تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
بهترین کشورها برای پناهندگی کدامند؟ - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: گفتگوی آزاد (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: بهترین کشورها برای پناهندگی کدامند؟ (/showthread.php?tid=69999)



بهترین کشورها برای پناهندگی کدامند؟ - nazgol89 - 17-04-2022

پناهندگی کشور آمریکا
برای مهاجرت به امریکا، راه های بسیاری وجود دارد؛ که پناهندگی نیز از راه های نامناسب و نادرست مهاجرت به این کشور است. افرادی که دارای شرایط واقعی پناهندگی هستند میتوانند در آمریکا :

تا 1 سال بعد از ورود خود به این کشور، درخواست پناهندگی خود را اعلام نمایند.
 پس از اعلام پناهندگی، نوبت اداره مهاجرت آمریکا خواهد بود، که با بررسی مدارک و ادعاهای ارائه شده، با متقاضی مصاحبه ای حضوری نماید. 
در صورتی پذیرش پناهندگی، پناهنده می تواند برای همسر خود و فرزندان زیر 21 سال خود درخواست ورود و اقامت در آمریکا را داشته باشد. 
همینطور پناهنده، پس از 1سال از اخذ پناهندگی، شخص میتواند برای اخذ گرین کارت( GREEN CARD) آمریکا اقدام نماید.
نکته مهم اینجاست که چنانچه فرد به کشور خود بازگردد و دولت امریکا مطلع گردد، شخص بازخواست شده و حتی امکان باطل شدن گرین کارت وی وجود دارد. چرا که این عمل شخص، با ادعاهای وی و مصاحبه و مدارک ارائه شده اش متناقض است.

کشور کانادا
کشور کانادا را به جرات میتوان یکی از مهاجرپذیرترین کشورها دانست. این کشور سالانه حدود 30 هزار پناهنده جذب می کند. در سالهای اخیر با توجه به افزایش جنگ های خاورمیانه نیز، آمار این تعداد بیشتر هم شده. کشور کانادا به افرادی که در کشور خود، ایمن نیستند و مورد آزار هستند پناهندگی اعطا میکند، که البته این اشخاص دیگر حق بازگشت به کشورشان را نخواهند داشت. پناهندگی در کانادا با برنامه اسکان مجدد که متقاضی خارج از کانادا است و برنامه پناهجو که برای متقاضیان پناهندگی در داخل کانادا است، اتفاق میفتد.

پناهندگی به کانادا امکان پذیر است و این کشور را با اطمینان از بهترین کشورها برای پناهندگی می توان نام برد. پناهندگان این کشور، حق تحصیل و کار و همینطور داشتن مسکن و سرپناه خواهند داشت.

کشور انگلستان
انگلستن نیز در بین بهترین کشورها برای پناهندگی شرایط خوبی دارد. برای پناهندگی این کشور، در بدو ورود به انگلستان، باید درخواست خود را ارائه نمایید، البته در صورتی که واجد شرایط پناهندگی و پناهنده واقعی هستید. لازم به ذکر است که، طبق آخرین قوانین پناهندگی در انگلستان، درخواست پناهندگی شهروندان اتحادیه ی اروپا مورد بررسی قرار نمی گیرد.

افرادی که امکان زندگی با آرامش به دلیل آزار و اذیتهای مختلف در کشور خود ندارند؛ و همینطور افرادی که به دلایل وضعیت اجتماعی و فرهنگی یا سیاسی، همینطور نژادی، دینی، ملیتی، مورد آزار و شکنجه اند، از نظر انگلستان واجد شرایط پناهندگی و پذیرفته هستند.

9شما به عنوان پناهنده در انگلستان 6 ماه زمان اقامت و پناهندگی دارید، که در صورت پذیرش کامل، امکان همراه نمودن خانواده خود را نیز به مدت 5 سال در انگلستان خواهید داشت. پس از گذشت 5 سال، شخص می تواند برای اقامت دائم ارائه درخواست نماید.

کشور آلمان
برای مهاجرت به آلمان، در میان مسیرهای قانونی، مسیر پناهندگی نیز امکان پذیر است. کشور آلمان با اینکه دارای جمعیت نسبتا زیادی است، اما جزو بهترین کشورهایی است که پناهنده نیز می پذیرند. میان کشورهای اتحادیه اروپا، آلمان بیشتر پناهنده می پذیرد.این پناهندگان بیشتر از کشورهای ایران، ترکیه، سوریه، عراق و افغانستان هستند. در سال 2020 حدود 1.1 میلیون پناهنده وارد کشور آلمان شده اند.

از مشکلاتی که در پناهندگی آلمان وجود دارد:

 کمپهای جمعی نامناسب
 وضعیت حقوقی، بهداشتی و روحی نامطلوب پناهندگان
پناهندگان تا مشخص نشدن پذیرششان حق و حقوق خاصی ندارند، حتی کار کردن
 همینطور پناهندگان در یکی از مراکز پذیرش اولیه، یا  مراکز اقامت جمعی، و یا محل اقامت غیر متمرکز استقرار خواهند یافت. 
پس از درخواست پناهندگی، به پناهندگان گواهینامه اجازه اقامت در کشور آلمان داده شده و این اشخاص امکان استفاده از بیمه های اجتماعی را دارند.  پس از پذیرش پناهندگی، افراد حق برگشت و حتی بازدید از کشور خود را تا 10 سال نخواهند داشت.

انواع کیس پناهندگی در آلمان
کیس و دلایل پناهندگی در آلمان، به چند دسته کلی که در زیر اشاره شده است، منتهی میشود:

پناهندگی سیاسی
پناهندگی سیاسی در کشور آلمان، به شرط اثبات بر وجود آزار و اذیت جسمی و روحی برای پناهجو در کشور مبدا، میسر است. صدور حکم نهایی و بررسی پرونده پناهندگان سیاسی، حدود 7 ماه طول می کشد. درصورت مثبت بودن پاسخ پناهندگی، این افراد تمامی حقوق شهروندان- آلمانی، اعم از کار و اشتغال و خدمات اجتماعی برخوردار خواهند بود. البته امکان باطل شدن اجازه پناهندگی موقت و ریجکت شدن در آلمان هست.

پناهندگی اجتماعی
با توجه به تعریف پناهندگی اجتماعی، که به خاطر شرایط نابسامان اجتماعی کشور مبدا اتفاق می افتد، پناهندگی اجتماعی برای ایرانیان مقدور نیست و آلمان با این شرایط موافقت نمیکند.

پناهندگی مذهبی
در پناهندگی مذهبی، اثبات تغییر دین و در خطر بودن متقاضی از این بابت الزامی است. این پناهندگان حق بازگشت به کشور خود را ندارند؛ چرا که، در این حالت حرف خود را با عملشان نقض کرده اند.

پناهندگی کشور استرالیا
پناهندگی در کشور استرالیا، از روشهای پر متقاضی مهاجرت در سالهای اخیر بوده است. این کشور عضو کنوانسیون ژنو است. اما به تازگی کسانی که غیرقانونی یا با پاسپورت نامعتبر ورود پیدا میکنند را بازداشت میکند. بیشترین کیس های پناهندگی در استرالیا ، شامل مواردی همچون جنگ، ناآرامی های مدنی و آزار و اذیت بوده است. 

متقاضیان پناهندگی بین 10-6 ماه برای اعلام درخواست مهلت دارند. مشکلات پناهندگان  استرالیا شامل:

 نبود بهداشت 
نبود امکانات مناسب 
همچنین شرایط زندگی نامناسب است.
 وضعیت کسانی که تا روشن شدن بررسیها مجبورند در کمپهای جمعی بمانند، بسیار نامطلوب است. اما پس از پذیرش پناهندگان، این کشور شرایط مساعدی برای آنها فراهم میکند.

کشور سوئد
کشورهای دیگری نیز هستند که در پناهنده پذیری بسیار فعال و پر رنگ بوده اند. از پناهنده پذیر ترین و سخاوتمندترین کشورها در بحث پناهندگی، کشور زیبای سوئد میباشد. این کشور در پذیرش پناهندگان بسیار فعال عمل میکند.

اما طبق آمار، در سال 2015، با هجوم بسیار زیاد پناهندگان، این کشور به دلیل نداشتن فضای آنچنانی از طریق کنوانسیون‌های بین‌المللی ژنو، سعی در محدود کردن قوانین و حقوق پناهندگان داشته است. البته با این اوصاف هم باز، این کشور جزو مهاجرپذیرترین و پناهنده پذیرترین کشورها محسوب می شود.

کشور ترکیه
از دیگر کشورهای پناهنده پذیر، که به خصوص در بحث پناهندگی ایرانیان بسیار فعال و همیشه در صحنه بوده است، کشور ترکیه می باشد. 

ترکیه از سال 2010  بیش از هر کشور دیگری پناهنده‌پذیر بوده است. طبق آمار تعداد پناهندگان این کشور به بیش از 4 میلیون نفر رسیده است. با اینکه ترکیه به خودی خود، کشوری پهناور اما پر جمعیت محسوب میشود. در سال 2016، ترکیه با امضای توافق‌نامه‌ای با اتحادیه اروپا، مهاجرت پناهندگان به اروپا را ممنوع شمرد. همین موضوع برای پناهندگانی که به سمت یونان رفته بودند و یا در ترکیه مانده اند، عواقب جدی ای پیش آورد. اما در هر صورت این کشور باز هم در مورد پناهنده پذیری همچنان زبانزد است، و برای بسیاری از افراد و پناهندگان، حکم سکوی پرشی برای رسیدن به اهداف خود از مهاجرت بوده است. 

سایر کشورها
در نهایت از مهم‌ترین و بهترین کشورها برای پناهندگی از کشورهای زیر نیز می توان نام برد:

آلمان – بیش از 1 میلیون پناهنده 
اتیوپی نزدیک به 1 میلیون پناهنده
ایالات‌متحده 
بنگلادش 
کنیا 
روسیه 
کامرون 

پروسه غربالگری در پناهندگی چگونه است؟
درخواست ملاقات با مامور اداره مهاجرت را، غربالگری می گویند. این موضوع پس از تسلیم درخواست پناهندگی امکان پذیر است. در پروسه ی غربالگری، متقاضی پناهندگی باید انگشت نگاری شده و عکس و اثر انگشت خود را ارائه نماید. دولت در روند مصاحبه، نیاز به کسب اطلاعاتی در مورد هویت اصلی پناهنده دارد. د راین مصاحبه از پناهنده سوالات زیادی راجع به اینکه:

 چرا کشور خود را ترک کرده؟ 
چه مواردی باعث آزار و اذیت او بوده ؟ 
به چه دلیل این کشور را برای پناهندگی انتخاب کرده، پرسیده خواهد شد.
پناهنده مصاحبه ی دیگری نیز، پس از پروسه ی غربالگری، با کارمند اداره مهاجرتی خواهد داشت، که باید در این مصاحبه مدارکی همچون موارد زیر را به افسر مصاحبه کننده ارائه نماید.

 گذرنامه و اسناد مسافرتی
گواهی ثبت نام پلیس 
مدارک شناسایی وهویتی
 در صورت عدم آشنایی پناهنده با زبان آن کشور، پناهنده حق درخواست مترجم دارد، که رایگان است.

پس از اتمام پروسه ی غربالگری، به متقاضی پناهندگی کارتی تحت عنوان ARC  داده می شود. این کارت نشان دهنده پناهنده بودن این شخص بوده و در آن ذکر شده که تا اعلام نتایج نهایی پرونده، این شخص حق ماندن در این کشور را دارد. در صورتی که این کارت به پناهنده ارائه نشود، پناهنده باید تا زمان پاسخ از سوی اداره مهاجرت در بازداشت باشد.



منبع