تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
مرگ تدریجی مرجان های دریایی خلیج فارس - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گروه کشاورزی،محیط زیست و شیلات (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=170)
+--- موضوع: مرگ تدریجی مرجان های دریایی خلیج فارس (/showthread.php?tid=43915)



مرگ تدریجی مرجان های دریایی خلیج فارس - dorsashokrollah - 14-08-2020

مرجان‌های خلیج‌فارس، مقاوم‌ترین گونه آبسنگ‌های مرجانی در دنیا هستند. مقاومت آنها به گرما و شوری آب در مقایسه با دیگر مرجان‌های جهان بالاتر است و با این حال از یک دهه قبل نشانه‌هایی از سفید شدن مرجان‌ها در سواحل خلیج‌فارس مشاهده شد.
 در سال‌های اخیر این بحران شدت گرفت. سازمان حفاظت محیط‌زیست و برخی پژوهشگران حوزه خلیج‌فارس بارها با اعلام میزان سفیدشد‌گی مرجان‌ها نسبت به بحران ایجاد شده هشدار دادند. افزایش حرارت، ‌افزایش شوری آب و آلودگی‌های نفتی ازجمله عوامل تأثیرگذار بر سفید شدن مرجان‌های خلیج‌فارس است. مرجان‌های این منطقه به‌رغم تحمل بیشتر در مقایسه با دیگر مرجان‌های دنیا، به‌دلیل افزایش دمای کره زمین و دیگر موارد عنوان شده که عامل انسانی در بروز آنها نقش دارد، در حال سفید شدن هستند.
هر چند سفیدشدگی مرجان به‌ویژه در فصل تابستان، روندی طبیعی در زیست مرجان‌هاست، اما اگر در پایان فصل گرما، سفیدشد‌گی برطرف نشود و مرجان به حالت اولیه خود بازنگردد، نشانه مرگ ‌مرجان است و این موضوع نگران‌کننده است. نگرانی از مرگ مرجان‌ها نیز به‌دلیل اهمیت آنها در اکوسیستم دریاهاست.
مرجان‌ها از مهم‌ترین اکوسیستم‌های دریایی هستند که بعد از جنگل‌های بارانی خشکی، ‌پرتولیدترین اکوسیستم محسوب می‌شوند. زیستگاه بسیاری از ماهیان تجاری چه ماهیان زینتی و چه ماهیان خوراکی محسوب می‌شوند و از بین رفتن این اکوسیستم صنعت صید و شیلات را نیز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.
سفیدشدگی مرجان‌ها بعد از پایان فصل گرما و درصورت کاهش شرایط استرس زا، مرتفع می‌شود. نقاط مختلف خلیج‌فارس نیز با شرایط گوناگون مواجه است و به همین دلیل میزان سفیدشدگی مرجان‌ها در آب‌های دریای جنوب متفاوت است.

مطالعه ی بیشتر در:
http://ipcce.ir/%d9%85%d8%b1%da%af-%d8%aa%d8%af%d8%b1%db%8c%d8%ac%db%8c-%d9%85%d8%b1%d8%ac%d8%a7%d9%86-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%ae%d9%84%db%8c%d8%ac-%d9%81%d8%a7%d8%b1%d8%b3/