تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
آموزش دریافت رمز دوم یک بار مصرف - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: فناوری اطلاعات و ارتباطات (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=6)
+--- موضوع: آموزش دریافت رمز دوم یک بار مصرف (/showthread.php?tid=36813)



آموزش دریافت رمز دوم یک بار مصرف - Rezaashrafi - 19-12-2019

آموزش نحوه دریافت رمز دوم یکبار مصرف 

استفاده اجباری از رمز دوم یکبار مصرف (رمز پویا) به ایستگاه نهایی خود نزدیک می‌شود و بعد از وقفه‌های متمادی قرار است که از یکم دی ماه، این طرح به مرحله آخر خود برسد و تا به این لحظه مهلت تمدیدی برای آن در نظر گرفته نشده است. با این حساب به نظر می‌رسد که تمامی دارندگان حساب بانکی باید هرچه زودتر نسبت به فعالسازی رمز یکبار مصرف بانکی خود اقدام نمایند وگرنه از انجام پرداخت‌های اینترنتی در هر درگاه بانکی عاجز خواهند ماند. در واقع زین پس باید برای هر گونه پرداخت آنلاین، رمز دوم یکبار مصرف (رمز پویا) خود را وارد نمایید؛ رمزی که بین ۳۰ تا ۱۲۰ ثانیه (بسته به بانک شما) اعتبار دارد و درجا برایتان ارسال خواهد شد.
ناگفته نماند اخیرا اعلام شده، خارج از این اپلیکیشن‌ها، یک دکمه در درگاه‌های پرداختی اینترنتی توسط بانک مرکزی تعبیه می‌شود که با فشردن آن، رمز دوم یکبار مصرف (رمز پویا) به سیم‌کارتی که آن را در شعبه بانک ثبت کرده‌اید فرستاده خواهد شد؛ عملکردی که می‌تواند هم کار را برای دارندگان هوشمند ساده‌تر سازد و هم معضل نبود اپلیکیشن یا کد USSD را برای دارندگان گوشی‌های ساده را حل و فصل نماید.
در این مطلب سعی کردیم تا نحوه دریافت رمز دوم یکبار مصرف (رمز پویا) را از تمامی بانک‌ها مرور کنیم و همچنین نیم نگاهی به نحوه دریافت رمز یکبار مصرفی بانکی برای گوشی‌های ساده نیز داشته باشیم چرا که بیشتر بانک‌ها خدمات پیامکی این رمز را نیز فعال کرده‌اند. پیش از مرور نحوه رمز دوم یکبار مصرف (رمز پویا) لازم است به یازده نکته طلایی درباره دریافت رمز دوم یکبار مصرف (رمز پویا) توجه فرمایید تا در انجام این پروسه به مشکل نخورید:
۱- یادتان باشد که سیم‌کارت فعال شما که در دستتان است باید همان سیم‌کارتی باشد که در موقع ایجاد حساب به بانک ارائه کردید. ممکن است حتی با وجود دریافت پیامک‌های واریز و برداشت بانکی، این موضوع در بانک مربوطه مشکلی داشته باشد که باید با مراجعه حضوری آن را برطرف نمایید. همچنین یادتان باشد که در برخی بانک‌ها این مشکل وجود دارد که سیم‌کارت شما باید به نام خودتان باشد نه فردی دیگر. لذا اگر سیم‌کارت به نام خودتان نیست، بهتر است هرچه زودتر آن را به نام خود کنید.
۲- تقریبا اکثر بانک‌ها یک اپلیکیشن مجزا برای دریافت رمز یکبار مصرف بانکی دارند (به جز برخی موارد که کارشان با یک اپلیکیشن، به عنوان مثال اپلیکیشن ریما، انجام می‌شود) و برخی گوشی‌های هوشمند مدل قدیمی از مشکل کمبود حافظه رنج می‌برند. باید بدانید اپلیکیشن‌های رمز یکبار مصرف حجم چندان زیادی ندارند ولی در هر حال باید مقداری از فضای رم گوشی شما برای نصب آنها خالی باشد.
۳-بیشتر اپلیکیشن‌های یکبار مصرف بانکی برای ارائه خدمات نیازی به اتصال اینترنت ندارند اما در هر حال پیشنهاد ما اینست که حتی اگر گوشی هوشمند دارید، سیستم پیامکی دریافت رمز یکبار مصرف بانکی را نیز فعال نمایید؛ در هر حال کار از محکم کاری عیب نمی‌کند.
۴-اکثر شهروندان حداقل در دو بانک حساب بانکی دارند، سعی کنید برای راحتی کار خودتان، خرج‌تان را طوری مدیریت کنید که پرداخت‌های آنلاین‌تان با یک کارت بانکی انجام شود تا مجبور به نصب چندین اپلیکیشن مجزا نباشد و کارتان با یک بانک راه بیفتد.
۵-یادتان باشد برخی شعبات بانکی در این روزها تا ساعت ۵ بعداز ظهر نیز دایر هستند تا رمز یکبار مصرف بانکی را برای شهروندان فعال سازند.
۶-تمامی مراحل دریافت رمز یکبار مصرف بانکی را خودتان انجام دهید تا اساسا فلسفه این سیاست بانک مرکزی زیر سوال نرود. حتی اگر گمان می‌کنید چندان شخص واردی در امور اینترنتی نیستید،‌ اینبار خودتان آستین بالا بزنید و دست به کار شوید؛ فرایند رمز دوم یکبار مصرف به نظر پیچیده می‌آید ولی واقعیت اینست که چندان پیچیده نیست.
۷- انتقادات زیادی به نحوه اجرایی و اطلاع رسانی و دیگر موارد این سیستم جدید شده که جای آنها در این مقاله نیست؛ اما در هر حال باید بدانید که به احتمال زیاد علی رغم این انتقادات، بانک مرکزی این بار پا پس نمی‌کشد و سیستم رمز یکبار مصرف بانکی را اجرایی می‌کند. پس به خیال تمدید شدن و... از آن غافل نشوید؛ به خصوص اینکه امروزه حتی اکثر قبوض نیز قرار است به صورت اینترنتی پرداخت شود.
۸-رمز یکبار مصرف اول مربوط به رمزی می‌شود که برای پرداخت‌های غیر آنلاین خود (کارت کشیدن و دریافت پول از عابربانک) انجام می‌دهید. در برخی بانک‌ها این رمز نیز به سیستم یکبار مصرف بودن مجهز شده و می‌توانید در صورت دلخواه آن را نیز فعال نمایید تا موقع گم کردن یا به سرقت رفتن کارت فیزیکی خودتان نیز، از امنیت دوچندانی بهره‌مند باشید. لازم به ذکر است که رمز یکبار مصرف اول فعلا اجباری نیست و می‌توانید از همان رمز ثابت (ایستا) قبلی استفاده نمایید.
۹-برخی بانک‌ها هیچ اقدامی برای افرادی که گوشی هوشمند ندارند انجام نداده‌اند و مشخص نیست برنامه‌شان برای این حجم از مشتریانشان چیست؛ اگر در این بانک‌ها حساب دارید و گوشی هوشمند ندارید؛ بهتر است به فکر تعویض بانک خود باشید.
۱۰- حتما برای استفاده از اپلیکیشن‌های رمز یک بار مصرف، ساعت و تاریخ گوشی خود را در حالت اتوماتیک قرار دهید و آن را به صورت دستی تغییر نداده باشید وگرنه ممکن است که اپلیکیشن‌ها با اختلال مواجه شوند.
۱۱- در فهرست زیر نام بانک‌ها بر اساس ترتیب حروف الفبا آورده شده است. یادتان باشد اکثر بانک‌ها به صورت غیر حضوری نیز خدمات ارائه رمز یکبار مصرف را ارائه می‌نمایند و تعداد معدودی از بانک‌ها نیاز به مراجعه فیزیکی شما به شعبات دارند. در فهرست زیر در مواردی که بانک به صورت غیر حضوری هم خدمات ارائه می‌دهد، به طور مجزا و تفصیلی شرح چگونگی دریافت رمز یکبار مصرف بانکی آمده است. البته یادتان باشد در برخی موارد برای انجام روش غیرحضوری حتما باید نت‌بانک‌تان فعال باشد