تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
راهنمای کامل مشاوره انتخاب رشته دکتری 1400 - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: راهنمای کامل مشاوره انتخاب رشته دکتری 1400 (/showthread.php?tid=51717)



راهنمای کامل مشاوره انتخاب رشته دکتری 1400 - heyvagp1 - 21-04-2021

مرحله انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۰ دانشگاه های سراسری به صورت اینترنتی و از طریق سایت سازمان سنجش انجام می شود که آشنایی با راهنمای جامع انتخاب رشته آزمون دکتری سراسری موجب می شود داوطلبان بدون هیچ ایراد و خطایی فرم را تکمیل نموده و پس از ثبت آن در سایت سنجش در نهایت کد پیگیری انتخاب رشته را دریافت نمایند .


پس از اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری 1400 مهم ترین دغدغه داوطلبان عبور از مرحله انتخاب رشته دکتری می باشد و داوطلبانی که پس از انتشار کارنامه اولیه و بررسی وضعیت خود مجاز به انتخاب رشته در دوره های روزانه و غیر روزانه شدند، می توانند با اطلاع از راهنمای جامع انتخاب رشته آزمون دکتری رشته محل های مورد علاقه خود را در سایت سنجش ثبت نمایند.
در این مرحله امکان انتخاب حداکثر 50 کد رشته محل برای داوطلب وجود دارد که نحوه چینش این انتخاب ها در نتایج نهایی آزمون دکتری موثر است . با وجود اینکه داوطلبان قبل از انتخاب رشته آزمون دکتری بارها در انتخاب رشته آزمون های مقاطع قبلی شرکت کردند اما انتخاب رشته دکترا اهمیت بالایی داشته و داوطلبان می بایست با کسب اطلاعات لازم، اولویت های خود را انتخاب نمایند. در ادامه توضیحات مختصری پیرامون مراحل ، راهنما و نکات مهم در انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۰ ارائه کرده ایم .


مراحل انتخاب رشته دکتری سراسری ۱۴۰۰
انتخاب رشته آزمون دکتری سراسری سال ۱۴۰۰ همانند سال های گذشته دارای چند مرحله است که هر کدام از آن ها اهمیت زیادی دارند و در نتایج این مرحله تاثیر گذارند . داوطلبان باید مطابق راهنمای جامع مشاوره انتخاب رشته دکتری 1400 که در ادامه آورده ایم ، مراحل را طی نمایند :

۱بررسی وضعیت مجاز بودن برای شرکت در انتخاب رشته دکتری 1400 از طریق دریافت کارنامه اولیه آزمون دکتری

۲مراجعه به سایت انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۰ به نشانی sanjesh.org

۳دریافت دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۰ و بررسی شرایط و ضوابط شرکت در این مرحله

۴استخراج رشته محل های متناسب با رشته امتحانی و اولویت بندی آن ها

۵تکمیل فرم انتخاب رشته دکتری

حتما بخوانید: راهنمای انتخاب رشته دکتری

[تصویر:  academy1.gif]

نکات مهم قبل از تکمیل فرم انتخاب رشته دکتری سراسری ۱۴۰۰
داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته دکتری دانشگاه های سراسری شدند باید قبل از تکمیل فرم انتخاب رشته خود به بررسی چند مورد بپردازند که در ادامه هر یک را به صورت مختصر شرح می دهیم :

بررسی اطلاعات ثبت شده از قبیل معدل ، نام موسسه فارغ التحصیلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و سهمیه

اگر این اطلاعات به درستی ثبت شده بود ، می توانند نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته اقدام نمایند در غیر این صورت باید ابتدا از طریق ثبت درخواست در سایت سازمان سنجش ، نادرست بودن اطلاعات را اعلام کنند و خواستار ویرایش آن باشند سپس به سامانه انتخاب رشته مراجعه نمایند .

چون اگر در هر زمان ( پذیرفته شدن ، حین تحصیل و … ) مشخص شود که داوطلب اطلاعات خود را اشتباه به ثبت رسانده است ، از ادامه مراحل آزمون دکتری سال 1400 و آزمون سال آینده محروم می شود و اجازه هیچ گونه اعتراضی نخواهد داشت .

هم چنین اگر داوطلب اقدام به ویرایش اطلاعات مذکور کرده است می بایست مستندات مربوطه را در روز مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی به دانشگاه مورد پذیرش ارائه دهد .

آماده نمودن شماره پرونده + کد پیگیری ثبت نام و یا شماره پرونده + شماره داوطلب و کد ملی برای ورود به سایت سنجش و تکمیل فرم انتخاب رشته آزمون دکتری سراسری
بیشتر بخوانید: دفترچه راهنمای انتخاب رشته دکتری


[تصویر:  doktora.gif]


مشاوره انتخاب رشته دکتری سراسری ۱۴۰۰
در مرحله انتخاب رشته دکتری 1400داوطلبان باید علاوه بر موارد مذکور در قسمت های قبلی ، به برخی نکات دیگر نیز توجه داشته باشید که در ادامه توضیحات مختصری پیرامون هر یک ارائه می کنیم :

۱اطلاع از دوره های مجاز شده به انتخاب رشته

داوطلبان در ابتدا باید از مندرجات کارنامه اولیه دکتری آگاهی کافی یابند و بدانند در چه دوره هایی مجاز به انتخاب رشته هستند . طبق این کارنامه داوطلبان می توانند در دوره های روزانه و دوره های غیر روزانه مانند دانشگاه پیام نور ، دانشگاه غیرانتفاعی ، پردیس های خودگردان و دانشگاه آزاد مجاز شده باشند .

۲توجه به رتبه و تراز اکتسابی در کارنامه اولیه آزمون دکتری 1400 و مقایسه با رتبه آخرین نفر پذیرفته شده در هر دوره

برخی اوقات متقاضیان به جهت اینکه رتبه و تراز قابل قبولی کسب کرده اند ، حساب ویژه ای روی نمره آزمون کتبی باز می کنند اما توجه داشته باشید صرف کسب تراز بالا و رتبه تک رقمی ضمانتی برای پذیرفته شدن در دانشگاه های برتر کشور وجود نخواهد داشت و از اهمیت مرحله مصاحبه دکتری کم نمی شود بنابر این تنها به رتبه ی کسب شده در آزمون توجه نکنید .

۳ظرفیت رشته محل های ارائه شده در دفترچه انتخاب رشته دکتری

هر داوطلب باید به ظرفیت رشته محل های دانشگاه های ارائه شده در دفترچه انتخاب رشته دکتری دقت نماید و سپس کدرشته محل ها را در فرم انتخاب رشته دکترا سراسری وارد نماید .


۴بررسی رتبه و تراز قبولی داوطلبان سالیان گذشته و مشاهده حدنصاب دعوت به مصاحبه دکتری

داوطلبان می توانند از نرم افزار انتخاب رشته دکتری هیوا که به صورت رایگان و مجازی در اختیار آن ها قرار گرفته است استفاده نمایند تا بتوانند از محدوده شانس دعوت به مصاحبه خود مطلع شوند و انتخاب رشته ای اصولی و آگاهانه داشته باشند .
در ادامه بخوانید: نرم افزار انتخاب رشته دکتری هیوا


[تصویر:  1480617919_کانال_تلگرام_دکتری.gif]


متقاضیان می توانند با توجه به موارد گفته شده حداکثر 50 کدرشته محل را در فرم انتخاب رشته دکتری سراسری با توجه به فاکتور های علاقه ، کیفیت ، مسافت ، اعضای هیئیت علمی دانشگاه و شهریه دکتری ثبت نمایند و در آخر کد 15 رقمی انتخاب رشته را یادداشت و تا آخرین مرحله آزمون دکتری نزد خود نگه دارند .
مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد دفترچه انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد را به صورت مجزا منتشر خواهد کرد و علاقه مندان به تحصیل در این دانشگاه می توانند در زمان انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد ۱۴۰۰ پس از پرداخت هزینه انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد ، رشته محل های مورد علاقه خود را از طریق سایت azmoon.org وارد فرم انتخاب رشته نمایند .
کارشناسان مرکز مشاوره تحصیلی هیوا با بررسی تمامی فاکتور های گفته ، شما را در مرحله انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۰ یاری نموده و تجارب خود را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا در اختیار شما قرار می دهند .
در ادامه بخوانید: اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری


سوالات متداول

1- ✔️ داوطلبان دکتری دانشگاه های سراسری امکان انتخاب چند کدرشته محل را دارند ؟
✔️ هر داوطلب می تواند حداکثر 50 کدرشته محل را با توجه به رشته امتحانی خود در فرم انتخاب رشته وارد نمایند که در متن مقاله جزئیات آن را شرح داده ایم .


2- ✔️ چه کسانی حق شرکت در انتخاب رشته دکتری دانشگاه های سراسری را دارند ؟
✔️ مهم ترین شرط شرکت در انتخاب رشته دکترای سراسری مجاز بودن به انتخاب رشته است که سایر شرایط را در متن مقاله توضیح داده ایم .


3- ✔️ آیا داوطلبان باید رشته محل های دانشگاه آزاد را در فرم انتخاب رشته دکتری سراسری وارد کنند ؟
✔️ خیر . انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد مجزا از دانشگاه های سراسری که در متن مقاله جزئیاتی پیرامون آن بیان کرده ایم .
منبع : راهنمای کامل مشاوره انتخاب رشته دکتری 1400