تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
معرفی استارتاپ‌های برتر صنعت پیش‌بینی آب‌وهوا - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: فناوری اطلاعات و ارتباطات (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=6)
+--- موضوع: معرفی استارتاپ‌های برتر صنعت پیش‌بینی آب‌وهوا (/showthread.php?tid=29651)



معرفی استارتاپ‌های برتر صنعت پیش‌بینی آب‌وهوا - motlagh - 01-04-2019

معرفی استارتاپ‌های برتر صنعت پیش‌بینی آب‌وهوا

[تصویر:  b7170dce-e3d4-43ff-9f98-4991a2d1cee9.jpg]
 
استارتاپ‌های فعال در زمینه‌ی پیش‌بینی وضعیت آب‌وهوا با استفاده از ایستگاه‌های هواشناسی و ماهواره‌های خود، تحلیل دقیقی از وضعیت جوی یک منطقه ارائه می‌دهند.

صحبت کردن در مورد آب‌وهوا یکی از موضوعات ثابت تمام مکالمات است. همه‌ی ما دوست داریم در مورد مسائلی مانند میزان بارش باران و برف با دوستان و همکارانمان حرف بزنیم و از پیش‌بینی وضعیت آن در آینده مطلع شویم. آب‌وهوا بیشتر از آن چیزی که فکرش را می‌کنیم روی زندگی ما تأثیر می‌گذارد و وضعیت آن به‌دلیل آلودگی هوا و گرم شدن کره‌ی زمین در تمام دنیا به یک نگرانی جدی تبدیل شده است.
بارش بی‌سابقه‌ی برف، جاری شدن سیل و طوفان‌های شدید بیش از هر زمانی در حال وقوع هستند و جان و مال انسان‌ها را تهدید می‌کنند، به همین دلیل پیش‌بینی وضعیت آب‌وهوا اهمیت زیادی پیدا کرده و استارتاپ‌های زیادی نیز در این زمینه فعالیت می‌کنند. این استارتاپ‌ها با استفاده از داده‌های دقیقی که هر ثانیه از وضعیت جوی و سطح زمین به دست می‌آورند مانند میزان رطوبت، فشار و دما می‌توانند پیش‌بینی دقیقی برای آب‌وهوای هر منطقه ارائه داده و اطلاعات خود را در اختیار صنایع مختلفی از جمله کشاورزی، خطوط هواپیمایی، حمل‌ونقل، بیمه و… قرار دهند تا میزان تلفات را به حداقل کاهش دهند.
داده‌ها پایه و اساس تمام استارتاپ‌هایی هستند که در زمینه‌ی پیش‌بینی وضعیت آب‌وهوا فعالیت می‌کنند. آن‌ها با احداث ایستگاه‌های هواشناسی در سطح زمین و ماهواره‌هایی که به مدار کم ارتفاع زمین ارسال می‌کنند داده‌های مورد نظر خود را تهیه کرده و سپس با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین آن‌ها را پردازش کرده و وضعیت آب‌وهوای یک منطقه را به‌طور دقیق پیش‌بینی می‌کنند. در ادامه‌ی این مقاله‌ی پردیس فناوری کیش به معرفی تعدادی از این استارتاپ‌ها و روند کاری آن‌ها می‌پردازیم.

۱- استارتاپ ClimaCell
[تصویر:  ac032c04-ecc6-42ec-bd08-78532cf6efdd.jpg]

استارتاپ ClimaCell در سال ۲۰۱۵ توسط سه فارغ‌التحصیل دانشگاه ام‌آی‌تی در بوستون آمریکا بنیان‌گذاری شد. این استارتاپ از شبکه‌های ارتباطی بی‌سیم برای پیش‌بینی پیشرفته و لحظه‌ای آب‌وهوا در صنایع مهمی مانند مدیریت شهر، ورزش و حمل‌ونقل استفاده می‌کند.
پیش‌بینی‌های قدیمی و سنتی آب‌وهوا براساس داده‌های عمومی دولتی انجام می‌گرفت اما ClimaCell داده‌های زمان واقعی خود را با استفاده از تکنیک‌های جدید و پیش‌گام زیرساخت ارتباطات بی‌سیم و اینترنت اشیا جمع‌آوری می‌کند. آن‌ها اطلاعات آب‌وهوا را از شبکه‌های تلفن همراه جمع‌آوری می‌کنند و با داده‌های سنتی و قدیمی که از سنسورهایی مانند ایستگاه‌های آب‌وهوایی، رادارها و ماهواره جمع‌آوری شده ترکیب می‌کنند. داده‌هایی که آن‌ها با تکنولوژی جدید خود تولید می‌کنند، نسبت به داده‌های جمع‌آوری شده توسط ماهواره‌ها وضوح بالاتری دارد. سپس داده‌های جمع‌آوری شده توسط سنسورها از جمله داده‌های مربوط‌به دما، سرعت باد و میزان بارش در نرم‌افزار اختصاصی این شرکت پردازش می‌شود.
نرم‌افزار اختصاصی این استارتاپ Nowcasting نام دارد که توسط جی‌پی‌یو انویدیا ساخته شده و می‌تواند نقشه‌های باکیفیت آب‌وهوایی بسازد. ClimaCell پلتفرم نرم‌افزاری خود را به صنایع مختلفی از جمله خطوط هواپیمایی، خدمات تحویل، شرکت‌های ساخت‌وساز و بیمه می‌فروشد.
شرکت‌های بیمه بعد از وقوع بلایای طبیعی خسارت بالایی به بیمه‌شدگان پرداخت می‌کنند. به‌عنوان مثال شرکت بیمه‌ی State Farm در جریان طوفان سال ۲۰۱۴ حدود دو میلیارد دلار خسارت پرداخت کرد؛ بنابراین شرکت‌های بیمه با استفاده از تکنولوژی ClimaCell اعتبار مربوط‌به ادعاهای بیمه‌شدگان در مورد بلایای طبیعی و تغییرات آب‌وهوایی از جمله شدت بارش در هر خیابان را می‌توانند با دقت بالا بررسی کنند تا بیمه‌شدگان نتوانند از شرکت‌های بیمه سوءاستفاده کنند.
استارتاپ ClimaCell اولین شرکتی است که منبع جدیدی از داده‌های آب‌وهوایی را به بازار عرضه کرد، طبق اعلام کرانچ‌بیس این استارتاپ تا به حال ۶۸ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. نرم‌افزار این شرکت اطلاعات ارزشمندی از پیش‌بینی آب‌وهوا را برای خطوط هواپیمایی، سایت‌های ساخت‌وساز، بیمه، ورزش و رویدادهای فضای باز تأمین می‌کند. شرکت‌های بزرگی مانند خطوط هواپیمایی JetBlue، Delta و New England Patriots از مشتری‌های استارتاپ ClimaCell هستند.

۲- استارتاپ Understory
[تصویر:  96c4655b-5e1d-48fd-b600-a2c59c37b9db.jpg]
Understory استارتاپ دیگری است که در زمینه‌ی پیش‌بینی آب‌وهوا فعالیت کرده و داده‌های خود را با استفاده از شبکه‌ی سخت‌افزاری حساس به آب‌وهوا و از سطح زمین جمع‌آوری می‌کند. این استارتاپ در سال ۲۰۱۲ و در ویسکانسین آمریکا بنیان‌گذاری شد. این استارتاپ به‌جای استفاده از نرم‌افزار، پیش‌بینی‌های آب‌وهوایی را براساس تکنولوژی سخت‌افزاری خود انجام می‌دهد.
Understory ایستگاه‌های هواشناسی به نام RTis دارد که مخفف عبارت «ابزارهای زمان واقعی» بوده و به‌جای استفاده از داده‌های جوی، شدت باد، باران، دما، فشار و رطوبت را از سطح زمین و در هر ثانیه در هر روز اندازه‌گیری می‌کند. هر ایستگاه هواشناسی حدود ۰.۳ متر پهنا و حدود ۰.۶ متر طول دارد و ازطریق اتصالات سلولی به شبکه متصل می‌شود. این پلتفرم همچنین اطلاعات دیگری مانند میزان سردی باد، شاخص گرما، نرخ تبخیر و سایر متغیرهای آب‌وهوایی را نیز جمع‌آوری می‌کند. ایستگاه‌ها اطلاعات را با نرخی معادل ۵۰ هزار بار در ثانیه اندازه‌گیری می‌کنند و هسته‌ی هوش مصنوعی مبتنی بر ابر هر ایستگاه هواشناسی، داده‌های جمع‌آوری شده را با هم ترکیب می‌کند تا مفهوم خوب و باکیفیتی از پیش‌بینی آب‌وهوا ارائه دهد.
استارتاپ Understory خدمات ویژه‌ای از جمله نظارت بر باد، تگرگ و بارش باران با وضوح بالا را به شرکت‌های بیمه ارائه می‌دهد. این استارتاپ همچنین خدمات خود را به شرکت‌های فعال در صنعت کشاورزی ارائه داده و ادعا می‌کند که شبکه‌ی آب‌وهوایی آن قادر است وضعیت آب‌وهوا را به‌صورت شخصی و برای هر مزرعه پیش‌بینی کند. طبق اعلام کرانچ‌بیس این استارتاپ تا به حال ۱۷ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است.

۳- استارتاپ Earth Networks
[تصویر:  78ca7e8b-82e7-48ae-9d50-a02f0142d36b.jpg]
استارتاپ Earth Networks در سال ۱۹۹۳ در مریلند آمریکا بنیان‌گذاری شد و تا به حال حدود ۴۴ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. این استارتاپ ۱۲ هزار ایستگاه هواشناسی در شبکه‌ی رعدوبرق خود در بیش از ۹۰ کشور و ۱۸۰۰ حسگر در ۵۰ کشور دارد تا وقوع طوفان، گردباد و بارش تگرگ را پیش‌بینی کند.
این استارتاپ مشاهدات خود را از سراسر دنیا جمع‌آوری می‌کند و بعد از تحلیل آن‌ها درک بهتری از شرایط جوی را ارائه می‌دهد. پیش‌بینی شرایط جوی، LCD نمایش آب‌وهوا، خدمات داده‌ای سیستم اطلاعات جغرافیایی، شبکه‌ی رعدوبرق، ایستگاه‌های هواشناسی و هشدار طوفان‌های خطرناک بخشی از محصولات این استارتاپ هستند.
صنایع گوناگون مانند کشاورزی، حمل‌ونقل و همچنین ادارات دولتی مختلفی از جمله فرودگاه بین‌المللی اورلاندو برای پیش‌بینی وضعیت آب‌وهوا از خدمات این استارتاپ استفاده می‌کنند. بسیاری از مشتری‌های این استارتاپ مانند تیم ملی بسکتبال واشنگتن از خدمات پیش‌بینی آب‌وهوای این شرکت استفاده می‌کنند و اگر طوفانی در راه باشد بازی‌های خود را لغو می‌کنند.
۴- استارتاپ ArabiaWeather
[تصویر:  99a57f9a-c5b8-4661-8849-17fd9f2c1a90.jpg]
ArabiaWeather یک استارتاپ عربی است که در سال ۲۰۰۶ توسط محمد الشاکر در امان پایتخت اردن بنیان‌گذاری شد و شرکت آن در دوبی و امارات نیز شعبه دارد. در این استارتاپ بیش از ۳۰ هواشناس، محقق، طراح و توسعه‌دهنده از اردن، امارات، کویت، سوریه و… مشغول به کار هستند و خدماتی را ازطریق اپلیکیشن موبایل و وب‌سایت خود ارائه می‌دهند.ArabiaWeather
استارتاپ ArabiaWeather اطلاعات هواشناسی خود را از ایستگاه‌های محلی دریافت می‌کند و ارتباط مستقیمی با ماهواره‌ی هوایی جهان عرب دارد. اطلاعات دریافت شده سپس توسط اعضای تیم و الگوریتم‌های آن‌ها مدل‌سازی شده و وضعیت آب‌وهوای منطقه را پیش‌بینی می‌کند و خدمات خود را به سازمان‌ها و شرکت‌های رسانه‌ای، کشاورزی، حمل‌ونقل، ساخت‌وساز، انرژی و… ارائه می‌دهد. این استارتاپ به منبع هواشناسی اصلی تعداد زیادی از ایستگاه‌های تلویزیونی، رادیویی، روزنامه‌ها و سایت‌های آنلاین تبدیل شده است.  
طبق اعلام کرانچ‌بیس این استارتاپ تا به حال هفت میلیون دلار سرمایه جذب کرده و وب‌سایت آن یکی از ۱۰۰ وب‌سایت برتر در عربستان صعودی و اردن است. اپلیکیشن این استارتاپ هم برای گوشی‌های اندرویدی و هم گوشی‌های iOS ارائه شده است.
مدل کسب‌وکار استارتاپ ArabiaWeather با دو مدل تجارت با تجارت (B2B) و تجارت با مشتری (B2C) ارائه می‌شود. در مدل B2B خدمات و گزارش‌های جمع‌آوری شده به صنایع هوایی، رسانه، فرودگاه‌ها، کشاورزی و شرکت‌های نفت و گاز در عربستان صعودی ارائه می‌شود. در مدل B2C، اطلاعات تحلیل شده ازطریق وب‌سایت و اپلیکیشن موبایل به کاربران ارائه شده و منبع درآمد آن تبلیغات است.
ArabiaWeather خدمات آب‌وهوایی بیش از پنج هزار منطقه و ۱۲ صنعت کسب‌وکار را با استفاده از جمع‌آوری داده، تحلیل آن‌ها توسط الگوریتم‌های خاص در ابر کامپیوترها و تولید اطلاعات به روز در منطقه‌ی منا پوشش می‌دهد. این استارتاپ علاوه‌بر پیش‌بینی هوا، اخبار علمی و همچنین اخبار مرتبط با طبیعت را نیز ارائه می‌دهد.

۵- استارتاپ .Spire Global Inc
[تصویر:  24a930d0-8e2d-4682-b38e-ede828c61a7d.jpg]
استارتاپ Spire Global یکی دیگر از استارتاپ‌های فعال در زمینه‌ی پیش‌بینی آب‌وهوا است. این استارتاپ از ماهواره‌های کوچک یا نانوستلایت و الگوریتم‌های مخصوص برای ساخت الگوهای هوایی، دریایی و آب‌وهوایی استفاده می‌کند. تحلیل داده‌های این استارتاپ به‌طور کامل توسط ماهواره‌های کوچک و ایستگاه‌های زمینی که در سراسر جهان نصب شده پشتیبانی می‌شود. این داده‌های زمان واقعی ۱۰۰ بار در هر روز و در هفت روز هفته تولید شده و باعث می‌شوند تحلیل‌ها دقیق و به روز باشند.
استارتاپ Spire در سال ۲۰۱۲ در سان‌فرانسیسکوی آمریکا بنیان‌گذاری شد. ماهواره‌های Spire طبق استاندارد CubeSat ساخته شده و شرکت برای کاهش هزینه‌ی ساخت آن‌ها از قطعات الکترونیکی بازیافت شده استفاده می‌کند. ماهواره‌ها در مدارهای کم ارتفاع زمین یا لئو قرار می‌گیرند و هر دو سال یک بار تعویض می‌شوند. Spire تمام ماهواره‌ها دارای چند حسگر هستند و در همین شرکت طراحی، تولید و آزمایش می‌شوند.
داده‌هایی که از ماهواره‌ها به دست می‌آید برای خدمات مختلف از جمله سیستم شناسایی و ردیابی خودکار کشتی‌ها، اندازه‌گیری دما، فشار و میزان بارش و همچنین شناسایی ماهیگیری‌های غیرقانونی، جست‌وجو و نجات و شناسایی دزدان دریایی استفاده می‌شود. طبق اعلام کرانچ‌بیس استارتاپ Spire بیش از ۱۴۰ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است.

۶- استارتاپ Skymet Weather Services
[تصویر:  74ed0bb5-08d9-4773-ac46-d4bc9926e025.jpg]
Skymet Weather Services یک استارتاپ هندی در زمینه‌ی پیش‌بینی وضعیت آب‌وهوا است که در سال ۲۰۰۳ در شهر نویدا هند بنیان‌گذاری شد. این استارتاپ خدمات خود را به شرکت‌های بزرگ رسانه‌ای هندی، شرکت‌های بیمه، انرژی، کشاورزی و همچنین خدمات دریایی در هندوستان ارائه می‌دهد.
Skymet پیش‌بینی‌های بادی و خورشیدی را به شرکت‌های فعال در زمینه‌ی انرژی تجدیدپذیر ارائه می‌دهد و همچنین به منظور بهبود شرایط کشاورزان در نقاط مختلف هند با چند شرکت غیردولتی همکاری نزدیک دارد. کاربران می‌توانند سایر خدمات این استارتاپ و پیش‌بینی‌های آب‌وهوایی آن را در وب‌سایت این شرکت یا اپلیکیشن اندروید و iOS آن و به‌صورت رایگان دریافت کنند.
با اینکه اپلیکیشن‌های زیادی در زمینه‌ی هواشناسی در گوگل پلی وجود دارند اما اپلیکیشن Skymet به‌عنوان اولین اپلیکیشن هواشناسی هندی به کاربران نشان داده می‌شود. Skymet ابزارهای نرم‌افزاری زیادی برای پیش‌بینی وضعیت آب‌وهوا ارائه داده و مانند وب‌سایت‌های بزرگ و بین‌المللی مانند Accuweather به آن ارجاع می‌شود. طبق اعلام کرانچ‌بیس این استارتاپ بیش از ۱۵ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است.

۷- استارتاپ Weather Analytics
[تصویر:  041d4db2-e4cd-4ee4-b815-bb4b281cdd5e.jpg]
استارتاپ Weather Analytics از دیگر استارتاپ‌هایی است که به صنعت بیمه کمک می‌کند. این استارتاپ تا به حال بیش از ۳۲ میلیون دلار سرمایه جذب کرده و به شرکت‌های بیمه و سایر شرکت‌ها کمک می‌کند تا دربرابر تغییرات ناخوشایند آب‌وهوا آماده باشند. این استارتاپ با استفاده از داده‌های قدیمی و مدل‌های پیش‌بینی آب‌وهوای سرویس هواشناسی ملی، خدمات مختلفی را در هر ساعت و برای هر نقطه از دنیا ارائه می‌دهد.
پلتفرم مخصوص این استارتاپ برای صنعت بیمه Dexter نام دارد و نرخ ریسک را براساس احتمال تخریب در اثر تغییرات جوی تخمین می‌زند. این استارتاپ در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که با شرکتی فعال در زمینه‌ی تحلیل آب‌وهوا به نام Athenium ادغام شده و بیش از ۲۵ میلیون دلار برای ساخت نرم‌افزارهایی هزینه کرده است که با استفاده از هوش مصنوعی به شرکت‌های ارائه دهنده‌ی خدمات بیمه کمک می‌کند. بعد از این ادغام نام استارتاپ به Athenium Analytics تغییر پیدا کرد.

۸- استارتاپ Riskpulse
[تصویر:  4f971cd9-12f5-404f-8e45-7a032e6b36ce.jpg]
استارتاپ Riskpulse در سال ۲۰۰۷ در آمریکا بنیان‌گذاری شد و طبق اعلام کرانچ‌بیس حدود ۲.۵ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. این استارتاپ با استفاده از پلتفرم هوش مصنوعی خود به نام Sunrise به بهینه‌سازی حمل‌ونقل بار کشتی‌ها کمک می‌کند.
Sunrise با تجزیه و تحلیل برنامه‌ی ۱۰ روزه‌ی حمل‌ونقل شرکت و همچنین اسکن کردن خطرات احتمالی از جمله آب‌وهوای نامساعد که باعث تأخیر می‌شود یا دمای زیاد که کیفیت محموله‌ها را پایین می‌آورد به شرکت‌ها حمل‌ونقل کمک می‌کند عملکرد بهتری داشته باشند. این استارتاپ همچنین عوامل دیگری مانند بلایای طبیعی و حمله‌ی دزدان دریایی را بررسی می‌کند. درواقع این استارتاپ می‌تواند نرخ ریسک را برای شرکت‌هایی که روزانه ۱۵ هزار محموله‌ی دریایی را جابه‌جا می‌کنند تخمین بزند.

۹- استارتاپ Tempo Quest
[تصویر:  6a639bbc-6286-4fb3-8b35-b3074b366760.jpg]
این استارتاپ در سال ۲۰۱۴ در آمریکا بنیان‌گذاری شد و تا به حال طبق اعلام کرانچ‌بیس ۳.۵ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. این استارتاپ نیز مانند استارتاپ ClimaCell از جی‌پی‌یوهای انویدیا در سخت‌افزارهای خود استفاده می‌کند.
استارتاپ Tempo Quest به‌عنوان یک واسطه‌ی فناوری آب‌وهوا فعالیت می‌کند. به این صورت که داده‌های آب‌وهوایی را از ماهواره‌ها، هواپیماهای بدون سرنشین، رادارها و سایر منابع جمع‌آوری می‌کند و سپس با استفاده از نرم‌افزارهای خود، داده‌ها را به پیش‌بینی آب‌وهوا تبدیل می‌کند و درنهایت پیش‌بینی‌ها را در اختیار کانال‌های آب‌وهوا یا معامله‌گران کالا قرار می‌دهد.
 
منبع :
Skymet
wikipedia
spire
wikipedia
arabiaweather
wikipedia
crunchbase
crunchbase
nanalyze