تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
اموال قابل توقیف برای مهریه - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: اموال قابل توقیف برای مهریه (/showthread.php?tid=61804)



اموال قابل توقیف برای مهریه - heyvalaw - 25-09-2021

لیست اموال قابل توقیف برای مهریه شامل تمامی اموال منقول و غیر منقول از جمله، زمین، خانه، اتومبیل، سهام، سپرده بانکی و مطالبات زوج از اشخاص ثالث می باشد. در پاسخ به این سوال که کدام اموال قابل توقیف نیست؟ باید گفت که اموال نام برده شده در ماده 24 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی از جمله خط تلفن همراه، مسکن مورد نیاز زوج، ابزار کار و ودیعه ای که زوج بابت عقد اجاره به موجر پرداخته، اموال غیر قابل توقیف بابت مهریه می باشند.


به مجرد عقد نکاح، زن مالک مهریه شده و می تواند هر تصرفی را که بخواهد در آن مهریه انجام دهد. از جمله اینکه به محض وقوع عقد نکاح، زن می تواند تمام مهریه خود را از شوهر مطالبه کرده، ولو اینکه نزدیکی میان آن ها انجام نگرفته و زن هنوز به خانه شوهر نرفته باشد.
مسئله ای که زن در مطالبه مهریه با آن رو به رو است آن است که مرد معمولا با اطلاع از اینکه زوجه قصد مطالبه و وصول مهریه خود را دارد اقدام به انتقال آن اموال به اقوام و نزدیکان خود می کند و در نتیجه تلاش زن برای دریافت تمام مهریه اش با مشکلاتی رو به رو می شود . به این دلیل است که مساله توقیف اموال مطرح می شود تا از انتقال اموال توسط زوج جلوگیری شود. 
با توجه به اهمیت توقیف اموال برای دریافت مهریه، در این مقاله به بررسی نحوه و مراحل توقیف اموال برای دریافت مهریه پرداخته، سپس لیست اموال قابل توقیف بابت مهریه و اموال غیر قابل توقیف بابت مهریه را توضیح داده و به پاسخ این سوال می پردازیم که کدام اموال برای دریافت مهریه قابل توقیف نیست؟


توقیف اموال برای دریافت مهریه
در مواردی که زوجه حاضر به بخشیدن مهریه خود نشده و برای مطالبه مهریه اقدام می کند، قاعدتا باید اموال زوج را توقیف کرده تا بعدا با فروش آن اموال برای وصول مهریه خود اقدام نماید. در این موارد، اولین سوالی که در رابطه با اموال قابل توقیف برای مهریه ممکن است مطرح شود آن است که توقیف اموال برای مهریه به چه صورت امکان پذیر می باشد؟ و اینکه مرجع توقیف اموال برای دریافت مهریه کدام مرجع می باشد؟
در پاسخ به این سوال که توقیف اموال برای دریافت مهریه به چه صورت امکان پذیر می باشد؟ و اینکه مرجع توقیف اموال برای دریافت مهریه کدام مرجع می باشد؟ باید گفت که در حال حاضر، با توجه به بخشنامه ریاست قوه قضاییه که با استناد به ماده 113 قانون برنامه سوم توسعه مورد تصویب قرار گرفته و به دادگاه خانواده و سایر مراجع مربوطه ابلاغ گردیده، توقیف اموال برای دریافت مهریه ضرورتا باید طبق مراحل زیر انجام گرفته و ترتیب راه های مطالبه مهریه شامل موارد زیر می باشد:
۱توقیف اموال برای دریافت مهریه از طریق اجرای ثبت
در مرحله نخست، برای توقیف اموال برای دریافت مهریه باید از طریق اجرای ثبت اقدام نمود. با این توضیح که، متقاضی توقیف اموال برای دریافت مهریه باید ابتدا به دفترخانه ازدواجی که عقد نکاح در آنجا منعقد و ثبت گردیده مراجعه نموده و درخواست صدور اجراییه نماید. 
دفترخانه ازدواج، یک نسخه از درخواست توقیف اموال را برای زوج ارسال کرد و سپس زوجه را به اداره ثبت مربوطه جهت تشکیل پرونده هدایت می کند. با ثبت درخواست توقیف اموال برای دریافت مهریه در اجرای ثبت، یک نسخه از درخواست به زوج ابلاغ گردیده و پس از بازگشت نتیجه ابلاغ ، عملیات اجرای ثبت جهت توقیف اموال زوج آغاز می شود. 
نکته ای که در رابطه با توقیف اموال برای دریافت مهریه از طریق اجرای ثبت وجود دارد، آن است که به دلیل اینکه در جریان روند توقیف اموال از طریق اجرای ثبت، حداقل دو مرتبه اخطار برای زوج ارسال گردیده و در فاصله وصول اخطار به زوج تا شروع عملیات توقیف، زوج این امکان را دارد تا اموال خود را به دیگری منتقل نماید، در عمل بسیار کم اتفاق می افتد تا در چنین شرایطی زن موفق به توقیف اموال برای دریافت مهریه گردد.
۲ توقیف اموال برای دریافت مهریه از طریق اجرای دادگاه
توقیف اموال برای دریافت مهریه از طریق اجرای دادگاه و مطالبه مهریه از طریق دادگاه، تنها زمانی امکان پذیر می باشد که روند توقیف اموال از طریق اجرای ثبت به پایان رسیده و مالی از شوهر برای توقبف پیدا نشود. در این صورت، زوجه می تواند با اخذ گواهی مربوطه از اداره ثبت، برای وصول مهریه از طریق اجرای دادگاه اقدام نماید. 
البته از آنجا که در مرحله توقیف اموال برای دریافت مهریه از طریق اجرای ثبت، مالی از شوهر پیدا نشده، در عمل بعید است که در این مرحله مالی از شوهر برای توقیف پیدا شود. در چنین وضعیتی، زوجه چاره ای نداشته جز اینکه حکم محکومیت زوج به پرداخت مهریه را اخذ نموده و سپس برای اجرای حکم مهریه و حبس زوج اقدام نماید، البته در صورتی که شوهر نیز برای دادخواست اعسار اقدام نکرده یا درخواست اعسار وی رد شود.
حتما بخوانید : توقیف اموال برای مهریه


اموال قابل توقیف بابت مهریه
در بخش قبل به این دو سوال پاسخ دادیم که  توقیف اموال برای  گرفتن مهریه به چه صورت امکان پذیر می باشد؟ و اینکه مرجع توقیف اموال برای دریافت مهریه کدام مرجع می باشد؟ و توضیح دادیم که طبق قانون جدید مهریه، زوجه برای توقیف اموال بابت مهریه باید الزاما ابتدا به اجرای ثبت مراجعه کرده و در صورت پیدا نکردن مالی از شوهر به دادگاه خانواده مراجعه نماید. اکنون در این بخش به بررسی لیست اموال قابل توقیف بابت مهریه می پردازیم. 
به طور کلی، تمامی اموال منقول و اموال غیر منقول را می توان بابت مهریه توقیف کرد البته ، اموال قابل توقیف بابت دریافت مهریه نباید در دسته اموال غیر قابل توقیف باشند وگرنه این امکان برای شوهر وجود داشته تا به توقیف آنها اعتراض کند و از آنها رفع توقیف نماید . در بخش بعد به توضیح اموال غیر قابل توقیف یا همان مستثنیات دین می پردازیم.
اموال قابل توقیف بابت مهریه، شامل موارد زیر می باشد: 
۱اموال غیر منقول شامل زمین، آپارتمان و خانه
۲ اتومبیل
۳ حقوق پرسنلی کارمندان دولت (تا یک سوم در صورت نداشتن همسر و فرزند و تا یک چهارم در صورت داشتن همسر یا فرزند)
۴ سهام
۵ حساب سپرده
۶ مطالبات شوهر از اشخاص ثالث
نکته ای که باید در رابطه با لیست اموال قابل توقیف بابت مهریه به آن توجه نمود آن است که توقیف خانه و آپارتمان بابت مهریه در صورتی امکان پذیر می باشد که آن خانه یا آپارتمان جزء اموال غیر قابل توقیف یا مستثنیات دین نباشد. هم چنین در صورتی که اتومبیل، تاکسی بوده و وسیله امرار معاش شوهر باشد، قابل توقیف نخواهد بود.
بیشتر بخوانید : قانون جدید مهریه

اموال غیر قابل توقیف بابت مهریه
 اموال غیر قابل توقیف بابت مهریه در حقوق کشور ما و قوانین مربوط، تحت عنوان مسستثنیات دین مطرح شده و احکام مربوط به آن ها بیان گردیده است. آخرین قانونی که در مورد اموال غیر قابل توقیف به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده، قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب سال 1393 می باشد. با توجه به ماده 24 این قانون، لیست اموال غیر قابل توقیف بابت مهریه یا مستثنیات دین عبارتند از:
۱منزل مسکونی اعم از خانه یا آپارتمان در حدی که در شان زوج باشد.
۲ لوزم زندگی و اثاثیه مورد نیاز زندگی زوج وافرادی که تحت تکفل وی می باشند.
۳ مواد غذایی موجود در منزل زوج که مورد نیاز او و افراد تحت تکفل وی بوده برای مدتی که این مواد غذایی عرفا ذخیره می شود.
۴کتاب ها و ابزار علمی و تحقیقاتی متعلق به شوهر
۵ وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه وران، کشاورزان در صورتی که برای امرار معاش ضروری آنها و افراد تحت تکفل آن اشخاص ضروری و مورد نیاز باشد.
۶ خط تلفن همراه
۷ ودیعه ای که ضمن عقد اجاره به موجر پرداخت می شود، در صورتی که شوهر مستاجر باشد، مشروط بر اینکه پرداخت اجاره بها بدون آن ودیعه، با عسر و حرج برای شوهر همراه بوده و آپارتمان یا خانه مورد اجاره، مورد نیاز زوج بوده و بالاتر از شان او نباشد..
در ادامه بخوانید : ممنوع الخروجی بابت پرداخت مهریه
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اموال قابل توقیف بابت مهریه در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اموال قابل توقیف بابت مهریه پاسخ دهند .

سوالات متداول

1- لیست اموال قابل توقیف بابت مهریه شامل چه مواردی است؟
لیست اموال قابل توقیف برای مهریه شامل تمامی اموال منقول و غیر منقول از جمله زمین خانه اتومبیل سهام سپرده بانکی و مطالبات زوج از اشخاص ثالث می باشد و برای اطلاع از جزییات متن مقاله را مطالعه نمایید.

2- اموال غیر قابل توقیف بابت مهریه شامل چه مواردی است؟
اموال نام بره شده در ماده 24 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی از جمله خط تلفن همراه مسکن مورد نیاز زوج ابزار کار و ودیعه ای که زوج بابت عقد اجاره به موجر پرداخته اموال غیر قابل توقیف بابت مهریه می باشند و برای اطلاع از جزییات متن مقاله را مطالعه نمایید.

3- توقیف اموال برای دریافت مهریه به چه صورت می باشد؟
طبق قانون جدید مهریه زوجه برای توقیف اموال بابت مهریه باید الزاما ابتدا به اجرای ثبت مراجعه کرده و در صورت پیدا نکردن مالی از شوهر به دادگاه خانواده مراجعه نماید و برای اطلاع از جزییات متن مقاله را مطالعه نمایید.
منبع : اموال قابل توقیف برای مهریه


RE: اموال قابل توقیف برای مهریه - wrynn - 19-01-2024

арти162.8BettCHAPДубоБориVoguXVIIЭдмуотдеviciWardAsheГафнJellлюбоCiriAlleNeveJoshZoneфарфЛебе
ShooпредоднаVocaВСМеPLAYSusaDigiКравGabrLifeXVIIШухоXIIIHallЛузгMakiустрBookснимSuitSonyкупа
богаZoneФедоXVIIJoseVIIIсертFallOsirFallМоисводиSomeAlanБрагстудСодеEricЛюбеФланHansспецXVII
вузорассналоСанкприлTomaКулиHarrБронЛосеВинонебыAutoZoneZoneПантGottроднЦГАЛГринSupePicaPame
РаствперBreiPureАндрShawСкорColdNuthПамяоблаБринKeepMessTigeZoneПогоewisФилиТантКутуМассРосс
BlauИндивкраBlueовносредIritCataбелыМехаэнцихлопЧернPrimSoftElizMist8911пазлревеXIIIпокоtrac
тексWienSomeочарукрафигуWillWindXVIIWindHongDeLoChouAnnaупакЛитРЛитРХромHenrUEFAэнерЛитРЛитР
SireШевцAufbSeemГуроШаптXVIIМихаUnsaотстFranYevgMiliРычаКвэкСмирFantмногЖигаАнтоТорсKathжутк
инстГолуМалеШолоДБЭлязыкГалеJohnЕфреМинаТрейавтоCaldТатуГалиAspiXVIIавтоМаксавтоArthBlueBlue
BlueHochVoyaчтенЕИльMagiMPEGHurrВуймStanуспеРозеНикиtuchkasДогаLigh


RE: اموال قابل توقیف برای مهریه - wrynn - 17-02-2024

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт