تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum
خود بیمار انگاری چیست - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار گفتگوی کیش تک/ kishtech forum (http://forum.kishtech.ir)
+-- انجمن: پردیس فناوری کیش (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=1)
+--- انجمن: مجموعه مشاوره روانشناسی، تحصیلی و مددکاری (http://forum.kishtech.ir/forumdisplay.php?fid=110)
+--- موضوع: خود بیمار انگاری چیست (/showthread.php?tid=68903)



خود بیمار انگاری چیست - mosahab - 20-02-2022

شاید تا به حال در زندگی خود با افرادی رو به رو شده اید که مدام نگران سلامتی خود بوده و ترس از بیمار شدن دارند و یا شاید خود دچار این افکار هستید. این افراد معمولا حتی اگر پزشک سلامت آن ها را تایید کند، باز هم نگران هستند و اضطراب زیادی را در این مورد تحمل می کنند.
به این اختلال یا بیماری که فرد مدام تصور از مریض شدن و بیماری دارد، خود بیمار انگاری یا هیپوکندریا (Hypochondriasis) می گویند. عوامل متعددی منجر به بروز این اختلال در افراد شده و در بسیاری مواقع منجر به آزار خود و اطرافیان است. در این مقاله در مورد خودبیمارانگاری اطلاعات کاملی ارائه شده است. 

خود بیمار انگاری چیست
بیماری و اختلال خود بیمار انگاری یا هیپوکندریا که به آن اضطراب بیماری نیز می گویند، یکی از انواع اختلالات روانی بوده که در آن فرد دارای ترس بیش از حد از ابتلا به یک بیماری جدی با وجود علائم کم یا بدون علائم است. اغلب این افراد در مورد علائمی که فکر می کنند با یک مشکل پزشکی مرتبط است یا برای علائم خفیفی که آن ها را جدی می پندارند، به پزشک مراجعه می کنند.
در حالی که ممکن است واقعا بیماری پزشکی وجود نداشته باشد، نگرانی هایی که افراد مبتلا به خودبیمارانگاری دارند بسیار واقعی است و اضطرابی که آنها احساس می کنند می تواند باعث اختلالات جدی در عملکرد عادی روزانه شود.
البته در گذشته به خود بیمار انگاری، هیپوکندریا می گفتند و در DSM5 این اصطلاح به دلیل انگ زدن حذف شده و در عوض، اکثر افرادی که قبلاً مبتلا به هیپوکندریازیس تشخیص داده شده بودند، اکنون تشخیص اختلال اضطراب بیماری را دریافت می کنند. با این حال، عده‌ای هستند که احساس می‌کنند هیپوکندریا باید به عنوان فوبیا طبقه ‌بندی شود، زیرا ترس خاصی را نشان می‌ دهد.
حتما بخوانید: فوبیا چیست



[تصویر:  4.gif]


علائم خودبیمارانگاری چیست
علائم اختلال اضطراب بیماری یا خود بیمار انگاری عمدتاً بر روی یک مشغله فکری در مورد احتمال وجود بیماری متمرکز است، که اغلب بر اساس عملکرد طبیعی بدن یا شکایات فیزیکی خفیف در ذهن فرد ایجاد می شود. در این جا علائم این بیماری ذکر شده است.
از افراد یا مکان ها به دلیل ترس از ابتلا به یک بیماری دوری می کند.
مدام در اینترنت برای اطلاعات در مورد علائم و شرایط سلامتی یا بیماری های مختلف جستجو می کند.
به طور مداوم در مورد مشکلات سلامتی با دیگران صحبت می کند.
پریشانی که به اندازه کافی قابل توجه بوده و عملکرد طبیعی روزانه را مختل کند.
ترس از اینکه احساسات جسمانی وی ناشی از یک بیماری جدی پزشکی باشد.
احساس عصبی بودن و وسواس در بررسی مکرر وضعیت سلامتی دارد.
گوش به زنگ نسبت به علائم جزئی بدن مانند سردرد، درد مفاصل یا تعریق است.
قرار ملاقات با پزشک برای بررسی علائم خفیف یا عملکرد طبیعی بدن می گذارد.
ناراحتی قابل توجه در مورد احتمال بیماری وجود دارد.
حتما بخوانید: بیماری های روان تنی

انواع اختلال اضطراب بیماری
اختلال اضطراب بیماری یا همان خود بیمار انگاری دو نوع متفاوت داشته که برای تشخیص درست باید این دو را از هم تمیز داد، در این جا دو نوع آن شرح داده شده است.
1نوع مراقبت طلب
برخی از افراد مبتلا به اختلال اضطراب بیماری نیاز مداوم به مراقبت و چکاپ دارند. آنها ممکن است به طور منظم به پزشک مراجعه کنند، علیرغم آزمایش هایی که نشان می دهد همه چیز طبیعی است. آنها همچنین ممکن است اغلب از علائم خود به دوستان و اعضای خانواده شکایت کنند.
2نوع اجتنابی از مراقبت
سایر مبتلایان به خودبیمارانگاری حالتی برعکس نشان می دهند. آنها ممکن است از ترس اخبار بد از مراجعه به پزشک اجتناب کنند. آنها ممکن است تمایلی به در میان گذاشتن ترس های خود با افراد مورد علاقه نداشته باشند، یا به این دلیل که می ترسند ترس های خود را تایید کنند یا به این دلیل که معتقدند آنها را جدی نخواهند گرفت.
حتما بخوانید: عوارض اضطراب
علت ابتلا به خود بیمار انگاری
اضطراب بیماری اغلب در اوایل یا اواسط بزرگسالی رخ می دهد و می تواند با افزایش سن بدتر شود. متخصصان از علت دقیق هیپوکندریا یا همان خود بیمار انگاری مطمئن نیستند، اما فکر می کنند عوامل زیر ممکن است در این زمینه دخیل باشند.
آسیب های دوران کودکی، مانند کودک آزاری یا بی توجهی
استرس زیاد
سابقه و وجود بیماری خود بیمار پنداری یا سایر اختلالات اضطرابی در اعضای خانواده
تجربه بیماری جدی در دوران کودکی و گذشته بنابراین به عنوان یک بزرگسال، احساسات فیزیکی که تجربه می کنید برای شما ترسناک هستند
مشکلات و سایر اختلالات روانی، مانند اضطراب یا افسردگی
تروما، مانند تجاوز جنسی یا آزار جسمی یا عاطفی
تجربه احتمال یک بیماری جدی که معلوم شود جدی نیست
داشتن شخصیت نگران و محتاط
[تصویر:  1645269834_%D9%87%DB%8C%D9%BE%D9%88%DA%A...%D8%A7.png]
درمان اختلال هیپوکندریا
درمان اضطراب بیماری بر بهبود علائم و توانایی شما برای عملکرد در زندگی روزمره متمرکز است. به طور معمول، درمان شامل روان درمانی است که گاهی اوقات دارو نیز به آن اضافه می شود. در اینجا به طور کامل شرح داده شده است.
رواندرمانی
رایج ترین درمان برای خود بیمار انگاری، درمان شناختی رفتاری (CBT) است. CBT می تواند در درمان اضطراب بیماری بسیار موثر باشد زیرا مهارت هایی را به شما می آموزد که می تواند به در مدیریت اختلال کمک کند. شما می توانید در CBT به صورت فردی یا گروهی شرکت کنید. برخی از مزایای CBT عبارتند از:
[list]
[*]شناسایی نگرانی ها و باورهای خود بیمار نگار خود
[*]یادگیری راه های دیگر برای نگرش نسبت به سلامت بدن با تغییر افکار غیر مفید
[*]بررسی اینکه آیا از سایر اختلالات سلامت روان مانند افسردگی یا اختلال دوقطبی رنج می برید یا خیر
[*]افزایش آگاهی شما از تأثیر نگرانی ها بر شما و رفتارتان
[*]واکنش متفاوت نشان دادن به علائم و احساسات نسبت به بدن
[*]آموزش کنار آمدن و کاهش استرس و اضطراب در خود
[*]یادگیری عدم اجتناب از موقعیت ها و فعالیت ها به دلیل احساسات فیزیکی
[*]اجتناب از معاینه بدن برای علائم بیماری و جستجوی مکرر برای اطمینان از سلامت خود
[/list]دارو درمانی
اگر خودبیمار انگاری شما با روان درمانی بهبود یابد، بهتر است که از دارو استفاده نشده و همان روند پیش گرفته شود. با این حال، برخی از افراد به روان درمانی پاسخ نمی دهند. اگر این مورد در مورد شما صدق کند، ممکن است پزشک دارو هایی را برای شما تجویز کند. داروهای ضد افسردگی، مانند مهارکننده ‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)، اغلب برای این بیماری استفاده می‌شوند. اگر علاوه بر اضطراب، اختلال خلقی یا اختلال اضطرابی دیگر نیز دارید، داروهایی که برای درمان آن شرایط استفاده می‌شوند نیز ممکن است کمک کنند.
برخی از داروها برای اضطراب بیماری با خطرات و عوارض جانبی جدی همراه هستند. مهم است که گزینه های درمانی خود را با پزشک خود به طور کامل بررسی کنید و در صورت تشخیص و تجویز او به مصرف دارو بپردازید. علاوه بر این راهکار ها مدیتیشن و یوگا نیز برای اختلالات اضطرابی بسیار مفید است.
حتما بخوانید: مراقبه یا مدیتیشن چیست


[تصویر:  mosahab.png]




سوالات متداول

1- خود بیمار انگاری چیست؟
بیماری و اختلال خود بیمار انگاری یا هیپوکندریا که به آن اضطراب بیماری نیز می گویند که در متن مقاله شرح داده شده است.


2- علائم خودبیمارانگاری چیست؟
علائم اختلال اضطراب بیماری یا خود بیمار انگاری عمدتاً بر روی یک مشغله فکری متمرکز است که در متن مقاله مطرح شده است.


3- انواع اختلال اضطراب بیماری چیست؟
اختلال اضطراب بیماری یا همان خود بیمار انگاری دو نوع متفاوت مراقبت طلب و اجتنابی داشته که در متن مقاله توضیح آن ارائه شده است.
منبع : خود بیمار انگاری چیست