تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
هفته بیست و یکم بارداری - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: هفته بیست و یکم بارداری (/showthread.php?tid=54306)



هفته بیست و یکم بارداری - mosahab - 30-05-2021

بارداری یک دوره 40 هفته ای با پستی و بلندی های بسیار بوده و هر هفته آن مشخصات و ویژگی های خاص خود را دارد. در هفته های اول حاملگی که جنین بسیار کوچک است و هیچ برآمدگی ای روی شکم مادر به وجود نیامده، نشانه های تهوع و سرگیجه بسیار شایع است. اما با سپری شدن هفته ها، درست در نیمه دوم بارداری، رشد جنین باعث افزایش سایز مادر می شود و بزرگ شدن شکم تحرک و خواب را برای مادر دشوار می کند.
اما با همه این اوصاف می توان از تمامی این تغییرات لذت برد و از آن ها خاطرات شیرینی ساخت. این مقاله برای زنان بارداری است که وارد نیمه دوم بارداری خود شده اند و اکنون 19 هفته تا پایان این دوره برایشان باقی مانده است، یعنی دقیقا در هفته بیست و یکم بارداری قرار دارند. با مطالعه این مقاله می توانید هر اطلاعاتی که مربوط به هفته 21 بارداری می شود، دریافت کنید.

وضعیت مادر در هفته بیست و یکم بارداری
با وجود این که اغلب شدت علائم بارداری برای هر زن بارداری از درجه خفیف تا شدید فرق می کند، اما به طور کلی می توان لیستی از علائم هفته بیست و یکم بارداری را به شرح زیر بیان کرد که البته برخی از آن ها در هفته قبل نیز وجود داشتند و صرفا نمی توان آن ها را مختص به این هفته دانست.
[تصویر:  1612076517_communications.png] سوزش معده
سوزش معده یکی از علائمی است که احتمالا در حاملگی خود، هفته ها آن را تجربه کرده و می کنید. هفته ۲۱ نیز این علامت را با خود به همراه دارد. برای تسکین این درد می توانید از مصرف غذاهای تند و چرب پرهیز کنید.
[تصویر:  1612076517_communications.png] پوست خشک و خارش دار
جنین در بدنتان رشد کرده و با بزرگتر شدن شکمتان، پوست بدن نیز کشیده می شود. این کشیدگی پوست منجر به خشکی و خارش شدید می شود که آزار دهنده خواهد بود. سعی کنید از روغن و لوسیون های مناسب بارداری استفاده کنید و در طول روز مرطوب کننده به پوست خود بزنید.
این خارش ها امری طبیعی هستند اما در صورتی که بثورات پوستی روی شکم، ران ها و باسن خود مشاهده کردید، فورا به پزشک مراجعه کنید. این کهیر های پوستی علائم یک بیماری آزار دهنده بارداری به نام پاپول (Puppp) هستند که معمولا در بارداری های اول و در سه ماهه دوم بارداری اتفاق می افتد.
[تصویر:  1612077721_Untitled%20(1).png]
[تصویر:  1612076517_communications.png] تورم دست و پاها
بارداری در گردش خون نیز تغییراتی ایجاد می کند و باعث ایجاد تورم در دست و پاها، به خصوص مچ پا می شود. این تورم معمولا در سه موقعیت بیشتر اتفاق می افتد: در پایان روز، بعد از نشستن یا ایستادن های متمادی و در هوای گرم.
[تصویر:  1612076517_communications.png] انقباضات براکستون هیکس (Braxton Hicks)
 همین طور که به هفته های آخر حاملگیتان نزدیک می شوید، رحم شما شروع به انقباضاتی می کند که به براکستون هیکس معروفند و در واقع یک تمرین برای زایمان طبیعی به حساب می آیند. این انقباضات در هفته 21 بارداری کاملا طبیعی است به شرط این که به شکل موقت اتفاق بیفتند اما در صورتی که متوجه شدید انقباضات رحمتان به هیچ وجه متوقف نمی شوند، به پزشک مراجعه کنید.
[تصویر:  1612076517_communications.png] ترشحات سینه
فقط 19 هفته به پایان بارداریتان مانده است و بدنتان باید خود را برای پس از به دنیا آمدن فرزندتان آماده کند. به همین دلیل سینه هایتان شروع به ترشح آغوز می کنند تا زمانی که نوزاد خود را در آغوش می گیرید، بتوانید او را سیر کنید.
حتما بخوانید: بی کیفیت بودن شیر مادر


وضعیت جنین در هفته بیست و یکم بارداری
با گذشت روز ها و هفته ها، فرزندتان برای زندگی در این دنیا آماده می شود و اجزای بدنش کاملتر می شود. او اکنون، در هفته بیست و یکم بارداری با حدود 27 سانتی متر قد و 350 گرم وزن، تا اندازه ای بزرگ شده که بتوانید حرکاتش را احساس کنید. در ادامه این بخش از مقاله به شما می گوییم که جنین در هفته 21، در رحمتان چه پیشرفت هایی خواهد داشت.
تولید سلول های خونی بیشتر (گلبول های قرمز خون که قبل از این توسط کبد ساخته می شد، تا هفته بیست و چهارم توسط مغز استخوان تکثیر می شود)
[تصویر:  1612076588_check1.png] جدا شدن تدریجی پلک ها (پلک ها که از هفته یازدهم بارداری، به صورت به هم چسبیده شکل گرفته بودند، کم کم شروع به جدا شدن می کنند)
[تصویر:  1612076588_check1.png] جوانه زدن مو و ابرو و رشد رنگدانه های آن ها
[تصویر:  1612076588_check1.png] رشد سیستم گوارش
[تصویر:  1612076588_check1.png] ساخت آنزیم هایی برای هضم غذا در پانکراس
[تصویر:  1612076588_check1.png] طولانی تر شدن روده کوچک
[تصویر:  1612076588_check1.png] تنظیم ریتم خواب و بیداری
حتما بخوانید: بی خوابی نوزاد

نشانه های حاملگی در هفته بیست و یکم بارداری
از مهمترین نشانه های هفته ۲۱ بارداری، رگهای واریسی است که احتمالا روی شکم، ران ها، پهلو ها و سینه هایتان ظاهر می شوند. این رگه ها که ممکن است به صورت صورتی، قرمز، بنفش و قهوه ای باشند، به دلیل افزایش وزن جنین در حال رشد و تغییرات هورمون ها در بدن مشاهده می شوند و به طور متوسط از هر دو زن بارداری یک نفر را درگیر می کنند.
متاسفانه هیچ راهی برای جلوگیری از ایجاد این رگ های واریسی وجود ندارد اما برای استفاده از مرطوب کننده می تواند تا حدودی از خشکی و خارش پوست جلوگیری کنند و استفاده از آن ها بی ضرر است. اما نکته مثبت این است که این رگه ها قرار نیست که همیشه باقی بمانند و بعد از زایمان محو شده و احتمالا از بین خواهند رفت.
یکی دیگر از نشانه های هفته بیست و یکم حاملگی، ایجاد احساس اضطراب است. شما با ورود به نیمه دوم بارداریتان، شکم خود را می بینید که روز به روز در حال بزرگتر شدن است و اکنون بیشتر از قبل باور می کنید که یک جنین در شکم دارید که تا چند هفته دیگر در آغوشش می گیرید.
بسیاری از زنانی که اولین تجربه بارداریشان را می گذرانند، در این زمان دچار اضطراب می شوند و شاید کمی از مادر بودن و مسئولیت هایش می ترسند. نگران نباشید، این احساس اضطراب کاملا طبیعی است و برای آرامش بیشتر خود می توانید با دوستی که تجربه بارداری را داشته، صحبت کرده و از ترسهایتان بگویید. چنین مکالمه ای به شما قوت قلب خواهد داد.
بیشتر بخوانید: هفته بیست و دوم بارداری
تغذیه مادر در هفته بیست و یکم بارداری
اکنون که از نیمه اول بارداری خود گذشته اید، بیش از پیش متوجه اضافه وزن خود می شوید. اما به یاد داشته باشید که نباید رژیم غذایی بگیرید زیرا اکثر رژیم های غذایی، آهن، اسید فولیک و سایر ویتامین ها و مواد معدنی مهم مورد نیاز شما و جنینتان را به بدنتان نمی رسانند. بنابراین، اگر اضافه وزن دارید می توانید از این دستورالعمل پیروی کنید:
[list]
[*]خوردن کربوهیدرات های سبوس دار
[*]خوردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات
[*]قطع غذاها و نوشیدنی های پرچرب و پر شکر
[/list]علاوه بر این موارد، در هفته 21 بارداری، شما باید ویتامین A مصرف کنید زیرا این ویتامین برای بینایی در شب، رشد سلول ها، پوست سالم و تولید گلبول های قرمز خون بسیار مهم است. ویتامین A به دو صورت در مواد غذایی وجود دارند: رتینول (Retinol) و بتاکاروتن (B-Carotene).
از مصرف بیش از حد مواد غذایی که حاوی مقادیر زیادی رتینول هستند مانند جگر، پرهیز کنید. خوردن زیاد این غذاها ممکن است باعث شود که بدنتان رتینول را ذخیره کند که این امر برای جنین در حال رشد خطرناک است. با این حال، شما در رژیم غذایی خود به مقداری ویتامین A نیاز دارید.
زرده تخم مرغ، کره، شیر و ماست حاوی مقادیر کمتری رتینول هستند و به سلامت پوست، چشم و سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. اما در رابطه با نوع دیگر ویتامین A یعنی بتاکاروتن، محدودیت مصرفی وجود ندارد و می توانید مقدار زیادی بتاکاروتن از غذاهای نارنجی رنگ مانند هویج و پرتقال دریافت کنید. این ویتامین همچنین در سبزیجات سبز، به ویژه کلم بروکلی، شاهی و اسفناج وجود دارد.


کلام آخر
هفته بیست و یکم بارداری به معنی ورود به نیمه دوم بارداری است و مادران باردار در این هفته و پس از این، هر چه بیشتر برای متولد شدن نوزادشان آماده خواهند شد. این آمادگی می تواند جسمی باشد، مانند تولید شیر در سینه ها و ایجاد انقباضات رحمی که برای زایمان بسیار کارآمد است و یا روانی باشد، مانند تجربه اضطراب و حل و فصل کردن این احساس از طریق صحبت کردن با همسر و دوستانی که تجربه حاملگی را از سر گذرانده اند.
در ادامه بخوانید: خیانت مردان در دوران بارداری


سوالات متداول

1- ✔️ علائم مادران باردار در هفته بیست و یکم بارداری چیست؟
✔️ سوزش معده، پوست خشک و خارش دار و غیره از نشانه های مادران باردار در هفته 21 بارداری است که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.


2- ✔️ وضعیت جنین در هفته 21 بارداری چگونه است؟
✔️ در این هفته سلول های خونی بیشتری در بدن جنین تولید می شود، پلک ها جدا می شوند و مواردی از این قبیل که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده اند.


3- ✔️ نشانه های حاملگی در هفته بیست و یکم بارداری چیست؟
✔️ واریس ها اصلی ترین نشانه های بارداری در این هفته هستند و علاوه بر این، احساس اضطراب نیز در این هفته در مادران باردار به وجود می آید که در مقاله در رابطه با هر دوی آن ها توضیحات لازم داده شده است.
منبع : هفته بیست و یکم بارداری