تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
بوستر پمپ آتشنشانی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: بوستر پمپ آتشنشانی (/showthread.php?tid=39872)



بوستر پمپ آتشنشانی - asgari1105 - 27-02-2020

بوستر پمپ آتش نشانی چیست؟

بوستر پمپ آتش نشانی جهت تامین آب و فاشر مورد نیاز تجهیزات اطفا حریق در ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد. این فشار و دبی از توسط مهندسین مشاور براساس مقرارت ملی ساختمان و سازمان آتشنشانی  محاسبه می شود. بوستر پمپ آتشنشانی حداقل باید دارای دو پمپ باشد که هریک به تنهایی توانایی تامین آب مورد نیاز تجهیزات اطفا حریق را داشته باشند.

بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه در ظرفیت های مختلف با برند پمپ های درخواستی مشتریان ازجمله پمپیران،داب،گراندفوس،لوارا،ابارا،پنتاکس و... با رعایت استانداردهای NFPA واستفاده از تجهیزات مکانیکی باکیفیت مانند فاراب،ارتعاشات صنعتی ایران، سیم،کیتز، یورک، رفلکس، زیلمت، آکوا و ... و تجهیزات الکتریکی اصلی مانند اشنایدر،تله مکانیک ،زیمنس،دانفوس، ال اس، کینکو و...

بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه شامل الکتروپمپها، شاسی، کنترل کننده ها، تابلوبرق، کلکتورهای مکش و دهش، شیرآلات و لرزه گیرها و منبع تحت فشار می باشد. بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه با انواع مختلف تجهیزات از جمله شیرهای یکطرفه سوپاپی، دریچه ای، دیسکی و .... انواع شیرهای قطع و وصل کشویی، پروانه ای و ..... انواع تابلو برق های دیواری و انواع چیلر یا سوار بر شاسی دستگاه، ضدآب و .... قابل سفارش و ساخت  می باشند.

 

اصول ساخت بوستر پمپ آتش نشانی

بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه حداقل شامل دو پمپ میباشد که از یکی از پمپ ها به عنوان پمپ اصلی و از دیگری به عنوان پمپ رزرو استفاده نمود. بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه می توانند با پمپ جاکی و یا بدون پمپ جاکی ساخته شوند. در محاسبات بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه تعداد و ظرفیت الکتروپمپها باید به گونه ای محاسبه شود که هر یک از الکتروپمپها به تنهایی جوابگوی نیاز مجموعه باشد. بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه بصورت دور ثابت تولید می شوند چرا که در زمان نیاز باید الکتروپمپها جهت تامین هد و دبی با حداکثر ظرفیت عمل نمایند.
 

پمپ جوکی

در ظرفیت های بالا ، بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه به جهت جلوگیری از عملکرد الکتروپمپهای بزرگتر برای جبران و تامین فشار اعم از مصارف جزئی و نشتی از الکتروپمپهای کوچکتر با ظرفیت دبی 5 تا 10 درصد دبی الکتروپمپ های اصلی وفشار پرتاب آبی برابر با هد الکتروپمپ های اصلی باشد. الکتروپمپ جوکی بطور موازی با الکتروپمپ های اصلی دو بوستر پمپ بصورت موازی نصب می گردد. و از کلکتور مشترک استفاده می کنند.

فشار حد بالای تنظیمی جهت عملکرد الکتروپمپ جوکی برای جلوگیری از عملکرد الکتروپمپ های اصلی حدودا ۱/۳ بار یا ۵ psi بالا تر از فشار استارت الکتروپمپهای اصلی تنظیم می شود و اگر در سیستم آتش نشانی اتفاقی رخ داده باشد که نیاز به عملکرد الکتروپمپ های اصلی باشد فشار سیستم تا حد زیادی افت پیدا می کند الکتروپمپ های اصلی روشن می شوند. در این حالت الکترو پمپ جوکی خاموش خواهد شد. بطور دقیق طبق استاندارد NFPA24 سال 1995 مقدار دبی الکتروپمپ جوکی به ازای هر 100 نقطه اتصال در کل سیستم ۰/۵ گالن در ساعت می باشد. دیفرنشیال پمپ جوکی بوستر پمپ باید بر اساس۰/۶۸ بار تنظیم شود.(10psi)
 

شیر آلات

شیرآلات بکار رفته در بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه  تا سایز ۲ اینچ از نوع برنجی با اتصال دنده ای و از سایز "۲ به بالا در صورت درخواست از نوع چدنی با اتصال فلنچی انتخاب می گردند. نصب شیرآلات تا سایز ۴ اینچ نیز از نوع دنده ای برنجی امکان پذیر است. فشار کاری تمامی اتصالات بکار رفته بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه ۱/۵ برابر حداکثر فشار الکتروپمپ های دستگاه می باشد. شیرهای یکطرفه در بوستر پمپ ها به جهت جلوگیری از حرکت سیال در خلاف مسیر رانش پمپ در نظر گرفته شده است.

هنگامی که الکتروپمپ ها خاموش هستند فشار آب موجود در شبکه لوله کشی و فشار منبع تحت فشار بروی کلکتور خروجی پمپ ها اعمال می گردد که اگر شیرهای یکطرفه وجودنداشته باشد آب مجموعه کاملا به سمت منبع تغذیه هدایت می شود. می توان گفت در سیستم الکتروپمپ های پارالل مانند بوستر پمپ ها هنگامی که تعدادی از پمپها کار نمی کنند برای جلوگیری از برگشت آب از مسیر پمپ های دیگر که خاموش هستند می بایست در خروجی هر پمپ از شیرهای یکطرفه استفاده نمود تا آبی که پمپ شده مجددا به کلکتور مکش باز نگردد. در بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه صافی ها با توجه به سایز می توانند از نوع چدنی با اتصال فلنچی و یا برنجی با اتصال رزوه ای باشد.

می توان صافی را به صورت مجزا در ورودی هر پمپ نصب کرد و یا می توان بصورت مرکزی روی لوله کلکتور اصلی نصب کرد که با توجه به فشار و دبی بالا و به طبع آن سرعت بالای سیال در بوستر پمپ آب نشانی بهتر است که در مسیر اصلی کلکتور نصب شود. در مسیر آب ورودی به کلکتور بوستر پمپ آتش نشانی باید شیر قطع و وصل و سه راه صافی متناسب با ابعاد کلکتور در نظر گرفت.

 

کلکتور

کلکتورهای بکار رفته در بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه از نوع فولادی مانسمان  فشارقوی بدون درز سیاه انتخاب می شود در نهایت با پوشش ضد زنگ و رنگ قرمز پوشش داده می شود. روی کلکتور خروجی هر دستگاه بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه محل نصب متعلقات کنترلی به ازای هر پمپ یکدستگاه پرشر سوییچ ،مانومتر فشار ، محل نصب شیر تست،محل نصب شیر تخلیه ، اتصال منبع تحت فشار در نظر گرفته میشود.

روی کلکتور خروجی بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه یک اتصال به قطرحداقل ۱ اینچ برای نصب لوله آب شهردر نظر گرفته میشود. سایز کلکتور مکش بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه بر اساس ۱۵۰ درصد ظرفیت مورد نیاز محاسبه میشود بطوریکه سرعت آب در آن از ۱۵ فوت بر ثانیه تجاوز نکند.

 

لرزه گیر

لرزه گیرهای بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه به جهت جلوگیری از وارد آمدن لرزش ها و ارتعاشات به شبکه لوله کشی در محل اتصال کلکتور بوستر پمپ به سیستم اطفاء حریق نصب می گردد و برج خنک کننده معمولا از برند ارتعاشات صنعتی ایران از نوع زرد با تحمل فشار 10 بار و دمای 60 درجه و یا نوع آبی با تحمل فشار 16 بار و دمای 60 درجه سانتی گراد استفاده می گردد. این لرزه گیرها از نوع مهاردار با اتصالات فلنچی هستند. درصورت درخواست میتوان لرزه گیر هارا روی هر خط در ورودی و خروجی پمپ ها نصب کرد.

 

مانومتر

مانومتر بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه از برندهای معتبر در انواع خشک یا روغنی با صفحه ۱۰ سانتیمتری بنا به درخواست مشتریان محترم انتخاب می شود. محدوده فشار تنظیمی مانومتر بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه با دیگ بخار و فروش انواع کولر گازی و کولر آبی توجه به فشار کاری پمپ ها انتخاب میگردد لذا در صورت مرتفع بودن سازه و استفاده از زون بندی طبقاتی پس از شیر تنظیم فشار هر زون باید یک مانومتر نصب گردد.

 

پرشر سوییچ

پرشر سوییچ های بوستر پمپ آتش نشانی بامین تهویه و فن سانتریفیوژ طبق فشار کاری بوستر پمپ وتعداد الکترو پمپ ها در محلی روی کلکتور خروجی با استفاده از تمهیدات لازم برای جلوگیری از ورود شوک به پرشر سوییچ نصب میشود.
فشار تنظیمی پرشر سوییچ ها
راه اندازی پمپ های اصلی با فشار ۸۰ درصد سیستم
راه اندازی پمپ رزرو با فشار ۶۰ درصد سیستم
راه اندازی جوکی پمپ با فشار ۹۰ درصد سیستم و فشار استاپ ۱۱۰ درصد سیستم