تفاوت بیماری شقاق و بواسیر چیست؟ - نسخهی قابل چاپ +- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir) +-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1) +--- انجمن: سلامت و زیبایی (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=78) +--- موضوع: تفاوت بیماری شقاق و بواسیر چیست؟ (/showthread.php?tid=64807) |
تفاوت بیماری شقاق و بواسیر چیست؟ - nyusha - 01-12-2021 به نقل از لست تورز : آیا می دانستید که دو بیماری شقاق و بواسیر شایع ترین عارضه های نشیمنگاهی هستند؟ که روزانه بسیاری از زنان، مردان و کودکان را درگیر می کنند. درست است که تشکیل توده هموروئید زمان بر است، ولی در عوض شقاق مقعدی در آنی از لحظه می تواند به دلیل وارد شدن ضربه یا مدفوع سفت ایجاد شود. هر دوی این بیماری ها بسیار دردناک می باشند و باید به محض ابتلا سریعا برای درمان به یک متخصص سر بزنید. در این زمان ها متخصص گوارش یا جراح عمومی می توانند به شما کمک کنند. البته اگر شقاق و بواسیر دارید و قصد درمان هم دارید!
شقاق مقعدی چیست؟
بیماری شقاق که با نام فیشر مقعد هم شناخته می شود، یک شکاف باریک و سطحی داخل کانال مقعد یا خارج از آن بین پوست های حساس این ناحیه است که در حقیقت نوعی زخم به حساب می آید. که باعث می شود فرد سوزش شدید داشته و به سختی اجابت مزاج انجام بدهد.
این بیماری در هر سنی می تواند ایجاد شود و ربطی هم به جنسیت افراد ندارد.
علائم
به گزارش hpvdarman.com: مانند هر بیماری دیگری، شقاق مقعدی نیز با علائم و نشانه های خاصی همراه است. شایع ترین علائم شامل موارد زیر هستند:
[list][*]پارگی یا شکاف قابل مشاهده در پوست اطراف مقعد [*]همراه با یک اسکین تگ یا گوشت اضافه در کنار زخم [*]درد شدید در ناحیه مقعد در حین حرکات روده، دفع و خروج گاز معده [*]رگه های خون روی مدفوع یا روی دستمال توالت پس از پاک کردن [*]سوزش یا خارش در ناحیه مقعد [*]خونریزی از زخم (در موارد مزمن) [/list] علت ایجاد زخم شقاق چیست؟
اگر شما هم جزو کسانی هستید که به شقاق مبتلا شدید، حتما می دانید که رایج ترین دلیل ابتلا به شقاق یبوست و سفت شدن مدفوع می باشد. این مشکل برای اکثر مردم اتفاق می افتد و حتی ممکن است پس از دو الی سه بار اجابت مزاج سخت حس کنید که مقعدتان زخم شده است.
از علت های دیگر شقاق می توان به موارد زیر اشاره کرد:
[list][*]حرکات روده نامنظم و سخت [*]فشار آوردن در هنگام زایمان طبیعی [*]بیماری التهابی روده (IBD) [*]بیماری کرون [*]کاهش جریان خون در ناحیه آنورکتال [*]تنگی بیش از حد عضلات اسفنکتر مقعد [*]تنبلی روده و در نتیجه سفت شدن مدفوع [/list] راه های درمان شقاق چیست؟
از آنجا که زخم شقاق همراه با درد و سوزش حتی به هنگام نشستن می باشد، بیماران مایل هستند که هر چه سریع تر از آن خلاص شوند. در این بین همانطور که ذکر کردیم، حتما باید به متخصص گوارش یا جراح عمومی مراجعه کنید و به هیچ عنوان اقدام به خود درمانی نکنید.
چون گاهی اوقات ممکن است حتی تشخیص خود فرد اشتباه باشد و شقاق را با بیماری دیگری اشتباه بگیرد. در نتیجه ابتدا به پزشک برای تشخیص مراجعه کرده سپس با پیشنهاد او بهترین روش درمان را در پیش بگیرید.
که روشهای درمان شقاق عبارتند از:
درمان با لیزر
لیزر CO2 یکی از ابزارهایی است که امروزه برای درمان بسیاری از بیماری ها و عارضه های پوستی مورد استفاده برترین پزشکان در تمام دنیا می باشد. همچنین به دلیل اینکه یک روش بدون عمل جراحی می باشد، در بین افراد محبوبیت دارد. طی لیزر درمانی با استفاده از تاباندن اشعه، هر گونه عفونت از بین رفته و زخم جوش خورده و مسدود می شود. از جمله مزیت های برجسته آن می توان به طول درمان بسیار کوتاه مدت و بی حسی موضعی اشاره کرد.
عمل جراحی یا اسفنکتروتومی
عمل جراحی شقاق یا اسفنکتروتومی در بیمارستان تحت بیهوشی یا بی حسی موضعی انجام می شود. از آنجا که شقاق به دلیل فشار بالا و اسپاسم مقعدی در عضلات اسفنکتر ایجاد شده است، جراح با استفاده از تیغ جراحی برش کوچکی کنار زخم شقاق ایجاد می کند تا از این فشار کاسته شود. در نتیجه به مرور زمان و به مدت تقریبا 6 هفته برای بهبودی زمان لازم است. معمولا در این روش، فرد تا زمان بهبودی کامل هنگام اجابت مزاج کمی درد دارد. از دیگر روشهای جراحی میتوان به فیشرکتومی نیز اشاره کرد.
روشهای خانگی و گیاهی
درمان های خانگی یا گیاهی بیشتر جنبه پیشگیری و کمک به تسریع در روند درمان همراه روشهای جراحی و لیزر دارند. از جمله روش های خانگی و گیاهی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
[list][*]حمام سیتز [*]غذا و غلات فیبر دار [*]درمان با عسل [*]روغن زیتون و نارگیل [*]سرکه سیب و آلوئه ورا [/list] روشهای دارویی
در مراحل اولیه بیماری ممکن است افراد بتوانند با مراجعه به پزشک و تجویز تعدادی از دارو ها جلوی پیشرفت این زخم را گرفته و آن را درمان کنند. این روشهای عبارتند از:
[list][*]پماد دیلتیازم [*]پماد نیتروگلیسیرین [*]پماد ام جی [*]آنتی فیشر [/list] بواسیر چیست؟
به نقل از ویکی پدیا؛ بَواسیر یا هِموروئید به گشاد شدن رگهای وریدی در مجرای مقعدی میگویند که به کنترل مدفوع کمک میکنند. آنها زمانیکه متورم یا ملتهب میشوند «بیمارگونه» یا همان بواسیر میشوند. آنها در حالت فیزیولوژیک خود مانند بالشتکی مرکب از مجرای سیاهرگی و بافت همبند عمل میکنند.
علائم و نشانه ها
علائم بواسیر بستگی به نوع آن دارد. بواسیر داخلی معمولاً همراه با خونریزی مقعدی بیدرد است، اما بواسیر خارجی ممکن است علائم کمتری داشته باشد یا اگر ترومبوز باشد همراه با درد و تورم در ناحیه مقعد خواهد بود. بسیاری از مردم به اشتباه هر نوع علامت رخ داده در اطراف منطقه مقعدی-راست رودهای را «بواسیر» میدانند و دلایل جدی این علائم را نادیده میگیرند. اگرچه علت اصلی بواسیر ناشناخته است، تعدادی از عوامل که باعث بالا رفتن فشار درون شکمی میشوند، به ویژه یبوست، نقش اصلی را در رشد آن دارند.
نشانه های بواسیر در حالت کلی به شکل های زیر نمایان می شوند:
[list][*]توده متورم و برجسته در داخل رکتوم یا بیرون آن [*]خارش و سوزش توده به خصوص هنگام رد شدن مدفوع [*]التهاب، قرمزی و درد [*]خونریزی دارد اگر ضربه ای ببیند [/list] علت ابتلا به بواسیر و هموروئید
به طور دقیق نمی توانیم بگوییم که چرا افراد دچار هموروئید می شوند اما بالشتک های متورم بواسیر به دلیل ورم کردن رگ های مقعد ایجاد می شوند که معمولا در اثر فشار زیاد این اتفاق برای آنها افتاده است. از دلایل دیگر رگ های هموروئیدی می توانی به موارد زیر اشاره کنیم:
[list][*]زور زدن و فشار آوردن به مقعد زمان دفع [*]یبوست مزمن و بی توجهی برای رفع مشکل [*]نشستن به مدت طولانی به خصوص در محل کار یا در دستشویی [*]کسانی که ابتلا به بواسیر یا یبوست در خانواده آنها ارثی است [*]داشتن اضافه وزن به طور مثال چاقی و کم تحرکی [*]شغل هایی که باعث فشار آوردن بیش از حد به نشیمنگاهی می شوند [/list] راه های درمان هموروئید
راهکار های مختلفی برای درمان بیماری بواسیر یا هموروئید وجود دارد. اما روشی که پزشک برای درمان بیمار انتخاب می کند، به نوع هموروئید او و محل قرار گرفتن توده بستگی دارد. ممکن است بعضی از بیماران به خاطر ترس از عمل برای درمان خیلی دیر اقدام کنند یا اصلا نزد پزشک نروند.
این تصمیم کاملا اشتباه است و با وجود روش جدید درمان بواسیر با لیزر بیمار هیچگونه درد یا عوارضی ندارد.
روش های درمان شامل موارد زیر می باشند:
[list][*]درمان خانگی هموروئید [*]درمان بواسیر با دارو [*]درمان بواسیر با لیزر بدون عمل جراحی [*]هموروئیدکتومی و روشهای جراحی بواسیر [/list] هر کدام از این روش ها باید پس از مشورت با یک متخصص به کار گرفته شود.
تفاوت دو بیماری شقاق و بواسیر چیست؟
با توجه به تعریفی که از دو بیماری شقاق و بواسیر داشتیم، اکنون می توانی به راحتی به تفاوت این دو بیماری پی ببرید که بواسیر یک توده متورم بوده که به دلیل باد کردن سیاهرگ های مقعد اتفاق می افتد. در حالی که شقاق یک شکاف کوچک است.
اما ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که پس چرا بعضی از افراد آنها را با یکدیگر اشتباه می گیرند؟ به دلیل علائم مشابه.
به خصوص اگر بواسیر از نوع داخلی باشد، تشخیص آن از شقاق ممکن است بدون معاینه دقیق دشوار باشد.
|