سامانه ثبت الکترونیک لایحه قضایی - نسخهی قابل چاپ +- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir) +-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1) +--- انجمن: مالی،اقتصاد و حسابداری (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=77) +--- موضوع: سامانه ثبت الکترونیک لایحه قضایی (/showthread.php?tid=57638) |
سامانه ثبت الکترونیک لایحه قضایی - heyvalaw - 28-07-2021 نحوه ثبت الکترونیکی لوایح قضایی در حال حاضر از طریق سامانه عدل ایران می باشد . به همین منظور ، وکلا و کارشناسان با مراجعه به این سامانه می توانند انواع مختلفی از لوایح قضایی مربوط به پرونده را در سامانه ثبت نموده و به صورت الکترونیکی به شعبه دادگاه ارجاع نمایند . ورود به سایت لوایح برای اشخاص عادی نیز از طریق سایت remission.adliran.ir می باشد . با توجه به فرایند الکترونیکی شدن انجام بسیاری از خدمات قضایی ، سامانه هایی ایجاد شده است که امکانات متنوعی اعم از ثبت دادخواست ، ثبت شکواییه ، ثبت اظهارنامه در آنها فراهم گردیده است که به شیوه ای کاملا الکترونیکی و بدون مراجعه حضوری به دادگاه می توان بسیاری از این خدمات را دریافت نمود . علاوه بر موارد ذکر شده ، سامانه عدل ایران این امکان را نیز فراهم نموده است که با استفاده از آن بتوان اقدام به ثبت الکترونیک لایحه قضایی نمود .
سامانه ثبت الکترونیک لایحه قضایی به وکلا این امکان را می دهد تا در هر زمانی بتوانند با مراجعه به این سامانه ، لوایح قضایی مربوط به پرونده های خود را به ثبت برسانند ؛ اما اگر طرفین دعوا قصد داشته باشند لوایح قضایی خود را از طریق این سامانه ثبت کنند ولی وکیل انتخاب نکرده باشند باید پس از ورود به سایت ثبت الکترونیک لوایح remission.adliran.ir این کار را انجام دهند . به همین دلیل بررسی این موضوع که نحوه ثبت لوایح قضایی در این سامانه چگونه است ، موضوع بسیار مهمی است .
به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله قصد داریم پس از معرفی سامانه ثبت الکترونیک لایحه قضایی ، نحوه ورود به سامانه ثبت الکترونیک لایحه قضایی remission.adliran.ir و نحوه ثبت لایحه در سامانه ثبت الکترونیک لایحه قضایی را مورد بررسی قرار دهیم .
معرفی سامانه ثبت الکترونیک لایحه قضایی remission سامانه عدل ایران به عنوان یکی از سامانه های مرجع در حوزه خدمات الکترونیک قضایی ، امکانات متعددی را برای اصحاب دعوا و دست اندرکاران قضایی همچون وکلا و کارشناسان حقوقی ایجاد کرده است که با استفاده از آن ، می توان از بسیاری از خدمات قضایی بدون مراجعه حضوری به دادگاه ها و یا سایر مراجع قضایی استفاده کرد .
یکی از مهم ترین امکانات سامانه عدل ایران آن است که علاوه بر ثبت دادخواست ، ثبت شکواییه و یا ثبت اظهارنامه های قضایی ، می توان در هر زمان که نیاز به ثبت لوایح قضایی وجود داشت ، از طریق همین سامانه لوایح قضایی را ثبت کرده و از همین طریق ، هزینه های مربوط به آن را پرداخت و به شعبه دادگاه ارجاع نمود .
بنابراین برای معرفی سامانه ثبت الکترونیک لایحه ، باید سامانه عدل ایران adliran.ir را مورد اشاره قرار داد . سامانه عدل ایران برای ثبت الکترونیکی لایحه قضایی از طریق سامانه وکلا این امکان را فراهم می کند که وکلا بدون مراجعه به دادگاه و یا دفاتر خدمات قضایی اقدام به ثبت لایحه نمایند . این سامانه ، با سامانه ثبت دادخواست و ابلاغیه در سامانه جامع اعضا judiciarybar.ir متفاوت است .
علاوه بر وکلا ، اصحاب دعوا نیز قادر هستند تا از طریق این سامانه ، لوایح قضایی خود را ثبت کنند . البته برای ثبت لایحه توسط طرفین دعوا ، ویرایش و یا پیگیری لایحه قضایی ، می بایست به سایت ثبت الکترونیک لایحه به نشانی remission.adliran.ir مراجعه نمایند که نحوه ثبت لوایح قضایی در این سامانه در ادامه بررسی شده است .
حتما بخوانید: لایحه قضایی چیستورود به سامانه ثبت الکترونیک لایحه قضایی remission پس از معرفی مختصر در خصوص سامانه ثبت الکترونیک لایحه قضایی در قسمت قبل ، در تکمیل مطلب می بایست به این موضوع بپردازیم که ورود به سامانه ثبت الکترونیکی لایحه قضایی به چه صورت است و برای وارد شدن و نحوه استفاده از امکانات این سامانه توسط وکلا و کارشناسان چه اقداماتی باید انجام شود ؟
1اولین مرحله برای ورود به سامانه ثبت الکترونیک لایحه این است که در قسمت نشانی و آدرس بار مرورگر خود عبارت adliran.ir را وارد کنید و یا در مرورگر خود سایت سامانه عدل ایران را جستجو کنید . پس از اینکه به سامانه عدل ایران www.adliran.ir وارد شدید ، صفحه ای مطابق تصویر زیر را می توانید مشاهده نمایید . طبق تصویر زیر ، از قسمت سمت راست صفحه گزینه " سامانه وکلا و کارشناسان " را انتخاب می کنیم .
2در این مرحله ، تصویر زیر نشان داده می شود که وکلا می بایست از طریق " سامانه وکلا " اقدام کرده و کارشناسان نیز گزینه " سامانه کارشناسان " را انتخاب کنند .
3در این مرحله طبق تصویر زیر باید مشخصات خواسته شده اعم از شماره ملی و رمز شخصی ورود به سامانه ثنا را وارد نماییم تا وارد حساب کاربری شخصی خود شویم . این رمز شخصی که برای مشاهده ابلاغیه های دادگستری در سامانه ثنا نیز ضروری است ، پس از احراز هویت در سامانه ثنا به فرد اختصاص می یابد .
در صورتی که تا به حال در سامانه ثنا ثبت نام انجام نشده باشد ، ابتدا می بایست در سامانه ثنا ثبت نام انجام شده و حساب کاربری به شخص اختصاص یابد .
علاوه بر وکلا و کارشناسان که می توانند طبق مسیر پیش گفته برای ثبت لایحه وارد سامانه adliran.ir شده و لایحه ثبت نمایند ، ورود به سامانه ثبت لوایح برای اشخاص عادی به شرح زیر است :
1در صورتی که اشخاص عادی بخواهند اقدام به ثبت لایحه قضایی در سامانه ثبت لایحه نمایند ، برای ورود به سایت لوایح قضایی باید عبارت " سامانه ثبت لایحه قضایی " را در مرورگر خود جستجو نمایند و طبق تصویر زیر ، وارد اولین سایت به نشانی remission.adliran.ir شوند . همچنین می توانند به صورت مستقیم ، عبارت remission.adliran.ir را در قسمت مرورگر خود جستجو نمایند .
2در این مرحله ، وارد سایت زیر می شوید که می توانید از امکانات آن برای ثبت لایحه در سایت remission.adliran.ir استفاده نمایید .
در ادامه ، نحوه ثبت لایحه در سامانه های ثبت لوایح قضایی توضیح داده شده است .
بیشتر بخوانید: ثبت نام سامانه ابلاغ ثنانحوه ثبت لایحه در سامانه ثبت الکترونیک لایحه قضایی remission پس از اینکه طبق مطالب ذکر شده در قسمت قبل وارد سامانه ثبت الکترونیک لایحه شدیم ، می توانیم در این سامانه انواع لوایح قضایی را به ثبت برسانیم .
مراحل و نحوه ثبت لایحه در سامانه عدل ایران adliran.ir توسط وکلا و کارشناسان به شرح زیر است :1پس از ورود به حساب کاربری شخصی خود ، تصویری مانند تصویر زیر مشاهده می کنید که از قسمت سمت راست آن ، گزینه " ارائه و پیگیری لایحه " می بایست انتخاب شود . از قسمت میانی تصویر ، با انتخاب گزینه نوع لایحه ، می توان لایحه دفاعیه یا سایر لوایحی که قصد ثبت کردن آن را داریم ، مشخص کنیم و پس از تعیین نوع لایحه ، گزینه " تقدیم " را انتخاب می کنیم .
2در صفحه ای که مشاهده می کنید ، هفت مرحله برای ثبت لایحه قضایی در نظر گرفته شده است که می بایست تمام این مراحل به صورت کامل طی شوند . لذا با انتخاب هر یک از این مراحل هفت گانه ، باید اطلاعات مربوط به آن را تکمیل نمود .
3با کلیک کردن بر روی گزینه " ثبت و ویرایش لایحه " ، موضوع لایحه را انتخاب می کنید و بر روی گزینه مرحله بعدی کلیک می کنید .
4در این مرحله باید شماره اطلاعات پرونده شامل شماره پرونده و ردیف فرعی پرونده که برای مشاهده روند کار پرونده ضروری هستند وارد شده و بر روی گزینه بازیابی پرونده کلیک کنید . زمانی که اطلاعات مربوط به پرونده در پایین صفحه نمایش داده شد ، می توانید گزینه " مرحله بعدی " را انتخاب کنید .
اگر نیاز به ثبت لایحه جدیدی داشتید ، از کادر بالایی می توانید گزینه " جدید " را انتخاب کنید و اگر لازم بود به مراحل هفت گانه مراجعه کنید ، در هر مرحله ای که بودید ، گزینه " بازگشت به فهرست " را انتخاب نمایید .
5در این مرحله شخص ارائه کننده لایحه اعم از اشخاص حقیقی یا وکیل باید تعیین شده و مشخصات مربوط به وی نیز در سامانه درج شده و پس از آن ، استعلام از سامانه ثنا انجام شود . در صورتی که ارائه دهنده لایحه قضایی ، وکیل پایه یک دادگستری باشد می بایست اطلاعات شناسنامه ای خود را درج کرده و وکالت نامه را نیز ضمیمه لایحه قضایی نماید .
6در کادری که مطابق تصویر زیر مشاهده می کنید ، می توانید متن لایحه خود را تنظیم نموده و از قسمت پایین صفحه ، گزینه " ثبت موقت " را انتخاب نمایید . پس از تکمیل و ثبت ، از کادر بالایی ، گزینه " بازگشت به صفحه " انتخاب شود .
7در این صفحه ، فهرست مراحل هفت گانه قابل ملاحظه است ، می توانید گزینه " آماده سازی جهت محاسبه هزینه و ارسال را انتخاب کرده و پس از تایید آن مرحله ، مجددا گزینه " بازگشت به فهرست " را انتخاب کنید .
8این بار باید گزینه " اخذ امضای الکترونیک " انتخاب شده و مراحل آن تکمیل شود و پس از درج امضا از طریق گزینه مشخص شده در تصویر زیر ، مجددا گزینه " بازگشت به فهرست " انتخاب شود . البته نمونه امضا باید قبل از آن ، در دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی به ثبت رسیده باشد .
9اکنون باید گزینه " محاسبه و دریافت هزینه " برای ثبت لایحه قضایی انجام شود که مقدار آن به صورت سیستمی طبق تعرفه خدمات قضایی در سال محاسبه می شود و برای پرداخت آن می بایست بر روی یکی از گزینه های مشخص شده در تصویر زیر کلیک کرده و اقدام به پرداخت وجه لایحه قضایی نمود و گزینه " بازگشت به فهرست " انتخاب شود .
10اینجا باید گزینه " ارسال به دفتر خدمات قضایی " انتخاب شود . در صورتی که لایحه و مشخصات ذکر شده برای آن مطابق با درخواست شما بوده و به صورت صحیح و کامل ثبت شده بود ، از قسمت پایین صفحه گزینه " ارسال رمز موقت " را انتخاب کرده و رمز پیامک شده را در کادر زیر آن وارد نمایید و پس از انتخاب یکی از گزینه های " ارسال به مرجع قضایی " یا " ارسال به دفتر خدمات قضایی " ، بر روی گزینه ارسال کلیک کنید .
در خاتمه انجام مراحل ، می توانید خلاصه لایحه ثبت شده و جزییات مربوط به آن را در کادر سمت چپ صفحه ملاحظه نمایید و کد رهگیری که در قسمت بالای صفحه نوشته شده است را نیز می توانید یادداشت نمایید تا برای مراحل بعد ، آن را در دسترس داشته باشید .
مراحل ثبت لایحه قضایی توسط افراد عادی در سامانه remission.adliran.ir به شرح زیر است : 1در صورتی که اشخاص عادی قصد داشته باشند اقدام به ثبت لایحه قضایی در سامانه ثبت لوایح نمایند ، پس از ورود به سامانه ثبت لوایح به نشانی remission.adliran.ir می بایست طبق تصویر زیر ، بر روی گزینه " ثبت لایحه " کلیک کنند .
2در این مرحله ، به صفحه ای هدایت می شوید که باید اطلاعات مربوط به پرونده ای که قصد ثبت لایحه قضایی برای آن دارید را وارد نمایید . این اطلاعات ، شامل شماره پرونده 16 رقمی ، ردیف فرعی و رمز شخصی 5 رقمی مربوط به پرونده است و سپس باید از کادر سمت چپ صفحه بر روی گزینه مرحله بعدی کلیک کرده و مراحل را تا انتها طی کنید .
3البته در صفحه اصلی سامانه remission.adliran.ir این امکان فراهم شده است که با استفاده از کد رهگیری لایحه ای که قبلا ثبت کرده اید ، بتوانید اقدام به بازیابی یا ویرایش لایحه نمایید . همچنین می توانید دلایل و منضمات جدیدی به لایحه ثبت شده بیفزایید .
امکان چاپ لایحه قضایی و پیگیری لایحه قضایی پس از ثبت نیز از دیگر امکانات سامانه ثبت لوایح remission.adliran.ir می باشد .
در ادامه بخوانید: مشاهده رای دادگاه در سامانه ثنابرای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سامانه ثبت الکترونیک لایحه قضایی در کانال تلگرام آیین دادرسی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سامانه ثبت الکترونیک لایحه قضایی پاسخ دهند .
سوالات متداول 1- ثبت لایحه قضایی به صورت الکترونیکی در چه سامانه ای انجام می شود ؟ ثبت انواع لوایح قضایی از طریق سامانه عدل ایران انجام می شود و کارشناسان ، وکلای دادگستری و اشخاص عادی می توانند بدون مراجعه به دادگاه و دفاتر خدمات قضایی اقدام به ثبت لوایح مربوط به پرونده های خود نمایند که این موضوع در مقاله توضیح داده شده است . 2- نحوه ورود به سامانه ثبت الکترونیک لایحه قضایی چگونه است ؟ نحوه ورود به سامانه توسط وکلا و کارشناسان از طریق سامانه عدل ایران می باشد و افراد عادی برای ثبت لوایح قضایی می بایست به سایت remission.adliran.ir وارد شوند که برای مشاهده نحوه ورود به سامانه ثبت الکترونیک لایحه قضایی می توانید به مقاله مراجعه نمایید . 3- نحوه ثبت لایحه در سامانه ثبت الکترونیکی لایحه قضایی چگونه است ؟ پس از ورود به حساب کاربری شخصی و با انتخاب گزینه لایحه قضایی جدید می توانید مراحل مشخص شده برای ثبت انواع لوایح قضایی را طی کنید که راهنمای تصویری نحوه ثبت لایحه در سامانه ثبت لوایح قضایی در متن مقاله ارائه شده است . منبع : سامانه ثبت الکترونیک لایحه قضایی |