تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
اهمیت دوستیابی کودکان - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: اهمیت دوستیابی کودکان (/showthread.php?tid=51989)



اهمیت دوستیابی کودکان - mosahab - 25-04-2021

همواره ارتباط انسان با دوست هایش در برهه های مختلف زندگی، تاثیر به سزایی در رفتار، شخصیت و در نهایت سرنوشت او دارد. در سنین کودکی که کودک اقدام به گزینش دوستان خود می کند، معمولا تداوم طولانی در رابطه اش وجود ندارد و این ارتباط بیشتر بر میزان بازی و سرگرمی می باشد.
اما نکته ی مهم در زمینه ی دوستیابی کودکان این است که همراه شدن کودک با دوستی که از تربیت مناسبی برخوردار نیست، می تواند به شدت موجب رفتارهای منفی شود. به همین منظور والدین بایست توجه کافی در حوزه ی دوستیابی کودکان خود داشته باشند، تا تربیت و آموزش های آنان به حاشیه نرود. در این مقاله به بررسی کامل موضوع دوست یابی کودکان پرداخته شده است.

اهمیت دوستیابی کودکان چیست
اگر بخواهیم دوستی کودک را در حیطه روابط اجتماعی ارزیابی کنیم، بایستی بگوییم که دوستی کودک با دوستانش، مهمترین رابطه اجتماعی او محسوب می شود. این روابط اجتماعی آثار بسیار زیادی را در عواطف و نوع احساسات کودک لحاظ می کند.
همه ما در اجتماع های کودکان دیده ایم کودکانی را که به جمع ملحق نشده و از مجموعه فراری هستند. این دسته از کودکان همان هایی هستند که با هیچ کودکی دوست نمی شوند. به همین خاطر آنان از جمع می گریزند. زمانی که کودک نتواند با یک کودک دیگر ارتباط برقرار کند، یقینا نخواهد توانست با مجموعه ای از کودکان ارتباط برقرار کند و زمانی که کودک در اجتماعات با هم ردیفان خود همراه نشود، قطعا در آموزش تحصیلی و آموزش هنجارهای اجتماعی شکست خواهد خورد. این موضوع نشانگر اهمیت دوستیابی کودکان است.
اگر یک آنالیز روتین داشته باشید، متوجه خواهید شد که کودکان دارای روابط عمومی مطلوب یا کودکانی که به خوبی می توانند در جمع های مختلف صحبت کنند، همان هایی هستند که دوستان زیادی دارند. این موضوع موید آن است که روابط دوستانه در کودکان، تعیین کننده اجتماعی بودن آن ها و همچنین کیفیت روابط عمومی و سازش پذیری آن ها با جمع می باشد.
چه بسا تحقیقات مختلف نشان داده است که توانایی دوستیابی کودکان، می تواند در عملکردهای مختلف آن ها تاثیر مثبت داشته باشد. به عنوان مثال کودکی که دوستان زیادی دارد، از عزت نفس بالایی برخوردار است و این عزت نفس مطلوب، سبب می شود که در موضوع درس و تحصیلات عملکرد او افزایش یابد. عزت نفس به او کمک خواهد کرد تا با قدرت و صلابت تکالیف خود را انجام دهد؛ عزت نفس او سبب خواهد شد تا در امتحانات و آزمون ها بتواند با قدرت معلومات خود را بیان کند و...
حتما بخوانید: راه های افزایش عزت نفس

فواید دوستیابی در کودکان
دوستیابی برای کودکان امری واجب بوده و مزیای بسیار زیادی برای روان و زندگی آن ها به همراه دارد که در این جا برخی از این فواید دوستیابی کودک را شماهده می کنید.
جلوگیری از انزوا طلبی کودک
کودکان اگر نتوانند دوستانی را پیرامون خود داشته باشند، قطعا انزوا طلب شده و به شدت سرخورده و در موارد حاد دچار افسردگی خواهند شد. کافیست وارد جمعی شوند؛ زمانی که هم نوعان خود را با دسته ای از دوستان مشاهده کنند، احساس ضعف و ناتوانی و استرس زیاد تمام وجود آن ها را خواهد گرفت و در چنین مواقعی است که دوستیابی کودکان به چشم والدین هویدا می شود.
تعدیل هیجان کودک با دوستیابی
روانشناسان کودک بر این باور هستند که ارتباط کودک با دوستانش سبب تعدیل هیجاناتش می شود. منظور از تعدیل هیجانات تخلیه به موقع و پالایش آن می باشد. همان گونه که همه ی ما می دانیم، کودک کوهی از انرژی است که این انرژی همراه با هیجانات می باشد. زمانی که کودکان در حلقه دوستان خود قرار گیرند با توجه به فعل وانفعالاتی که صورت می دهند، سبب می شوند که این هیجانات درون آن ها محبوس نشده و با تخلیه آن شارژ روحی شوند.
[تصویر:  1618918331_%D8%AF%D9%88%D8%B3%D8%AA%DB%8...%D9%86.jpg]
آموزش با دوستیابی در کودکان
از طرفی دیگر اگر کودک در محیط های مختلف با دوستان سالم و گزینش شده همنشین شود، می تواند بسیاری از مسائل مهمی را یاد بگیرد و در خود نهادینه کند، که مربیان و معلمان کودک نمی توانند به او آموزش دهند! طبیعتا کودک از هم نوع خود بیشتر اثر می پذیرد تا آموزگاری که به او سال ها اختلاف سنی دارد.
درک احساس و افکار دوستان کودک
از دیگر مزایای دوستیابی برای کودک می توان به افزایش درک افکار و احساسات کودک اشاره کرد. هنگامی که کودک با خللی روبرو شود، قبل از آن که موضوع را به والدین خود اطلاع دهد، آن را با دوستان خود در میان خواهد گذاشت. در چنین مواقعی کودکان به دلجویی از او پرداخته و موجب خواهند شد احساس گناه در کودک رخ ندهد. هنگامی که کودک با درک احساس از جانب دوستان خود روبرو می شود، دنیای جدیدی در تصوراتش شکل می گیرد.
افزایش اعتماد به نفس کودک
اعتماد به نفس کودکان نیز با دوستیابی و افزایش جمع دوستان زیاد می شود. زیرا کودکی که در انزوا بوده دیده نمی شود، احساس عدم توانمندی یا وجود مشکل در خود پیدا می کند اما کودکانی که دوستان زیاد دارند به دلیل افزایش دامنه ارتباطات به مرور اعتماد به نفس بهتری پیدا می کنند.
حتما بخوانید: لجبازی کودکان

راه های افزایش دوست یابی کودک
آموزش دوستیابی به کودکان از جمله مباحثی است که در کودک بایستی به صورت یک مهارت دربیاید. ابتدا اینکه بایستی توجه داشته باشید، این مهارت را تا قبل از ورود کودک به مدرسه، به او آموزش دهید. زیرا مدرسه ابتدایی ترین بستر رسمی است که کودک بایستی در آن جا دوستان خود را انتخاب کند.
اولین گام در این راستا این است که با توضیحات یا بهتر است بگوییم با گفتن داستان ها و ماجراهای مختلف، برای کودک پیش زمینه مثبتی از دوست و دوستیابی ایجاد کنیم. این بستگی به تربیت فرزند و قدرت بیان والدین دارد که چگونه کودک را تشنه دوستیابی کنند. زمانی که کودک از دوست باور منفی داشته باشد، مدام به فکر دعوا با دوستان خود خواهد بود.
نکته دیگر اینکه کار را از کانون ها و جمع های خانوادگی آغاز کنید. در هر خانواده ای قطعا چند کودک هم سن با کودک شما پیدا خواهد شد. بهتر است با افرادی که کودکان متناسب با سن کودک شما را دارند، اقدام به برگزاری گردش کنید. طبیعت بهترین مکان برای آموزش است. در طبیعت کودک با فضای جدید مواجه شده است که در این فضا کودکانی که می توانند دوست او باشند، با او همراه می شوند.
دوست یابی برای کودکان می تواند از بازی های گروهی شروع شود. ابتدا خودتان با کودکتان بازی دو نفره ای را آغاز کنید و پس از مدتی بازی کردن، کودکی را با خود همراه کنید که قرار است به عنوان نفر سوم در بازی شرکت کند. بعد از کم کم خودتان را از بازی خارج کنید تا کودک با دوستش به بازی ادامه دهد. در ادامه راه کودک ثالثی را به بازی وارد کنید تا بازی جنبه گروهی پیدا کند و در نهایت دسته ای از بچه ها مشغول انجام بازی شوند.
حتما بخوانید: کتابخوانی برای کودکان
کلام آخر
رابطه کودکان با دوستانشان، مهمترین رابطه ی اجتماعی آن ها به حساب می آید. آن ها در این رابطه می آموزند که چگونه به همزیستی با هم نوعان خود دست پیدا کنند و چگونه در جوامع حاضر شوند. مزیت های این روابط سبب می شود که دوستیابی کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد.


سوالات متداول

1- ✔️ اهمیت دوستیابی کودکان چیست؟
✔️ دوستی کودک با دوستانش، مهمترین رابطه اجتماعی او محسوب می شود که در متن مقاله اهمیت آن مطرح شده است.


2- ✔️ فواید دوستیابی در کودکان چیست؟
✔️ دوستیابی برای کودکان امری واجب بوده و مزیای بسیار زیادی برای روان و زندگی آن ها به همراه دارد که در متن مقاله شرح دادیم.


3- ✔️ راه های افزایش دوست یابی کودک چیست؟
✔️ آموزش دوستیابی به کودکان از جمله مباحثی است که در کودک بایستی به صورت یک مهارت دربیاید که در متن مقاله راه آن ارائه شده است.
منبع : اهمیت دوستیابی کودکان