تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
نقل و انتقال سوابق بیمه بین صندوق های بازنشستگی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: مجموعه مشاوره روانشناسی، تحصیلی و مددکاری (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=110)
+--- موضوع: نقل و انتقال سوابق بیمه بین صندوق های بازنشستگی (/showthread.php?tid=68424)



نقل و انتقال سوابق بیمه بین صندوق های بازنشستگی - heyvalaw - 03-02-2022

انتقال سوابق بیمه بین صندوق های بازنشستگی، با رعایت شرایط این طرح، یعنی عدم تصفیه کسور بازنشستگی در صندوق بیمه ای قبلی و مدارک لازم، که برگه درخواست متقاضیان و مکاتبات بین صندوق های بازنشستگی می باشد، انجام می شود. ثبت درخواست برای انتقال سوابق بیمه ای نیز با ارائه برگه درخواست بیمه شدگان به صندوق های بیمه ای صورت می گیرد.


در گذشته،امکان نقل و انتقال سوابق بیمه، در قوانین جامع بیمه ای، پیش بینی نشده بود . بنابراین، اگر افراد، در سازمان و یا ارگانی، خدمت می کردند، پس از اتمام دوران خدمت آنان، انتقال سوابق بیمه به صندوق های بیمه ای دیگر، امکان پذیر نبود . این وضعیت ادامه داشت تا اینکه قانون گذار، با توجه به شرایط بیمه شدگان برای نقل و انتقال سوابق بیمه، در سال 1365، انتقال سوابق بیمه را در قانون، تصویب کرد.
در حال حاضر، بر اساس طرح نقل و انتقال سوابق بیمه بین صندوق‌ های بازنشستگی، که هدف آن، یکسان سازی خدمات صندوق های بیمه ای است، انتقال سوابق بیمه شدگان، از سایر صندوق ‌های بیمه ‌ای به سازمان بیمه تامین اجتماعی و بالعکس، با در نظر گرفتن شرایط، به راحتی امکان پذیر بوده که البته شرایط خاصی، مورد نیاز می باشد.
با توجه به اهمیت تسهیل در روند فرآیند نقل و انتقال سوابق بیمه، برای بیمه شدگان، در ادامه، در رابطه با شرایط انتقال سوابق بیمه بین صندوق‌ های بازنشستگی، مدارک لازم جهت انجام این امر و همچنین، نحوه ثبت درخواست بیمه شدگان برای انتقال سوابق بیمه ای خود، مطالبی آورده شده است.


شرایط انتقال سوابق بیمه
متقاضیان، جهت انتقال سوابق بیمه بین صندوق‌ های بازنشستگی، می بایست شرایط لازم را برای انجام این فرآیند، داشته باشند. به همین دلیل، در ادامه، در رابطه با شرایطی که در قوانین جامع بیمه ای، برای انتقال سوابق بیمه، به همراه توافق با صندوق های بیمه ای، لحاظ گردیده، توضیحات لازم آورده شده است.

اگر فرد متقاضی، از محل خدمت خود، بازخرید خدمت، استعفا و اخراج شده باشد و در حال حاضر، در خواست داشته باشد که سوابق بیمه ای خود را به صندوق های بیمه ای دیگر انتقال دهد، می بایست کسور بازنشستگی در صندوق بیمه ای قبلی خود را تسویه نکرده باشد.
از دیگر شرایط انتقال سوابق بیمه بین صندوق‌ های بازنشستگی، این شرط بوده که پس از پرداخت حق بیمه شخص بیمه گذار، به صندوق بیمه ای جدید، پرداخت مابه التفاوت حق بیمه، بر عهده خود بیمه گذار می باشد.
متقاضیانی که قصد انتقال سوابق بیمه خود، به سازمان بیمه تامین اجتماعی را دارند، می بایست بدانند، جهت بهره مندی از مزایای بازنشستگی تامین اجتماعی، لازم است، حداقل به مدت 10 سال، سابقه پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی، کسور بازنشستگی و شصت سال سن را داشته باشند تا بتوانند از شرایط بازنشستگی این سازمان، بهره مند گردند.
همچنین، در صورتی که فرد بیمه گذار، در این مدت، فوت کند و یا از کار افتاده کامل شود، نیز لازم نیست که 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه در سازمان تامین اجتماعی داشته باشد؛ بلکه، سوابق بیمه ای بیمه شده در صندوق بیمه ای دیگر، با مدت زمانی که در سازمان تامین اجتماعی، سابقه بیمه پردازی داشته است، محاسبه می گردد و مجموع آن ها، برای برخورداری از حقوق بازنشستگی خانواده بیمه گذار، کفایت می ‌کند.
بیمه شدگانی که تحت پوشش بیمه اجباری می باشند، زمانی که درخواست خود را برای انتقال سوابق بیمه به صندوق بیمه ای دیگر ثبت نمودند، صندوق بیمه قبلی، می بایست تمامی مبالغ را با توجه به قوانین جامع بیمه ای، به صندق بیمه جدید پرداخت نماید.
بیمه شدگان اختیاری نیز می توانند، از خدمات طرح نقل و انتقال سوابق بیمه بین صندوق‌ های بازنشستگی، بهره مند گردند.
متقاضیان، می بایست به محض اینکه با محل کار قبلی خود، قطع همکاری کردند، جهت انتقال سوابق بیمه ای خود، هر چه سریعتر قدام نمایند، زیرا ممکن است به تاخیر انداختن انجام این فرآیند، در زمان پرداخت مابه التفاوت برای آن ها، مشکل ساز شود.
همچنین، بر اساس بند الف ماده 6 قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور، اگر فردی، بازخرید خدمت، استعفا و یا اخراج شده باشد و در دستگاه های دیگر، مشغول به کار نشود، می تواند بیمه نامه خود را از نوع اجباری، به بیمه نامه اختیاری تغییر دهد و تا زمان موعد بازنشستگی خود، حق بیمه را واریز نموده و سپس، از مزایای بازنشستگی، بهره مند گردد.

حتما بخوانید: سایت کانون بازنشستگان تامین اجتماعی

مدارک لازم برای انتقال سوابق بیمه
با توجه به حق قانونی بیمه شدگان، برای نقل و انتقال سوابق بیمه بین صندوق‌ های بازنشستگی، متقاضیانی که قصد نقل و انتقال سوابق بیمه ای را دارند، می توانند با توجه به شرایط لازم، برای انتقال سابقه بیمه ای خود، اقدام نمایند. جهت نقل و انتقال سوابق بیمه بین صندوق‌ های بیمه ای، مدارک خاصی مورد نیاز می باشد؛ به همین دلیل، در ادامه، در رابطه با مدارک لازم برای انتقال سوابق بیمه بین صندوق‌ های بازنشستگی، توضیحات لازم ارائه شده است.

ثبت برگه درخواست انتقال سوابق بیمه ای، از سوی متقاضی، در دفتر شعب صندوق بیمه ای
تصویر حکم قطع همکاری یا حکم تغییر نظام بیمه ای، مشروط به بیمه پردازی در زمان ارائه درخواست، برای انتقال سوابق بیمه
مکاتبه شعب صندوق های بازنشستگی، جهت دریافت مدارک مرتبط با انتقال کسور بازنشستگی متقاضی، به سایر صندوق های بیمه ای، همانند صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی
مدارک لازم، برای انتقال کسور بازنشستگی متقاضیان، می بایست توسط مسئول امور فنی بیمه شدگان شعبه صندوق بیمه ای جدید، احراز گردد.
بیمه شدگانی که انتقال سوابق بیمه ای آنان، از سوی شعبه صندوق بیمه ذیربط، بلامانع تشخصی داده می شود، واحد اجرایی مربوطه می بایست اطلاعات مورد نظر را به صندوق بیمه ای ذیربط انتقال دهد تا صندوق بازنشستگی مربوطه، نیز جهت نقل و انتقال سوابق بیمه متقاضی، اقدام نماید.

تمامی مواردی که بیان شد، از جمله مدارکی می باشند که جهت انتقال سوابق بیمه بین صندوق‌ های بازنشستگی، می بایست به طور رسمی، بین صندوق بیمه مبدا و صندوق بیمه مقصد، برای انتقال کسور بازنشستگی، رد و بدل شود.

کلیه بازنشستگان کشوری که قصد استفاده از خدمات الکترونیکی صندوق بازنشستگی کشوری را دارند، می توانند با ورود به سایت sabasrm.ir، از خدمات این صندوق بازنشستگی، بهره مند گردند. برای راهنمایی بیشتر، در رابطه با نحوه استفاده از خدمات الکترونیکی صندوق بازنشستگی کشوری، به لینک زیر مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: درگاه خدمات الکترونیکی صندوق بازنشستگی کشوری

[تصویر:  instagram.gif]


نحوه ثبت درخواست جهت انتقال سوابق
بیمه شدگان اجباری و یا اختیاری، برای ثبت درخواست خود، جهت انتقال سوابق بیمه بین صندوق‌ های بازنشستگی، می بایست به طور رسمی، درخواست خود را به سازمان مربوطه اعلام کرده و سپس، با انجام مکاتبات لازم فیمابین سازمان بیمه کنونی و صندوق بیمه ای مورد نظر، برای انتقال سابقه بیمه، اقدام نمایند.

افرادی که قصد دریافت سوابق بیمه تامین اجتماعی را دارند، می توانند از سایت سابقه بیمه به نشانی اینترنتی sabeghe.tamin.ir، استفاده نمایند.

برای ثبت درخواست، جهت انتقال سوابق بیمه بین صندوق‌ های بازنشستگی، برای بیمه شدگان اجباری، نقش صندوق بیمه گذار مبدا، بسیار پررنگ است زیرا، برای انتقال سوابق بیمه فرد بیمه شده، پرداخت منابع می بایست توسط صندوق مبدا به صندوق مقصد، انجام گیرد.
همچنین، برای بیمه شدگان اختیاری، از سوی قانون، این اختیار به شخص بیمه پرداز، داده می شود که جبران مبلغ مورد نظر صندوق بیمه مقصد را انجام داده که این موارد، برای سهولت انجام فرآیند نقل و انتقال سوابق بیمه بین صندوق‌ های بازنشستگی، در نظر گرفته شده است.

در ادامه بخوانید: مشاوره بازنشستگی بیمه تامین اجتماعی

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انتقال سوابق بیمه در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون انتقال سوابق بیمه پاسخ دهند.


[تصویر:  5.gif]


سوالات متداول

1- ✔️انتقال سوابق بیمه به چه صورت می باشد؟
✔️انتقال سوابق بیمه به درخواست بیمه شدگان و از طریق مکاتبات بین صندوق های بیمه ای صورت می گیرد که در متن مقاله نیز توضیحات لازم ارائه شده است.

2- ✔️شرایط انتقال سوابق بیمه بین صندوق های بازنشستگی چگونه می باشد؟
✔️یکی از شرایط انتقال سوابق بیمه بین صندوق های بازنشستگی به این صورت است که بیمه شدگان اختیاری نیز می توانند از این طرح بهره مند گردند.

3- ✔️جهت انتقال سوابق بیمه چه مدارکی لازم می باشد؟
✔️مدارک لازم جهت انتقال سوابق بیمه درخواست متقاضیان و مکاتبات بین صندوق های بازنشستگی می باشد که در متن مقاله نیز توضیحات لازم ارائه شده است.
منبع : نقل و انتقال سوابق بیمه بین صندوق های بازنشستگی