تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
هنگام اجاره یا اجاره آپارتمان در صفادشت چه نکاتی را باید بدانیم؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: هنگام اجاره یا اجاره آپارتمان در صفادشت چه نکاتی را باید بدانیم؟ (/showthread.php?tid=81545)



هنگام اجاره یا اجاره آپارتمان در صفادشت چه نکاتی را باید بدانیم؟ - lavazemkhanegi - 18-02-2024

 
هنگام اجاره آپارتمان در صفادشت چه نکاتی را باید بدانیم؟
هنگام اجاره یا اجاره آپارتمان در صفادشت چه نکاتی را باید بدانیم؟
 
چگونه از خود در برابر "غافلگیری" ناخوشایند محافظت کنید
 
 
موضوع اجاره یا گرو گذاشتن یک آپارتمان همیشه در شهرهای بزرگ صفادشت مطرح بوده است، اما به ویژه پس از مراجعه شهروندان روسی به ما حادتر شد: آنها پولی بسیار بیشتر از قیمت بازار به صاحبان آپارتمان پیشنهاد کردند، که منجر به بسیاری از سوء تفاهم ها
 
 
چند روز پیش پسر یکی از صاحبان آپارتمان در این شبکه اجتماعی نوشت: «در پایان بهمن ماه، مادرم آپارتمانی را به یک شهروند روسی اجاره کرد که فقط یک هفته پول پرداخت کرد و از آن زمان تاکنون پولی پرداخت نکرده است. و به ما دروغ می گوید، مادر پیرش را هم آورده و او سومین ماه است که در آپارتمان ما زندگی می کند، آنها رایگان زندگی می کنند، با گشت تماس گرفتیم و آنها به ما گفتند: ساکن شما قرارداد بسته است و شما دارید حق ندارم او را از آپارتمان خارج کنید. آیا می دانید با چه کسی تماس بگیرید و چه کاری انجام دهید؟"
 
مشخص است که بسیاری از افراد مشکل مشابهی دارند، بنابراین برای مشاوره به وکیل کاخا کوژوریدزه مراجعه کردیم .
 
- در ابتدای مصاحبه باید به این نکته اشاره کنم که افرادی که این مشکل را دارند می توانند در هر زمان با ما تماس بگیرند و من و همکارانم آماده ارائه کمک های حقوقی به آنها هستیم. متأسفانه، برای ما، این امر به اندازه دیر مراجعه به پزشک رایج است: ما فقط زمانی به پزشک مراجعه می کنیم که یک مشکل جدی سلامتی داشته باشیم، به درد کوچکی توجه نمی کنیم و خیلی دیر متوجه می شویم - اگر رفته بودیم. به دکتر از ابتدا، ما از بیماری جدی و هزینه جلوگیری می کردیم.
 
- منظورت چیه آقای کاخا؟
 
- به طور کلی مشاوره با وکیل بسیار ارزانتر از طرح دعوی در دادگاه و به پایان رساندن پرونده است. بنابراین، بهتر است قبل از بروز چنین مشکل حادی، یک وکیل را درگیر کنید. شهروندی که تفاوت های ظریف قانونی را درک نمی کند باید به موقع با یک وکیل واجد شرایط این موضوع را پیدا کند ، مشورت کند و قرارداد کتبی امضا کند که به موجب آن آپارتمان را به طور قانونی اجاره می دهد. متأسفانه آنها به توافقات شفاهی اعتقاد دارند و این اغلب به دردسر ختم می شود، فرقی نمی کند مستاجر روسی باشد، گرجی یا شهروند کشور دیگری باشد، چنین سوء تفاهمی همیشه وجود داشته و در آینده نیز وجود خواهد داشت، تا زمانی که شهروندان ما به امضای قراردادها عادت کنید
 
- قبل از اجاره آپارتمان در صفادشت چه نوع قراردادی منعقد می شود؟
 
- قرارداد اجاره می تواند شفاهی و کتبی باشد. در عمل، انعقاد قرارداد به صورت شفاهی رایج است. این نوع قرارداد است که بزرگترین مشکلات را ایجاد می کند. در این زمان، صاحب آپارتمان و ساکن هر دو حقیقت خود را دارند: یک طرف یک چیز را می گوید، طرف دیگر - دیگری، و اثبات حقیقت برای هر دو دشوار است - شما نمی توانید بفهمید مبلغ چقدر بوده است. اجاره، آنچه توافق شد، زمان تحویل آپارتمان به مستاجر و غیره. وقتی یک قرارداد کتبی وجود دارد، فهمیدن این جزئیات بسیار آسان تر است. فرض کنید ساکنین شما اجاره بها نمی دهند، آیا راه حلی است که با پلیس گشت تماس بگیرید؟ اگر یک فرد یا کل خانواده به طور غیرقانونی در آپارتمان شخصی زندگی می کنند، اجاره نمی پردازند و بیرون نمی آیند، در حال حاضر یک پرونده قضایی است، که یک روند پرهزینه است.
 
- هزینه های مرتبط با چنین سوء تفاهمی چیست؟
 
مرورگر شما ویدئو با این پسوند را پشتیبانی نمی کند.
 
- قبل از هر چیز جلب وکیل در پرونده ضروری است. شکایت از دادگاه نیز بسیار پرهزینه است و به هیچ یک از طرفین کمک نمی کند، زیرا این موضوع در زمان طولانی می شود - هر قاضی پرونده های زیادی دارد که صاحب آپارتمان ممکن است 7-8-10 ماه را برای اثبات حقیقت خود از دست بدهد. بنابراین قبل از اینکه با این مشکل مواجه شویم باید قراردادی کتبی یا شفاهی منعقد شود که از هر دو طرف حمایت کند.
 
- وقتی طرفین توافق شفاهی می کنند آیا حضور شاهد لازم است؟
 
- در قانون نوشته نشده است که حضور شاهد در این زمان لازم است، اما سوء تفاهم حتی اگر شاهد باشد برطرف نمی شود، چرا؟... ممکن است شاهد حفظ منافع یک طرف باشد. به همین دلیل است که تنظیم و امضای قرارداد ضروری است: حقوق و تعهدات طرفین همیشه در قرارداد نوشته شده است و احتمال بروز مشکل کمتر از قرارداد شفاهی است.
 
- به افرادی که آپارتمان اجاره کرده اند و دیگر اجاره نمی دهند چه توصیه ای دارید؟
 
- آنها می توانند اختلاف را از طریق مذاکره حل کنند - این ساده ترین راه است. وقتی اختلاف از طریق مذاکره حل نمی شود، باید به دادگاه مراجعه کنید. من به صاحبان آپارتمان توصیه می کنم که قرارداد کتبی امضا کنند و از وسایلی که مستاجر به آپارتمان خود آورده است به عنوان وسیله پرداخت استفاده کنند: فرض کنید مستاجر یک تلویزیون خریده، یک کامپیوتر یا چیز با ارزشی در آپارتمان گذاشته است. موجر می تواند بنویسد که اگر مستاجر اجاره بها را پرداخت نکند، هر اقلامی در اختیار مالک قرار می گیرد. علاوه بر این، خوب است ابتدا یک قرارداد یک ماهه ببندید و وقتی این ماه تمام شد، گشت می تواند از قبل در اخراج ساکنان بی وجدان شرکت کند. قانون همچنین حکم می کند که صاحبخانه می تواند 3 ماه اجاره خانه را پیش پرداخت کند - این امر باعث می شود که او متضرر نشود. وقتی مطمئن شدید که آپارتمان را به افراد درستکار اجاره داده اید، آنگاه قراردادی را که لازم می دانید امضا می کنید.
 
- در چه صورت این خطر وجود دارد که صاحب آپارتمان دارایی خود را از دست بدهد؟
 
- گفته می شود که مالک برای مدت طولانی نمی تواند وارد آپارتمان خود شود، زیرا مستاجر در آنجا زندگی می کند و حقوق خاصی نسبت به این آپارتمان دارد. او اجاره نمی دهد، اما چون قرارداد کتبی وجود ندارد، برای صاحبخانه سخت است که ثابت کند بد نیت عمل می کند. مالک برای مدت طولانی نمی تواند وارد این آپارتمان شود، حق مالکیت را از دست نخواهد داد، صرفاً بیرون راندن مستاجر از آپارتمان و شکایت در دادگاه هزینه زیادی برای او به همراه دارد.
 
- آیا این اغلب تقصیر مالک آپارتمان نیست که سعی می کند از مالیات وضع شده توسط دولت اجتناب کند؟
 
- چند سال پیش، صاحب آپارتمان باید 20 درصد از درآمد را به دولت می پرداخت که مبلغ بسیار زیادی بود. به همین دلیل، مالکان تمام تلاش خود را کردند تا پنهان کنند که آپارتمان را اجاره می کنند. قانون امروز 5 درصد درآمد را پیش بینی می کند، یعنی بسیار کمتر. بنابراین به مالکان توصیه می کنم که به عنوان پرداخت کننده ثبت نام رسمی کنند و این 5 درصد را پرداخت کنند زیرا این وظیفه قانونی آنهاست. حتی اگر آنها ثبت نام نکرده باشند، نباید بترسند - هیچ مسئولیت کیفری در این مورد وجود ندارد، آنها فقط باید مبلغی را که از بودجه کسر شده است بپردازند. کتمان مالیات اگر از 100 هزار لاری تجاوز نکند، مسئولیت کیفری ندارد. گاهی اوقات مستاجران صاحب آپارتمان را با این می ترسانند: می گویم از مالیات دولت پنهان می شوید. در چنین حالتی ممکن است صاحب آپارتمان مجبور به پرداخت جریمه اداری شود که برای فرار از قانون و عدم دفاع از حقوق خود در دادگاه چنین جریمه ای نیست.
 
- آیا بهتر نیست دولت این مالیات را بیشتر کاهش دهد؟
 
- از 20 درصد به 5 درصد کاهش پیدا کرده است، نمی توانیم بگوییم این مالیات آنقدر بزرگ است که انسان از آن فرار کند. من فکر می کنم این مشکل بزرگی نیست و سایر تغییرات برای محافظت از هر دو طرف در مورد اجاره آپارتمان در صفادشت ضروری تر است. نباید فراموش کنیم که حقوق مستاجر نیز اغلب تضییع می شود. این اتفاق در ماه‌های اخیر نیز افتاد: مالکان آپارتمان‌ها با مشاهده افزایش قیمت‌ها در بازار، مستقیماً دانش‌آموزان را از منطقه بیرون کردند. بد نیست اگر این گونه مسائل در قانون مدنی تنظیم می شد. یک قرارداد کتبی مستاجر را در برابر این خطرات مصون می دارد که در آن حقوق و وظایف وی به تفصیل مشخص می شود.
 
- عدم قطعیت مشابه در به اصطلاح در هنگام تعهد نیز اتفاق می افتد.
 
- مردم به این می گویند «وثیقه» وگرنه طبق قانون مدنی ما مال غیر منقول وثیقه نیست، بلکه رهن است. وثیقه می تواند بر اشیاء منقول تأثیر بگذارد و غیر منقول - فقط رهن. عقد رهن باید در دفاتر عمومی ثبت شود در غیر این صورت وجه قانونی ندارد. به اصطلاح روند وثیقه به این صورت است: مالک آپارتمان را به استفاده کننده یا راهن منتقل می کند، از او پول قرض می گیرد و در ازای این پول او را به آپارتمان خود راه می دهد. در صورت عدم بازگشت این مبلغ، آپارتمان ممکن است نزد راهن باقی بماند. در عمل من بارها با این موضوع مواجه شده ام که شخصی که مشتری پول را به او داده است در ثبت عمومی به عنوان مالک ثبت نشده است. در این صورت ممکن است مالک بیاید و تقاضای تخلیه آپارتمان کند... فرزندان، والدین یا اقوام مالک نیستند. این یک مشکل جدی است و اگر قرارداد کتبی نداشته باشید، ممکن است ضرر کنید. خیلی چیزها را می توان در قرارداد نوشت و در صورت وجود قرارداد، طرفین می توانند از دادگاه اجتناب کنند. امضای قرارداد کتبی به ویژه در مورد وام مسکن اهمیت دارد.
[font='Arial', sans-serif]اجاره آپارتمان در صفادشت[/font]
 
- آیا شما مشتریانی را نیز تحت تأثیر قرار داده اید که پول خود را از دست داده اند؟
 
- البته. این نیز با این واقعیت تسهیل می شود که بسیاری از دلالان، دلالان و شرکت های ناشناس وجود دارند که به عنوان واسطه در بازار املاک و مستغلات فعالیت می کنند. آنها قراردادهایی منعقد می کنند که تقلب را تسهیل می کند. حتی ممکن است 25 تا 30 هزار دلار به راهن بدهند و این ملک از قبل رهن شده است. من یک مورد از این دست داشتم: شهروندی 40 هزار دلار به صاحب آپارتمان داد و آپارتمان را رهن کرد. او مطمئن بود که این پول را پس خواهد گرفت، اما معلوم شد که خانه قبلاً سه بار به افراد مختلف رهن شده است. او فقط با کمک وکلای ما توانست به نتیجه خاصی برسد، اما در چنین زمانی هیچکس نمی تواند کل مبلغ را پس بگیرد. این شخص متأسفانه فقط 20 هزار از 40 هزار را پس گرفت ...
 
حدود یک ماه پیش موردی داشتم که به نظر می رسید طرفین در مورد همه چیز به توافق رسیده بودند، اما در قرارداد یک قطعه زمین کاملاً متفاوت مشخص شده بود که بسیار ارزانتر بود. این شخص نتوانست حقیقت را ثابت کند و پول زیادی از دست داد. من موردی داشتم که صاحب آپارتمان به جای 100 هزار دلار، 100 هزار لاری به ضامن داد، چون قرارداد را طوری امضا کرد که متوجه نشد به لاری نوشته شده است یا دلار. بنابراین از همه می خواهم که حداکثر توجه را به امضای توافقنامه داشته باشند و تا حد امکان آنچه را که در آن نوشته شده است رعایت کنند. خواندن قرارداد با جزئیات، با دقت و روشن کردن همه چیز از قبل شما را از چنین "غافلگیری" ناخوشایند محافظت می کند.