صنعتی سازی ساختمان - hadis01 - 02-01-2019
نقلقول:
امروزه صنعتی شدن ساخت و ساز به دلیل افزایش کیفیت، تولید انبوه و غیره اهمیت دارد. این موضوع در دوره های زمانی از دیدگاه های مختلفی بسیار بحث شده است، پس از آن تعاریف و مفاهیم مختلفی در هر دوره با تغییر روند در دیدگاه صنعتی سازی ایجاد شد. هدف اصلی ار بررسی مسیرهای جدید صنعتی سازی ساختمان این است که منجر به بحث در مورد روند معاصر و پیشروی این موضوع می شود، بنابراین این مقاله زمینه ای برای موضوع صنعتی سازی ساختمان ارائه می دهد. در این مقاله تعاریف و نگرش های جدید با بررسی جامع از تحقیقات قبلی با روش های توضیحی و تحلیلی برای استخراج مسیرهای جدید در صنعتی سازی ساختمان ارائه شده است. همچنین پرسشنامه ها و مصاحبه ها برای استخراج معیارها و پیشنهادات در جهت های جدید استفاده می شود.
جهت ها در سه بخش اعم از نیازمندی ها (کیفیت و مزایای اقتصادی)، گرایش های اجتماعی و پایداری مورد بحث قرار گرفته است؛ بنابراین سیستم های صنعتی سازی ساختمان معاصر بر پایداری به عنوان یک مسیر جامع جدید متمرکز می شوند. برای جهت پایداری یک مدل مفهومی برای توضیح سیستم های صنعتی سازی ساختمان پایدار (SIBS) به عنوان یک روند جدید ارائه شده و همچنین پیشنهادات کاربردی نیز مطرح شده است.
هدف
هدف از صنعتی سازی ساختمان افزایش سطح مکانیزاسیون مورد استفاده در اجرای ساخت و ساز، به عنوان راهی برای افزایش بهره وری و روش های جدید مونتاژ و استفاده از قابلیت های رباتیک است. به این ترتیب، با استفاده از مفاهیم طراحی برای ساخت و مونتاژ، محصولات مدولار می تواند برای مونتاژ خود با سیستم های رباتیک در محل توسعه یابد.
سیستم صنعتی سازی ساختمان (IBS) چیست؟
سیستم صنعتی سازی ساختمان (IBS) به روش ساخت و ساز اشاره دارد که در آن اجزای سازنده در یک محیط کنترل شده - یا در محل یا خارج از محل - قرار می گیرند و در ساختمان مونتاژ می شوند.
اصطلاح صنعتی سازی ساختمان در مالزی مورد استفاده قرار می گیرد، در حالی که این اصطلاح با نام های ساخت و ساز پیش ساخته، روش مدرن ساخت و ساز (MMC) و ساخت و ساز خارج از محل در سایر نقاط جهان شناخته شده است.
پنج نوع رایج صنعتی سازی ساختمان در مالزی عبارتند از:
1. قالب بندی بتن پیش ساخته، سیستم های پنل و جعبه؛
2. سیستم هایی با بدنه فولادی
3. سیستم هایی با بدنه چوبی پیش ساخته؛
4. سیستم های ساخت فولادی؛ و
5. سیستم های بلوکی
مزایای استفاده صنعتی سازی ساختمان چیست؟
یکی از مزیت ها به دست آوردن محصولات با کیفیت بالا و حداقل ضایعات، ناشی از محیط کار کارخانه ای است که برای کنترل نیز آسان تر است.
مزیت بعدی حذف اجناس چوبی معمولی و کاهش قابل توجه مواد جانبی از طریق استفاده از عناصر مونتاژ کامل و یا سیستم پشتیبانی برای فرایند ریخته گری در محل.
مزیت بعدی پلت فرم کاری قوی تر و ایمن تر است که از طریق یک عنصر مونتاژ کامل تولید می شود.
مزیت بعدی تکمیل سریعتر ساخت و ساز، با توجه به معرفی اجزای پیش ساخته برای جایگزینی ساخت در محل است.
مزیت بعدی ایجاد یک مکان امن تر، تمیز و سازمان یافته به دلیل کاهش ضایعات ساخت و ساز، کارگران محل و مواد ساختمانی پیش ساخته است؛ و
مزیت آخر هزینه های ساختمانی ارزان تر است، که از عوامل فوق حاصل می شود.منبع:صنعتی سازی ساختمان
|