تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
سوالات مشاوره و روانشناسی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: مجموعه مشاوره روانشناسی، تحصیلی و مددکاری (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=110)
+--- موضوع: سوالات مشاوره و روانشناسی (/showthread.php?tid=76701)



سوالات مشاوره و روانشناسی - lavazemkhanegi - 09-02-2023

سؤال (169/9): آیا دختری که از زنا به دنیا آمده است را می توان ازدواج کرد؟
 کلینیک روانشناسی و مشاوره
جواب: دختری که از زنا به دنیا بیاید ازدواج نمی کند. زیرا با وجود اینکه او یک حرامزاده است، اما بخشی از آن است. اگرچه پدری یک راز است، اما او از نظر ژنتیکی فرزند اوست. بنابراین ازدواج با او حرام است. علمای جاموح در این امر اتفاق نظر دارند (ابن قدامه، مغنی 7/11
ادامه مطلب
سؤال (12/172): ازدواج خواهر خودم. خیلی مذهبی نیستند. در نتیجه فضای مذهبی در مراسم عروسی وجود نخواهد داشت. حالا اگر من به عنوان پسر بزرگ خانواده به این ازدواج نروم و اجازه ندهم همسرم برود پدر و مادرم از من ناراضی می شوند. در این صورت باید چکار کنم؟
 
پاسخ: ایشان به عنوان برادر بزرگتر در مراسم شرکت می کنند و در حفظ محیط اسلامی تا حد امکان تلاش می کنند و به همه توصیه می کنند. حتی اگر برخی از قسمت های برنامه قابل اعتراض باشد، نمی توان کل برنامه را رد کرد. نگه داشتن خواهران در محیط زنانه با رعایت قوانین حجاب
ادامه مطلب
سؤال (17/17): آیا کسی از طرف پدرشوهر می تواند به داماد هدیه بدهد؟
 
جواب: مبادله هدایا با یکدیگر مستحب است. پیامبر(ص) فرمودند به یکدیگر هدیه دهید و محبت را زیاد کنید (الادابل مفرد ح/594؛ مشکات ح/4693) و یکی.
ادامه مطلب
سؤال (27/187): آیا زن پس از چند سال طلاق با مردی می تواند مجدداً ازدواج کند؟
 
پاسخ: شما می توانید. زیرا طلاق زن در شرع «معلوم» شمرده شده است. و عیادت «خُلا» یک ماه است. سپس مهر باید با اذن ولی و با حضور دو شاهد انجام شود (ابن تیمیه، مجمع الفتوا 33/153) سؤال کننده: جمیر الاسلام،
ادامه مطلب
سؤال (188/28): 6 سال پیش از روی عشق ازدواج کردیم. ما هر دو در بانک کار می کنیم. هر دو به دلیل کار مجبورند در مناطق مختلف زندگی کنند. ما بچه نداریم همسرم چند روزی است که نسبت به زندگی با من اکراه نشان می دهد. حرف زدن با من قطع شد از سوی دیگر، شوهرخواهان خواهان صبر هستند. در این شرایط باید چه کار کنم؟
 کلینیک روانشناسی و مشاوره
جواب : با صبر و حوصله سعی می شود حل و فصل شود و در صورت لزوم به زوجه توصیه می شود که کار را ترک کند و در همان محل بماند. اگر بین زن و شوهر اختلافی پیش آمد، راه حل شرعی این است که ابتدا او را نصیحت کنند (بخاری ح/3331؛ مسلم ح/1468؛ مشکات).
ادامه مطلب
سؤال (30/190) : پدر خواهرم را به عقد پسر عموی خود می‌سپارد. بعدها با وجود داشتن یک فرزند 8 ساله به دلیل مشکلات مختلف خانوادگی طلاق گرفتند. اما خواهر پس از 1 سال اقامت در خانه ما و نافرمانی از همه ما، با ازدواج جدید به همسر سابق خود بازگشت. الان دیگه باهاش رابطه ندارم. آیا با شریعت موافق است؟
 
جواب: رابطه خویشاوندی با خواهر باید محفوظ بماند. نافرمانی ممکن است منجر به قطع تنبیه موقت شود، اما قطع دائمی پیوندهای خویشاوندی ممنوع است. علاوه بر این، از آنجایی که جدایی یک طلاق "علنی" بود، برای زن نبود
ادامه مطلب
سؤال (6/126): اگر شوهر فقیر باشد و نیازهای اولیه را برآورده نکند، آیا زن می تواند تقاضای طلاق کند؟
 
جواب: وظیفه شوهر برآوردن نیازهای اولیه زن است. با این حال، انجام خواسته های تجملی زن بر عهده شوهر نیست. در آن زمان اگر شوهر واقعاً قادر به رفع نیازهای اولیه زن نباشد، این حق زن است که با او بماند یا خیر.
ادامه مطلب
سؤال (157/37): 15 سال پیش فرار کردیم و به سرپرستی قاضی ازدواج کردیم. ما یک بچه 13 ساله داریم. بعد از یک ماه ازدواج هر دو خانواده ازدواج را می پذیرند. زن شوهر در قید حیات نیستند. ازدواج ما درست بود؟ اگر نه چه باید کرد؟
 
پاسخ: اولاً پیامبر(ص) ازدواج بدون علی را باطل می دانستند (ابو داود ح/2083؛ مشکات ح/3131؛ صحیح جامع ها/2709). در چنین مواردی با حضور شهود با رضایت علی یا نماینده یا ولی حاضر او
ادامه مطلب
سؤال (28/108): اگر شوهر زنی بمیرد، آیا زن می تواند با برادر شوهرش ازدواج کند؟
 
پاسخ: شما می توانید. زیرا در این صورت منعی برای ازدواج با دیور یا وصورا وجود ندارد (نساء 24/4). اما زن بیوه باید چهار ماه و ده روز برای شوهرش عزاداری کند و سپس در جای دیگر ازدواج کند (باقبره 2/234) سؤال کننده: عبدالوحید،&nbs.
ادامه مطلب
سؤال (30/110): ما مخفیانه با عشق ازدواج کرده‌ایم و در خانه‌های خود می‌مانیم و گاهی همدیگر را ملاقات می‌کنیم. هیچ کس از هیچ یک از خانواده ها از ازدواج ما خبر ندارد. چند بار از روی عصبانیت همسرم را طلاق دادم. آیا ازدواج یا طلاق من قابل قبول است؟
 
جواب: اگر با حضور دو نفر شاهد و نماینده دولت صیغه و قبول شود، این عقد بدون ولایت زن صحیح نیست. اما به عنوان شبه نکاح یا نکاح مشکوک تلقی می شود (ابن قدامه، مغانی 7/08، 11/196؛ ابن تیمیه، مجمع فتح).
ادامه مطلب
سؤال (61/21): به مناسبت عقد، زردی در روز قبل از عروسی یا 2-3 روز قبل از آن جایز است؟ علاوه بر این، آیا دختران می توانند در این رویدادها ساری زرد بپوشند؟
 
جواب: چنین مراسم زرد شرعی نیست. اینها خرافات و تقلید از غیر مسلمانان است. که حرام است (ابو داود ح/4031؛ مشکات ح/4347). اما عروس و داماد در صورت تمایل می توانند خودشان زردچوبه بمالند (بوه مو مشکات ح/3210 بند «ولیمه»). در اصل رنگ زرد ازدواج هندوهاست
ادامه مطلب
سؤال (66/26): بعد از سه ماه ازدواج، سونوگرافی نشان می دهد که زوجه حامل یک نوزاد شش ماهه است. سپس شوهر او را طلاق داد. دختر اکنون در خانه پدرش اقامت دارد. حالا پدر و مادر دختر باید چکار کنند؟
 
پاسخ: در چنین شرایطی پدر و مادر برای یافتن پسر متهم و ازدواج دختر با او تلاش می کنند. اگر متهم محرم یا غیرممکن است، صبر کنید تا بچه به دنیا بیاید. سپس در جای دیگر با دختری ازدواج می کند (ابو داود ح/2157؛ ابن
ادامه مطلب
سؤال (31/71): آیا می توانید با دختر خواهرزاده و دختر عموی مادرتان ازدواج کنید؟
 
پاسخ: دختر خواهرزاده ام مهرام. و ازدواج با محرم حرام است (نساء 4/23؛ تفسیر قاسمی 5/86، 3/63). اما پسر عموی مادر محرم نیست. به این ترتیب، ازدواج با پسر عموی مادر جایز است (احزاب 33/50؛ تفسیر سعدی 1/669، رجوع کنید به توضیح آیه).
ادامه مطلب
سوال (33/73) : شوهر من کادر BCS است. اگر صبح خواب آلود باشد، برای صبحانه بیدارش می کنم. وقتی از بلند شدن امتناع می کند، کمی او را مجبور می کنم. در این موقعیت بلند شد و شروع کرد به کتک زدن من. زمانی که پدرشوهرم حرفش را قطع کرد، سعی کرد او را با چوب کتک بزند. وقتی اوضاع را دید و رفت، به من گفت امروز یا فردا تو را می فرستم. بعد گفتم چرا فردا یکدفعه بفرستید. بعد سه بار طلاقم داد. ما منزوی هستیم حالا می خواهیم با هم خانواده تشکیل دهیم. چه باید کرد؟
 کلینیک روانشناسی و مشاوره
جواب: سه طلق در یک جلسه یک طلق محسوب می شود (مسلم ح/1472؛ احمد ح/2877؛ حکیم ح/2793). بنابراین شوهر می تواند او را مستقیماً در یدات یعنی در عرض سه توهر بازگرداند. وقتی عدت تمام شد با ازدواج جدید با رضایت هر دو پس گرفته می شود (باقب).
ادامه مطلب
سؤال (14/14): حکم شرعی در ازدواج با مرد یا زن غیر مسلمان چیست؟
 
جواب: زن غیر مسلمان را نمی توان ازدواج کرد (امام شافعی، کتاب ام 6/385). خداوند می فرماید: با زنان مشرک ازدواج نکنید مگر اینکه مؤمن باشند می آورد (یاد کن) بنده مؤمن بهتر از مشرک آزاد است. اگرچه او شما را مسحور می کند. و شما
ادامه مطلب
سؤال (26/26): اگر شخصی با محرم ازدواج کند یا زنا کند چه مجازاتی دارد؟
 
پاسخ: ازدواج با زن محرم حرام است. اگر کسى آگاهانه با زن محرمى ازدواج کند و اگر با او همبستر شود، حد بر او ثابت می شود. ازدواج بدون اطلاع اگر کرد به محض اطلاع از هم جدا می شود و از خالش نیّه توبه می کند (ابن قدامه، مغنی 12/341-).
ادامه مطلب
سؤال (28/28): زنی با یک خارجی 1 تلفنی ازدواج کرد. پس از چند ماه به کشور آمد و با همسرش طی مراسمی ازدواج کرد. بعد از یک هفته با هم بودن به خواست همسرشان طلاق گرفتند. با این حال آنها هیچ رابطه فیزیکی نداشتند. سپس در عرض یک هفته او در جای دیگری از خانواده ازدواج کرد. آیا این ازدواج بدون رعایت عدت جایز است؟
 
جواب: گفته شده ازدواج قانونی است. چون بعد از ازدواج هیچ رابطه فیزیکی نداشتند. و در صورت عدم وجود رابطه فیزیکی، نیازی به رعایت هیچ ایدت نیست. الله می فرماید «ای مؤمنان! هنگامی که با زنان مؤمن ازدواج می کنید; سپس او را لمس کنید قبل از طلاق د
ادامه مطلب
سؤال (32/32): همسرم مرا از من طلاق داده است. حالا او عدت را رصد می کند. آیا می توانم او را از طریق ازدواج جدید به درون Iddat خود بازگردانم؟
 
جواب: زنى را كه خلع از هم جدا كرده است، مى‏تواند در زمان عدّت با عقد جديد از شوهرش باز گيرد (ابن قدامه، مغني 8/127؛ تفسير بن كچير، 1/620). ولى اگر غير از شوهر سابق در عده ازدواج كند عقد باطل مى شود
ادامه مطلب
سؤال (465/25): آیا با تأخیر ازدواج می توان اجرت گرفت؟
 
جواب: در ازای یافتن دختر یا پسر خوب و آشتی دادن هر دو خانواده می توان دستمزد گرفت. چون علامه شنقیتی در مورد مبانی شریعت اسلامی فرمودند، اجماع علما بر جواز قبول اجرت در مقابل تأمین منافع مشروع است.
ادامه مطلب
سؤال (448/8): 5 روز شیر عمه ام را خوردم. اما من می خواهم با پسرش ازدواج کنم. آیا مطابق شرع خواهد بود؟
 
جواب: نمی توان با برادر شیر ازدواج کرد. چون شیر مال برادر مهرام است. پیامبر (ص) و عمویش حمزه (رض) از یک مادر شیر می نوشیدند. پس هنگامی که دختر حمزه از پیامبر (ص) خواستگاری شد، گفت: او برای من است.
ادامه مطلب
سؤال (478/38): آیا زن می تواند مال خود را بدون حضور شوهر وقف کند؟
 
جواب: اگر زن فکر کند اگر شوهر بفهمد قبول نمی کند، نمی تواند هبه کند. زیرا انفاق بدون اذن شوهر حرام است (ترمذی ح/670، سناد حسن؛ مشکات ح/1951؛ اوشایمین، مجمع فتوا 18/472). کمک هایی که خانواده را از بین نبرد می تواند انجام شود. درآمد
ادامه مطلب
سؤال (402/2): شوهرم در خارج از کشور زندگی می کند. من و مادرشوهرم، پدرشوهر پیرم در خانه زندگی می کنیم. شوهرم باید روغن ماساژ بدهد. در این فرصت پدر شوهرم سعی می کند بدنم را لمس کند. وقتی به شوهرم گفتم او حرفم را باور نکرد و از من خواست که ویدیوی او را مخفیانه ضبط کنم. وقتی فیلم را فرستادم ایمان آورد و فتوای یک عالم را گرفت. فتوا داده اند که ما طلاق گرفته ایم. آیا الان فرصتی برای تشکیل خانواده وجود دارد؟
 کلینیک روانشناسی و مشاوره
جواب: پدرشوهر در این عمل شنیع مقصر خواهد بود. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: جینة دست لمس کردن است (مسلم ح/2657، مشکات ح/8). گفت: سر مرد را با سوزن آهنی سوراخ کنند بهتر از دست زدن به زن حرام است.
ادامه مطلب
سؤال (403/3): اگر مردی به زنی خون بدهد، آیا بعداً می تواند با آن زن ازدواج کند یا خیر؟
 
جواب: خون گرفتن یا اهدای خون، احدی را محرم نمی کند. پس اگر کسى خون ببخشد مانعى براى ازدواج نخواهد داشت (شیخ بن باز، فتاوى نورون علاء الدرب 20/285-86) سؤال کننده: خیرالاسلام، سرائل، ب باریا.
ادامه مطلب
سؤال (406/6) : من زنم را یکباره سه بار طلاق می دهم به دلیل فسق. به دلیل داوری ظرف 3 ماه او را با ازدواج جدید و کابین برگرداندم. من 3 سال است که در این شرایط زندگی می کنم. اما با شنیدن کلمات مختلف در دهان مردم دچار دوگانگی می شوم. آیا زندگی خانوادگی من مطابق با شریعت است؟
 
جواب: سه طلق در یک جلسه یک طلق محسوب می شود (مسلم ح/1472؛ احمد ح/2877؛ حکم ح/2793). پس اگر کسى در یک ملاقات سه بار زن خود را طلاق دهد، او را پس بگیرد می توان اگر در حد عدت (سه تور) باشد، شوهر مستقیماً زن را برمی گرداند خواهد گرفت ایدت ص
ادامه مطلب
سؤال (414/14): شوهر در هنگام نگاه کردن به عروس، چند قسمت از بدن عروس را می بیند؟
 
جواب: داماد می تواند صورت عروس را ببیند، دو دست شامل مچ و دو پا شامل مچ پا. بنابراین عروس می تواند شوهر را نیز ببیند (ابن رشد، بدایة المجتهد 3/31). علاوه بر این، هر دو می توانند هر دو را به هر وسیله معتبر تأیید کنند (البانی، صحیحه/99) سؤال کننده: مستقیم.
ادامه مطلب
سؤال (18/418): آیا اگر شخص یا زن و شوهری در خانه خلوت مدت زیادی در فضای باز بمانند، جایز است؟
 
پاسخ: باز کردن ستار حتی در خلوت خلوت جایز نیست (مسلم ح/341؛ مشکات ح/3122). اما زن و شوهر می توانند ستار را در مقابل یکدیگر باز نگه دارند (مؤمنون 23/5-6؛ بخاری ها/299-300). بهجة بن حکیم از جدش روزی روزگاری نقل می کند
ادامه مطلب
سؤال (422/22): برای حضانت جسمی نیازمند ازدواج هستم. اما وضعیت مالی خود و خانواده خوب نیست و والدین نیز نسبت به آن بی تفاوت هستند. برای حفظ خود از گناه چه کنم؟
 
پاسخ: ازدواج سنت است. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: ای جوانان! از شما آدم قدرت ازدواج دارد، بگذار ازدواج کند. زیرا این دیدگاه اوست قسمت های خصوصی را تخریب و محافظت می کند. و فردی که باید ازدواج کند اگر نتواند روزه بگیرد
ادامه مطلب
سؤال (25/425): همسرم از نظر روانى سالم است. اما وقتی عصبانی بود، از الفاظ غیرقابل تحملی استفاده می کرد و از طرف والدینش به من بدرفتاری می کرد. او می خواهد من از پدر و مادرم جدا شوم. اما من این را نمی خواهم. ما یک دختر داریم. من باید الان چه کار کنم؟
 
جواب : به همین دلیل زن مورد آزار قرار می گیرد. پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: تو با زنان خوب رفتار کنید زیرا از استخوان های دنده ساخته شده اند بوده است و در میان استخوان های دنده، قسمت بالایی خمیده تر است. اگر شما مستقیم برو یا بشکن
ادامه مطلب
سؤال (14/374): من چهار سال زندگی خانوادگی دارم. در پایان یک سال ازدواج، در جریان دعوا، شوهرم به من طلاق داد و رجعت کرد. پس از دو سال و نیم، در شب 16 آوریل 2022، در عرض پنج دقیقه دو طلاق صادر شد. الان فرصتی هست که با هم زندگی کنیم؟
 کلینیک روانشناسی و مشاوره
جواب: طلق اول یک طلق و دو طلق بعدی که در همان توهر داده شده است اساساً یک طلق است (مسلم ح/1472؛ احمد ح/2877؛ حکیم ح/2793). ابن عباس رضی الله عنه می گوید: پس از طلاق ابورکانه از همسرش خیلی خوب انجام شده
ادامه مطلب
سؤال (388/28): اگر دخترى از هندو به مسلمانى درآيد، علي ازدواج او چه کسى خواهد بود؟ منطقه مربابی، هر عالم یا رهبر اجتماعی می تواند علی باشد؟
 
جواب: کسى که على ندارد، حکومت یا نماینده منصوب حکومت یا دربار خواهد بود (ابن ماجه ح/1880؛ مشکات ح/3131؛ شحيح الجامع ح/7556). اگر کشوری غیر مسلمان باشد، علی یک سازمان مسلمان یا یک نهاد اسلامی خواهد بود رئیس یا نماینده منصوب او. اما البته
ادامه مطلب
سؤال (30/390): آيا در حديث نقل شده است كه پيامبر صلى الله عليه و آله زنى از قبيله بنى جفا را پس از ديدن مبتلا به جذام و پرداخت مهريه طلاق داد؟ طلاق به این دلیل کوچک چقدر منطقی است؟
 
پاسخ: حديثى كه به اين معنا نقل شده، بسيار ضعيف است (احمد ح/16075؛ عروة ح/1912). و این اصلا دلیل کمی نیست. علاوه بر این، ازدواج یک امر شخصی است موضوع دوست داشتن و دوست نداشتن. در اسلام زن و شوهر هر دو آزادند پرسشگر: ابوالحسین، &nb
ادامه مطلب
سؤال (37/397): بعد از ازدواج در صورت تمایل زوجه، آیا می تواند به دور از روابط جسمانی، سایر وظایف زناشویی را نسبت به شوهر انجام دهد؟ آیا در این زمینه منع شرعی وجود دارد؟
 
پاسخ: در این در صورت رضایت شوهر مانعی ندارد. حضرت سعودة بنت جماعت (رض) جسمانی است او می خواست به شرط عدم رابطه همسر پیامبر (صلی الله علیه و آله) بماند او با آن موافقت کرد (ابو داود ح/2135؛ صحیحه/1479). بنابراین به دلیل بیماری با رضایت هر دو این ذ
ادامه مطلب
سؤال (10/330): همسرم به شدت عصبانی است. وقتی عصبانی می شود نمی خواهد چیزی بشنود. یک روز از عصبانیت چاقویی به گلویش گرفت و از من خواست طلاقش دهم. در غیر این صورت خودکشی خواهد کرد. در چنین شرایطی از او تقاضای طلاق کردم. آن موقع نمی دانستم طلاق طلاق است یا نه. سپس صاحب 2 فرزند شدیم. برای طلاق چیکار کنم؟
 
پاسخ: طلاق صورت نگرفت. زیرا طلاق اجباری یا اجباری است موثر نیست. خداوند می فرماید: کسی که (به دلیل کفر) مجبور است قلبش بر ایمان استوار است (نحل 15/106). پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: الله تعالی امت من است
ادامه مطلب
سؤال (340/20): به دلیل کرونا شیوع ازدواج اینترنتی افزایش یافته است. روش شرعی ازدواج اینترنتی چیست؟
 
پاسخ: هر دو پدر یا قیم دختر در صورتی که طرفین یکدیگر را بشناسند و امین باشند از طریق تلفن همراه یا تماس تصویری با حضور دو شاهد با حسن نیت ازدواج در صورتی که پسر به پیشنهاد پدر یا قیم عروس «قبول» کند محقق خواهد شد (ابو داود، ترمذی،
ادامه مطلب
علل و راه حل های طلاق (بعد از شماره 22 فوریه)
 
14. ناآگاهی نسبت به حقوق زن و شوهر: یکی دیگر از دلایل شیوع طلاق در جامعه، ناآگاهی و بی توجهی به حقوق متقابل زن و شوهر است. و به دلیل رعایت نکردن حقوق یکدیگر، بین دو نفر فاصله ایجاد می شود. عواقب آن وخیم است. خداوند درباره حقوق شوهر می فرماید
ادامه مطلب
سؤال (1/281): حكم حفظ رابطه با بستگان محرم شخص چيست؟ آیا باید با آنها صحبت کرد یا به خانه آنها رفت؟
 
پاسخ: اقوام محرم در حفظ روابط پیشتاز هستند. با آنها محافظت از رابطه بسیار مهم است. سپس رابطه با محرمان بستگان بدن اهمیت و تدارک آن کم و بیش مبتنی بر قرب از نظر حفاظت خواهد بود (قرافی، الفروق 1/147؛ الموس).
ادامه مطلب
سؤال (18/298): سؤال: خانواده زن شوهردار به میل او طلاق را از شوهرش می پذیرند و در همان روز او را به عقد من درمی آورند. پس از آن پس از 5 ماه زندگی مشترک چندین بار به خانه پدری نقل مکان کرد. حالا او می خواهد با من خوب زندگی کند. آیا عقد به دلیل عدم رعایت عدّات در آن زمان صحیح بوده است؟ برای تشکیل خانواده چه کنیم؟
 
جواب: ازدواج در زمان عدّت به منزله نکاح نیست و پنج ماه ماندن با آن زن کاملاً باطل است (موسوعات الفقبیه 29/346؛ مغنی 8/127). خداوند می فرماید: و تصمیم نگیرید با آنها ازدواج کنید تا زمانی که عده تمام شود
ادامه مطلب
سوال (20/300): من در نیروی دریایی بنگلادش شاغل هستم. من همسرم را سه بار طلاق می دهم. برای بار اول سه تا طلاق با هم در حال قاعدگی به او دادم و بعد توبه کردم و دوباره ازدواج کردم. بار دوم 1 طلاق و بلافاصله طلب بخشش کرد و تشکیل خانواده داد. دوباره برای بار سوم طلاق بگیرید و دوباره عذرخواهی کنید. برای بار چهارم با عصبانیت شدید 3 طلاق دادم. از آن زمان ما از هم جدا شدیم. توجه داشته باشید که عصبانیت من خیلی زیاد است، نمی توانم خودم را کنترل کنم. و ما بچه داریم من اغلب عصبانی می شوم زیرا همسرم حاضر به ترک کار نمی شود. حالا می خواهیم دوباره ازدواج کنیم. چه کاری انجام میدهیم؟
 
جواب: طبق شرح، طلاق اول در حالت حیض داده می شود. که مؤثر نخواهد بود (بخاری ح/5251، 5332، مشکات ح/3275). طلق دوم و سوم قطعا هر کدام 1 طلق است. و طلاق چهارم اگر مورد در چنان حالت خشم باشد که کاملاً سودمند باشد
ادامه مطلب
سؤال (301/21): در غیاب پدرم، برادر بزرگم با من ازدواج کرد. من به ازدواج رضایت ندادم و سند ازدواج را امضا نکردم. سپس یک خانواده وجود دارد، فرزندان به دنیا می آیند. ما هرگز تصمیم به جدایی نگرفتیم. اما شوهر حاضر به طلاق نیست. و خانواده من با طلاق موافق نیستند. بعداً طبق قوانین دولتی طلاق نامه سرگشاده می دهیم. بعد شخصاً بدون اجازه برادر بزرگم با شخص دیگری ازدواج کردم. بعدها متوجه شدم که ازدواج بدون اذن ولی مجاز نیست. من در حال حاضر جدا هستم. تلاش برای کسب رضایت والدین انجام می شود. اما آنها هیچ رابطه ای نخواهند داشت مگر اینکه صحبت آنها به شوهر سابق برگردد. من باید الان چه کار کنم؟
 کلینیک روانشناسی و مشاوره
پاسخ: از آنجایی که دختر با ازدواج موافقت نکرد و کابین نامه را امضا نکرد، در واقع ازدواج بود کار را نکرد در این شرایط دختر نباید خانه شوهرش را ترک می کرد. دختر هم مسئول این کار خواهد بود. او باید توبه کند و به درگاه خدا توبه کند. یک دفعه "شیوا" است نیکا انجام شده است. نیکا گفت
ادامه مطلب
سؤال (303/23): در هنگام عقد 20 هزار تکه مهریه لفظی است. اما 2 لک تاکا در کابینه دولت نوشته شده است که فقط در صورت طلاق قابل اعمال خواهد بود. آیا پرداخت 20000 روپیه به عنوان سپرده کافی است؟
 
پاسخ: میزان مهر با توجه به توانایی پسر و پرداخت آن مهر تعیین می شود لازم است شوهر انجام دهد. خداوند می فرماید: «شما سرپرست آنها هستید با اجازه ازدواج کنید و مهریه آنها را خوب بپردازید» (نساء 25/4). پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «کسی که کمتر است
ادامه مطلب
سؤال (31/311): آیا عفت در دوران عقد شرطی دارد؟
 
جواب: طهارت یا منزه بودن از حیض شرط انعقاد عقد نیست. بلکه ولی، شاهد و شرط قبولی (اوحیمین، فتوا نورون علاء داراب، نوار صوتی شماره 149). اما بهتر است از قاعدگی پاک باشد. زیرا در چنین شرایطی ملاقات جایز نیست.
ادامه مطلب
سؤال (37/317): من و همسرم (قبلاً مطلقه) بدون اطلاع خانواده ازدواج کردیم. هر دو خانواده حاضر از ازدواج مطلع هستند و با خوشحالی آن را می پذیرند. آیا رابطه ما در حال حاضر معتبر است؟ اگر باطل است پس با چه چیزی باید ازدواج مجدد کرد؟ در این صورت آیا ثبت، کلمه، بدهی (قبلاً پرداخت نشده) باید دوباره رفع شود؟
 
پاسخ: پیامبر(ص) ازدواج بدون ولی را باطل می دانستند (ابو داود ح/2083؛ مشکات ح/3131؛ صحیح جامع ها/2709). سپس با رضایت ولی ازدواج مجدد با حضور شهود صیغه و مهریه پرداخت شود (مغنی 9/346؛ الف.
ادامه مطلب
سؤال (256/16): در صورت ترس از آسیب ناشی از غسل بعد از نزدیکی در بارداری در زمستان چه باید کرد؟
 
پاسخ: اگر در اثر زمستان شدید احتمال بیماری جسمی، بیماری یا افزایش وجود دارد، تیمم کنید و نماز بخوانید (ابو داود ح/336؛ مشکات ح/531). عمرو بن عش رضی الله عنه گفت: جاطوس صلصیل در جنگ شب زمستان. رویایی بود بیماری جسمی
ادامه مطلب
سؤال (20/260): زن شخصى پس از دو بار ازدواج با مرد ديگرى از خانه خارج شده است. حالا او می خواهد به شوهر اصلی خود بازگردد. آیا می توان چنین زنی را ازدواج کرد و به خانه آورد؟
 
پاسخ: با توجه به سوال، این زن دو بار "باز" شده و در جای دیگری ازدواج کرده است بوده است و اگر زن با «خولا» از شوهرش جدا شود و دوباره اگر هر دو بخواهند خانواده داشته باشند به عقد و مهریه جدید مقید هستند ممکن است (باقبره 2/2
ادامه مطلب
سؤال (30/270): طلاق سه ماه پس از امضای طلاق نامه طبق مقررات دولتی نافذ می شود. در این صورت دخترا از تاریخ امضا شروع میکنن یا بعد از سه ماه؟
 
پاسخ: عیدت از تاریخ ارسال طلاق نامه از دادگاه شروع می شود زمان رعایت را محاسبه خواهد کرد. حتی اگر بعد از چند روز به دست مطلقه برسد نه وضعیت. و اگر ظرف سه ماه رجعت پرداخت یا برداشت نشود موگالازا یا بالای قفل
ادامه مطلب
سؤال (207/7): من دانشجوی دانشگاه دولتی و دختر بزرگ خانواده هستم. ما هیچ برادری نداریم خدمت پدر در عرض 1 سال به پایان می رسد. ما هیچ منبع درآمد دیگری نداریم. پدرم برای تحصیل من هزینه زیادی کرد به این امید که من کار کنم و خانواده را تامین کنم. در دوران تحصیل پدرم با من ازدواج کرد و من صاحب فرزند شدم. حالا پدر و مادر از من می خواهند که بچه را 300 کیلومتر پیش آنها بگذارم. به دانشگاهی دور بروید و تحصیلات خود را تکمیل کنید و شغلی پیدا کنید. اما شوهر از من می خواهد که از او مراقبت کنم. در این شرایط باید چه کار کنم؟
 
پاسخ: دختر متاهل از شوهرش اطاعت می کند و تا حد امکان به پدر و مادرش کمک می کند انجام خواهد داد زیرا اطاعت از شوهر در شرع اولویت دارد (احمد ح/19025؛ صحیحه/2612). شیخ الاسلام ابن تیمیه (رض) می فرماید: برای زن شوهردار، شوهر همان است.
ادامه مطلب
سؤال (28/228): سه برادر با سه خواهر دوقلو ازدواج کردند و در خانه دختر ساکن شدند. اما صبح معلوم می شود که همسر به دلایلی به اشتباه عوض شده است. در این شرایط چه باید کرد؟
 کلینیک روانشناسی و مشاوره
پاسخ: اگر اشتباهی چنین اتفاقی بیفتد، انشاءالله کسی مقصر نخواهد بود. خداوند می فرماید و اگر اشتباه کردید، تقصیر شما نیست. اما در قلب شما اگر قاطعیت وجود داشته باشد جرم خواهد بود. همانا خداوند آمرزنده و مهربان است» (احزاب 33/05). پیامبر (ص) می فرمایند
ادامه مطلب
سؤال (29/229): آیا دادن عکس عروس قبل از ازدواج به داماد جایز است؟
 
پاسخ: دیدن عروس برای عقد مستحب است. ابوهریره (رض) گفت فلانی آن شخص به رسول خدا صلی الله علیه و آله گفت: می خواهم با دختری از انصار ازدواج کنم. گفت اول ببینش. زیرا تقصیر در چشم زنان است باقی مانده است (مسلم ح/1424، م
ادامه مطلب
سؤال (21/181) : مادر دختری که بعد از طلاق ازدواج کرده بود از طرف اول پسر داشت. بعداً دختر با پسر ازدواج کرد. یعنی مادر خود دختر، مادرشوهر و پدر خود پسر، پدر شوهر است. آیا ازدواج صحیح است؟
 
پاسخ: پسر متولد نشده زن اول با دختر شوهر اول از همسر دوم در ازدواج مشکلی نیست. زیرا آنها متقابل نیستند. علما در این زمینه اجماع (ابن قدامه، مغنی 7/128؛ بن باز، فتاوای نورون علاءدرب 20/273، 290؛ چ.
ادامه مطلب
سؤال (191/31): پس از چند نوبت جلسات داوری، از طریق وکیل، اوراق طلاق به نام دختر و نام رئیس منطقه ارسال شد. دختر قبول نکرد. اما رئیس پذیرفت. بعد از 1 ماه طلاق را برای رئیس هیئت مدیره فرستادم. الان میتونم دوباره ازدواج کنم؟
 
جواب: با توجه به تفصیل سؤال، طلاق صورت گرفته و رجعت نیز واقع شده است. به همین دلیل اکنون می توان بدون تشریفات با او ازدواج کرد (باقبره 2/228؛ ابن قدامه، مغانی 7/524). اما بهتر است در رجعت دو شاهد داشته باشید (شیخ بن باز، فتاوای نورون علاءدا).
ادامه مطلب
سؤال (197/37): پس از عقد، پدر دختر مقدارى اثاثيه منزل داماد مى خرد و مقدارى پول به داماد مى دهد. آیا پذیرش آن برای داماد جایز است؟ در صورت مصرف چه باید کرد؟
 
جواب : اگر پدرشوهر با اختیار خود چیزی را بدون در نظر گرفتن مهریه به داماد هدیه دهد. مشروط بر اینکه قبول آن جایز است. در دوران ازدواج حضرت فاطمه (س) به خانواده اش داد - یک ورق، یکی پر از پوست درخت خرما بالش، یک تشک چرمی، یک
ادامه مطلب
سؤال (28/148): مدتها رابطه نامشروع بین مرد و زن جوانی وجود داشت. بعد از درک شریعت می خواهند رابطه را ترک کنند. آیا آنها می توانند به یکباره با خانواده ازدواج کنند؟
 
جواب: بیگانا محبت خارج از ازدواج زن و مرد ممنوع است. بنابراین اگر می خواهید ازدواج کنید اولاً از گناهان قبلی خود توبه کرده اید با قلبی توبه کننده توبه خواهد کرد. خداوند می فرماید: مگر توبه کنندگان انجام دهید، ایمان بیاورید و درستکار باشید
ادامه مطلب
سؤال (37/157): شوهرم اغلب با من دعوا می کند. ترس من این است که آنها هر لحظه ممکن است طلاق بگیرند. آیا می توان بدون اطلاع فوری به او به طور موقت کنترل بارداری را انجام داد؟
 
جواب: رایج روش جلوگیری از بارداری بدون اجازه شوهر قابل استفاده نیست. زیرا تولید مثل یکی از اهداف اصلی ازدواج است. اما از شر شوهر کنترل بارداری موقت تا زمانی که رابطه حل و فصل شود برای نجات هیچ تقصیری وجود نخواهد داشت
ادامه مطلب
سؤال (92/12): بدليل عمل تا 12 روز استحمام انجام نمي شود. اما چون در حال حیض هستم غسل واجب است. در مورد نماز چه کنم؟
 
جواب: در آخر فصل به جای غسل، تیمم و نماز بگزارید (مسلم ح/334؛ بولوگل مرام ح/139). زیرا تمام عباداتی که با غسل و وضو انجام می شود به دلیل بیماری تیمم است. همه آن دعاها قابل انجام است. خداوند می فرماید: «و اگر به آب نمی رسید، پس
ادامه مطلب
سؤال (32/112): اگر دستور پدر و مادر و شوهر تعارض داشته باشد، زن باید دستورات چه کسی را اطاعت کند؟
 
جواب : اطاعت از دستور شوهر و پدر و مادر واجب است. پس تا حد امکان سعی خواهد کرد که هر دو را راضی نگه دارد. حتی اگر بین امر و نهی هر دو باشد تضاد نهایی، در آن صورت، در مادیات زندگی خانوادگی به وجود می آید دستورات شوهر باید در اولویت باشد
ادامه مطلب
سؤال (33/113): آیا شوهر می تواند به زن اختیار طلاق بدهد؟ اگر زوجه از طرف دولت مجبور شود این اختیار را به کابین نما بدهد چه باید کرد؟
 
جواب: حق اصلی طلاق بر عهده شوهر است. خداوند می فرماید ای پیامبر! هنگامی که زنان را طلاق دادید، آنها را طبق ادّت طلاق دهید (طلاق 65/1). اما اگر شوهر به زن خود حق طلاق بدهد و زن طلاق را انتخاب کند، نافذ می شود.
ادامه مطلب
سؤال (3/43): پدر به من دستور داده است که با پسر عمویم ازدواج کنم. اما مادرم قبول نمی کند. من باید الان چه کار کنم؟
 
جواب : ازدواج باید با رضایت یا توصیه والدین، عروس یا داماد صورت گیرد. در غیر این صورت ممکن است در خانواده آشفتگی ایجاد شود. در همان زمان پسر عموی ساکریترا و توصیه می شود در صورت مذهبی بودن مادر، مادر را متقاعد کنید که ازدواج کند. رسول (ص) کوف یا مساوات است اولویت با "دین" در این زمینه است
ادامه مطلب
سؤال (75/35): اگر دختر شوهر اول در خانه شوهر دوم تربیت نشده باشد، در خارج یا جای دیگر تربیت شود. بعد برای شوهر دوم محرم میشه یا میشه ازدواج کرد؟
 
جواب : فرزند زن هر جا که بزرگ شود برای شوهر دوم محرم است و ازدواج با او حرام است. خداوند می فرماید بر شما حرام است... دختران همسران مشترک (از سایر شوهران) که تحت سرپرستی شما هستند. اگر با آن همسران همراه باشد
ادامه مطلب
سؤال (2/2): پدر دختر با ازدواج موافقت کرده است. اما پس از مراجعه به خانه پسرش مخالفت کرد. سپس موضوع ازدواج را به تصمیم دختر واگذار کرد. سپس در دفتر قاضی به شهادت دو دوست ازدواج کردیم و با هم زندگی می کنیم. آیا ازدواج ما پاک شده است؟
 
پاسخ: روش ازدواج مذکور مورد تایید شرع نبوده است. چون پدر تصمیم دختر است با اینکه رفت اما نه نقش علی را در ازدواج داشت و نه مسئولیت علی را در قبال کسی ارائه نکرد و پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: اگر زنی بدون اذن علی باشد با ازدواج، سپس او او
ادامه مطلب
سؤال (5/5): اگر یکی از زوجین دیوانه شود، طلاق خود به خود خواهد بود؟
 
پاسخ: دیوانه طلاق دلیلی برای اثرگذاری نیست. اما هر کس بین زن و شوهر باشد عاقل اگر دیوانه شود می تواند طلاق بگیرد یا به طور طبیعی طلاق بگیرد. با اينكه جنبه انسانیت وظیفه اولویت دادن و در صورت مریض بودن زوجه است در هر صورت، پدر شوهر
ادامه مطلب
سؤال (7/7): به دلیل عدم علم شرعی در زمان عقد، مهریه زائد است. دانشجو بودن، درآمد شخصی ندارد. در نتیجه توانایی پرداخت وجود ندارد. من باید الان چه کار کنم؟
 
جواب : مهریه بر اساس توانایی پسر تعیین می شود. صاحب مهریه همسر است ضمناً زوجه در صورت تمایل از تمام یا قسمتی از مهریه صرف نظر می کند می تواند بدهد پس باید با گفتگو با زوجه (شیخ بن باز، فتاوای نورون علا) موضوع را حل کرد.
ادامه مطلب
سؤال (10/10): اگر زن متاهل مدت زیادی از ملاقات با شوهر خود پرهیز کند، آیا رابطه زناشویی قطع می شود؟ تا کی اینجوری جایز هست؟
 
پاسخ: زن و شوهر تا زمانی که لازم است با رضایت طرفین از هم جدا بمانند می توان باعث طلاق نخواهد شد. اما با وجود خواسته های شوهر، زن اگر بدون دلیل به آن پاسخ ندهد، مقصر شدید خواهد بود. نبی - پیامبر (چ) گفت اگر پور باشد
ادامه مطلب
سوال (20/20): من 65 سال دارم. من با خواهرزاده خواهر ناتنی ام ازدواج کردم. الان 7 فرزند دارم. من احکام محرم بودن نوه خواهر را نمی دانستم. من باید الان چه کار کنم؟
 کلینیک روانشناسی و مشاوره
پاسخ: پس از آموختن قانون، فرصتی برای زندگی مشترک به عنوان زن و شوهر وجود ندارد. نسبتا باید فورا جدا شود. برای این کار طلاق لازم نیست. چون گفت ازدواج معتبر نبود. نوه خواهر ناتنی معادل نوه خواهر خود یعنی مهرام است. مشمول الله می فرماید
ادامه مطلب
سؤال (23/23): شوهرم سخاوتمند و سخاوتمند است. او با وجود توانایی کلی به دلیل مانع من، دوباره ازدواج نکرد. آیا من مقصر خواهم بود که فقط از روی حسادت و عشق مانع از ازدواج او شدم؟
 
پاسخ: جلوگیری از ازدواج مجدد شوهر توانا جایز نیست. چون در شرع است معتبر خداوند می فرماید: و شما دو یا سه دختر را انتخاب کنید که خوب هستند یا می توانید تا چهار نفر ازدواج کنید (نساء 4/03). گفت اوشایمین در توضیح آیه برای هر زنی گفت
ادامه مطلب
سؤال (31/31): پدر و مادر بر خلاف میل من می خواهند با من ازدواج کنند. اگر از این دستور سرپیچی کنم مقصر خواهم بود؟
 
جواب : ازدواج با کسی برخلاف میل او شرعی نیست. به همین دلیل سبلک رضایت پسر و دختر الزامی است. دختر نوجوانی بر خلاف رضایت پدرش توسط پدرش کشته می شود اگر عقد می شد، پیامبر (ص) به دلیل مخالفت دختر، عقد را باطل می کرد (بخاری ح/6945؛ مشکات ح/3128، ه.
ادامه مطلب
سؤال (33/33): عالمى مى گويد در شرع در مورد زمان انجام عليمه نکاح هدايت نشده است. آیا این درست است؟
 
پاسخ: رهنمود شرعی در مورد الیمه این است که در روز بعد از شب بصر، آن را به جای آورد. نبی - پیامبر ج) پس از گذراندن شب بصر با زینب بنت جحش (رض) کرد (بخاری ح/5170). پیامبر اکرم (ص) شافیه را سه روز عقد کرد.
ادامه مطلب
سؤال (7/447): نوزاد من 8 ماهه است. بعد از زایمان، زوجه هنوز عادت ماهانه نشده است. در این صورت حکم طلاق او چیست؟
 
پاسخ: اگر شوهر بعد از قطع نفاس با زن جماع کند و زن حائض نشود. در هر صورت، در این شرایط، هر چقدر هم که مدت آن طولانی باشد، نمی توان طلاق داد. چون اتحادیه طلاق در تور واقع شده حرام است (طلاق 1). از این رو اگر باید طلاق می گرفت، دوباره قاعدگی می کرد
ادامه مطلب
سؤال (456/16): 33 سال پیش دختر و پسری بدون اجازه ولی فرار کردند و ازدواج کردند و دو پسر صغیر دارند. بعداً خانواده عروس این ازدواج را پذیرفتند، اما ازدواج تجدید نشد. در حال حاضر پدر عروس فوت کرده است. اما مادر زنده است. آیا ازدواج و فرزندان صحیح است؟
 
جواب: عقد صحيح نبود. زیرا ازدواج دختر بدون رضایت پدر صحیح نیست. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: «لا نکاح الی علی» (ترمذی ح/1101 و غیره؛ مشکات ح/3130). فرمود: اگر زنی بدون اذن علی ازدواج کند، عقدش باطل است، باطل است.
ادامه مطلب
سؤال (21/461): زنی ناگهان از دنیا رفت. آنها فرزندی ندارند. یک شوهر، پدر و مادر و یک برادر و خواهر وجود دارد. شوهر در زمان حیات خود جهیزیه را نگرفت. حالا او می خواهد آن را به دست آورد. چه کسانی مستحق تمبر خواهند بود؟ آیا شوهر می تواند آن را اهدا کند؟ مقداری پول دریافتی از شغل زوجه به حساب شوهر واریز می شود. چه کسی مستحق آن پول خواهد بود؟
 
پاسخ: کل مهریه زوج زوجه در بین وراث باقی مانده است طبق مقررات میراچ توزیع کنید. او پول جهیزیه همسرش است نمی توان اهدا کرد. زیرا در حال حاضر او تنها مالک این پول نیست. نسبتا صاحب پول مذکور زنده است
ادامه مطلب
سؤال (467/27): داماد ادعایی ندارد. اما پدرشوهر می خواهد یک موبایل به او هدیه دهد. آیا پذیرش یکباره برای داماد قابل قبول خواهد بود؟
 
پاسخ: قبول هدیه ای که پدرشوهر برای داماد می دهد جایز است. بلکه هادیه معاوضه مستحب است. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شما هدیه ای برای یکدیگر هستید محبت ده و زیاد کن (الاداب مفرد ح/594؛ صحیح جامع ح/3004). او همچنین گفت: اگر من
ادامه مطلب
سؤال (408/8): آیا زنان نازا می توانند ازدواج کنند؟ در غیر این صورت از ازدواج خودداری می کنند؟ و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دستور داد بیشتر با زنان فرزنددار و دوستدار ازدواج کنند. اما چگونه می توان آن را قبل از ازدواج درک کرد؟
 
پاسخ: ازدواج با زن نازا جایز است. اما پیامبر صلی الله علیه و آله فرزندآوری بیشتری دارد زنان را به ازدواج تشویق کرد. معقیل بن یسار (ره) باشد روایت می کند که فرمود: شخصی نزد پیامبر (ص) آمد و عرض کرد: من فردی زیبا و صادق هستم
ادامه مطلب
سؤال (413/13): پس از سرپیچی دختر از پدر و خروج از خانه، مادر دختر با من ازدواج کرد و به زندگی مشترک ادامه دادیم. بعدها بارها و بارها با پدر دختر تماس گرفتم تا اجازه بگیرم. اما او دریافت نمی کند. برای تایید فوری ازدواج چه باید کرد؟
 
جواب: ازدواج صحت ازدواج دوم با حضور یا رضایت پدر دختر پذیرش باید ترتیب داده شود. زیرا هیچ زنی نمی تواند خدای ازدواج باشد. پیامبر(ص) فرمودند: «ازدواج بدون علی کامل نیست» (ترمذی ها/1101؛ مشکات ح/3130). نبی - پیامبر
ادامه مطلب
سؤال (403/3): آیا می توان با خواهرزاده خود در حضور همسرش ازدواج کرد؟
 
پاسخ: خواهر زاده یا دختر خواهرش در حضور زوجه نمی توانند ازدواج کنند. زیرا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: ازدواج زن با مادرشوهر یا عمه اش. نخواهد رفت» (بخاری ح/5190؛ مسلم ح/1408؛ مشکات ح/3160). در جای دیگر می گوید که با برادرزاده اش است
ادامه مطلب
سؤال (439/39): اگر بیماری عروس قبل از عقد کتمان شود، آیا پدر و مادر عروس مسئول هستند؟ درمان این بیماری پس از ازدواج به عهده کیست؟
 
پاسخ: مخفی نگه داشتن بیماری های رایج هیچ اشکالی ندارد. اما اگر رابطه زناشویی باشد جداسازی بیماری ها دشوار است. مانند ناتوانی جنسی، ناباروری و کودکان در صورت ناتوانی مادرزادی یا هر بیماری مادرزادی مهمی است نگهبانان برای پنهان شدن
ادامه مطلب
سؤال (5/365): آیا پذیرفتن هدیه طلا در ازدواج برای مرد حلال است؟
 
پاسخ: اگر کسی در عروسی هدیه طلا بدهد، می توان آن را پذیرفت. اما خودتان از آن استفاده نکنید به هر اقوام زن از جمله همسر هدیه می دهد یا می فروشد. هنگامی که جامه ابریشمی به پیامبر (ص) عرضه شد، آن را پذیرفت و به دیگران هدیه بدهید (
ادامه مطلب
سؤال (2/322): آیا عموها و عموهای مادری از محرم هستند؟ چون قرآن به آنها اشاره نکرده است.
 کلینیک روانشناسی و مشاوره
جواب: عموها و عموهای مادری مشمول محرم هستند. زیرا الله تعالی در وصف محرم، ازدواج با دختر خواهر و دختر برادر را حرام کرده است. خداوند می فرماید: مادر، دختر، مادرشوهر، عمه، خواهرزاده و برادرزاده بر شما حرام است (نساء/23). علاوه بر این، عمو فو
ادامه مطلب
سؤال (337/17): پس از جدایی پدر و مادرم نزد پدرم ماندم. مادر در جای دیگری ازدواج کرده و فرزندان نابالغی دارد. از نظر مسئولیت والدین چه کسانی را در اولویت قرار دهم؟
 
جواب: بر فرزند انجام وظیفه نسبت به مادر ارجح تر است (بخاری ح/5971؛ مسلم ح/2548). اما از آنجایی که مادر در جای دیگری ازدواج کرده است، پدر در غیاب او اولویت خواهد داشت. چون جای پدر بعد از مادر است (به بحث صحیحه ها/368 توجه کنید).
ادامه مطلب
سؤال (7/287): اهمیت پرداخت مهریه را می خواهم بدانم.
 
جواب: مهریه جزء مهم ازدواج است. الله تعالی می فرماید: مهریه زنان خود را واجب کنید (نساء 4/4). پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: «لازم ترین شرط ازدواج این است که آنچه را برای عورت زن حلال می کنید بپردازید» (ابو داود).
ادامه مطلب
سؤال (10/290): آیا زن حرامزاده می تواند ازدواج کند؟
 
جواب: ازدواج با زن حرامزاده جایز است. زیرا گناهان پدر و مادر به فرزندان منتقل نمی شود (انعام 6/164؛ صحیحه/2186). اگر دختر در آن زمان تقوا داشته باشد، ازدواج با او مانعی ندارد (فتوای اسلامیه 3/166). لازم به ذکر است ولادت نامشروع زن ابحیوه است
ادامه مطلب
سؤال (292/12) : 33 سال پیش دختر و پسر بدون اذن ولی فرار کردند و از طریق دادگاه ازدواج کردند و دو پسر صغیر دارند. بعداً خانواده دختر این ازدواج را پذیرفتند، اما ازدواج تجدید نشد. حالا پدر دختر مرده است. اما مادر زنده است. آیا ازدواج و فرزندان صحیح است؟
 
پاسخ: عقد مزبور به منزله شيوه نکاح بوده و اولاد اصيل خواهند بود به عنوان در نظر گرفته خواهد شد وارث محسوب خواهند شد. چون ازدواج خانوادگی دختر قبول شد و عقد به موجب قانون دولتی انجام شد (ابن قدامه، مغانی 7/08، 11/196؛ ابن طا).
ادامه مطلب
سؤال (293/13) : زوجه بنامازى، محجبه و بى‌علاقه به شرع است. فعلا باید صبور بود و دعوت نامه داد وگرنه بهتره طلاق بگیری؟
 
جواب : بهتر است تا حد امکان دعوتنامه ها را مرور کنید و تغییرات را رعایت کنید خواهد بود خداوند می فرماید: و اگر از نافرمانی آنها می ترسید، پس آنها را نصیحت کنید، تخت آنها را جدا کنید و (در صورت لزوم) آنها را بزنید. بعد از آن اگر از شما اطاعت کنند
ادامه مطلب
سؤال (294/14): بسیاری از برادران ما در اینجا پرندگان وحشی، اردک و آهو را با تفنگ شکار می کنند. اما پس از تیراندازی، حیوانات قبل از پرنده می میرند، بنابراین فرصتی برای قربانی کردن وجود ندارد. در چنین شرایطی اگر هنگام تیراندازی بسم الله بگویید، آیا می توان حیوانات را بدون قربانی خورد؟
 
جواب: بسم الله وقتی تفنگ شلیک می شود و خون جاری می شود، آن حیوانات خورده می شوند معتبر خواهد بود. علاوه بر این، اگر زنده پیدا شود، قربانی خواهد شد. پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: «و وقتی تیری پرتاب کردی، آن را با نام الله پرتاب کن. سپس تا یک روز شکار کنید بی هدف
ادامه مطلب
سؤال (295/15): آیا می توان به زن محرم با حجاب به تنهایی آموزش داد؟ آیا پول حاصل از این حلال است؟
 
پاسخ: زن محرم با هر رنگ پوستی می تواند در سلول انفرادی آموزش ببیند حتی اگر حجاب ممنوع باشد. نه زیرا وقتی دو مرد و زن بیگانه تنها باشند، سومی شیطان است (ترمذی ح/2165؛ مشکات ح/3118؛ صحیح ترغیب ح/1908). اگر باید محرم بدن را همزمان آموزش داد که اینطور نیست
ادامه مطلب
سؤال (296/16): آیا اگر در خانه نماز بخواند چون به دلیل شرعی نمی تواند به مسجد برود، می توان خیر جماعت را به دست آورد؟
 
جواب: اگر به اقتضای شرعی نماز در خانه به تنهایی یا به جماعت بخواند، انشاءالله به خاطر حسن نیت به او ثواب کامل می دهد (عثیمین، شرهول ممتع 4/323). چون پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: اگر انسان مریض باشد یا در سفر باشد، در کارنامه اوست پس بنویس
ادامه مطلب
سؤال (32/312): آیا پس از ازدواج، دختر و پسر می توانند همدیگر را ملاقات کنند یا با هم خلوت کنند؟
 
پاسخ: عقد عقد به پیشنهاد ولی با حضور دو شاهد است تایید کنید بنابراین زن و شوهر پس از ازدواج با یکدیگر معاشرت و ملاقات می کنند همه چیز جایز است. حتی اگر شوهر بمیرد، جهیزیه زن و تمام خراطین مال اوست شریک خواهند بود (ابو داود ها
ادامه مطلب

کلینیک روانشناسی و مشاوره

سؤال (255/15) : پسری دخترم را فریب می دهد و از طریق دادگاه با او ازدواج می کند. در دفاتر ازدواج بدون پرداخت وجهی، دو و نیم لک از مهریه پنج لک ثابت، مهریه نقدی قید شده است. پسر به دین عمل نمی کند. بعدها به دلایل اجتماعی به عنوان پدر ازدواج کردم. اما حالا دختر نمی خواهد با او ازدواج کند. دخترم «خولا» را از طریق دفتر قاضی فرستاده و پسر نیز نسخه را دریافت کرده است. اما او مدام می گوید که این طلاق اتفاق نمی افتد. سوال این است که آیا این "گشایش" موثر بوده است؟
 
پاسخ: "باز" در حالتی که در سوال توضیح داده شده اجرا می شود. «خلا» یعنی طلاق که عبارت است از استرداد جهیزیه یا قسمتی از مهریه به شوهر از طرف زن (ابن قدامه، مغانی 8/181؛ شوقانی، نیل الاوتر 6/295) زیرا طلاق علنی طلاق نیست، بلکه ازدواج است.
ادامه مطلب
سؤال (256/16): روش سنتى ازدواج چيست؟
 
جواب: روش سنتى در تعليم عقد اين است كه ابتدا خطبه عقد را بخواند (مغني 7/62). امام احمد بن حنبل (رض) در صورتی که خطبه قبلاً خوانده نمی شد از مراسم عقد خارج می شد (ابون ناجا، الاقبناء 3/162؛ بحوتی، کشافل قناع 5/21). زیرا
ادامه مطلب
سؤال (28/268): شوهر در هنگام نزاع، سه طلاق به زنش می دهد. در حال حاضر همسر در خانه پدرش زندگی می کند. آنها یک پسر پنج ساله دارند. حالا می خواهند دوباره ازدواج کنند. در این صورت چه باید کرد؟
 
جواب: سه طلق در یک جلسه یک طلق محسوب می شود (مسلم ح/1472؛ احمد ح/2877؛ حکم ح/2793). پس اگر کسى در یک ملاقات سه بار زن خود را طلاق دهد، او را پس بگیرد می توان اگر در حد عدت (سه تور) باشد، شوهر مستقیماً زن را برمی گرداند خواهد گرفت ایدت ص
ادامه مطلب
سؤال (30/270): آیا تعلیم ازدواج در مسجد سنت است؟ آیا نعمت خاصی در آن وجود دارد؟
 
جواب: حدیث مربوط به تعلیم نکاح در مسجد، ضیف است (ترمذی ح/185؛ ایروه ح/1993؛ مشکات ح/3152 ضیفه ح/978؛ زائف جامع 966). اما بر اساس این حدیث، فقیهان جماهور در ترویج برکت و ازدواج آموزش نکاح در مسجد برای مصلحت مستحب است
ادامه مطلب
سؤال (271/31): آیا ازدواج در ماه رمضان اهمیتی دارد؟
 
جواب: ازدواج در ماه رمضان اهمیت خاصی ندارد. بلکه ازدواج می تواند در هر ماه و در هر روز از سال صورت گیرد (فتوا لجنا دیمه 18/42) پرسش کننده: عتیق الاسلامبهارالپارا، رجشاهی.
ادامه مطلب
سؤال (211/11): آیا زوجه دوم در ازدواج دوم باید به اندازه زوجه اول مهریه بدهد؟ یا کمتر می تواند بیشتر باشد؟
 
کلینیک روانشناسی و مشاوره

[url=http://clinicroya.com]کلینیک