10 نکته مهم در طراحی رستوران - نسخهی قابل چاپ +- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir) +-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1) +--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5) +--- موضوع: 10 نکته مهم در طراحی رستوران (/showthread.php?tid=71646) |
10 نکته مهم در طراحی رستوران - m.shamsi - 24-06-2022 10 نکته در طراحی رستوران که به جذابیت آن کمک می کند
رستوران شما باید طوری طراحی شود که مشتریانتان را هیپنوتیزم کند! شاید این نکته عجیب به نظر برسد اما یک طراحی رستوران زیبا و متفاوت می تواند در واقعیت چنین کاری انجام دهد. برای هیپنوتیزم کردن مشتریانتان آماده هستید؟
این 10 نکته را حین راه اندازی رستوران خود در نظر بگیرید:
یک ورودی چشم نواز ایجاد کنید
اولین قدم برای اینکه مشتریتان را، بخصوص آن هایی که هنوز شما را نمی شناسند، به داخل رستوران بکشانید، ایجاد یک ورودی چشم نواز و متفاوت است. چیزی که نظر هر فردی را به محض عبور از کنار رستوران شما جلب کند.
این افراد اگر حتی همین حالا نخواهند وارد رستوران شما شوند اما ظاهر ورودی رستورانتان در ذهنشان خواهد ماند و احتمال اینکه بسیاری از رهگذرها بعدا به مشتری شما تبدیل شوند بالاتر می رود. شاید این سوال برایتان بوجود بیاید که این ورودی خاص را چطور ایجاد کنیم؟
در طراحی رستوران خود ابتدا به تم خاصی که می خواهید داشته باشید فکر کنید. امروزه همه چیز با تم خاص تعریف می شود و شما نیز باید همراه با آن پیش بروید.
وقتی این تم مشخص شد، ورودی رستوران شما می تواند آن را به سایرین معرفی کند. بعنوان مثال، اگر یک رستوران غذاهای دریایی باز می کنید، ورودی می تواند شبیه به یک صدف یا آکواریوم باشد. اگر به طبیعت علاقه مند هستید، ورودی می تواند سرسبز باشد یا حتی آن را شبیه به ورودی یک غار بسازید.
بنابراین باید پیش از هر چیزی به این تم اصلی و اینکه چطور می توانید آن را توصیف کنید فکر کنید و ورودی جذاب و خاص رستورانتان را بر اساس آن بسازید.
به روی مشتری هدفتان متمرکز شوید
وقتی تصمیم به طراحی رستوران می گیرید برای اینکه تم رستوران را انتخاب کنید به مشتری هدفتان فکر کنید. بعنوان مثال، آیا مشتریانی که در نظر دارید افراد جوانی هستند که برای گفتگو و جمع های دوستانه به رستوران شما سر می زنند؟
اگر چنین افرادی مد نظرتان است رنگ های روشن، صندلی های عجیب و غیرمعمول، نقاشی های دیواری، پسترهای هنرمندان یا هر نوع دکوراسیون خلاقانهای می تواند در دکوراسیون داخلی رستوران استفاده شود.
اما از سوی دیگر، اگر در محیطی هستید که فکر می کنید بیشتر مشتریانتان برای قرارهای کاری و رسمی خود به رستوران شما مراجعه می کنند باید گزینه های دیگری را برای طراحی دکوراسیون رستوران خود در نظر بگیرید.
بعنوان مثال، رنگ ها دیگر باید ساده و خنثی باشند، میز و صندلی ها رسمی و مینیمال انتخاب شود و همه چیز طوری طراحی شود که افراد برای قرارهای رسمی بتوانند رستوران شما را انتخاب کنند.
علاوه بر اینها، اینکه منوی شما بر اساس چه غذاهایی چیده شده و علاقه مندان به چه نوع غذاهایی به رستوران شما مراجعه می کنند نیز می تواند به انتخاب تم رستوران به شما کمک کند.
به نور رستوران توجه ویژه داشته باشید
[font=IRANSansX, sans-serif]نورپردازی کافه و رستوران از چیزی که فکر می کنید اهمیت بیشتری دارد. در نظر داشته باشید که رستوران ها همانند کافه ها فضای تاریکی ندارند و نور کافی در طراحی رستوران بسیار مهم است.[/font]
وقتی نور به درستی و به میزان کافی در فضای رستوران پخش باشد فضای رستوران بزرگتر، میزها تمیزتر و غذاهای سرو شده با ظاهری جذاب تر نمایان می شوند. قرار دادن نور کافی بالای هر میز می تواند دکوراسیون داخلی رستوران شما را یک پله ارتقا دهد.
از لامپ های مدرن و خاص استفاده کنید که نه تنها نور ایجاد می کنند بلکه ظاهری متفاوت نیز دارند و می توانند به زیبایی بصری فضای داخلی رستوران نیز کمک کنند.
اگر می خواهید فضای رستوران را کمی آرام و رومانتیک کنید، نور را کمتر کنید و از نور روی میز نظیر شمع استفاده کنید. با اینحال هرگز تاثیر نور به روی مشتریانتان را دست کم نگیرید.
رنگ مناسبی برای دکوراسیون داخلی رستوران انتخاب کنید
به مهم ترین چیزی که در طراحی رستوران نقش دارد می رسیم؛ رنگ. اینکه رنگ ها به روی حس افراد و حتی مغز و تفکرشان تاثیر دارد امریست که مدت هاست ثابت شده است.
همچنین رنگ و ارتباط آن با متقاعد کردن نیز موضوع جذابی است که بارها مورد بحث قرار گرفته است. پس انتخاب رنگ در طراحی رستوران توجه ویژه ای نیاز دارد. پیش از اینکه بخواهید به پالت رنگ ها نگاه کنید و رنگ مورد نظرتان را انتخاب کنید بدانید که چه رنگ هایی را نباید انتخاب کرد.
از استفاده از رنگ هایی که چشم را می زنند و زیاد از حد نور از خود ساتع می کنند بپرهیزید. هر چیزی که موجب شود مشتری شما چشم از رستوران شما بردارد یک نکته منفی محسوب می شود.
از رنگی استفاده کنید که فضای رستوران را بزرگ، دوستانه، خاص و جذاب نشان دهد. رنگ انتخابی باید با تم رستوران شما نیز همخوانی داشته باشد. بدون شک رنگ هایی که حس بودن زیر آب را به شما بدهد شاید بتواند مناسب یک رستوران دریایی باشد.
یک رستوران خانوادگی می تواند فضای صمیمانه خانواده را با رنگ های پاستلی یا سبز نشان دهد. حتما هنگام انتخاب رنگ با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنید تا بتوانید تاثیرگذارترین فاکتور در طراحی رستوران را با دقت بیشتری انتخاب کنید.
در عین حال، فکر نکنید رنگ یعنی تمام دیوارها و میزها قرار است رنگ خاصی داشته باشند بلکه رنگی که بیش از هر چیزی به چشم مشتری می آید اهمیت دارد. گاهی می توان این رنگ ها را در طراحی و نقاشی ها به نمایش گذاشت و نظر افراد را جلب کرد.
از میز و صندلی های متفاوت استفاده کنید
با توجه به تمی که انتخاب کردید و مشتری که مد نظر دارید میز و صندلی ها را در انواع مختلف ترکیب کنید. داشتن صندلی های یکسان فضای رستوران را یکنواخت نشان می دهد در حالیکه میز و صندلی های متفاوت اما همخوان می توانند جذابیت را برای هر نوع سلیقه ای بالاتر ببرد.
بعنوان مثال، امروزه در اغلب طراحی رستوران ها از یک ردیف صندلی راحتی و یک ردیف صندلی معمولی استفاده می شود. صندلی راحتی یا مبل معمولا رنگ متفاوتی دارد و صندلی های معمولی چوبی و همرنگ میز انتخاب می شوند. این تضاد می تواند چشم نواز باشد.
علاوه بر اینها، یک فضای خاص برای مشتریان ویژه در نظر بگیرید، افرادی که تمایل دارند حریم خصوصی بیشتری داشته باشند یا میهمانان ویژه ای دارند.
بنابراین میزی که قرار است برای اینگونه افراد رزرو شود باید خاص و با فضایی جدا از سایر صندلی های داخل رستوران انتخاب شود تا این حس خاص بودن را به میهمانان ویژه رستوران شما القا کند.
به چیدمان و تقسیم بندی فضای رستوران دقت کنید
چیدمان رستوران یعنی افراد با ورود به رستوران شما بدانند کجا باید بروند و چه کاری باید انجام دهند. برای اینکار می توانید از علائم و نمادهای تصویری استفاده کنید.
اگر مشتریان شما می خواهند جایی برای شستشوی دستانشان بیابند باید بدون اینکه نیاز باشد از شما بپرسند آن را پیدا کنند، پس مشخص کردن این مسیر می تواند حس بهتری برای آن ها ایجاد کند. تقسیم بندی فضای رستوران را باید هنگامی که پلن رستوران را می چینید در نظر بگیرید.
این یعنی بدانید قرار است چه میزان فضایی را برای هر بخش در نظر بگیرید. بعنوان مثال، قرار نیست آشپزخانه و سرویس بهداشتی رستوران به یک اندازه باشند. پس پلان رستوران را با دقت بچینید تا هم دسترسی هم تقسیم بندی به درستی انجام شود.
به ظاهر تمامی فضاهای موجود در رستوران توجه کنید
طراحی داخلی رستوران فقط مختص فضایی که مشتریانتان در آن می نشینند نیست بلکه باید رستوران را به طور کلی در نظر بگیرید و دکوراسیون و طراحی آن را به درستی بچینید.
یکی از مهم ترین بخش های یک رستوران که اغلب آن را نادیده می گیرند، سرویس بهداشتی آن است. با تصور اینکه مشتریان قرار نیست از این فضا استفاده کنند و هر آنچه می بینند جاییست که میز و صندلی چیده شده است، این نقطه از رستوران با ظاهری زشت و گاها نادرست طراحی می شود.
در نظر داشته باشید، مشتریان شما حتما برای شستشوی دست هم که شده به سرویس بهداشتی مراجعه می کنند پس حتما توجه خاصی به ظاهر و فضایی که این نقطه از رستوران دارد داشته باشید.
در برخی مواقع اگر مشتری شما فضای نامناسب و کثیفی برای شستشوی دست خود بیابد، پیش از سفارش گذاشتن رستوران را ترک می کند.
تهویه هوا را جدی بگیرید
چه رستوران شما یک رستوران فضای باز باشد چه فضای بسته، شما قرار است در تمام طول سال و در فصول مختلف در آن پذیرای افراد مختلف باشید. بنابراین داشتن دمای مطبوع و تهویه هوا نباید نادیده گرفته شود.
بخصوص اگر فضایی را برای سیگار کشیدن در نظر گرفته اید، نبود تهویه مناسب موجب می شود افراد غیر سیگاری از حضور در رستوران شما منصرف شوند. پس تا جای ممکن فضای نشستن افراد سیگاری و غیر سیگاری را جدا کنید و با تهویه مناسب فضای داخل رستوران را همیشه مطبوع و با دمای مناسب نگه دارید.
عطر مطبوعی در نظر بگیرید
شاید به این فکر کنید که عطر چه ارتباطی با طراحی رستوران دارد؟ این در حالیست که عطری که در فضای رستوران شما پخش می شود می تواند همانند امضای شما عمل کند.
افراد با استنشاق بوی مطبوع بیشتر به حضور در یک مکان جذب می شوند. بنابراین برای اینکه از پخش شدن بوی غذای در حال پخت یا غذایی که سایر افراد سفارش داده اند جلوگیری کنید باید همیشه عطر ملایمی را در فضای رستوران داشته باشید که مشتریان جدید حین ورود به رستوران احساس خوشایندتری داشته باشند.
حال این عطر می تواند روی میزها قرار بگیرد یا در نقاطی از دکوراسیون در نظر گرفته شود. اما هنگام انتخاب عطر دقت کنید که این بو شدید نباشد که برای مشتریان آزار دهنده باشد بلکه فقط یک بوی مطبوع و دلنشین برای از بین بردن سایر بوهای موجود در فضا باشد. قرار دادن شمع های معطر روی میزها نیز می تواند تا حدودی این کار را برایتان انجام دهد.
بعنوان مثال، عطر گل سرخ رایحه ای تسکین دهنده و آرامش بخش دارد. با قرار دادن این عطر روی میزها می توانید حس خوشحالی و آرامش بیشتری را بین افراد متاهل و عشاق ایجاد کنید. بنابراین اگر مشتریان هدف شما این افراد هستند، عطر را با دقت انتخاب کنید.
از موسیقی مناسب کمک بگیرید
شاید باز هم به این فکر کنید موسیقی چه تاثیری به روی طراحی داخلی رستوران دارد؟ اگر می خواهید طراحی رستوران شما کامل و بی نقص باشد باید علاوه بر زیبایی های بصری که ایجاد می کنید محیطی ایجاد کنید که افراد در آن حس خوبی پیدا کنند.
این حس خوب با پخش شدن موسیقی ملایم می تواند بیشتر شود. بخصوص اگر افراد در انتظار دوستانشان می نشینند، شنیدن یک موسیقی دلنشین می تواند اضطراب آن ها را کم کرده و این انتظار را زیباتر کند.
علاوه بر اینها، موسیقی می تواند تم رستوران شما را تکمیل کند. این یعنی با توجه به تمی که دارید موسیقی را پخش کنید که حس بودن در چنین فضایی را برای مشتریان بیشتر کند.
بعنوان مثال، اگر تم طبیعت را در نظر دارید پخش موسیقی راک شاید جالب نباشد، در عین حال پخش یک موسیقی دلنشین و آرام از تکنوازی پیانو یا هر موسیقی بیکلام دیگری شاید حس بودن در طبیعت را بیشتر برای مشتریانتان بوجود بیاورد. بنابراین می توان گفت، انتخاب موسیقی، تکمیل کننده طراحی رستوران شماست.
|