تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
انتخاب رشته ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۱ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: دانشگاه پیام نور (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=8)
+--- موضوع: انتخاب رشته ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۱ (/showthread.php?tid=62738)



انتخاب رشته ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۱ - heyvagp1 - 19-10-2021

کلیه داوطلبانی که بر اساس اعلام نتایج اولیه ارشد وزارت بهداشت مجاز به انتخاب رشته می شوند باید با مراجعه به سایت sanjeshp.ir اولویت بندی رشته محل های مورد علاقه خود را انجام دهند. انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۱ مرحله ای سرنوشت ساز برای داوطلبان می باشد.


انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت یکی از مراحل سرنوشت ساز و تاثیرگذار در نتیجه اکتسابی داوطلب می باشد. این مرحله نقش مهمی در آینده تحصیلی و شغلی داوطلبان داشته و توجه به آن داوطلب را به کسب رتبه قبولی نزدیک می کند. پس از برگزاری آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1401 کارنامه علمی داوطلبان منتشر شده و بر روی سایت سازمان پزشکی قرار می گیرد. داوطلبان پس از دریافت این کارنامه می بایست وضعیت علمی خود را مورد بررسی قرار داده و در انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت شرکت نمایند.
اطلاعات مندرج در کارنامه کارشناسی ارشد وزارت بهداشت این امکان را در اختیار داوطلبان قرار می دهد تا با آگاهی از رتبه و تراز اکتسابی خود انتخاب های دقیق تری انجام دهند. آن چه داوطلبان در این مرحله باید مورد توجه قرار دهند ترتیب انتخاب های خود می باشد که از حساسیت زیادی برخوردار می باشد. در ادامه به جزئیات انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۱ پرداخته و فاکتورهای تاثیرگذار در این مرحله را مورد تحلیل و بررسی قرار می دهیم.

زمان انتخاب رشته ارشد پزشکی ۱۴۰۱
با توجه به اعلام سازمان علوم پزشکی، زمان انتخاب رشته ارشد پزشکی در سال گذشته هفته اول شهریور ماه بوده است. امسال نیز باید منتظر ماند تا سازمان مذکور اطلاعیه ای مبنی بر مشخص شدن زمان انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت را تعیین و منتشر نماید.

پس از اعلام این زمان، داوطلبان مجاز به انتخاب رشته می بایست به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی ارشد به آدرس sanjeshp.ir مراجعه کرده و نسبت به انتخاب رشته محل های متناسب با رشته امتحانی خود اقدام نمایند.


زمان انتخاب رشته ارشد پزشکی ۱۴۰۱ به محض مشخص شدن در این مقاله اطلاع رسانی خواهد شد.

در کارنامه اولیه داوطلبان حد نصاب رشته های امتحانی اعمال گردیده و بر اساس آن وضعیت مجاز بودن داوطلب مشخص می شود. با توجه به افزایش روزافزون علاقه مندان به شرکت در آزمون ارشد پزشکی و محدودیت ظرفیت پذیرش رشته ها تعدادی از داوطلبان به ترتیب اولویت نمره مجاز به انتخاب رشته می شوند.

متقاضیانی که نمره کل آن ها از حد نصاب مجاز کم تر باشد مجاز به انتخاب رشته نمی باشند. تعداد افراد مجاز به انتخاب رشته در این مرحله چند برابر ظرفیت پذیرش هر رشته امتحانی می باشد. از این رو ممکن است برخی داوطلبان علی رغم کسب حد نصاب لازم جزو چند برابر ظرفیت نباشند و یا به دلیل عدم کسب حد نصاب لازم، تعداد افراد مجاز شده کم تر از ظرفیت در نظر گرفته باشد.

گزینش دانشجو در هر یک از رشته ها یا مجموعه های امتحانی از بین داوطلبان مجاز همان رشته یا مجموعه امتحانی و بر اساس نمره کل، سهمیه و اولویت انتخاب های داوطلب صورت می گیرد. از این رو متقاضیان می بایست با نحوه چیدمان رشته محل های ارائه شده در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1401 آشنا شده و عوامل تاثیرگذار در اولویت بندی انتخاب ها را مورد توجه قرار دهند.

داوطلبانی که تمامی دانش خود را در نحوه انتخاب رشته ارشد پزشکی به کار می گیرند و از راهنمایی های کارشناسان با تجربه در این زمینه استفاده می نمایند در زمان اعلام نتایج کارشناسی ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۱ نتایج قابل قبولی کسب خواهند کرد.
بیشتر بخوانید: نحوه انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۱
برای رزرو ثبت نام لاتاری 2023 کلیک کنید.


نحوه انتخاب رشته ارشد پزشکی ۱۴۰۱
داوطلبان در ترتیب انتخاب های خود باید چندین عامل را مورد بررسی قرار دهند. علاقه اولین و مهم ترین فاکتور تاثیرگذار در انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1401 می باشد. از آن جا که تعداد انتخاب های داوطلب در این مرحله محدودیت خاصی ندارد، توجه به فاکتور علاقه باعث خواهد شد داوطلب انتخاب رشته ای بی نقص داشته باشد.

بر اساس قوانین و ضوابط دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۱ حداکثر تعداد اولویت انتخابی بر اساس تعداد دانشگاه و مراکز پذیرنده همان رشته می باشد . به عنوان مثال اگر در رشته شیمی دارویی حداکثر 5 دانشگاه پذیرنده دانشجو وجود داشته باشد (8 رشته محل ظرفیت عادی و 8 رشته محل دوره های شهریه پرداز)، داوطلب این رشته حداکثر می تواند 16 رشته محل را انتخاب کند.

از این رو بهتر است انتخاب اول داوطلب، دانشگاهی باشد که در مقایسه با سایر دانشگاه ها تحصیل در آن مرکز را ترجیح می دهد. پس از آن سایر انتخاب های مورد علاقه داوطلب قرار می گیرند. فاکتورهای دیگری که باید مورد توجه قرار گیرند هزینه، کیفیت و مسیر می باشد که در ادامه به بررسی اجمالی این عوامل می پردازیم.

هزینه: طبق روال سال گذشته انتخاب رشته کارشناسی ارشد علوم پزشکی دوره های روزانه، شهریه پرداز و دانشگاه آزاد هم زمان صورت می گیرد. از این رو داوطلبان می بایست در ترتیب انتخاب های خود این موضوع را مورد توجه قرار داده و بر اساس توان مالی خود رشته محل های مورد علاقه را انتخاب نمایند.

کیفیت: بررسی هیئت علمی دانشگاه های مورد علاقه داوطلب را در مقایسه کیفیت این دانشگاه ها کمک می کند.

مسیر: فاکتور بعدی که باید مورد توجه قرار گیرد مسیر داوطلب است. ممکن است کیفیت دانشگاهی قابل توجه باشد اما داوطلب به دلیل دوری مسافت دانشگاه دیگری را در اولویت قرار دهد.

با این روش لیستی تهیه می شود که داوطلب تمامی شانس های خود را در آن قرار داده و این لیست توسط نرم افزار مرکز سنجش پزشکی به ترتیب اولویت بررسی می شود. از این رو در صورتی که داوطلب به طور مثال در انتخاب 16 خود قبول شود حسرت آن که شانس قبولی در رشته محل بهتری داشته را نمی خورد.

بیشتر بخوانید: هزینه انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۱


[تصویر:  arshad.gif]



نکات مهم در انتخاب رشته ارشد پزشکی ۱۴۰۱
با توجه به این که شرایط انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت 1401 برای دوره های عادی، شهریه پرداز و دانشگاه آزاد به صورت جداگانه و با ذکر تمامی نکات در دفترچه انتخاب رشته ارشد علوم پزشکی 1401 درج می شود به داوطلبان توصیه می کنیم این دفترچه را با دقت مطالعه کرده و در صورت واجد شرایط بودن برای انتخاب رشته محل های مورد علاقه اقدام نمایند.

در این قسمت برخی نکات مورد توجه در زمان انتخاب رشته کارشناسی ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۱ را در اختیار داوطلبان قرار می دهیم:

داوطلبان مجاز به انتخاب رشته باید رشته هایی را انتخاب نمایند که مدرک فارغ التحصیلی مقطع قبلی آن ها مطابق با مدرک مورد پذیرش رشته امتحانی مورد نظر باشد . در کارنامه کارشناسی ارشد علوم پزشکی نمرات کلیه رشته های یک مجموعه برای داوطلب درج خواهد شد اما داوطلب باید رشته محل های مربوط به رشته امتحانی مجاز را انتخاب نماید . به طور مثال داوطلبی که مدرک کارشناسی پرستاری داشته و مجموعه علوم آزمایشگاهی (1) را انتخاب کرده تنها می تواند در رشته زیست فن آوری انتخاب رشته نماید و مجاز به انتخاب رشته محل های بیوشیمی بالینی و ژنتیک انسانی نمی باشد.

داوطلبانی که در دو رشته یا مجموعه امتحانی شرکت کرده اند می بایست انتخاب های خود را به صورت ترکیبی از این دو مجوعه وارد نمایند. داوطلبان می توانند از رشته های شناور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت مطلع گردند تا در صورت لزوم از آن ها استفاده کنند.

از آن جا که بر اساس آیین نامه کارشناسی ارشد علوم پزشکی هر گونه انتقال، تغییر رشته یا جا به جایی محل تحصیل در این مقطع ممنوع می باشد داوطلبان می بایست قبل از مراجعه به سایت انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۱ ترتیب انتخاب های خود را مشخص کرده و پیش نویسی از آن تهیه کرده باشند.

متقاضیان می توانند به منظور دریافت راهنمایی در خصوص انتخاب رشته کارشناسی ارشد علوم پزشکی 1401 با کارشناسان مرکز مشاوره تحصیلی هیوا در تماس بوده و از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا از تجربیات مشاوران این مرکز استفاده نمایند.

در ادامه بخوانید: اعلام نتایج کارشناسی ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۱

[تصویر:  1480617610_%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%8...%D8%AF.gif]





سوالات متداول

1- ✔️ انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت 1401 حدودا چه زمانی آغاز می شود؟
✔️ زمان انتخاب رشته داوطلبان ارشد پزشکی بلافاصله پس از اعلام نتایج اولیه می باشد که زمان دقیق این فرایند در متن مقاله بروزرسانی خواهد شد.


2- ✔️ چه عواملی در انتخاب رشته ارشد وزارت بهداشت 1401 موثرند؟
✔️ علاقه مهم ترین فاکتور تاثیرگذار در اولویت بندی انتخاب های داوطلب می باشد که جزئیات بیشتر در خصوص سایر فاکتورها در متن مقاله قرار داده شده است.


3- ✔️ آیا همه داوطلبان حاضر در جلسه آزمون ارشد وزارت بهداشت مجاز به انتخاب رشته می باشند؟
✔️ خیر، مطابق متن مقاله تنها داوطلبانی که حد نصاب علمی لازم را کسب کرده باشند می توانند در انتخاب رشته کارشناسی ارشد پزشکی شرکت کنند.
منبع : انتخاب رشته ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۱