تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
هیات حل اختلاف کار بین کارگر و کارفرما - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: مالی،اقتصاد و حسابداری (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=77)
+--- موضوع: هیات حل اختلاف کار بین کارگر و کارفرما (/showthread.php?tid=59285)



هیات حل اختلاف کار بین کارگر و کارفرما - heyvalaw - 25-08-2021

در این مقاله به بررسی هیات حل اختلاف کار بین کارگر و کارفرما می پردازیم .


یکی از مراجعی که کارگر و کارفرما برای حل اختلافات ناشی از قانون کار و قراردادهای کار آموزی ، موافقت نامه های کارگاهی یا پیمان های دسته جمعی کار مراجعه می نمایند و در قانون کار بیان شده است هیات حل اختلاف کار بین کارگر و کارفرما می باشد . زمانی کارگر یا کارفرما می تواند به این هیات مراجعه نماید که ابتدا پرونده وی در هیات تشخیص رسیدگی شده باشد و رای مقتضی صادر شده است ولی یکی از طرفین نسبت به رای مزبور اعتراض داشته باشد . فرد معترض می تواند اعتراض خود را کتبا به هیات حل اختلاف تقدیم نماید . در این مقاله به بررسی هیات حل اختلاف کار بین کارگر و کارفرما و ساختار آن و همچنین رسیدگی در هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما می پردازیم .


ساختار هیات حل اختلاف
ساختار هیات حل اختلاف بر طبق قانون کار بدین صورت است که : هیات حل اختلاف استان از سه نفر نماینده کارگران به انتخاب کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان یا کانون انجمن های صنفی کارگران و یا مجمع نمایندگان کارگران و سه نفر نماینده کارفرمایان به انتخاب مدیران واحدهای منطقه و سه نفر نماینده دولت ( مدیر کل کار و امور اجتماعی ، فرماندار و رییس دادگستری محل و یا نمایندگان آنها ) برای مدت 2 سال تشکیل می گردد . در صورت لزوم و با توجه به میزان کار هیات ها ، وزارت کار و امور اجتماعی می تواند نسبت به تشکیل چند هیات حل اختلاف در سطح استان اقدام نماید .

رسیدگی در هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما
رسیدگی در هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما پس از این که یکی از طرفین نسبت به رای هیات تشخیص اعتراض داشته باشد ، اعتراض خود را کتبا به هیات حل اختلاف تقدیم می نماید و رسیدگی به پرونده بدین صورت آغاز می گردد که هیات های حل اختلاف از طرفین اختلاف برای حضور در جلسه رسیدگی کتبا دعوت می کنند . عدم حضور هر یک از طرفین یا نماینده تام الاختیار آنها مانع رسیدگی و صدور رای توسط هیات نیست ، مگر آن که هیات حضور طرفین را ضروری تشخیص دهد. در این صورت فقط یک نوبت تجدید دعوت می نماید . در هر حال هیات حتی الامکان ظرف مدت یک ماه پس از وصول پرونده ، رسیدگی و رای لازم را صادر می نماید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد هیات حل اختلاف کار بین کارگر و کارفرما به کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون هیات حل اختلاف کار بین کارگر و کارفرما پاسخ دهند .
منبع : هیات حل اختلاف کار بین کارگر و کارفرما