تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
یبوست در بارداری چیست؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: سلامت و زیبایی (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=78)
+--- موضوع: یبوست در بارداری چیست؟ (/showthread.php?tid=81983)



یبوست در بارداری چیست؟ - halime70 - 29-04-2024

داشتن یبوست به این معنی است که دفع و اجابت مزاج با زور زدن همراه است. یبوست زمانی اتفاق می‌افتد که غذایی که بدن شما دیگر به آن نیاز ندارد (پسماند) به جای اینکه به عنوان مدفوع خارج شود، در قسمت پایینی دستگاه گوارش (روده) باقی مانده و سفت می‌شود. اکثر افراد تجربه یبوست را دارند، اما یبوست در بارداری شایع تر است. تغییرات هورمونی در بدن زن باردار می تواند احتمال ابتلا به یبوست را افزایش دهد.

هنگامی که سطح هورمون در بدن برای حمایت از بارداری افزایش می یابد، یبوست در بارداری سه ماه اول شروع می شود.

یبوست در بارداری سه ماه اول
حدود ۱۶ تا ۳۹ درصد از افراد در دوره ای از بارداری دچار یبوست می شوند. به احتمال زیاد در سه ماهه سوم بارداری، زمانی که جنین سنگین ترین است و بیشترین فشار را به روده شما وارد می کند، دچار یبوست می شوید. یبوست ممکن است در هر سه ماه اول،دوم و سوم بارداری اتفاق بیفتد. گاهی اوقات، تا سه ماه پس از تولد نوزاد همچنان یبوست دارید.

علت یبوست در بارداری
علت یبوست در بارداری
علت یبوست در بارداری تغییرات هورمونی در بدن در دوران بارداری و تغییرات سبک زندگی و عادات روزانه می باشد. علل شایع یبوست در بارداری عبارتند از:

پروژسترون: بدن در دوران بارداری هورمون پروژسترون بیشتری تولید می کند. پروژسترون روده‌ها را شل و کند می‌کند، به طوری که برای خروج مدفوع از بدن به سختی کار می کنند. کندی دستگاه گوارش به بدن زمان بیشتری برای جذب مواد مغذی و آب از غذای خورده شده می دهد.
هر چه مدت زمان بیشتری غذا در روده شما باقی بماند، روده بزرگ (کولون) زمان بیشتری برای جذب رطوبت از آن دارد. در نتیجه وقتی می‌خواهید مدفوع کنید، مدفوع خشک و سفت شده و به سختی با زور زدن خارج می‌شود.

جنین: رشد جنین رحم را سنگین تر می کند. این وزن اضافی جنین می تواند فشار بیشتری بر روده وارد کند و خروج مواد زائد از بدن را دشوارتر کند.
آهن حاصل از ویتامین دوران بارداری: آهنی که از ویتامین دوران بارداری خود دریافت می کنید به بدن کمک می کند تا خون مورد نیاز برای گردش اکسیژن در سراسر بدن مادر و جنین را بسازد. آهن بیش از حد می تواند تجزیه غذا را برای باکتری های روده دشوارتر کند. همچنین ننوشیدن آب کافی برای نرم کردن مواد زائد گیر کرده در روده، یبوست را بدتر می کند.
سبک زندگی: تغییر رژیم غذایی، مصرف کم مایعات و بی تحرکی همگی در ایجاد یبوست بارداری نقش دارند. اکثر افرادی که باردار هستند فیبر کافی نمی خورند، آب کافی نمی نوشند یا تحرک کافی برای کمک به گوارش را ندارند.
https://partoclinic.com/%db%8c%d8%a8%d9%88%d8%b3%d8%aa-%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%b1%db%8c/