وضعیت بازار کار ای تی برای خانمها و اقایان - نسخهی قابل چاپ +- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir) +-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1) +--- انجمن: فناوری اطلاعات و ارتباطات (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=6) +--- موضوع: وضعیت بازار کار ای تی برای خانمها و اقایان (/showthread.php?tid=54949) |
وضعیت بازار کار ای تی برای خانمها و اقایان - Mahdiderakhshi - 09-06-2021 پردیس فناوری کیش_طرح مشاوره متخصصین صنعت و مدیریت-گروه فناوری اطلاعات و ارتباطات وضعیت بازار کار آی تی برای خانمها و آقایان بازار کار آی تی و گرایشهای رشته فناوری اطلاعات در بخش نرم افزاری و امنیت شبکه کامپیوتر میتواند برای یک خانم کار مناسب داشته باشد ولی قسمت سخت افزاری کار مثل انجام امور پسیو شبکه مخصوص آقایان هست یعنی کار با کابل و داکت و رک و....خانم ها در بخش نرم افزار یعنی برنامه نویسی و طراحی وب و گرافیک و انمیشن، نیروی هلپ دسک و پشتیبان شبکه کامپیوتری و.... غیره میتوانند موفق تر باشند یا اگر بیایید طرف شبکه و بخش امنیت شبکه که آن هم می تواند مناسب جایگاه شغلی خانمها در IT باشد. به نظر شما این ترتیب در رشته های کامپیوتری و IT درست است، از مقطع کاردانی، نرم افزار سپس به کارشناسی و دوره ارشد، آی تی و دکترا نیز هوش مصنوعی بخوانم. کلا درسته به این ترتیب؟ اگر میخواهید حتما در رشته کامپیوتر ادامه بدهید از بین گرایشهای نرم افزار و سخت افزار، شاخه نرم افزار پیشنهاد من است برای یک خانم مهندس و برعکس برای یک آقا، رشته شبکه کامپیوتری را پیشنهاد میکنم. راهنمایی واقعی درباره اینکه کدام گرایش رشته مهندسی فناوری اطلاعات بهتر است؟ هم این است که همه این شاخه ها را بیخیال شوید و بروید سمت پرستاری! و کلا شاخه های پزشکی و پیرا پزشکی و بهیاری و.... چرا که یک دستیار دندانپزشک که خانم مهندس هم نیست آینده خیلی روشن تری نسبت به یک مهندس رشته مهندسی فناوری اطلاعات دارد. من میخواهم برای ادامه تحصیل در دانشگاه از کاردانی نرم افزار بروم کارشناسی آی تی و تا مقطع ارشد بخوانم و چون به هوش مصنوعی علاقه دارم میخواهم دکترای رشته هوش مصنوعی را در دانشگاه بخوانم ولی الان علاقه کافی نیست باید همه جوانب این مسیر تحصیلی برای آینده را بسنجم. رشته های فنی مهندسی مخصوصا در گرایشهای IT رشته مهندسی فناوری اطلاعات وقتی خوب است که بودجه کافی داشته باشید و یا در یک شهر بزرگ مثل تهران، تبریز، اصفهان، مشهد، شیراز و ... باشید تا بتوانید برای خودتان کسب و کار در رشته شبکه و خدمات نگهداری سرویسهای رایانه ای راه بیندازید چرا که در شهرهای کوچک سرارسر ایران همه مهندسان آی تی و رشته های فناوری اطلاعات بیکار هستند. دوستانی که رشته کارشناسی آی تی را در دانشگاه خوانده اند الان مشغول به چه شغلی در بازار کار ایران هستید؟ کدام گرایش از شاخه های مهندسی فناوری اطلاعات برای خانم ها یا آقایان بهتر است؟ آیا از رشته تحصیلی خود راضی هستید؟ لطفا راهنمایی کنید من قرار است ساعاتی دیگر در IT انتخاب رشته کنم. راهنمایی برای انتخاب رشته پشت کنکوری های رشته راضی فیزیک و تجربی دبیرستان اتفاقا تا فردا فرصت دارم که در کنکور ثبت نام کنم و ۶ ماه صبرکنم دوباره پیش دانشگاهی تجربی بخوانم برم زیرشاخه تجربی و یا اینکه در دانشگاه رشته کامپیوترادامه بدهم و امروز کاملا بین دو تصمیم گیرکردم هرکسی یک چیزی می گوید من هم چند روز بیشتر وقت ندارم. اگر اول راهید بدانید که دیر نشده و بنشینید خانه پدری و یکی دو سال شدیدا برای کنکور بخوانید چراکه با یکی دو سال دیر رفتن به دانشگاه چیزی را از دست نمیدهید ولی وقتی چهار پنج سال یا بیشتر وقت بزاری بعدش مدرک بگیری و به دردت نخوره بجای چند سال یه عمر عقب می افتید. البته این ها به نظر من است و ممکنه از نظر برخی دوستان اشتباه هم باشد. ولی نمیدانم اگر دانشگاه را ول کنم این ۶ ماه وقت بزارم پیش دانشگاهی تجربی پاس کنم بعد کنکورتجربی رشته مورد نظرقبول نشم نمیدونم چه رشته ای را می شود با پیش دانشگاهی تجربی بخوانم چون دیپلم بنده کامپیوتربوده نه رشته تجربی. برای آشنایی بیشتر و راهنمایی درباره رشته مهندسی فناوری اطلاعات و کامپیوتر بروید در اینترنت بگردید و میبینید که بیشترین آمار فارغ التحصیلی مال کامپیوتر و بیشترین نرخ بیکاری در بین رشته های مهندسی کامپیوتر و گرایشهای فناوری اطلاعات است. البته این آمار بخاطر دید اشتباهی هست که یک دانشجو دارد و وقتی وارد رشته کامپیوتر میشود فکر میکند دانشگاه همه چیز هست و جز اون چیزی نیست و استخدام شدنش هم بسته به شرایط دانشگاه و معدل هست که این اشتباه است. حقیقتش طی تحقیقی که از نتیجه جستجوی عبارت "کدام گرایش رشته مهندسی فناوری اطلاعات بهتر است؟" بدست آوردم اینطوری بود که ۵۰ درصد کاربران در سایتهای مختلف نظرسنجی میگفتند خوبه است و ۵۰ درصد دیگه شون میگفتند رشته مهندسی IT زیاد جالب نیست. از طرفی ۶ ماه هم کم نیست بعدشم اگه میدونستم چی میشه با تجربی غیر متناظرخوند اونوقت راحت تصمیم میگرفتم. اگر شاخه کاردانش یا فنی حرفه ای خوانده اید، تجربی برای شما سخت می شود چراکه آنهایی که ریاضی فیزیک در دبیرستان خوانده باشند، رشته تجربی را راحت تر قبول میشوند البته با کمی تلاش بیشتر ولی ممکنه کار برای شما سخت باشه چون سختت میشود بنشینید دروس شیمی و فیزیک و زیست و.... را از اول بخوانید. |