توضیح لینک f/"> توضیح لینک
امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص و مضرات ترخون، بهترین زمان و نحوه مصرف آن (تحقیقات جدید)
#1
در این مطلب نتیجه جدیدترین تحقیقات مجلات معتبر پزشکی راجب خواص و عوارض، نحوه مصرف و سایر نکات مهم درباره گیاه ترخون را برای شما جمع آوری کرده ایم. در تحقیقات جدید برخی از مطالبی قدیمی که در وبسایت های فارسی مشاهده می کنید رد شده اند.

ترخون، گیاهی از خانواده ی گل آفتابگردان هست. به طور گسترده از طعمش و برای اهداف دارویی استفاده میشه. این گیاه میتونه در غذاهایی مثل ماهی، غذاهای گوشتی، مرغ، تخم مرغ و سوپ استفاده بشه. در حال حاضر تنها خواص زیر برای ترخون از نظر علمی ثابت شده اند.
۱-مغذی هست و کالری و کربوهیدارت کمی داره

ترخون، کالری و کربوهیدرات کمی داره و حاوی مواد مغذی ست که ممکنه برای سلامتی تون مفید باشه. یک قاشق سوپ خوری ترخون خشک، شامل:

    کالری: ۵
    کربوهیدرات: ا گرم
    منگز: ۷ درصد، اگه روزانه مصرف بشه
    آهن: ۳ درصد
    پتاسیم: ۲ درصد

منگنز، یک ماده مغذی ضروری ست که در سلامت مغز، رشد، متابولیسم و کاهش استرس اکسیداتیو در بدن نقش داره. آهن، برای عملکرد مغز و سلول های خنی مفید هست… کمبود آهن ممکنه منجر به کم خونی و خستگی بشه. پتاسیم، برای قلب، ماهیچه و عملکرد عصبی حیاتی ست. علاوه بر این، تحقیقات نشون دادن که می تونه فشار خون رو کاهش بده. هرچند مقدار مواد مغذی در ترخون زیاد نیست، این گیاه میتونه برای سلامتی تون مفید باشه.

    حتما بخوانید: جدیدترین خواص و مضرات تخم شربتی (دانه چیا) و بهترین زمان و نحوه مصرف

۲-ترخون، میتونه به کاهش فشارخون کمک کنه

انسولین هورمونی ست که گلوکز رو به سلول های شما میاره و کمک میکتع تا بتونید از اون برای افزایش انرژی استفاده کنید. عواملی مثل رژیم غذایی و التهاب می تونه منجر به مقاومت به انسولین که نتیجه ی افزایش سطح گلوکز هست، بشه. ترخون میتونه به نحوه ی استفاده ی بدن از گلوکز کمک کنه. با تحقیقی طی ۷ روز روی حیواناتی که دیابت داشتن، نتیجه گرفته شد که عصاره ی ترخون، سطح گلوکز خون شون رو تا ۲۰ درصد کاهش داد.

علاوه بر این، تحقیقی که طی ۹۰ روز انجام شد، حاکی از تاثیر ترخون در حساسیت انسولین، ترشح انسولین و کنترل گلیسرین در افرادی ست که به مدت ۲۴ ساعت گلوکز دریافت نکردن. کسانی که ۱۰۰۰ میلی گرم ترخون قبل از صبحانه و شام مصرف کردن، کاهش قابل توجهی در ترشح انسولین رو تجربه کردن که می تونه به حفظ سطح قند خون در طول روز کمک کنه.

۳-ترخون، ممکنه الگوی خواب رو بهبود ببخشه

خواب ناکافی، علت سالم نبودن هست و می تونه خطر ابتلا به بیماری هایی مثل دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی رو افزایش بده. تغییرات در برنامه های کاری، سطوح بالای استرس و یا شیوه زندگی پر مشغله، ممکنه به بهبود خواب کمک کنه. قرص خواب، اغلب به عنوان کمکی برای خوابیدن استفاده میشه، اما ممکنه منجر به مشکلاتی، از جمله افسردگی و یا سو مصرف مواد بشه. گیاه درمنه، شامل ترخون هست و به عنوان درمان کم خوابی استفاده میشه. با مطالعه ی روی موش ها، نتیجه گرفته شد که درمنه، به عنوان آرام بخش اثر میکنه و به تنظیم الگوی خواب کمک میکنه.
۴-ترخون، ممکنه با کاهش سطح لپتین، اشتها رو افزایش بده

عدم اشتها می تونه به دلایل مختلف مثل سن، افسردگی و یا شیمی درمانی رخ بده. اگر درمان نشه می تونه منجر به سو تغذیه و کاهش کیفیت زندگی بشه.

عدم تعادل در هورمون گرلین و لپتین میتونه باعث کاهش اشتها بشه. این هورمون ها برای تعادل انرژی مهم هستن. گرلین، به عنوان هورمون گرسنگی در نظر گرفته میشه در حالی که لپتین، به عنوان هورمون سیری شناخته میشه. وقتی میزان گرلین افزایش پیدا میکنه باعث گرسنگی میشه و وقتی لپتین افزایش پیدا میکنه، احساس سیری بوجود میاد.

تحقیقی روی موش ها، نقش عصاره ی ترخون در کاهش اشتها رو بررسی کرد؛ که نتیجه ی اون، کاهش ترشح انسولین و افزایش وزن بدن هست. این یافته ها حاکی از اینه که عصاره ی ترخون میتونه به افزایش احساسات گرسنگی کمک کنه.

    حتما بخوانید: خواص سیر خام و کاربردهای جالب آن در زندگی روزمره (علمی و ثابت شده)

۵-ترخون میتونه به کاهش درد مفاصل کمک کنه

در طب سنتی، از ترخون برای درمان درد استفاده میشه. با تحقیقی روی افرادی که به مدت ۱۲ روز از ترخون استفاده میکردن، نتیجه گرفته شد که درد مفاصل رو در ۴۲ نفر از افراد مبتلا به آلزایمر کاهش داد.

افرادی که روزانه ۱۵۰ گرم ترخون مصرف میکردن نسبت به افرادی که ۳۰۰ میلی گرم مصرف میکردن، تاثیرات مشابهی دریافت کردن. محققان پیشنهاد کردن که مصرف مقدار کمتر ترخون میتونه تاثیرات بهتری داشته باشه. تحقیقات دیگه روی موش ها حاکی از اینه که گیاه درمنه میتون درد مفاصل رو کاهش بده.

۶- از بروز بیماری های مرتبط با غذا جلوگیری میکنه

بسیاری از شرکت های غذایی از ا افزودنی های طبیعی به جای مواد شیمیایی استفاده میکنن که به حفظ غذا کمک میکنه. روغن های اسانس گیاهی یک جایگزین پرطرفدار هستن. مواد افزودنی که به غذاها اضافه میشه باعث حفظ غذا و کمک به رشد باکتری میشه که میتونه باعث بیماری با باکتری اشریشیا کلی بشه.

تحقیقی به بررسی تاثیر عصاره ی ترخون روی باکتری اورئوس و اشریشیا کلی پرداخته ست. ار این تحقیق نتیجه گرفته شد که پنیر سفید ایرانی حاوی ۱۵ تا ۱۵۰۰ میلی گرم/میلی لیتر روغن اسانس ترخون هست.

تحقیقات نشون میده که افرادی که از این عصاره استفاده کردن، تحقیق ضد باکتریایی رو مشاهده کردن که روی دو نوع باکتری تاثیر داشت. ترخون میتونه نگهدارنده ی مناسبی در غذاها، مثلا در پنیر باشه.
۷-به راحتی میتونید از اون در رژیم غذایی تون استفاده کنید

ترخون با هر غذایی سازگار نیست و با برخی خوراکی ها وقتی استفاده میشه ممکنه اثر معکوس داشته باشه! اینجا چند روش هست که میتونید ترخون رو در رژیم غذایی تون جای بدین. ترکیباتی که مجلات پزشکی اون رو پیشنهاد میدن:

    میتونید ترخون رو به نیمرو اضافه کنید.
    ترخون رو به دوغ اضافه کنید.
    از اون به عنوان یک چاشنی در مرغ سوخاری یا سرخ شده استفاده کنید.
    اونو به سس مایونز یا فرانسوی اضافه کنید.
    اونو به ماهی سالمون یا هر نوع غذای پخته شده با ماهی اضافه کنید.
    اونو با روغن زیتون مخلوط کنید و با سبزیجات مخلوط کنید.

ترخون، سه نوع آسیایی، فرانسوی و اسپانیایی داره (نوع موجود در ایران آسیایی هست):

    ترخون فرانسوی در آشپزی بهتر استفاده میشه.
    طعم ترخون آسیایی از فرانسوی کمتر هست و با گذشت زمان، طعمش رو از دست میده. این ترخون، برگهای زیادی تولید میکنه و میتونه به سالاد اضافه بشه.
    ترخون اسپانیایی در مقایسه با آسیایی، طعم بهتری داره اما طعمش از ترخون فرانسوی، ضعیف تر هست. ترخون، میتونه به عنوان دارو یا به عنوان چای استفاده بشه.

۸-مزایای دیگه ی ترخون (ثابت نشده از نظر علمی)

    جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی
    حفظ سلامت قلب
    متعادل نگه داشتن میزان قندخون در افراد دیابتی
    جلوگیری از کم خونی
    محافظت از غشاء مخاطی
    استفاده در دندان پزشکی
    جلوگیری از تجمع پلاکت و بهبود جریان خون
    کاهش التهاب
    بهبود عملکرد هضم
    سلامت چشم ها
    باعث افزایش سلامت روان میشه
    ضد روماتیسم، افزایش سلامت استخوان و ماهیچه ها
    بهبود عملکرد سیستم عصبی
    ترخون ممکنه به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کنه
    ترخون، افراد رو در مقابل وبا محافظت میکنه
    ترخون میتونه مانع جنون بشه
    ترخون ممکنه به هضم غذا کمک کنه
    ترخون ممکنه با کرم های روده مبارزه کنه
    ترخون میتونه به تنظیم چرخه قاعدگی کمک کنه
    ترخون میتونه با سرطان مبارزه کنه

    حتما بخوانید: مرزه- فواید، عوارض، نحوه استفاده و نکات مهمی که قبل از استفاده باید بدانید!

این مطلب خواص و نحوه استفاده اصولی از ترخون رو طبق تحقیقات علمی به شما یاد داد. اگه سوالی در این زمینه دارید در بخش نظرات با کارشناسان ما مطرح کنید.
پاسخ


پیام‌های این موضوع
خواص و مضرات ترخون، بهترین زمان و نحوه مصرف آن (تحقیقات جدید) - توسط Honar23jaleb - 06-03-2019, 12:12 PM

موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  خواص کدو حلوایی در لاغری، درمان کم خونی و مزایای دیگر (تحقیقات جدید) Honar23jaleb 0 89 06-03-2019, 12:11 PM
آخرین ارسال: Honar23jaleb
  خواص حجامت گرم محمد حسن 0 79 24-01-2019, 10:25 AM
آخرین ارسال: محمد حسن
  15 تا از جالب ترین خواص برگ به و بهترین طرز مصرف برای گرفتن بهترین نتیجه 65kids 0 93 24-12-2018, 12:13 PM
آخرین ارسال: 65kids
  20 تا از خواص ثابت شده کاکوتی که پیش از این نمیدانستید sazmus7 0 72 29-11-2018, 09:37 AM
آخرین ارسال: sazmus7
  خواص حجامت از دیدگاه اسلام محمد حسن 0 158 17-11-2018, 12:15 AM
آخرین ارسال: محمد حسن

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان