تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
شرایط ورود به رشته تربیت بدنی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: دانشگاه پیام نور (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=8)
+--- موضوع: شرایط ورود به رشته تربیت بدنی (/showthread.php?tid=58050)



شرایط ورود به رشته تربیت بدنی - heyvagp1 - 03-08-2021

برای ورود به رشته علوم ورزشی علاوه بر انتخاب رشته هنرستان یا دانشگاه، قبولی در آزمون های عملی نیز جزو شرایط پذیرش محسوب می شود. دانش آموزان واجد شرایط پایه نهم متوسطه اول می توانند با ورود به هنرستان ها در رشته تربیت بدنی تحصیل کنند. دانشجویان نیز با انتخاب رشته کنکور امکان تحصیل در رشته تربیت بدنی را دارند.


رشته تربیت بدنی، یکی از رشته های پرطرفدار در دانشگاه ها می باشد. خوشبختانه، دانش آموزان می توانند در هنرستان ها نیز در این رشته ادامه تحصیل بدهند. برای ورود به رشته تربیت بدنی یک سری شرایطی مورد نیاز است که دانشجویان باید قبل از اقدام به ثبت نام در هنرستان ها و یا انتخاب رشته در مقطع کارشناسی در رشته تربیت بدنی، از این شرایط آگاه باشند.
برای ورود به رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی، تنها داشتن شرایط لازم کفایت نمی کند، بلکه کسب حد نصاب لازم در زمینه ورزشی و آزمون های عملی نیز جزو ملاک پذیرش دانش آموزان و یا دانشجویان می باشد. به همین خاطر در ادامه ای مقاله قصد داریم شما را با شرایط ورود به رشته تربیت بدنی در هنرستان ها و و دانشگاه های مختلف آشنا کرده و قوانین پذیرش در این رشته ها را توضیح دهیم.

شرایط ورود به رشته تربیت بدنی در هنرستان
برای ورود به رشته تربیت بدنی روش های مختلفی وجود دارد که هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خاص خودش را دارد. یکی از روش هایی که دانش آموزان می توانند با کمک آن به رشته تربیت بدنی وارد شوند، انتخاب رشته های هنرستان می باشد. در واقع، دانش آموزان پایه نهم متوسطه اول می توانند در رشته تربیت بدنی هنرستان ها ثبت نام کنند و در این رشته ادامه تحصیل دهند.

پس از گذشت دو سال از تحصیل دانش آموزان در هنرستان ها، دانش آموزان باید در کنکور کاردانی رشته تربیت بدنی شرکت کنند و در یکی از دانشگاه هایی که در رشته تربیت بدنی و مقطع کاردانی پذیرش دارند، ثبت نام نمایند. البته محدودیت هایی برای پذیرش در دانشگاه های مختلفی که اقدام به پذیرش دانشجویان مقطع کاردانی در رشته تربیت بدنی هنرستان ها می کنند وجود دارد. به طور مثال، ممکن است که در استان محل تحصیل دانش آموزان دانشگاهی که رشته تربیت بدنی در مقطع کاردانی (از هنرستان) پذیرش می کند، وجود نداشته باشد.

[تصویر:  1627367037_tarbiat-badani4.png]

به هر حال دانش آموزانی که قصد ورود به رشته تربیت بدنی در طول دوران تحصیل خود را دارند، می توانند در زمان انتخاب رشته نهم به دهم، در رشته تربیت بدنی انتخاب رشته نمایند و سال دهم و یازدهم تحصیلی خود را در این رشته تحصیل کنند. برای ورود به رشته تربیت بدنی در هنرستان یک سری شرایطی مورد نیاز است که در ادامه به بعضی از این شرایط می پردازیم.

دارا بودن کارنامه پایه نهم متوسطه اول
احراز شاخه فنی و حرفه ای در فرم مربوط به هدایت تحصیلی دانش آموزان
دانش آموزان برای ورود به این رشته معمولا نیاز به شرکت کردن در آزمون های عملی نیز دارند. لذا این دسته از دانش آموزان در صورتی می توانند به رشته تربیت بدنی وارد شوند که در آزمون عملی هنرستان نیز قبول شوند.

بیشتر بخوانید: انتخاب رشته نهم

[تصویر:  academy1.gif]

شرایط ورود به رشته تربیت بدنی در دانشگاه
یکی دیگر از روش هایی که با کمک آن می توان به رشته تربیت بدنی در دانشگاه ها وارد شد، این است که دانش آموزان پس از شرکت در کنکور سراسری، اقدام به انتخاب رشته در رشته تربیت بدنی کنند. در واقع، دانش آموزان در این روش در کنکور سراسری رشته های نظری مانند ریاضی و فیزیک، علوم تجربی و علوم انسانی ثبت نام می کنند.

پس از شرکت در کنکور سراسری، دانش آموزان باید در کنکور سراسری انتخاب رشته کنند. در این زمان می توانند رشته تربیت بدنی را انتخاب نمایند. برای ورود به رشته تربیت بدنی در دانشگاه ها یک سری شرایطی وجود دارد که در دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور ذکر خواهد شد. شرایط ورود به رشته تربیت بدنی دانشگاه ها به شرح زیر می باشد.

از جمله شرایطی که دانش آموزان باید برای ورود به رشته تربیت بدنی داشته باشند، سلامت کامل روحی و جسمی می باشد.
از جمله بیماری هایی که ممکن است مانع پذیرش داوطلبان کنکور سراسری در رشته تربیت بدنی شود شامل بیماری چاقی مفرط، بیماری های قلبی، بیماری های ریوی، بیماری های اعصاب و روان، بیماری های مغزی و ... می باشد.
داوطلبان آقا برای انتخاب رشته در این رشته تربیت بدنی باید دارای حداقل قد 165 باشند و داوطلبان خانم برای انتخاب رشته در رشته تربیت بدنی باید دارای حداقل 158 باشند.
قهرمانان ورزشی نیازی به دارا بودن این شرط ندارند.
داشتن قدرت بینایی عالی برای ثبت نام در رشته تربیت بدنی دانشگاه ها الزامی است.
دانشجویان برای ورود به رشته تربیت بدنی باید به غیر از احراز کلیه شرایط ذکر شده، در آزمون عملی دانشگاه ها شرکت و در آن ها نمره قبولی کسب کنند.

بیشتر بخوانید: آزمون عملی تربیت بدنی


[تصویر:  madares2.gif]


شرایط ورود به رشته تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان
برای ورود به رشته های دانشگاه فرهنگیان از جمله رشته علوم ورزشی و تربیت بدنی، نیاز است که دانشجویان ابتدا در آزمون سراسری شرکت کنند و رتبه مناسبی را در این آزمون کسب کنند. در صورتی که دانشجویان مجاز به انتخاب رشته در رشته تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان باشند، می توانند در این رشته انتخاب رشته نمایند.

مراحل ورود به رشته تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان کمی سخت تر از ورود به دانشگاه های دیگر است. در واقع، دانشجویان باید سه مرحله را برای ورود به رشته تربیت بدنی پشت سر بگذرانند. اولین مرحله قبولی در کنکور سراسری و کسب رتبه و تراز مناسب می باشد. با توجه به رقابت موجود در هر سال، ممکن است تراز مورد پذیرش دانشگاه فرهنگیان متفاوت باشد؛ اما معمولا دانشگاه فرهنگیان دانش آموزانی که دارای تراز بالای 6500 می باشند را پذیرش می کند.

[تصویر:  1627367338_tarbiat-badani5.png]

دومین مرحله برای قبولی در رشته تربیت بدنی شرکت در آزمون های عملی دانشگاه فرهنگیان می باشد. در واقع، دانشجویانی مجاز به ورود به رشته تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان می باشند که در آزمون عملی دانشگاه فرهنگیان نمره قبولی کسب کنند. در نهایت، دانشجویان باید در مصاحبه دانشگاه فرهنگیان شرکت کنند و در مصاحبه حضوری نیز نمره حد نصاب را کسب کنند؛ اما به طور کلی آینده شغلی رشته تربیت بدنی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان تضمین شده می باشد؛ چرا که این دانشجویان در آینده به عنوان معلم ورزش در مدارس مشغول به کار می شوند.

بیشتر بخوانید: سوالات مصاحبه دانشگاه فرهنگیان

[تصویر:  %DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%84_%D8%AA%D9...%D8%B3.gif]


مشاوره ورود به رشته تربیت بدنی
رشته تربیت بدنی یکی از رشته های پرطرفدار در بین دانش آموزان و دانشجویان مقاطع تحصیلی مختلف است. این رشته دارای آینده شغلی مناسبی است، به طوری که آینده شغلی این رشته نسبت به رشته های فنی مهندسی بهتر است؛ اما به هر حال انتخاب رشته تربیت بدنی، تاثیر بسیار مهمی در آینده شغلی دانشجویان دارد.

رشته علوم ورزشی و رشته تربیت بدنی، جزو رشته های ورزشی هستند که البته در بین گرایش های این دو رشته تفاوت هایی نیز وجود دارد. یکی از بهترین گرایش های رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی، فیزیولوژی ورزشی و یا مدیریت ورزشی است که دانشجویان علاقه مند می توانند در مقاطع تحصیلی مختلفی از جمله کارشناسی پیوسته، کاردانی، کارشناسی ارشد و یا حتی دکتری در رشته تربیت بدنی ادامه تحصیل دهند.

نکته حائز اهمیتی که دانشجویان باید برای ورود به رشته تربیت بدنی در نظر داشته باشند، این است که این رشته یک رشته ساده ای نیست و نیاز به تلاش بسیاری دارد. بنابراین، در صورتی که دارای هدف های ورزشی و درسی هستید، این رشته انتخاب مناسبی برای شما است.

کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص شرایط ورود به رشته تربیت بدنی برای دانش آموزان و دانشجویان را ارائه و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.

در ادامه بخوانید: شرایط تغییر رشته در دبیرستان


سوالات متداول

1- ✔️ شرایط انتخاب رشته تربیت بدنی برای دانش آموزان نهمی چیست ؟
✔️ دانش آموزان علاقه مند به رشته تربیت بدنی باید در هنرستان دارای این رشته ثبت نام کرده و در آزمون های عملی این مدارس قبول شوند. سایر شرایط در متن مقاله نوشته شده است.


2- ✔️ شرایط ورود به رشته تربیت بدنی در دانشگاه ها چگونه است ؟
✔️ دانشجویان علاقه مند به رشته های ورزشی باید از نظر جسمانی مورد تایید قرار گرفته و در آزمون های علمی و عملی دانشگاه قبول شوند. سایر شرایط در متن مقاله موجود است.


3- ✔️ برای ورود به رشته تربیت بدنی دانشگاه فرهنگیان چه شرایطی باید داشت ؟
✔️ مطابق متن مقاله، علاقه مندان تحصیل در دانشگاه فرهنگیان علاوه بر قبولی در آزمون عملی می بایست مصاحبه خود را نیز با نمره قابل قبولی پشت سر بگذارند.
منبع : شرایط ورود به رشته تربیت بدنی