تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
آلیاژ خاص آلومینیوم - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: مهندسی مواد و متالورژی (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=188)
+--- موضوع: آلیاژ خاص آلومینیوم (/showthread.php?tid=40820)



آلیاژ خاص آلومینیوم - فاطمه الهامی نیا - 20-04-2020

کیش تک_طرح مشاوره متخصصین صنعت و مدیریت_گروه فنی و مهندسی :


در این بخش میخواهم در مورد آلیاژی خاص از آلومینیوم صحبت کنم که ویژگی های منحصر به فردی دارد.

ابتدا توضیح مختصری در رابطه با آلومینیوم میدهم تا اگر آشنایی با این فلز ندارید، با آن آشنا شوید.

ین عنصر پس از اکسیژن و سیلیکن فراوان‌ترین عنصر و هم‌چنین فراوان‌ترین فلز در پوسته کره زمین است. آلومینیوم خالص به دلیل واکنش‌پذیری بسیار بالای خود بسیار به ندرت یافت می‌شود به همین دلیل به صورت ناخالص در سنگ‌های معدنی مختلفی وجود دارد. بیشتر آلومینیوم دنیا از سنگ بوکسیت به دست می‌آید. با اضافه کردن عناصری مانند مس، روی و سیلیسیم به آلومینیوم می‌توان به خواص مکانیکی بهینه رسید.

آلیاژهای آلومینیوم به دلیل داشتن خواص منحصر به فردی مانند نسبت استحکام به وزن بالا، قابلیت جوشکاری خوب، شکل‌پذیری عالی و مقاومت به خوردگی نسبتاً خوب، به گونه گسترده در انواع سازه‌ها، صنایع هوایی و دریایی، خطوط انتقال برق، وسایل نقلیه و… استفاده می‌شوند.

حال به بررسی آلیاژ مورد نظر می پردازم.

به گـزارش مجلـه آلومینیـوم به نقل از رویترز، دانشمندان دانشگاه علم و صنعت روسیه MISIS، به آلیاژ آلومینیومی جدید استحکام یافته ای دست یافته اند که حاصل تقویت آلومینیوم مذاب با نیکل و لانتانوم است.

آلومینیوم ذوب شده دارای استحکام بالایی بوده و از انعطاف پذیری و سبک وزنی خاصی برخوردار است.
تولید خودرو و هواپیماهای سبک وزن و سریع نیاز به ماده اولیه سبک با خواص ویژه ای دارد و این آلیاژ آلومینیوم جدید، تمامی ویژگی های مورد نظر را داراست.


RE: آلیاژ خاص آلومینیوم - فاطمه الهامی نیا - 21-04-2020

کیش تک_طرح مشاوره متخصصین صنعت و مدیریت_گروه فنی و مهندسی :



در این بخش ادامه مبحث قبل را دنبال میکنم.

آلیاژ کامپوزیتی ذکر شده مستحکم بوده و از وزن کمی برخوردار است لذا برای صنایعی چون هواپیماسازی و خودرو سازی، گزینه مناسبی محسوب می شود.

پروفسور نیکلای بلف رئیس هیات محقق بر روی آلیاژ جدید سالهاست که به دنبال آلیاژی خاص با وزن سبک و استحکام بالا می باشد. این آلیاژ جدید حاوی 15 درصد عناصر تقویت کننده می باشد. البته در گذشته با زینتر کردن ذرات آلومینیومی و استفاده از تکنولوژی نانو، به خواص فوق دست یافته بودند اما این روش از لحاظ صنعتی مقرون به صرفه نبود.
 
با افزایش 5 الی 20 درصدی استحکام، خواص پلاستیسیته چندین برابر کاهش می یابد.

علاوه بر آن اندازه ذرات از 100 نانومتر تا 1 الی  میکرومتر می باشد، اما در روش جدید ذوب کردن آلومینیوم با دستیابی به همان استحکام، ذرات 30 الی 70 نانومتر خواهد بود و ماده حاصل استحکام بی نظیری دارد.

به گفته پروفسور بلف، از این ماده جدید می توان در تولید قطعات پیچیده برای صنایع خودرو، هواپیما سازی و ساخت موشک استفاده کرد.
همچنین از طریق چاپ سه بعدی، تولید قطعات پیچیده برای صنایعی همچون صنایع دفاعی ممکن خواهد بود.