تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
مصرف گوشت در بارداری - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: سلامت و زیبایی (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=78)
+--- موضوع: مصرف گوشت در بارداری (/showthread.php?tid=43585)



مصرف گوشت در بارداری - 7sanaz - 09-08-2020

خطرات و عوارض مصرف گوشت در بارداری
همانطور که در بالا گفته شد مصرف گوشت در بارداری شرایطی دارد. اول از همه اینکه گوشت باید به طور کامل پخته شده باشد و دوم اینکه باید از تازگی و سلامت آن مطمئن باشید. اما اگر گوشت را تحت این شرایط مصرف نکنید مشکلاتی به همراه خواهد داشت:
[list=1]

[*]لیستریوز: گوشت‌ها به شدت مستعد آلودگی به باکتری‌هایی هستند که ممکن است باعث ایجاد عفونتی به نام لیستریا شوند. این عفونت می‌تواند منجر به مننژیت؛ مشکلات دستگاه گوارش یا حتی عفونت در خون شما شود. یک مطالعه نشان می‌دهد که زن باردار 17 درصد شانس ابتلا به لیستریوزیس را دارد. 

[*]توکسوپلاسموز: گوشت گوسفند یا گوشت آهو؛ وقتی به طور کامل پخته نشده باشند احتمال ابتلا به توکسوپلاسموز را افزایش می‌دهند. باید مطلقاً از خوردن گوشت نیمه خام خودداری کنید زیرا توکسوپلاسمو حتی می‌تواند به جنین نیز متقل شود که بسیار خطرناک است.

[*]دیابت بارداری: خانم های باردار که بیش از حد مطلوب در بارداری گوشت مصرف کرده‌اند به احتمال زیاد دچار دیابت حاملگی می‌شوند. وقتی چنین شرایطی ایجاد شود میزان قند خون افزایش می‌یابد. اگر به این موضوع توجه نکنید به اضافه وزن و دیابت نوع 2 مبتلا می‌شوید.

[*]مسمومیت غذایی: انواع خاصی از ماهی وجود دارد که احتمال ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش می‌دهند. ماهی دودی و ماهی خام (در سوشی) می‌توانند شما را مسموم کنند. در ضمن خوردن ماهی در بارداری تحت شرایط کنترل شده‌ای باید باشد که در مقاله جداگانه به آن پرداخته‌ایم.
[/list]ترفندهای کم کردن عوارض مصرف گوشت در بارداری
با رعایت نکات زیر می‌توانید از مصرف گوشت که از مواد غذایی مناسب در بارداری است، لذت ببرید و در عین حال از مشکلات آن جلوگیری کنید:
[list=1]

[*]تمیز بودن گوشت: اولین روش برای اطمینان از سلامت گوشت تهیه‌ی آن از مراکز معتبر و بهداشتی است. بعد از خرید و قبل و بعد از خرد کردن گوشت، غذاهای دریایی و ماهی باید آنها را بشویید و همچنین آنها را در ظروفی تمیز و بدون آلودگی نگهداری کنید.

[*]ایزوله سازی: گوشت و سایر مواد غذایی باید جدا از هم نگهداری شوند. این مرحله از انتقال هرگونه باکتری به سایر مواد غذایی از جمله میوه و سبزی جلوگیری می‌کند.

[*]منجمد کردن: بای گوشت را به صورت منجمد در فریزر نگه دارید. گوشت تا لحظه‌ی پخت باید منجمد بماند. از دوباره منجمد کردن گوشت خودداری کنید. برای انجماد زدایی از گوشت نکته‌ی مهم این است که تا حد امکان باید از ایجاد خونابه خودداری کنید. به هر نسبت که تغییر درجه‌ی دما بیشتر باشد، خونابه بیشتر خواهد بود. پس وقتی گوشت را از فریزر به محیط اتاق می‌آورید، نسبت به وقتی که گوشت را از فریزر در یخچال می‌گذارید تا کم‌کم یخش آب شود، خونابه‌ی کمتری تولید می‌شود. 

[*]پخت کامل: مهم نیست از چه روشی برای پخت گوشت استفاده می‌کنید، آب پز، کبابی و... حتماً گوشت را به طور کامل بپزید. چطور مطمئن شویم که گوشت به طور کامل پخته شده است؟ برای این کار می‌توانید از یک دماسنج استفاده کنید اگر دمای گوشت تا 145 درجه‌ی فارنهایت باشد، گوشت به اندازه‌ی کافی پخته است. براساس رنگ هم می‌توانید قضاوت کنید. گوشت را به حدی بپزید که هیچ رنگ صورتی در وسط آن وجود نداشته باشد. 

[*]نرم کننده‌های گوشت: از استفاده از مواد نرم‌کننده‌ی گوشت خودداری کنید. زیرا ممکن است آنها مستعد باکتری باشند. 
[/list]
مقدار مجاز مصرف گوشت در بارداری
برای مقدار مصرف گوشت در بارداری توصیه می شود که زنان باردار روزانه حداقل 5 اونس گوشت بدون چربی مصرف کنند. سعی کنید بیشتر از گوشت ماکیان و ماهی و به مقدار کمتری از گوشت قرمز استفاده کنید. زنانی که گیاهخواراند می‌توانند برای تامین پروتئین و آهن مورد نیاز از لبنیات کم چرب، آجیل و حبوبات استفاده کنند.
https://gahvare.net/articles/VOYLh/%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C