تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
چگونه با تخمدان پلی کیستیک باردار شوم؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: سلامت و زیبایی (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=78)
+--- موضوع: چگونه با تخمدان پلی کیستیک باردار شوم؟ (/showthread.php?tid=49399)



چگونه با تخمدان پلی کیستیک باردار شوم؟ - mahya68 - 01-02-2021

خیلی از افراد نمی دانند که مبتلا به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک هستند. در یکی از مطالعات انجام شده مشخص شد که حدود 70 درصد خانم‌های مبتلا به PCOS به پزشک مراجعه نکرده  و از بیماریشان اطلاعی ندارند.

سندروم تخمدان پلی‌کیستیک بر تخمدان فرد تاثیر می گذارد. تخمدان ها اندام‌هایی از دستگاه تناسلی هستند که هورمون‌های استروژن و پروژسترون تولید می کنند. وظیفه این هورمون ها این است که چرخه قاعدگی زنان را منظم کنند. البته تخمدان ها بغیر از این دو هورمون مقدار کمی هم هورمون مردانه به نام اندروژن ترشح می کنند.

این تخمدان ها تخم‌هایی را آزاد می کنند تا بتواند در صورت تماس با اسپرم مردانه بارور شوند. به این آزادسازی تخم که هر ماه اتفاق می افتد تخمک‌گذاری می گویند.

هورمون محرک فولیکولی (FSH) و هورمون لوتئینی (LH) فرایند تخمک‌گذاری را کنترل می کنند. هورمون محرک فولیکولی تخمدان را تحریک می کند تا بتواند فولیکول (کیسه‌ای که تخمک داخل آن قرار می گیرد)  تولید کند و هورمون لوئیتنی تخمدان را تحریک می کند تا تخمک بالغی آزاد کند.

PCOS نوعی سندروم یا گروهی از علائم است که بر فرایند تخمک‌گذاری و تخمدان‌های فرد اثر می گذارد. سه تا از خصوصیات اصلی این سندروم عبارتند از:

[list]
[*]ظهور کیست در تخمدان ها
[*]سطح بالای هورمون مردانه
[*]دوره‌های قاعدگی نامنظم یا پریود نشدن
[/list]
در سندروم تخمدان پلی‌کیستیک کیسه‌های کوچک و پر از مایعی داخل تخمدان ها رشد می کنند. کلمه «پلی‌کیستیک» به معنای «کیست‌های زیاد» است.

این کیسه ها در واقع فولیکول‌هایی هستند که هر کدام در داخل خود یک تخمک بالغ دارند اما این تخمک هیچگاه به اندازه کافی بالغ نمی شود و نمی تواند فرایند تخمک‌گذاری را آغاز کند.

وقتی تخمک‌گذاری اتفاق نیفتد، سطح هورمون استروژن، پروژسترون، هورمون محرک فولیکولی و هورمون لوتئینی تغییر می کند. سطح استروژن و پروژسترون از حالت عادی کمتر می شود و سطح هورمون آندروژن افزایش می یابد.

این هورمون‌های مردانه اضافه، چرخه قاعدگی را مختل می کنند. بنابراین زنانی که مبتلا به سندورم تخمدان پلی‌کیستیک هستند کمتر از حالت عادی پریود می شوند.

علت بروز سندرم تخمدان پلی کیستیک
دکترها هنوز دقیقا نمی دانند علت این سندورم چیست. به عقیده آن ها هورمون‌های مردانه از تولید هورمون‌های زنانه جلوگیری می کنند و نمی گذارند تخمدان مانند همیشه تخمک‌گذاری کند.

این تولید بیش از حد هورمون آندروژن گاهی دلایل ارثی دارد و گاهی به دلیل تورم یا مقاومت بدن در برابر انسولین اتفاق می افتد.

سندروم تخمدان پلی کیستیک ارثی
[font=Shabnam]مطالعات نشان می دهند PCOS  معمولا به صورت خانوادگی در افراد مشاهده می شود. گاهی اوقات بعضی از ژن ها (نه فقط یک نوع ژن) باعث ایجاد این سندروم می شوند.

مقاومت به انسولین در سندرم تخمدان پلی کیستیک
حدود 70 درصد از خانم‌های مبتلا به PCOS بدنشان نسبت به انسولین مقاوم است، یعنی سلول‌های بدنشان نمی توانند به درستی از انسولین استفاده کنند.
انسولین هورمونی است که توسط غده پانکراس ترشح می شود و به بدن کمک می کند از شکرهای موجود در غذا به عنوان انرژی استفاده کند.
وقتی سلول ها نمی توانند به خوبی از انسولین استفاده کنند، بدن به انسولین بیشتری احتیاج خواهد داشت. درنتیجه غده پانکراس انسولین بیشتری ترشح می کند تا این کمبود را جبران کنند. وجود انسولین اضافه در بدن باعث می شود تخمدان ها هورمون مردانه بیشتری تولید کنند.
یکی از دلایل اصلی مقاومت به اسنولین چاقی است. چاقی و مقاومت به انسولین در کنار یکدیگر می توانند ریسک ابتلا به دیابت نوع دوم را در فرد افزایش دهند.
[/font] [font]
[تصویر:  PCOS-SYMPTOS.jpg][/font]