تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
معرفی دو مدل شبکه PTP و SB - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: فناوری اطلاعات و ارتباطات (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=6)
+--- موضوع: معرفی دو مدل شبکه PTP و SB (/showthread.php?tid=50490)



معرفی دو مدل شبکه PTP و SB - Sadegh7 - 25-03-2021

                                                     مفهوم URL
اگر تا به حال عبارت وب آدرس را شنیده اید و دقیقا نمیدانید به چه مفهومی است ، پس مقاله ما را دنبال کنید. ما در این مقاله توضیح خواهیم داد که URL دقیقا به چه معناست و از چه بخش هایی تشکیل شده است .
Urls
وب سایت ها بر اساس آدرسی که دارند در شبکه اینترنت پیدا خواهند شد. این آدرس ها با نام url یا Uniform Resource Locators شناخته می شوند. به هر وب سایت یک url اختصاص داده می شود. پس هم بازدید کننده ها و هم وب سرور ها می توانند با سرعت و سریع آدرس سایت را پیدا کنند.
بخش های url:
http://www.farsoft-group.ir/blogs/what-is-url.php یک نمونه از آدرس url می باشد. که به تشریح قسمت های آن میپردازیم :
http:// -
براي ايجاد خط ها در ابتدا نياز به يک شي گرافيکي مانند Pen HTTP به معنای Hypertext Transfer Protocol می باشد ، و یک تکنولوژی شناخته شده برای ارتباط بین بازدید کننده و وب سرور می باشد. در بعضی آدرس ها ممکن است شما با عبارت HTTPS برخورد کنید که یک فن آوری امن توسعه یافته برای خریدها و اطلاعات حساس آنلاین می باشد. اولین قسمت URL نشان میدهد که آدرس از چه پروتکلی برای رد و بدل کردن اطلاعات بین کاربر و سرور استفاده میکند و با نام دامین توسط "://" جدا می شود.
نام دامین (domain name) :
نام دامین نوشته ای می باشد که به جای آدرس آی پی نشان داده می شود و برای شناسایی وب سایت ها استفاده می شود. برای مثال IP آدرس مربوط به Facebook -69.63.176.13 می باشد. یعنی میتوان به جای نوشتن facebook.com آدرس آی پی را در آدرس بار مرورگر نوشت و وارد شد و بالعکس هم که معمول تر می باشد نام دامین را به جای آی پی می توان وارد کرد.
/ و در ادامه نام فایل (forward slash ,then file name) :
مسیر از کامپیوتر تا همان فایل را نمایش می دهد. برای مثال ما : .../blog/... یک کمد کتابخانه ای را در نظر بگیرید که همه پوشه ها بر اساس موضوع و اطلاعات چیده شده اند. بر اساس این موضوعات میتوان به فایل مورد نظر دسترسی پیدا کرد. این روش شناسایی به راحتی نشان می دهد که این فایل را در کجای وب سرور می توان پیدا کرد ، و سپس برای کاربر نمایش دهد.
نام فایل (name of file) :
نام فایل معمولا در انتهای آدرس URL آمده است و معمولا با پسوندهای htm ، html ، php یا aspx می باشد. که برای مثال ما : what-is-url.php می باشد. اگر بخواهیم به عقب را پیمایش کنیم قبل از نام فایل نام پوشه و قبل از دامین ما و در نهایت به پروتکل http می رسیم. بعضی مواقع URL را وب آدرس نیز میگویند که هر دو عبارت صحیح می باشد.
انواع url :



آدرس های نا منظم (messy):
آدرس های نا منظم (messy): این نوع آدرس URL درآمیخته با اعداد و حروف می باشد که در مجموع هیچ معنی و مفهوم خاصی ندارد. برای مثال : http://www.example.com/w0p345jh89546kmj. به طور معمول این آدرس ها از طریق برنامه هایی ایجاد می شوند که هزاران صفحه وب را در همان نام دامنه ایجاد میکنند.
آدرس های داینامیک (dynamic) :
در واقع این نوع آدرس ها از همان آدرس های نامنظم که توضیح دادیم آمده است. آدرس های پویا (داینامیک) نتیجه نهایی کوئری هایی می باشد که به پایگاه داده ارسال می شود و معمولا شامل عبارت هایی مانند ؟ ، & ، %، = و ... می باشد. آدرس های پویا معمولا برای وب سایت هایی استفاده میشود که مبتنی بر مصرف کنده هستند ، مانند وب سایت های فروشگاه ها که برای درخواست هر صفحه ی کالا یه درخواست به پایگاه داده فرستاده میشود.
آدرس های ایستا (static) :
: وب آدرس های استاتیک بر خلاف وب آدرس های داینامیک هستند و صرفا برای یک صفحه خاص در نظر گرفته شده اند و بنا بر درخواست کاربر آدرس صفحه تغییری نمیکند.
آدرس های مخرب (obfuscated) :
آدرس های مخفی یا مخرب در درجه اول برای خراب کاری های فیشینگ به کار برده میشود. اساسا یک آدرس url معتبر طوری تحریف شده است تا آن را مشروع سازد . زمانی که کاربر روی این آدرس ها کلیک کند به وب سایت های مخرب هدایت می شود.
دامنه ها و تفاوت های آنها :
تعداد زیادی دامنه وجود دارند که در آخرین بخش از URL قرار میگیرد. بعضی از دامنه ها شامل:
[list]
[*].com :
[/list]دامنه های تجاری که اکثر دامنه های موجود را شامل میشود. مخفف commercial
[list]
[*].org :
[/list]دامنه های سازمانی، که میتوان هر نوع سازمانی را شامل شود. مخفف organization
[list]
[*].gov :
[/list]آژانس دولتی ، معمولا فدرال ولی میتواند دولتی هم باشد. مخفف government
[list]
[*].edu :
[/list]دامنه برای موسسه های آموزشی . مخفف educational
[list]
[*].net :
[/list]که بیشتر ارائه دهنده های سرویس های اینترنی استفاده می کنند. مخفف Network
که بر اساس دامنه می توان تشخیص داد این سایت در چه زمینه ای یا مربوط به کدام بخش می باشد. علاوه بر اینها تعداد بیشتری دامنه وجود دارند ، برای مثال هر کشور دامنه مربوط به خود را دارد : ir برای ایران ، fr برای فرانسه ، us برای آمریکا و ....




www.kishtech.ir