تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
مصرف پنیر پیتزا در بارداری - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: سلامت و زیبایی (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=78)
+--- موضوع: مصرف پنیر پیتزا در بارداری (/showthread.php?tid=43592)



مصرف پنیر پیتزا در بارداری - 7sanaz - 09-08-2020

شرایط مصرف پنیر پیتزا در دوران بارداری 
پنیر پیتزا در بارداری همانند سایر پنیرها منبع غنی از کلسیم و پروتئین است که می‌تواند در این دوران برای مادر و جنین بسیار مفید باشد. برای مصرف آن به چند نکته توجه کنید:
[list=1]

[*]شیر استفاده شده: نکته‌ی اصلی که باید در مورد مصرف پنیر پیتزا در بارداری به خاطر داشته باشید و چیزی که مصرف انواع پنیر را در این دوران مجاز یا ممنوع می‌کند، شرایطِ شیر اولیه یا همان شیری ست که پنیر از آن تهیه شده است. به طور کلی اگر این شیر پاستوریزه باشد امکان مصرف پنیر وجود دارد و اگر از شیر خام و غیر پاستوریزه تهیه شده باشد، می‌بایست از مصرف آن خودداری کنید. در انگلیس و اروپا، استفاده از شیر خام در تهیه‌ی پنیرهای پیتزا شیوع بیشتری دارد. در قوانین این کشورها، معمولاً استفاده از شیر پاستوریزه هیچ اجباری ندارد. بنابراین در دوران بارداری از مصرف پنیر پیتزای خارجی خودداری کنید.

[*]درصد رطوبت پنیر: نکته‌ی بعدی درصد رطوبت در پنیر است. هر چه پنیر مرطوب‌تر، امکان وجود باکتری‌های بیماری‌زا نیز در آن بیشتر است. پس اگر پنیر از نظر مواد اولیه تایید شد، حالا می بایست رطوبت آن را در نظر بگیرید. از خوردن پنیر نیمه نرم به صورت خام، حتی اگر از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد پرهیز کنید زیرا این پنیرها حاوی رطوبت بالایی هستند و نسبت به پنیرهای سخت اسیدی‌تراند. بنابراین، آنها محیط مناسبی برای رشد Listeria هستند

[*]پختن پنیر: توصیه شده است که در بارداری از مصرف پنیر به صورت خام خودداری کنید و حتماً آن را بپزید. پنیر باید در دمای بالا (74 درجه سانتیگراد و بیشتر) پخته شود. در این دما باکتری‌ها از بین می‌رود و خوردن آن بلامانع می‌شود. با این حال زنان باردار باید مطمئن شوند که پنیر کاملاً پخته و طلایی شده است و تنها به ذوب شدنش اکتفا نکنند.
[/list]نکته‌ی مهم: سه شرطی که در بالا ذکر شد باید به طور همزمان رعایت شوند. در دوران بارداری پنیر پیتزایی مصرف کنید که از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، رطوبتش کم باشد و حتماً به طور کامل پخته شود. 
مصرف انواع پنیر پیتزا در بارداری
در ایران پنیر پیتزا به طور کلی از دو پنیر اصلی تهیه می‌شود: پنیر موزارلا و پنیر پروسس. گاهی از پارمسان نیز برای برخی غذاها نظیر پاستا و پیتزا استفاده می‌شود که چندان مرسوم نیست. 
مصرف پنیر موزارلا در بارداری 
[list]

[*]پنیر موزارلا یک غذای لبنی است و این بدین معناست که منبع سالم و غنی از کلسیم است. کلسیم برای رشد استخوان و دندان کودک لازم است. پنیر موزارلا یک منبع مناسب پروتئین، برای عضلات، سلول‌ها و رشد و نموی کلی کودک است. از موزارلای کم چرب یا نیمه چرب استفاده کنید که به شما کمک می‌کند چربی اشباع شده و کالری خود را در حد متعادل نگه دارید.

[*]پنیر موزارلا به طور معمول پاستوریزه می‌شود و اگر اینگونه نباشد، خطر لیستریوز افزایش می‌یابد. لیستریوز در دوران بارداری عوارضی از جمله سقط جنین، زایمان زودرس و زایمان نوزاد مرده را به همراه دارد. علائم لیستریا شامل سردرد، درد عضلانی، تب، حالت تهوع و استفراغ است. اگر هر یک از این علائم در دوران بارداری ظاهر شد، سریعاً برای معالجه با پزشک خود تماس بگیرید زیرا مداخله زودهنگام با آنتی بیوتیک احتمال مشکلات سلامتی را کاهش می‌دهد.

[*]موزارلای پاستوریزه این خطر را ندارد زیرا در فرایند پاستوریزاسیون باکتری‌های ایجاد کننده‌ی لیستریوز را از بین می برد. روی بسته‌ها را با دقت بخوانید تا مطمئن شوید محصولی که خریداری می‌کنید پاستوریزه و برای خوردن مناسب است. هنگام غذا خوردن در رستوران بپرسید که از چه پنیری استفاده می‌کنند و اگر در مورد امنیت آنها شک دارید از خوردنش خودداری کنید.
[/list]https://gahvare.net/articles/t61i8/%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D9%BE%D9%86%DB%8C%D8%B1-%D9%BE%DB%8C%D8%AA%D8%B2%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C