تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
درمان هیپوگنادیسم - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: درمان هیپوگنادیسم (/showthread.php?tid=61234)



درمان هیپوگنادیسم - parisa70 - 14-09-2021

درمان بیماری هیپوگنادیسم
اگر هیپوگنادیسم به دلیل وجود تومور در غده هیپوفیز باشد، درمان برای زنان و مردان مشابه است. درمان کوچک کننده یا از بین برنده تومور، ممکن است شامل موارد زیر باشد:
پرتوتابی
دارو
عمل جراحی
هیپوگنادیسم، به جز در مواردی که به علت ابتلا به یک بیماری قابل درمان ایجاد شده باشد، یک بیماری مزمن است که احتمالا به درمان مادام العمر نیاز دارد. در صورت قطع درمان، ممکن است سطح هورمون جنسی مجددا کاهش یابد.
حمایت های روان درمانی یا گروه های پشتیبانی، می تواند به شما در قبل، حین و بعد از درمان کمک نماید.

درمان هیپوگنادیسم (کمبود تستسترون) در مردان
تستوسترون، یک هورمون جنسی مردانه است. جایگزینی تستوسترون، درمانی ست که به طور گسترده برای هیپوگنادیسم در مردان استفاده می گردد. درمان جایگزینی تستوسترون را می توان از روش های زیر دریافت کرد:
تزریق
پچ
ژل
قرص مکیدنی
تزریق هورمون آزاد کننده گنادوتروپین، ممکن است سبب تحریک بلوغ یا افزایش تولید اسپرم گردد.

درمان هیپوگنادیسم در زنان
در بانوان، درمان شامل افزایش مقدار هورمون های جنسی زنانه خواهد بود. اگر هیسترکتومی (جراحی برداشت بافت رحم) انجام داده باشید، اولین خط درمان، احتمالاً استروژن درمانی ست که از طریق پچ یا قرص تجویز می شود.
از آنجا که افزایش سطح استروژن، می تواند خطر ابتلا به سرطان آندومتر را افزایش دهد، در صورت نداشتن سابقه هیسترکتومی، ترکیبی از استروژن و پروژسترون به شما داده می شود. پروژسترون می تواند خطر ابتلا به سرطان آندومتر را، در فردی که استروژن مصرف می کند، کاهش دهد. سایر درمان ها ممکن است علائم خاصی را هدف قرار دهند. اگر میل جنسی فرد کاهش یافته باشد، می توان از دوزهای پایین تستوسترون، برای درمان استفاده نمود. اگر بی نظمی در قاعدگی یا مشکلی در بارداری وجود داشته باشد، ممکن است برای تحریک تخمک گذاری، هورمون کوریوگنادوتروپین انسانی تزریق یا قرص های حاوی FSH تجویز گردد.

درمان هیپوگنادیسم در زنان
درمان جایگزینی هورمون (HRT) هیپوگنادیسم می تواند از بدو تولد وجود داشته باشد، اما ممکن است پس از ابتلا به عفونت یا آسیب نیز ایجاد شود. دو نوع هیپوگنادیسم وجود دارد. هیپوگنادیسم اولیه، که از یک مشکل در بیضه ها یا تخمدان ها ناشی می شود و سبب تولید هورمون کمتر از غدد جنسی می گردد. هیپوگنادیسم ثانویه، که به آن هیپوگنادیسم هیپوگنادوتروپیک نیز گفته می شود، به دلیل وجود مشکلی در غده هیپوفیز یا هیپوتالاموس ایجاد می شود. هیپوتالاموس و غده هیپوفیز، در مغز قرار دارند و به تنظیم عملکردهای مختلف بدن از جمله تولید هورمون های جنسی کمک می کنند.

درمان هیپوگنادیسم، معمولاً با جایگزینی هورمون (HRT) انجام می شود. با این حال، دوره درمان ممکن است بسته به علت دقیق ابتلا به آن، متفاوت باشد. علائم هیپوگنادیسم، اغلب با درمان مناسب به طور قابل توجهی بهبود می یابد.

منبع متن...