تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
ثبت شرکت حقوقی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گروه حقوق (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=147)
+---- انجمن: عمومی (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=149)
+---- موضوع: ثبت شرکت حقوقی (/showthread.php?tid=41191)



ثبت شرکت حقوقی - hoghoghimatlab - 11-05-2020

ثبت شرکت
برای شروع یک تجارت ثبت شرکت به شکل مناسب میتواند اولین و مهمترین اقدام باشد, در ادامه به بررسی انواع ثبت شرکت و تقسیم بندی آن میپردازیم.
تعریف شرکت:
به طور کلی شرکت به معنای این است که حداقل دو نفر یا بیشتر جمع می شوند و مجموعه ایی را با هم تشکیل میدهند و با آن مجموعه فعالیت های اقتصادی انجام میدهند. حال این تشکیل شرکت قواعد ومقرراتی دارد که باید رعایت شود تا شرکت شخصیت حقوقی پیدا کند ودر مقابل همگان اعتبار و رسمیت یابد تا شروع فعالیت شرکت امکانپذیرشود.
در اینجا به کلیت قوانین و مقررات چگونگی ثبت شرکتها میپردازیم.
شرکت ها در ابتدا به شرکت دولتی و غیر دولتی تقسیم میشوند.
شرکت دولتی:
شرکت دولتی واحد سازمان مشخصی است که با اجازه قانون ایجاد میشود و یا به حکم قانون یا دادگاه صالح ملی شده و یا مصادره شده و به عنوان شرکت دولتی شناخته میشود و بیش از پنجاه درصد ان متعلق به دولت است.
شرکت های غیر دولتی:
در قانون تجارت شرکتها به هفت گروه تقسیم میشوند:
1-شرکت سهامی (عام و خاص)
2- شرکت تضامنی
3-شرکت نسبی 
4-شرکت با مسئولیت محدود 
5- شرکت مختلط سهامی
6- شرکت مختلط غیر سهامی
7- شرکت تعاونی

شرکت سهامی:
1- شرکت سهامی عام: موسسین آن قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین میکند.
2- شرکت سهامی خاص: برای ثبت شرکت سهامی خاص حداقل تعداد اعضا سه نفر میباشد که در سمت (رئیس و نائب رئیس و مدیر عامل) ودو نفر بازرس که نباید هم فامیل اعضا هئیت مدیره باشند.
حداقل میزان سرمایه برای تشکیل شرکتهای سهامی یک ملیون ریال است. شرکت سهامی خاص باید 35% از سرمایه اولیه اش را به یک حساب در بانک در شرف تاسیس واریز کند و در پنج سال باید 65% سرمایه را در حساب بریزد وتا زمانی که حساب را کامل نکرده باشد نمیتواند افزایش سرمایه دهند.
درج ثبت شرکت در روزنامه رسمی و روزنامه کثیر الانتشار اجباری است.
شرکت با مسئولیت محدود:
برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود حداقل تعداد اعضا دونفر میباشد. مسئولیت شرکا به این صورت است که هر یک از شرکا فقط تا میزان سرمایه خود مسئول قروض وتعهدات شرکت است. 
حداقل میزان سرمایه درشرکت با مسئولیت محدود یک میلیون ریال است.
در اسم شرکت حتما باید عبارت (با مسئولیت محدود) قید شود و درغیراین صورت شرکت در مقابل اشخاص ثالث تضامنی محسوب میشود.
اسم شرکت نباید متضمن اسم هیچ یک از شرکا باشد والا شریکی که اسم او دراسم شرکت قید شده است در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را خواهد داشت.
اگر تعداد اعضا بیشتر از 12 نفر باشد هیات ناظر انتخاب میشود.
شرکت تضامنی :
تحت اسم مخصوصی برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل میشود.مسئولیت شرکا در قبال دیون شرکت محدود به میزان آورده انها نیست یعنی اگر دارایی شرکت برای تادیه قروض شرکت کافی نباشد هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است.
در اسم شرکت تضامنی باید عبارت (شرکت تضامنی) ولااقل اسم یک نفر از اعضا ذکر شود.
شرکت نسبی:
تحت اسم مخصوص برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر تشکیل میشود.
مسئولیت هر یک از شرکا به نسبت سرمایه ای است که در شرکت گذاشته اند.
در اسم شرکت نسبی عبارت (شرکت نسبی) ولااقل اسم یک نفر از شرکا باید ذکر شود.


شرکت مختلط غیر سهامی:
برای امور تجارتی در تحت اسم مخصوصی بین یک یا چند نفر شریک
ضامن ویک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود تشکیل میشود ، پس 
حداقل تعداد شرکا دونفر میباشد. در اسم شرکت باید عبارت (شرکت 
مختلط غیر سهامی ) ذکر شود.
شرکت مختلط سهامی:
تحت اسم مخصوصی بین یک عده شرکا سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل میشود.
اسم شرکت بایدعبارت (شرکت مختلط سهامی) و لااقل اسم یکی از شرکا ضامن قید شود .

شرکت تعاونی:
شرکتی است که تمام یا حداقل 51 درصد سرمایه بوسیله اعضا تامین میشود وتعداد اعضا نباید از 7 نفر کمتر باشد .
اقسام شرکت تعاونی:
1- تعاونی تولید: تعاونی که در امور مربوط به کشاورزی، دامداری، دامپروری و نظایر این ها فعالیت می نماید.
2- تعاونی توزیع: عبارتند از تعاونی هایی که نیاز مشاغل تولیدی ویا مصرف کنندگان عضو خود را در چهارچوب مصالح عمومی وبه منظور کاهش هزینه ها تامین می نماید.

دلایل ثبت شرکت و مزایای داشتن شرکت :
۱تامین سرمایه بیشتر:
گاهی هدف و مزیت ثبت شرکت آن است که افراد می خواهند با سرمایه بیشتری فعالیت تجاری خود را آغاز کنند. سرمایه هر فرد به تنهایی محدود است و برای انجام کارهای تجاری معمولاً قابل توجه نیست. اما اگر همین سرمایه های محدود در کنار یکدیگر قرار بگیرند ، می توانند سرمایه قابل توجهی را رقم بزنند که بتوان با بکار گیری آن در فعالیتهای اقتصادی متنوع به سود خوبی رسید. این موضوع در شرکتهای سهامی به وضوح دیده می شود.
۲رسمیت بخشیدن به روابط بین شرکاء :
گاهی افرادی که معمولاً از یکدیگر شناخت هم دارند ، تصمیم می گیرند که در خصوص موضوع یا موضوعاتی با هم شراکت کنند. قطعاً ثبت یک شرکت می تواند به مراتب برای ایشان سودمندتر باشد تا اینکه شراکت خود را صرفاً در قالب یک قرارداد عادی آغاز نمایند. قراردادی که بین آنها تنظیم می شود هر چقدر که کامل هم باشد ، در هر صورت یک سند عادی است. اما از آنجا که تمام صورتجلسات تاسیس شرکت و اساسنامه آن در اداره ثبت شرکتها به ثبت می رسد یک سند رسمی محسوب می شود. و روابط بین شرکاء ، مسئولیتها ، تعهدات و حقوق قانونی آنها در قالب اساسنامه و قانون تجارت کاملاً روشن و شفاف است.
۳بدست آوردن اعتبار بیشتر :
برای انجام فعالیتهای اقتصادی ، داشتن اعتبار بالا از اهمیت زیادی برخوردار است . قطعاً بانکها که می توانند تامین کننده سرمایه شما باشند یا طرف های تجاری شما که با شما معاملات تجاری خواهند داشت ، برای یک شرکت اعتبار بسیار بالاتری نسبت به یک فرد قائلند. زیرا در معامله با افراد ، اگر مثلاً فرد فوت نماید ، شاید نتوان به راحتی وراث او را شناسایی کرد و حق و حقوق خود را از طریق آنها بدست آورید ، اما در معامله با عمده ی شرکتها ، با فوت هر یک از شرکاء ، شرکت به عنوان شخصیتی مستقل به کار خود ادامه خواهد داد.
۴تامین اعتبارات بانکی بیشتر از طریق بانکها و موسسات مالی :
جدای از اینکه برخی از اعتبارات بانکی صرفاً به شرکتها تعلق می گیرد و قابل ارائه به اشخاص نیست ، در خصوص سایر اعتبارات بانکی ، قطعاً شرکتها بیشتر و با سقف بالاتری نسبت به افراد ، می توانند از آن اعتبارات بهره مند گردند.
۵توسعه سریعتر کسب و کار:
با تاسیس شرکت ، به دلیل اینکه چند شریک با هدفی مشترک فعالیت اقتصادی خود را شروع می کنند و در این میان با تقسیم مسئولیت ها هر یک نقشی را در پیشبرد اهداف شرکت ایفا می کند ، امکان توسعه فعالیتهای اقتصادی بسیار بیشتر از تجارتی است که صرفاً یک نفر باید آنرا مدیریت کرده و به پیش ببرد. همچنین بر خلاف کار فردی ، به دلیل امکان استفاده از خرد جمعی در شرکتها ، اشتباهات کمتری را مرتکب خواهیم شد.
۶امکان استفاده بیشتر از فرصتهای تجاری :
گاهی استفاده از برخی فرصتهای تجاری که اتفاقاً می توانند سودمند هم باشند ، نیازمند داشتن یک شرکت است. به عنوان مثال ممکن است تصمیم داشته باشید تا نمایندگی یک شرکت بزرگ را برای فروش و یا توزیع محصولات آن شرکت بدست بیاورید ، درحالیکه بر اساس سیاستهای آن شرکت ، امکان دادن مجوز پخش محصولات برای اشخاص وجود ندارد و حتماً باید در قالب یک شرکت این کار را انجام دهید. چنانچه شما فاقد شرکت باشید ، این فرصت تجاری را از دست خواهید داد. یا شرکت در برخی از مناقصه های پیمانکاری دولتی برای افراد مقدور نیست و فقط شرکتها می توانند در آن مناقصات حضور داشته باشند.
۷استفاده از مزایای شخصیت مستقل شرکت :
چنانچه فردی به تنهایی مشغول به فعالیت اقتصادی باشد ، در تمامی ابعاد فعالیت اقتصادی خود ، مستقیماً و به طور شخصی مسئول بوده و تمام بدهی هایی که به افراد یا بانکها دارد به راحتی از اموال شخصی او قابل وصول می باشد. به عبارت دیگر هیچگونه تفکیکی بین اموال کسب و کار و اموال شخصی او وجود ندارد. اما در عمده ی شرکتها ، اموال شرکت ، مستقل از اموال شرکاء یا سهامداران می باشد و اشخاصی که از شرکت طلبکارند نمی توانند طلب خود را از اموال شخصی شرکا و سهامداران وصول کنند.
۸ثبت شرکت به دلیل الزامات قانونی :
گاهی ممکن است بخواهید فعالیت اقتصادی خاصی داشته باشید اما دولت، مجوز انجام آن فعالیت را برای اشخاص حقیقی صادر نمی کند و برای دریافت مجوز الزاماً باید در قالب شرکت اقدام نمایید. به عنوان مثال برای داشتن مجوز صرافی ، بر اساس قوانین بانک مرکزی باید در قالب شرکت تضامنی اقدام نموده و به اشخاص حقیقی مجوز صرافی داده نخواهد شد. یا برای داشتن لیزینگ ، تاسیس بانک و موارد متعدد دیگر نیازمند تاسیس شرکت می باشید.
 
چگونگی ثبت شرکت:
پس از انتخاب نوع شرکت و تشکیل شرکت، ثبت آن به عهده اولین مدیران است.
نحوه ثبت شرکت به این صورت است که با مراجعه به اداره ثبت شرکت ها و در خواست ثبت از سوی مدیران شرکت ظرف شش ماه از تاریخ تسلیم اظهارنامه باید صورت گیرد.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت:
1- اساسنامه ای که به تصویب مجمع عمومی موسس رسیده
2- صورتجلسه مجمع
3- اعلامیه قبولی مدیران و بازرسان
4- کپی کارت ملی وشناسنامه همه سهامداران واعضا و هیات مدیره(برابر اصل شده)
5- گواهی عدم سوء پیشینه برای اعضا هئیت مدیره و بازرسین.
این توضیح مختصری از قوانین و مقررات تشکیل شرکت بود .
برای انتخاب بهترین نوع شرکت باید با مشاوران ثبت شرکتها صحبت کرد و با توجه به پیچیدگی قانون وجلوگیری از بروز مشکلات باید این امور را به ان ها سپرد.
در نظر داشته باشید که ثبت شرکت، با ثبت نام تجاری یا علائم تجاری متفاوت است. ثبت نام شرکت مانع از ان نمیشود که شخص دیگری از نام محصول یا خدماتی که در شرکت ارائه میدهید استفاده نکند.
نام شرکت تنها نام تشکل حقوقی است که ثبت میکنید واگر میخواهید که از نام محصولات یا خدمات خود محافظت کنید میبایست اقدام به ثبت برند نمایید.

ثبت شرکت