تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
انتخاب رشته تکمیل ظرفیت دکتری دانشگاه آزاد - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: دانشگاه هاي سراسري و آزاد اسلامي (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=9)
+--- موضوع: انتخاب رشته تکمیل ظرفیت دکتری دانشگاه آزاد (/showthread.php?tid=73617)



انتخاب رشته تکمیل ظرفیت دکتری دانشگاه آزاد - feyzi1400 - 03-11-2022

بلاگ سنجش امیرکبیر
[تصویر:  sanjesheamirkabir17-800x423.png]
انتخاب رشته تکمیل ظرفیت دکتری دانشگاه آزاد
تکمیل ظرفیت دکتری ، معمولاً بعد از مصاحبه و مشخص شدن افراد جهت ثبت‌نام بنا به دلایلی ممکن است دانشجویان پذیرفته شده انصراف دهند یا چند ظرفیت جدید ایجاد شود یا داوطلب رشته‌ای پایین بوده و دعوت به مصاحبه‌ها کم بوده‌اند و حتی به دلایل دیگر معمولاً تا بهمن ماه همان سال دانشگاه انتخاب رشته دکتری را اعلام می‌دارند که متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سایت www.azmoon.org نسبت به انتخاب رشته در این مرحله اقدام کنند.

لازم به ذکر است که ثبت‌نام مرحله تکمیل ظرفیت، مختص داوطلبانی است که در آزمون دکتری تخصصی همان سال شرکت کرده و در جلسه مصاحبه علمی رشته حضور داشتند.
داوطلبان می‌توانند یک رشته از مجموعه امتحانی را در حداکثر سه واحد دانشگاهی انتخاب و در سایت آزمون ثبت کنند.
 
پذیرش دکتری بدون آزمون
طبق آیین‌نامه استعداد‌های درخشان وزارت علوم، دانشگاه‌ها می‌توانند معادل ۲۰ درصد پذیرش با آزمون خود، از بین دانشجویان ممتاز مقطع پایین‌تر به صورت بدون کنکور پذیرش نمایند.
در آیین‌نامه قبلی پذیرش دکتری بدون کنکور، داشتن معدل بالای ۱۷ و حداقل دو مقاله علمی پژوهشی شرط ورود به دوره دکتری محسوب می‌شد. هنوز هم ممکن است برخی دانشگاه‌ها از این آیین‌نامه استفاده کنند.
اما در آیین‌نامه جدید کسب رتبه اول تا سوم ورودی خود و داشتن مقاله علمی پژوهشی از مهمترین شرایط پذیرش دکتری بدون آزمون است.
البته برخی دانشگاه‌ها شرایط دیگری نظیر حداکثر سن، حداکثر مهلت زمانی بعد از فارغ التحصیلی و… را نیز به شرایط این آیین‌نامه می‌افزایند. برخی دانشگاه‌های دولتی تنها از بین دانش آموختگان دانشگاه‌های دولتی دانشجوی دکتری بدون آزمون می‌پذیرند و گاه تنها دانش آموختگان خود را جذب می‌نمایند.
دانشگاه آزاد اسلامی نیز هر ساله علاوه بر پذیرش از طریق آزمون، دانشجوی دکتری بدون آزمون هم می‌پذیرد محدودیت سن زیر سی سال، معدل بالای ۱۷ یا ۱۸ (بسته به رشته) و هماهنگی رشته کارشناسی‌ارشد با دکتری از جمله مهمترین شرایط این دانشگاه است.
 
 
دکتری بدون کنکور دانشگاه آزاد
گاهی‌اوقات دانشگاه آزاد اسلامی با هدف جذب نخبگان علمی و ترغیب دانشجویان به تلاش مستمر در عرصه تولید و انتقال دانش (پژوهش و آموزش) بدون برگزاری آزمون اقدام به پذیرش فارغ‌التحصیلان ممتاز مقطع کارشناسی‌ارشد در دوره دکتری تخصصی می‌نماید.
 
 
شرایط پذیرش دکتری بدون کنکور دانشگاه آزاد
داوطلبان دوره دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی می‌بایستی علاوه بر دارا بودن شرایط عمومی و اختصاصی مندرج در بخش دوم واجد شرایط زیر باشند:
۱ – دارا بودن حداقل میانگین نمرات ۱۸ در دوره کارشناسی‌ارشد ناپیوسته برای رشته‌های علوم انسانی (به جز رشته‌ حسابداری و مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی) و حداقل میانگین ۱۷ جهت سایر رشته‌ها (از جمله رشته‌های حسابداری و مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی).
۲ – دارا بودن حداقل میانگین ۱۷ جهت فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی‌ارشد پیوسته و دکتری حرفه‌ای یا عمومی.
۳ – متقاضیان دوره بدون آزمون لازم است فاقد دروس معادل سازی شده باشند.
۴ – متقاضیان دوره بدون آزمون لازم است براساس مقررات آموزشی دوره کارشناسی‌ارشد ناپیوسته حداکثر در ۶ نیمسال فارغ التحصیل شده باشند.
۵ – دارا بودن حداقل نمره پایان‌نامه ۵/۱۸ جهت کلیه رشته‌ها.
۶ – حداکثر سن تا پایان شهریور ماه همان سال، سی سال تمام.
۷ – حداکثر سن برای مربیان رسمی شاغل در دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان شهریور ماه همان سال ۳۵سال تمام.
۸- داوطلبان شرکت در دوره دکتری تخصصی بدون آزمون همان سال علاوه بر دارا بودن شرایط سنی مذکور باید حداکثر فارغ التحصیل سه دوره قبل مقطع کارشناسی‌ارشد یا دکتری حرفه‌ای باشند، مربیان رسمی شاغل در دانشگاه آزاد اسلامی از این شرط مستثنی هستند.
۹ – متجانس و همنام بودن رشته فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی‌ارشد با رشته انتخابی در مقطع دکتری تخصصی.
۱۰ – داوطلبان دوره بدون آزمون لازم است نسخ‌های از مقالات و یا مجلات علمی چاپ شده در مجلات تولیدات علمی پژوهشی فارسی زبان و غیرفارسی زبان داخلی یا خارجی یا خود را برای مرکز آزمون دانشگاه آزاد ارسال کنند. بدیهی است عدم کسب حدنصاب امتیاز لازم جهت مقالات و تولیدات علمی منجر به حذف داوطلب از دوره بدون آزمون خواهد شد.
 
تذکر مهم ۱: جهت پذیرش در دوره بدون آزمون برای مربیان رسمی شاغل در دانشگاه آزاد اسلامی، سهمیه جداگانه‌ای وجود ندارد و کلیه داوطلبان در پذیرش از شرایط یکسان برخوردارند.
 
تذکر مهم ۲: از آنجایی که صِرف دارا بودن شرایط ثبت‌نام در دوره بدون آزمون به منزله قبولی نمی‌باشد و پذیرش در این دوره براساس ظرفیت موجود و اولویت افراد می‌باشد لذا به منظور استفاده از امکان قبولی در آزمون د کتری تخصصی در صورت عدم پذیرش از طریق بدون آزمون به داوطلبان توصیه می‌گردد که در دوره دکتری تخصصی با آزمون نیز شرکت نمایند.
تأکید می‌گردد متقاضیان دوره دکتری تخصصی بدون آزمون می‌بایستی در زمان ثبت‌نام از مقطع کارشناسی‌ارشد و یا دکتری حرفه‌ای فارغ التحصیل شده باشند.
 
برگرفته از کتاب تکنیک های انتخاب رشته دکتری و مصاحبه دکتری به روش سنجش امیرکبیر