تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
نور چیست؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: مهندسی صنایع (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=221)
+--- موضوع: نور چیست؟ (/showthread.php?tid=50371)



نور چیست؟ - niloofaraminkia - 16-03-2021

پردیس فناوری کیش_طرح مشاوره و متخصصین صنعت و مدیریت
نور چیست؟
از زمان کودکی، دیدگاه ما در مورد نور، بسیار بدیهی به‌نظر می‌رسد. در آن زمان جهان ما، روشن یا تاریک است. اما در ادامه توضیح خواهیم داد که نور، پدیده‌ای پیچیده‌تر بوده و باید در مقیاس میکروسکوپی آن را بررسی کرد.

نور پس از سفری با سرعت بالا و طی مسافت 149 میلیون کیلومتر (93 میلیون مایل دور) از خورشید به سیاره ما می‌رسد. پرتو‌ها با سرعتی معادل 186،000 مایل (300،000 کیلومتر) در ثانیه حرکت می‌کنند؛ بنابراین نوری که در هر لحظه می‌بینید، مربوط به هشت دقیقه پیش بوده که از خورشید سفر خودش را آغاز کرده است.
[/url]
[url=http://rahyaranlms.ir]



موج یا ذره

دانشمندان برای سال‌های بسیاری با این سوال مواجه بودند که آیا نور واقعا یک موج است؟ در قرن 17، آیزاک نیوتن، یکی از اولین افرادی بود که به مطالعه دقیق در مورد جزئیات نور پرداخت. او برای اولین بار نور را به عنوان جریانی از ذرات یا بطور ساده آن را به صورت ذره در نظر گرفت. اما رقیب بزرگش، فیزیکدانی هلندی به نام «کریستیان هویگنس» (Christiaan Huygens)، کاملا معتقد بود که نور از امواج تشکیل شده است.
ادعای ذره‌ای بودن نور توسط نیوتن منجر به طرح مباحثی شد که حتی امروزه نیز در مورد آن گفت و گو می‌شود. در بعضی موارد، نور به درستی مشابه با موج رفتار می‌کند. برای نمونه پرتو‌ها می‌توانند از یک آینه بازتاب شوند. دقیقا مشابه با حالتی که امواج دریا به صخره برخورد کرده و باز می‌گردند. از زاویه‌ای دیگر، نور رفتاری بسیار مشابه با یک جریان از گلوله‌هایی دارد که از یک اسلحه با سرعت بالایی شلیک می‌شوند. در طول قرن بیستم فیزیکدانان معتقد بودند که نور میتواند همزمان ذره و موج باشد. (این نظریه تحت عنوان دوگانگی موجی-ذره‌ای شناخته می‌شود).
پاسخ دقیق‌تر به این مسئله شاید بجای فیزیکی بودن، بیشتر فلسفی و روانشناسی است. درک ما از جهان بر اساس چگونگی کارکرد چشم و مغز ما تفسیر می‌شود. بعضی اوقات به نظر می‌رسد که نور به‌عنوان موج رفتار می‌کند؛ گاهی اوقات نیز به نظر می‌رسد که نور جریانی از ذرات است. این در حالی است که در نگاه اول به نظر می‌رسد هر دوی این مفاهیم نمی‌توانند برقرار باشند. می‌توان وانمود کرد که نور تقریبا هر دوی این رفتار‌ها را با تناسب خاصی و در شرایط خاصی دارد. برای درک بهتر نور می‌توان آن را به صورت شکلی از انرژی در نظر گرفت. یک روز ممکن است شخصی راهی بهتر برای توصیف و توضیح آن ارائه می‌دهد که در تمام شرایط کاملا منطقی به‌نظر می‌رسد. بنابراین می‌توان در نهایت می‌توان گفت که نور را هم می‌توان به صورت موجی و هم به صورت ذره‌ای تفسیر کرد.




ارتباط با ما:

تلفن:       02166176196      02166493527   09059626900

نشانی: بلوار کشاورز خیابان 16 آذر انتشارات دانشگاه تهران پلاک 54 طبقه 5 واحد 9

شبکه های اجتماعی پردیس فناوری کیش:
سامانه آموزشی مجازی رهیاران :   www.rahyaranlms.ir
کانال تلگرام:     kishtech@
اینستاگرام:        kishtech.ir