تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
مخمر - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: باشگاه متخصصین و مشاورین صنعت (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=102)
+--- موضوع: مخمر (/showthread.php?tid=44682)



مخمر - H.PEYMAN - 06-09-2020

مخمر:

اپیزود اول:

مخمر نوعی قارچ است که هرگز قادر نیست خودش مواد غذایی لازم را برای خود فراهم آورد. اگر تعداد بسیاری از این نوع قارچ، کنارهم برویند؛ توده‌ای تشکیل خواهند داد که در آن صورت می‌توان بدون میکروسکوپ نیز آن‌ها را دید. مخمر تقریبا بی‌رنگ است، و «سبزینه» یا کلروفیل ندارد.
مخمر مسبب ور آمدن نان استو این راز را مصریان در هزار سال پیش کشف کردند. مصریان، نخستین مردمی بودند که با استفاده از خمیر مایه نان سبک و ورآمده‌ای می‌پختند.
مخمر ضمن رشد و تولید مثل، دو گونه آنزیم به وجود می‌آورد:
1- انورتاز یعنی آنزیمی که قند نیشکر را به قند میوه (لوولز) و قند انگور (گلوکز) تبدیل می‌کند.
2- زیماز یعنی آنزیمی که قند را در مجاورت اکسیژن به آب و گاز کربونیک و در صورت نبودن اکسیژن، آن را به الکل و گاز کربونیک، تبدیل می‌کند.
پس خمیرمایه بر اثر این دو آنزیم است که نشاسته‌ی نان را به قند و قند را هم به الکل و گاز کربونیک و انرزی، کبدل می‌گرداند. این جریان را «عمل تخمیر» می‌نامند.
گاز کربونیک گازی بسیار سودمند است که انسان از آن در موارد بسیاری استفاده می‌کند. یکی از این موارد هم نانوایی است. پس نان بر اثر گاز کربونیک است که ور می‌آید و یبک و خوشمزه می‌گردد.