تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
عوارض اضطراب - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: مجموعه مشاوره روانشناسی، تحصیلی و مددکاری (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=110)
+--- موضوع: عوارض اضطراب (/showthread.php?tid=56838)



عوارض اضطراب - mosahab - 13-07-2021

در حال حاضر و با پیشرفت تکنولوژی، اضطراب جزء جدانشدنی زندگی همه ماست و همه ما روزانه کم و بیش دچار اضطراب می شویم. اضطراب واکنش طبیعی بدن به شرایط استرس آور می باشد. اغلب اوقات اضطراب به سرعت ایجاد می شود و سریعا از بین می رود.
برای مثال زمانی که قصد دارید در یک آزمون استخدامی شرکت کنید، با روز مصاحبه و یا روز آزمون داشتن درجاتی از اضطراب طبیعی است و پس از عبور از شرایط استرس آور رفع می شود. اما گاهی ممکن است فردی همواره در طول روز مضطرب باشد. از آنجایی که عوارض اضطراب بسیار جدی هستند و می تواند سلامت روحی و جسمی ما را درگیر کنند، در این مقاله عوارض اضطراب را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

عوارض روانی اضطراب چیست
در صورتی که اضطراب کنترل نشود ترشح هورمون کورتیزول را افزایش می دهد و بدین ترتیب سبب تغییر عملکرد مغز می شود. از این رو شایع ترین عوارض اضطراب، تاثیر آن روی سلامت روان است. اضطراب در طولانی مدت قادر است کل ذهن شما را کنترل کند و موجب شود دچار اختلالات روحی و روانی حاد شوید.
بروز مشکلات حافظه:
اضطراب ممکن است موجب ایجاد مشکلات حافظه شود. برای مثال فکر کنید در اثر اضطراب شدید چند بار به طور مکرر انجام دادن کاری را فراموش می کنید. علت این امر آن است که به دنبال اضطراب سیگنال های الکتریکی که موجب می شوند اتفاقات و وقایع را به خاطر بیاورید ضعیف می شوند و شما قادر نیستید اتفاقات را به خوبی به خاطر بسپارید.
اختلال در شناخت:
شناخت یکی دیگر از ویژگی های مهم عملکرد مغز است. شناخت به معنای دریافت و ادراک محرک ها و تفسیر آن است که شامل یادگیری، تصمیم گیری، توجه و قضاوت می باشد.
استرس تاثیرات زیادی بر روی شناخت دارد که به شدت، مدت زمان، منشا و اندازه آن بستگی دارد. مشابه حافظه، شناخت عمدتا در هیپوکامپ، آمیگدال و لوب گیجگاهی شکل می گیرد. اثر خالص استرس بر شناخت، کاهش شناخت است و بنابراین گفته می شود که هر اقدام رفتاری برای کاهش استرس انجام می شود، منجر به افزایش شناخت می شود.
تنش های عصبی:
از دیگر عوارض روانی اضطراب می توان به تنش های عصبی اشاره نمود. از آنجایی که فرد مضطرب همواره در تنش و ناراحتی است، در برخورد با مسائل و مشکلات ساده نیز سریعا عصبانی می شود و به اصطلاح زود از کوره در می رود.
سوء مصرف مواد مخدر یا الکل:
در صورتی که اضطراب شدید کنترل نشود، احتمال دارد موجب شود فرد قدرت تصمیم گیری و همچنین اعتماد به نفس خود را از دست دهد و در نتیجه به سمت مصرف مواد مخدر یا الکل سوق داده شود.
کناره گیری اجتماعی:
به دنبال اضطراب شدید فرد همواره از وقوع هر اتفاق ساده ای نگران و دلواپس است. از این رو کم کم سعی می کند از اجتماع فاصله بگیرد و در غار تنهایی خود فرو رود.
از دیگر عوارض اضطراب میتوان به بی قراری، کاهش تمرکز، کاهش انگیزه، خشم و حتی تحریک پذیری بالا اشاره نمود.
حتما بخوانید: عوارض و اثرات استرس

عوارض جسمی اضطراب چیست
اضطراب قادر است علاوه بر ذهن، روی سلامت جسمی نیز تاثیر بگذارد. از جمله عوارض جسمی اضطراب عبارتند از:
اختلال در عملکرد معده:
استرس و اضطراب قادر است ارتباط معده و مغز را قطع نموده و موجب بروز ناراحتی معده گردد. در این صورت ممکن است فرد مضطرب با مشکلاتی مثل شکم درد و نفخ مواجه شود.
اختلال در عملکرد روده:
اضطراب شدید قادر است روی باکتری های موجود در روده تاثیر بگذارد و عملکرد طبیعی آنها را بر هم زند. از این رو افراد مضطرب ممکن است درجات مختلفی از مشکلات گوارشی (مشکل بلع، مشکل معده و ...) را تجربه نمایند.
اختلال در روند بارداری:
اضطراب در بانوان باردار قادر است سلامتی و رشد جنین را نیز تحت تاثیر قرار دهد و موجب رشد ناقص جنین شود.
اختلال در عملکرد قلب:
ریسک ابتلای افراد مضطرب به فشار خون، آریتمی قلب و سایر بیماری های قلبی بیشتر از دیگران است.
[تصویر:  1625400637_%D8%B9%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%B...%D8%A8.jpg]
اختلال در روند قاعدگی:
اضطراب شدید ممکن است مقدار خونریزی و حتی درد قاعدگی را تحت تاثیر قرار دهد و حتی موجب از دست رفتن یک دوره قاعدگی گردد. گاهی اضطراب منجر به تشدید نشانه های سندرم قبل از قاعدگی شود.
مشکلات پوستی:
اضطراب شدید غدد چربی سطح پوست را تحت تاثیر قرار می دهد و موجب افزایش ترشح چربی و کاهش کیفیت پوست و بروز جوش های پوستی می شود.
علاوه بر موارد فوق تنش یا درد عضلانی، درد قفسه سینه، خستگی مزمن، افزایش چربی خون، دیابت، بی خوابی و چاقی نیز از عوارض اضطراب می باشند.
حتما بخوانید: چگونه خشم را کنترل کنیم

راه های جلوگیری از اثرات اضطراب چیست
راه های جلوگیری و درمان اثرات اضطراب بسیار است، در این جا برخی از بهترین راه ها با شرح کامل ارائه شده است. 
خواب کافی داشته باشید:
یکی از صحیح ترین کارهایی که برای پیشگیری از عوارض اضطراب می توانید انجام دهید، تغییر الگوی خواب و خوب خوابیدن است. زیرا خواب کافی موجب آرامش ذهنی و سلامت جسمی می شود. اما در صورتی که نتوانید خوب بخوابید به شدت روان شما تحت تاثیر قرار می گیرد و دچار اضطراب می شوید.
منظم شوید:
در بسیاری از موارد بی نظمی و شلختگی منجر به تقویت اضطراب می شود. یکی از مهمترین کارها برای رفع استرس و پیشگیری از عوارض اضطراب، مرتب کردن هر نوع به هم ریختگی است. بهتر است روزانه نیم ساعت صرف مرتب کردن محیط اطراف و همچنین ذهن خود نمایید تا میزان اضطرابتان کاهش یابد.
تغذیه مناسب داشته باشید:
اگرچه رژیم غذایی مناسب و سرشار از مواد مغذی نقش مهمی در سلامتی جسمی دارند. اما بسیاری از افراد از تاثیر تغذیه سالم روی سلامت ذهنی غافل اند. رژیم غذایی حاوی ویتامین های گروه B، امگا 3 و کربوهیدرات موجب تنظیم مقدار سروتونین و در نتیجه کاهش و درمان اضطراب شوند.
مدیتیشن داشته باشید:
تمرکز ذهن موجب بالا رفتن سلول های خاکستری مغز شده و موجب می گردند ذهن به آرامش برسد و اضطراب کمتری را تجربه نماید. از این رو انجام دادن تمرینات مدیتیشن به خوبی قادر است موجب افزایش تمرکز، بهبود خلق و خو و کاهش اضطراب و عوارض آن شود.
نفس عمیق کشیدن، لبخند زدن، گوش دادن به موسیقی، سپاسگزاری و تفریح کردن از دیگر راه های درمان و اضطراب و همچنین جلوگیری از اثرات اضطراب می باشند.
در ادامه بخوانید: انواع اختلالات اضطرابی

کلام آخر
اضطراب و اختلالات اضطرابی از شایع ترین اختلالات روانی در جهان امروزی است، بنابراین افراد باید آن را جدی گرفته و در جهت درمان آن اقدام کنند. از راه های درمان اضطراب دارودرمانی و رواندرمانگری نیز هست که در صورت تشخیص فرد متخصص بهترین آن ارائه می شود.

سوالات متداول

1- ✔️ عوارض روانی اضطراب چیست؟
✔️ اضطراب در طولانی مدت قادر است کل ذهن شما را کنترل کند و موجب شود دچار اختلالات روحی و روانی حاد شوید که در متن مقاله مطرح شده است.


2- ✔️ عوارض جسمی اضطراب چیست؟
✔️ اضطراب قادر است علاوه بر ذهن، روی سلامت جسمی نیز تاثیر بگذارد که در متن مقاله اثرات جسمی آن ذکر شده است.


3- ✔️ راه های جلوگیری از اثرات اضطراب چیست؟
✔️ راه های جلوگیری و درمان اثرات اضطراب بسیار است که در متن مقاله برخی از بهترین راه های آن شرح داده شده است.
منبع : عوارض اضطراب