تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
ریدایرکت چیست؟ معرفی ریدایرکت ۳۰۱ و ۳۰۲ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: فناوری اطلاعات و ارتباطات (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=6)
+--- موضوع: ریدایرکت چیست؟ معرفی ریدایرکت ۳۰۱ و ۳۰۲ (/showthread.php?tid=61510)



ریدایرکت چیست؟ معرفی ریدایرکت ۳۰۱ و ۳۰۲ - kiankl - 19-09-2021

بسیار پیش می آید که صاحبان سایت محتوای یک صفحه را منتقل و حذف کنند و یا به طور کامل فضای سایت خود را از یک دامنه به دامنه ای دیگر منتقل کنند. در چنین مواقعی، استفاده از امکانی به نام ریدایرکت، می تواند اعتبار صفحه یا کل یک سایت را حفظ کند. در این مطلب به تشریح ریدایرکت، انواع آن و نوع استفاده از آن خواهیم پرداخت.
ریدایرکت چیست؟

ریدایرکت روشی برای هدایت بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو، به url متفاوت ازآنچه بر روی آن کلیک کرده اند است. این روش در سئو (بهینه سازی موتور جتسجو) جایگاه ویژه ای دارد و مدیریت در استفاده از آن، برای حفظ جایگاه و اعتبار یک سایت بسیار مهم است.
استفاده از ریدایرکت، هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو، در مواقعی که محتوا جابه جا می شود بسیار اهمیت دارد.
کاربران: هر صاحب سایتی باید برای کاربرانش ارزش و اهمیت قائل شود. ورود یک کاربر به سایت شما با کلیک بر روی یک محتوا ممکن می شود. اگر شما محتوای مورد بحث را به صفحه ای دیگر منتقل یا اصلا آن را حذف کرده باشید، کاربر در موقع کلیک بر روی مطلب، آگهی یا محتوای شما با خطای ۴۰۴ مواجه می شود. این اتفاق غیر از ایجاد یک سابقه نامناسب از شما در ذهن کاربران، در سئوی غیرمستقیم سایت شما هم تاثیردارد.
[تصویر:  redirects-301-and-302.png]
موتورهای جستجو: غیر از کاربران، این مسئله یعنی مدیریت صفحات حذف یا منتقل شده برای موتورهای جستجو هم اهمیت دارد و البته در اینجا اهمیت ماجرا دوچندان است. خزنده های گوگل در مواجهه با چنین مواردی به صورت اتوماتیک، صفحه و سایت مورد نظر را رد می کنند. این مسئله در نزول جایگاه سایت مورد بحث و سئوی آن بسیار تاثیرگذار است.
چه زمانی از ریدایرکت استفاده می کنیم؟
ریدایرکت صفحه به صفحه: وقتی که محتوای یک قسمت از سایت خود را به نقطه ای جدید منتقل و یا آن را حذف می کنید باید از ریدایرکت استفاده نمائید.
فرض کنید یک سایت فروش پوشاک دارید و برخی از محصولاتی که پیشتر در سایت عرضه می کردید حالا دیگر موجود نیستند و صفحه های آن ها را پاک می کنید. کاربری کفش مورد عرضه را در گوگل می بینید و با کلیک بر آن، وارد صفحه ای می شود که پاک شده و جنسی موجود نیست. در اینجا ریدایرکت می تواند به کمک شما بیاید و کاربر را به سمت صفحات مشابه یا صفحه ای جدید هدایت کند.
ریدایرکت دامنه روی دامنه: بنابر مقتضیات کاری یا مقتضیات فضای دیجیتال، گاهی تغییر دامنه لازم است. در این مواقع هم ریدایرکت می تواند به شما در حفظ کاربران ثابت یا جدید کمک کند.
انواع ریدایرکت
ریدایرکت ها به دو دسته ریدایرکت سمت سرور(server side) و سمت کاربر(client server) تقسیم می شوند. هر دو نوع ریدایرکت در اشکال مختلف قابل استفاده است. در انتخاب نوع ریدایرکت باید بسیار دقت شود. انتخاب غلط می تواند تاثیری مخرب بر سئو و بهینه سازی سایت داشته باشد.
ریدایرکت ۳۰۱ چیست و چه کاربردی دارد؟
[تصویر:  what-is-a-301-redirect.png]
ریدایرکت ۳۰۱ یک ریدایرکت سمت سرور است که کاربران را از یک صفحه یا url به صفحه ی دیگر هدایت می کند و به موتورهای جستجو سیگنالی را ارسال و به آنها اعلام می کند که محتوای صفحه پیشین به صورت “دائم” به صفحه ی جدید منتقل شده است.
نقش ریدایرکت ۳۰۱ در سئو
به طور کلی در بین کارشناسان سئو این باور وجود دارد که ریدایرکت ۳۰۱ می تواند ۹۵ تا ۹۹% اعتبار صفحه ی قدیمی را به صفحه ی جدید منتقل کند. برای کاربران تشخیص اینکه از چه ریدایرکتی استفاده شده ممکن نیست، اما برای موتورهای جستجو، مسئله مشخص و البته بسیار حائز اهمیت است.
ریدایرکت ۳۰۲ چیست و چه کاربردی دارد؟
[تصویر:  What-is-a-302-redirect.jpg]
ریدایرکت ۳۰۲ هم یک ریدایرکت سمت سروراست که کاربران را به صفحه ای جدید هدایت می کند، اما به موتورهای جستجو اعلام می کند که تغییر و انتقال صفحه “موقت” است.
نقش ریدایرکت ۳۰۲ در سئو
به صورت پیش فرض، ریدایرکت ۳۰۲، اعتبار یا page authority صفحه پیشین را به صفحه جدید منتقل نمی کند. به طور کلی از ریدایرکت ۳۰۲ به ندرت استفاده می شود چرا که اغلب صاحبان سایت ها در موارد انتقالی مورد اشاره، به دنبال انتقال اعتبار و ارزش صفحه ی پیشین هستند.
متخصصان سئو تحقیقاتی را در ارتباط با ریدایرکت ۳۰۲ به اجرا گذاشته اند و تاثیر طولانی مدت استفاده از آن را بررسی کرده اند این تحقیقات نشان داده که ریدایرکت ۳۰۲ اگر مدت زمانی طولانی برای یک صفحه برقرار باشد، به تدریج از سوی گوگل به عنوان یک ریدایرکت ۳۰۱ مد نظر قرار خواهد گرفت و این به معنای انتقال ارزش و اعتبار صفحه ی قبلی به صفحه ای جدید است.
چگونگی انتقال صفحه به آدرس جدید
بسته به سیستم مدیریت محتوا (CMS) و پنل مدیریت هاست، روش های مختلف ریدایرکت در دسترس می باشند.
تغییر دستی در فایل htaccess (ویژه هاست لینوکس)
یکی از متداول ترین روش ها برای ریدایرکت، ایجاد تغییرات در فایل htaccess می باشد. برای ایجاد تغییرات باید به فایل htacess در مکانی که سایت خودتان را در هاست بارگذاری کرده اید بروید.
برای هر تغییر آدرسی نیاز به کدهای مخصوص آن تغییر دارید.
استفاده از افزونه در وردپرس

اگر سایت شما با استفاده از وردپرس ایجاد شده کار بسیار راحت تر خواهد بود. وردپرس افزونه های مختلف و متنوعی برای ریدایرکت دارد.
بعد از انتخاب و نصب افزونه، خیلی راحت در قسمت”source URL”، آدرس قدیمی و در بخش “Target URL”، آدرس جدید را وارد می کنید.
تفاوت ریدایرکت و پارک دامین
پارک دامین امکانی است برای هدایت کاربرانی که در جستجو برای یک سایت، دامنه را اشتباه وارد می کنند. در واقع استفاده از پارک دامین برای بالا بردن میزان دسترسی و هدایت کاربرانی است که صرفا اشتباه تایپی داشته اند. اما ریدایرکت هدایت کاربرانی است که صفحه، یا دامنه ای منتقل یا حذف شده را مورد جستجو قرار می دهند.
نتیجه گیری
بدون تردید، ریدایرکت در سئو تاثیردارد. اما این تاثیر با استفاده درست، تاثیری مثبت و با استفاده غلط، تاثیری منفی خواهد داشت. گاهی استفاده از آن یک الزام است که برای حفظ اعتبار صفحات باید انجام شود. اما استفاده افراطی از آن، یا استفاده بیش از حد یا غلط (مثلاً استفاه از ریدایرکت های زنجیره ای) می تواند ضمن کاهش اعتبار صفحه، اعتبار سایت را هم تحت تاثیر قرار دهد.