایی را در 1-2 هفته اول نشان می دهند . البته معمولاً این بهبود برای تعیین بهبودی دوره فعلی کافی نیست، اما اکنون مشخص است که برخی تغییرات در علائم از روزهای اول قابل مشاهده است. جدایی آماری از دارونما معمولاً 4-2 هفته پس از شروع درمان مشاهده شد، اما تغییر عددی بیشتر (در نمرات مقیاس رتبه بندی) در گروه دارو در مقایسه با گروه دارونما در حال حاضر پس از 1-2 هفته و در متاهای بزرگ دیده می شود. تجزیه و تحلیل (از نظر آماری قوی تر)، این تنوع همچنین به سطوحی از اهمیت آماری می رسد. نتیجه این است که در افرادی که هیچ اثر ضد افسردگی پس از 3-4 هفته از درمان در آنها مشهود نیست، ممکن است نیاز به تغییر دوز یا داروی مورد نظر، بدون نیاز به دوره‌های طولانی‌تر باشد.
 
با این حال، در اولین دوره درمان، احتمال اینکه بیمار عوارض جانبی دارو (در بسیاری از موارد که به مرور زمان کاهش می‌یابد)، مانند آرام‌بخشی در طول روز، مشکلات گوارشی، اختلال عملکرد جنسی، بسیار بیشتر است. اولین بهبود اولیه به همین دلیل و به منظور بهبود رابطه درمانی و پایبندی به دارو، یادآوری این نکته به بیماران همیشه مهم است که عوارض جانبی معمولاً خفیف و محدود به خود هستند (البته به جز همیشه برای ارزیابی مجدد اولیه در دسترس هستند)، در حالی که اثرات درمانی دارند. کند و پیشرو هستند. اگرچه تفاوت‌هایی در اثربخشی کلاس‌های مختلف داروهای ضدافسردگی برای انواع مختلف افسردگی وجود دارد، اما بسیاری از تفاوت‌های بالینی مهم بین یک دسته از داروهای ضد افسردگی و دسته دیگر به دلیل پروفایل‌های متفاوت عوارض جانبی است.
 
 درمان افسردگی
عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی
 
عوارض جانبی داروهای روانگردان می تواند نه تنها پایبندی و در نتیجه اثربخشی درمان ، بلکه کیفیت زندگی بیمار را نیز به طور جدی به خطر بیندازد. به این دلایل، برای پزشک مهم است که از عوارض جانبی احتمالی و نحوه مدیریت بهینه آنها آگاه باشد. تعیین اینکه کدام دارو باعث ایجاد یک عارضه جانبی خاص می شود و/یا اینکه آیا هر دارویی مسئول یک عارضه جانبی خاص است می تواند چالش برانگیز باشد. به عنوان مثال، بیش از نیمی از بیماران مبتلا به افسردگی سوداوی درمان نشده سردرد، یبوست و آرام بخش را گزارش می کنند. این علائم اغلب به عنوان عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی توصیف می شوند، اما اغلب، حداقل تا حدی، به دلیل عوامل دیگر هستند.
اگر اثرات نامطلوب به ویژه شدید نباشد، یک رویکرد گام به گام برای ارزیابی و مدیریت در طول زمان (از نظر ارزیابی ماهیت، علیت، تمایل به افزایش یا کاهش شدت، شدت، و غیره) می‌تواند به این اطمینان کمک کند که فقط به آن موارد رسیدگی و درمان می‌شود. اثراتی که تمایل دارند بیش از چند روز یا چند ساعت باقی بمانند و از واکنش‌های غریزی که منجر به تعلیق فوری یک داروی بالقوه مفید و قابل تحمل می‌شود اجتناب شود.
درمان افسردگی