تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
مصرف کافئین در بارداری ضرر دارد؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: سلامت و زیبایی (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=78)
+--- موضوع: مصرف کافئین در بارداری ضرر دارد؟ (/showthread.php?tid=43618)



مصرف کافئین در بارداری ضرر دارد؟ - 7sanaz - 09-08-2020

ایا کافئین باعث سقط جنین می‌شود ؟
در مورد اینکه ایا کافئین باعث سقط جنین میشود یا نه، به 2 مطالعه‌ای که در سال 2008 انجام شد اشاره می‌کنیم. در یک مطالعه که توسط ژورنال آمریکایی زنان و زایمان منتشر شده‌، مشخص شد زنانی که روزانه 200 میلی گرم یا بیشتر کافئین مصرف می‌کنند‌، دو برابر بیشتر از کسانی که کافئین مصرف نمی‌کنند‌، دچار سقط جنین می‌شوند. در مطالعه دیگری که توسط ژورنال اپیدمیولوژی منتشر شده، مشخص شد در خانمهایی که روزانه بین 200 تا 350 میلی گرم کافئین مصرف می‌کنند، خطر سقط جنین افزایش پیدا نمی‌کند؛ اما مصرف کافئین بیشتر از این مقدار ممکن است خطرناک باشد. 
همچنین مطالعات بیشماری روی حیوانات نشان داده است که کافئین می‌تواند باعث نقایص مادرزادی‌، زایمان زودرس‌، کاهش قدرت باروری و همچنین افزایش خطر تولد نوزادان کم وزن و یکسری عوارض دیگر شود. اما تا کنون هیچ مطالعه قطعی در مورد انسان انجام نشده است. با این حال‌، هنوز هم بهتر است جهت احتیاط، میزان مصرف چای در بارداری و همچنین مصرف سایر منابع کافئین را محدود کنید.
برخی از زنان که به دلایلی قصد دارند به بارداری خود خاتمه دهند، به دلبیل شنیده‌های خود درباره تاثیر کافئین در سقط جنین ، شروع به مصرف قرص کافئین در بارداری می کنند؛ یا از سایر منابع حاوی کافئین، به مقدار فراوان استفاده می‌کنند. در صورتی که بر اساس مطالعات هنوز کاملا اثبات نشده است که دقیقا چه مقدار کافئین باعث سقط جنین می‌شود و آیا در همه افراد این تاثیر را دارد یا نه. مثلا ممکن است با خوردن قرص کافئین در بارداری سقط جنین اتفاق نیفتد، اما صاحب فرزندی با معلولیت های ذهنی و جسمی‌شوید. بنابراین هیچ گاه برای سقط جنین خودسرانه اقدام نکنید و مواد غذایی مضر در بارداری لزوما باعث سقط جنین نشده و ممکن است آسیب جدی به جنین وارد شود.  
مقدار مجاز مصرف کافئین در بارداری چقدر است؟
به دلیل نتیجه گیری متناقض از مطالعاتی که تاکنون بر روی تاثیر کافئین در سقط جنین و سایر عوارض بارداری انجام شده، تا زمانی که مطالعات قطعی تری انجام نشده است، زنان باردار باید میزان مصرف کافئین را به کمتر از 200 میلی گرم در روز محدود کنند. البته برخی از کارشناسان معتقدند که تا 300 میلی گرم کافئین در روز نیز مجاز است، اما برای احتیاط بهتر است که کمتر از این مقدار مصرف کنید. به طور کلی هرچه کافئین کمتری مصرف کنید‌، بهتر است؛ به خصوص خوردن قهوه در روزهای اول بارداری توصیه نمی‌شود.
https://gahvare.net/articles/wZKoB/%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%DA%A9%D8%A7%D9%81%D8%A6%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B6%D8%B1%D8%B1-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF