تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
قانون سفته ضمانت حسن انجام کار - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: مالی،اقتصاد و حسابداری (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=77)
+--- موضوع: قانون سفته ضمانت حسن انجام کار (/showthread.php?tid=64547)



قانون سفته ضمانت حسن انجام کار - heyvalaw - 24-11-2021

مطابق قانون سفته ضمانت حسن انجام کار، پر کردن سفته ضمانت، قواعد مخصوص به خود را دارد. بر اساس قوانین سفته ضمانت، پر کننده سفته، باید در قسمت تاریخ، اقدام به نوشتن عبارت "بابت حسن انجام کار"، نماید و در قسمت نام گیرنده، نام شرکت یا نهادی که سفته، جهت ضمانت حسن انجام کار، به آن ها داده می شود را بنویسد. صادرکننده سفته، باید هنگام تحویل سفته ضمانت حسن انجام کار، ته برگ آن را جدا نموده و نزد خود نگاه دارد.

سفته، سندی تجاری است که همه ما، بارها و بارها، نام آن را شنیده ایم و یا از آن استفاده کرده ایم. در قانون سفته، در تعریف این سند، گفته شده است که سندی است تجاری و طبق آن، صادر کننده متعهد می شود، مبلغ درج شده روی آن را در تاریخ مشخص شده، به دارنده سفته بپردازد؛ در غیر این صورت، دارنده می تواند از طریق قانونی، اقدام به مطالبه وجه سفته نماید.
گاهی اشخاصی، اقدام به دادن سفته، جهت ضمانت حسن انجام کار می نمایند. سفته ضمانت حسن انجام کار، سفته ای است که کارفرمایان، از متقاضیان کار، در هنگام استخدام و برای تضمین حسن انجام کار، دریافت می کنند. این سفته با سفته ای که برای تضمین پرداخت وجه نقد صادر می شود، متفاوت است و بر اساس قانون سفته ضمانت حسن انجام کار، از قوانین و شرایط ویژه خاص خود تبعیت می کند.
از این رو، در این مقاله، به بررسی قانون سفته ضمانت حسن انجام کار می پردازیم، و نکاتی از قبیل درج تاریخ و درج نام گیرنده در سفته ضمانت حسن انجام کار را توضیح خواهیم داد. چنانچه سوالاتی پیرامون موضوع قوانین سفته ضمانت دارید، با ما همراه باشید. 


قانون سفته ضمانت حسن انجام کار
قانون سفته ضمانت حسن انجام کار و قوانین سفته ضمانت را باید، در مواد قانون تجارت و در بخش مربوط به اسناد تجاری جست و جو کرد. سفته، همیشه در خصوص ضمانت پرداخت وجه نقد، صادر نمی شود و گاهی افراد متقاضی کار، اقدام به صدور سفته، جهت ضمانت حسن انجام کار می نمایند.
امروزه، داشتن سفته ضمانت حسن انجام کار، از شرایط استخدامی، در اکثر شرکت ها می باشد. همانطور که نحوه نوشتن سفته، بر اساس قانون سفته صورت می گیرد، پر کردن سفته ضمانت حسن انجام کار نیز، باید با رعایت قانون سفته ضمانت حسن انجام کار باشد. نوشتن و صدور سفته حسن انجام کار، بر اساس قوانین سفته ضمانت، سبب جلوگیری از ضرر های احتمالی آینده خواهد شد.  قوانین سفته ضمانت، در خصوص موارد زیر، لازم الرعایه می باشد:
نحوه درج تاریخ، در سفته ضمانت حسن انجام کار
نحوه درج نام گیرنده، در سفته ضمانت حسن انجام کار
حتما بخوانید: سفته چیست و نحوه صدور آن

درج تاریخ در سفته ضمانت حسن انجام کار
در قسمت قبل، در خصوص قانون سفته ضمانت حسن انجام کار، توضیح دادیم و گفتیم که در پر کردن این نوع از سفته، درج تاریخ، یکی از مواردی است که قوانین سفته ضمانت، در آن، لازم الرعایه می باشد. با توجه به قانون سفته ضمانت حسن انجام کار، درج تاریخ، باید مطابق توضیح زیر باشد:
بر خلاف سفته ضمانت پرداخت وجه نقد که درج تاریخ، در آن، الزامی بود و از حال محسوب شدن سفته جلوگیری می کرد، در سفته حسن انجام کار، چون قرار نیست پولی داده شود، درج تاریخ پرداخت، بی دلیل است. از این رو، در صورتی که برای کارفرما، یا هر شخص دیگری، اقدام به صدور سفته ضمانت حسن انجام کار نمودید، در قسمت تاریخ، درج کنید: " سفته بابت ضمانت حسن انجام کار " صادر شده است و از درج تاریخ، خودداری نمایید.
بیشتر بخوانید: سفته حسن انجام کار یا سفته ضمانت انجام کار

[تصویر:  instagram.gif]


درج نام گیرنده در سفته ضمانت حسن انجام کار
طبق قانون سفته ضمانت حسن انجام کار، در سفته ضمانت حسن انجام کار، باید حتما ذکر کنید که سفته را در وجه چه کسی و یا چه شرکتی صادر کرده اید. غلت اهمیت ذکر نام دارنده سفته، این است که مشخص باشد، سفته، به نفع چه کسی صادر شده است. سفته ای که نام دارنده، در آن مشخص نیست، در وجه حامل محسوب می شود. در وجه حامل، یعنی سفته، در دست هر کسی باشد، دارنده آن محسوب شده و قادر به مراجعه به دادگاه صالح برای مطالبه سفته خواهد بود.
لازم به ذکر است که قبل از تحویل سفته به کارفرما، حتما ته برگ سفته را جدا نموده و نزد خود نگه دارید. در واقع، ته برگ سفته، نوعی رسید تحویل سفته به کارفرما محسوب می شود. در صورتی که کارفرما، از مسترد نمودن سفته شما، بعد از اتمام قرار داد خودداری نمود، می توانید، دادخواست استرداد سفته را در دفتر خدمات قضایی، ثبت نموده و از طریق مراجع قانونی اقدام نمایید .
در ادامه بخوانید: آموزش تصویری نوشتن سفته
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قانون سفته ضمانت حسن انجام کار در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارایه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قانون سفته ضمانت حسن انجام کار پاسخ دهند.


[تصویر:  4.gif]


سوالات متداول

1- سفته ضمانت حسن انجام کار به چه سفته ای گفته می شود ؟
سفته حسن انجام کار در واقع سفته ای است که کارفرما در هنگام استخدام نیروی کار برای اطمینان از پایبندی به قرارداد و عدم ضرر رسانی از کارمندان خود دریافت می کند که توضیحات کامل در خصوص آن در مقاله آورده شده است.

2- مطابق قانون سفته حسن انجام کار درج تاریخ در این نوع سفته چگونه است؟
مطابق قانون سفته ضمانت حسن انجام کار لزومی به درج تاریخ نبوده و بهتر است در قسمت تاریخ عبارت بابت ضمانت حسن انجام کار درج شود که در مقاله به طور کامل بررسی شده است.

3- مطابق قانون سفته ضمانت حسن انجام کار در قسمت نام گیرنده چه چیزی باید درج شود ؟
مطابق قانون سفته ضمانت حسن انجام کار در قسمت نام گیرنده باید حتما نام شرکت و یا نهادی که سفته بابت ضمانت به آن ها داده می شود درج شود که توضیحات آن در متن مقاله آورده شده است.
منبع : قانون سفته ضمانت حسن انجام کار