تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
گروه وکلای فرهنگ تفاهم - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گروه حقوق (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=147)
+---- انجمن: عمومی (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=149)
+---- موضوع: گروه وکلای فرهنگ تفاهم (/showthread.php?tid=39238)



گروه وکلای فرهنگ تفاهم - asgari1105 - 02-02-2020

وکیل پایه یک دادگستری

واژه وکیل،یکی از اسامی خدای مهربان است و از نام خدا استعاره گرفته شده است. وکالت در لغت به معنی نمایندگی و نیابت است و همچنین مترادف باکلماتی مانند وصی،ولی و یا سرپرست می‌باشد.اما وکیل درمعنی حقوقی به کسی گفته می‌شود که به نیابت و نمایندگی از موکل،برای امری اقدام می‌نماید.انتخاب وکیل برای امور غیر حقوقی و غیر ازدعاوی در دادگاهها می‌تواند به صورت مدنی (عادی یا رسمی)باشد و برای وکالت در دادگستری جهت طرح دعاوی حقوقی یا کیفری،لازم است که از وکیل دادگستری استفاده شود.

 

اما ماهیت وکالت چه به صورت رسمی و یا غیر رسمی،عقد جایز است و در هر زمان که موکل اراده نماید می‌تواند وکیل را ازسمت وکالت عزل نماید مگر اینکه به وجه ملزمی شرط برعدم عزل وکیل یا اصطلاحا وکالت بلاعزل اعطا شود. حتما تاکنون به کسانی برخورده اید که در جستجوی وکیل دادگستری جهت مشاوره حقوقی و سپردن پرونده خود به وکیل دادگستری باشند،آیا از ویژگی هایی وکیل دادگستری اطلاعی دارید؟
آیا تا کنون جهت مشاوره حقوقی قبل از آنجام معامله به وکیل دادگستری و یا مشاور حقوقی مراجعه نموده اید؟دعوی کیفری و دعوای حقوقی،چه تفاوت هایی باهم دارند؟ وکیل متخصص در امور کیفری کیست؟ویژگی وکیل متخصص در امور کیفری چیست؟ آیا از خود پرسیده اید که هر وکیلی،امکان ورود و دخالت به هر پرونده ای را دارد یا خیر؟
وکیل دادگستری
نقش وکیل پایه یک دادگستری در مراجع قضایی
دو مرحله کلی در تمامی دعاوی حقوقی و قضایی، دفاع و قضاوت می باشد. طرفین دعوا حق دارند به هر شکل از ادعای خود دفاع نمایند و دادرس و قاضی وظیفه احراز حقانیت ادعا و قضاوت در مورد حکم نهایی را دارند.
در این بین، وکیل پایه یک دادگستری به واسطه دانش و تجربه خود، تخصص کافی را در دفاع از حقوق موکل خود، چه در نقش متهم یا خوانده و چه در نقش شاکی یا خواهان دارد.
به عبارت دیگر، قاضی وظیفه اجرای احکام عادلانه را بر عهده دارد اما هدف وکیل، اثبات دعوا یا رد آن به نفع موکل خود است و در این بین از هیچ تلاشی برای یافتن مدارک و مستندات و ادله کافی برای هدف خود دست بر نمی دارد.
نکات قابل توجه در انتخاب وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری
 

یک وکیل همانند یک پزشک یا یک مشاور، باید قابل اطمینان برای موکل خود باشد. از آنجاییکه وکیل باید به تمامی جنبه های مشکلات موکل خود تسلط کامل داشته باشد تا بتواند به نحو احسن برای پیروزی وی در دعوا، تلاش نماید، جلب اعتماد حرف اول را در حوزه وکالت می زند. این اعتماد از صداقت وکیل و امانت داری وی در حفظ اسرار و مدارک و همچنین مسئولیت پذیری وی نشأت می گیرد.

 

علاوه بر قابلیت اعتماد، انتخاب یک وکیل پایه یک دادگستری مجرب باید بر اساس دانش و تجربه وی نیز صورت گیرد. از آنجایی که بسیاری از قوانین و آیین نامه ها به صورت مرتب اصلاح می شوند، یک وکیل مجرب باید بر دانش به روز حوزه تخصصی خود تسلط داشته باشد تا بتواند بهترین و کوتاهترین مسیر را جهت موفقیت موکل خود طی نماید.

 

علاوه بر این، هر بار مراجعه به راهروهای دادگستری، دروازه ای جدید از دنیای تجارب را به روی وی باز می کند. زیرا به تعداد انسان ها و پرونده های قضایی، دعاوی حقوقی و کیفری مختلف وجود دارد که هر کدام راه حل مخصوص به خود را داشته اند. بنابراین وکلای باتجربه، با صرف کمترین زمان می توانند راه حل مناسب موکل خود را یافته و به وی در حل دعوا کمک نمایند.

 

هزینه گرفتن وکیل پایه یک یا حق الوکاله
طبق آیین نامه های مربوطه، هزینه وکالت به صورت توافقی بین وکیل کیفری و موکل تعیین می شود. اما آنچه در میزان حق الوکاله تأثیر گذار است، تخصص و تجربه وکیل است. هرچند حق الوکاله شامل هزینه های دادرسی، کارشناسی، ثبت درخواست و … نمی شود و موکل باید این هزینه ها را جداگانه پرداخت نماید.
تحصیلات وکیل پایه یک دادگستری
به طور کلی افرادی که برای طلاق توافقی و سایر موارد در مقطع کارشناسی در یکی از رشته های حقوق یا الهیات و معارف اسلامی فارغ التحصیل شوند میتواند بعد از قبول شدن در دوره آزمون وکالت که سالانه یکبار انجام میشود و 2 سال به عنوان کار آموز زیر نظر یک وکیل سرپرست فعالیت کنند، و بعد از این مدت میتواند با داشتن مجوز تمام و کمال اقدام به گذاشتن دفتر کاری نمایید.
لازم به ذکر است فارغ التحصیلان دوره کارشناسی بعد از قبولی در آزمون وکالت نیز میتوانند دفتر کاری خود را راه بندازند اما با داشتن محدویتهای پرونده ای، مانند عدم ارائه پرونده های کیفری و جنایی از سوی دادگستری میباشد.
 

مهارت های لازم وکیل پایه یک دادگستری
 

در هر حرفه و پیشه ای توانهایهای نهفته در آن باعث بالا بودن کیفیت کاری فرد میشود. به طور مثال یک پزشک قلب باید توانیهای در زمینه تشخیص انواع دردها و ایننکه علت هر درد مربوط به قلب را تشخیص دهد. این مسئله برای یک وکیل پایه یک دادگستری نیز مطرح است. در این حوزه توانیهای وکیل باید چنین باشد:
داشتن فن بیان و سخنوری و تسلط کافی به زبان و ادبیات فارسی باشد تا به واسطه آن بتواند مطالب را به صورت سلیس و روان به دادگاه منتقل کند، تا بتواند رای مثبتی برای موکل خود بدست بیاورد.

داشتن جسارت یکی از مهم ترین توانیها به حساب می‌آید چرا که یک وکیل جسارت میتواند مطالبی را جمع آوری و عنوان کند که قاضی و دادگاه را متقاعد و به نفع موکل خود قرار دهد.

همچنین داشتن قدرت استدلال و خلاقیت ذهنی میتواند از دیگر توانیهای وکیل پایه یک باشد

دعوی کیفری و دعوی حقوقی

برای موفقیت درهر پرونده ای ،ابتدا باید بدانیم که پرونده کیفری باید تشکیل داده شود و یاحسب موضوع،پرونده در دادگاه حقوقی طرح شود.به صورت اختصار لازم است این موضوعات ازهم تفکیک شوند،چرا که درنتیجه پرونده وصرفه جویی در وقت وهزینه موثر است.

 

هررفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای ان مجازات تعیین شده باشد،جرم است ،مانند(کلاهبرداری، جرایم پزشکی ،خیانت در امانت، سرقت ،قتل ، ضرب و جرح ، و…) پرونده‌هایی که براین اساس تشکیل می‌شود،پرونده کیفری و نیازمند وکیل کیفری است. اما موضوعات دیگری که در دادگاه حقوقی مطرح می‌شود، مانند( طلاق توافقی، لاق غیابی، خلع ید، ، الزام به تنظیم سند رسمی، وکبل مهریه ، مطالبه وجه سفته یاچک و…) پرونده حقوقی است و باید درفرم مخصوص دادخواست باشد،پرونده حقوقی ،نیازمند وکیل حقوقی می‌باشد.

جهت مشاوره در خصوص وکیل با موسسه فرهنگ تفاهم تماس حاصل فرمایید